کاشت مو به روش dhi

تغببرات بر اثر کاشت مو به روش DHI

کاشت مو به روش DHI یک تکنیک نوین است که از بهبود روش FUE به‌دست آمده. در این روش گرافت‌هایی شامل فولیکول‌های مو از بانک موی شما برداشته می‌شود تا در منطقه کم‌پشت یا بدون مو، کاشته شود. در کاشت مستقیم مو یا DHI (Direct Hair Implantation) جراح با کمک ابزارهای دقیق‌تر، مراحل ایجاد شکاف و کاشت مو را همزمان انجام می‌دهد. نتیجه این کار، افزایش موفقیت کاشت به بیش از 90% و کاهش زمان عمل کاشت مو است.

در این مقاله همه آنچه را که باید در مورد کاشت مو به روش DHI بدانید، تجزیه و تحلیل کرده‌ایم. ما همچنین کاشت مو به روش DHI را با FUT و FUE مقایسه کرده ایم تا به شما کمک کنیم تصمیم بگیرید کدام یک برای شما بهترین است. البته توجه داشته باشید که شرایط هر فرد با دیگری متفاوت است و این جراح زیبایی شما است که می‌تواند بهترین روش کاشت مو را به شما پیشنهاد دهد. اما اگر بین چند انتخاب مشابه قرار گرفتید، این مقاله به شما کمک خواهد کرد.

 

کاشت مو به روش DHI چیست و چه مزیت‌هایی دارد؟

بیش از ۸۵ درصد مردان تا سن ۵۰ سالگی موهای کم پشت خواهند داشت. بیش از ۵۰ درصد زنان نیز در طول زندگی خود میزان قابل توجهی از ریزش مو را تجربه خواهند کرد. در بسیاری از مواقع به ویژه در آقایان، ریزش مو با الگوهای مشخص و به دلایل یکسانی رخ می‌دهد. در این مواقع کاشت مو یا پیوند مو بهترین روش رفع طاسی سر است. یعنی از موهای دیگر نقاط سر و بدن برای کاشت در منطقه طاسی استفاده شود.

انواع مختلفی از جراحی‌های کاشت مو برای کمک به رشد مجدد موهای از دست رفته، انجام می‌شود. پیوند واحد فولیکولی (FUT) و استخراج واحد فولیکولی (FUE) دو روش رایج کاشت مو هستند. بسیاری از روش‌های نوین کاشت مو بر پایه همین دو روش بنا شده‌اند. در کاشت مو به روش FUT، جراح زیبایی یک نوار از پوست سر شما را برش می‌دهد. این نوار از پشت سر شما برداشته می‌شود و فولیکول‌های مو از آن استخراج می‌شود. در روش FUE، جراح فولیکول‌ها را مستقیماً از پوست سر شما خارج می‌کند. در هر دو عمل جراحی، فولیکول‌ها به شکل گرافت‌هایی در قسمت‌های کم مو یا بدون موی سر شما کاشته می‌شوند.

در این میان کاشت مستقیم مو (DHI)، تکنیکی بر پایه اصلاح روش FUE است که توسط شرکت DHI Global Medical Group ارائه شده است. تفاوت عمده این تکنیک و مزیتی که نسبت به روش‌های قدیمی دارد، در شیوه کاشت گرافت‌های مو است. همین تفاوت میزان جراحت، خطر عفونت و مشکلات ناشی از کاشت مو را کاهش می‌دهد. همچنین درصد موفقیت کاشت مو به شکل موثری افزایش پیدا می‌کند.

[vc_single_image image=”7431″ img_size=”full” alignment=”center”]

تفاوت اصلی کاشت مو به روش DHI با روش FUE

در کاشت مو به روش FUE، جراح قبل از کاشت گرافت‌های حاوی فولیکول‌های مو، به صورت دستی کانال‌ها یا شکاف‌هایی را در پوست سر شما ایجاد می‌کند. سپس گرافت‌ها را درون این برش‌ها با خواب و زاویه مناسب قرار می‌دهد. اما در طول روش DHI، جراح زیبایی از یک ابزار قلم شکل ویژه استفاده می‌کند تا هر دو کار را همزمان انجام دهد. یعنی همزمان در پوست سر شکافی ایجاد می‌شود و گرافت مو درون آن جای داده خواهد شد. در نتیجه نیازی نیست که ابتدا ده‌ها شکاف در پوست سر ایجاد شود و سپس دانه دانه گرافت‌ها درون آنها قرار گیرد. به همین دلیل خونریزی، درد، خطر عفونت، مشکلات بعد از عمل و در نهایت میزان از دست رفتن پیوندهای مو، بسیار کاهش می‌یابد.

فرایند انجام کاشت مو با روش DHI

مراحل کاشت مو در این روش مانند تکنیک FUE است؛ با این تفاوت که با ابزار دقیق‌تر و پیشرفته‌تری انجام می‌شود. در نتیجه سرعت و کیفیت عمل کاشت مو افزایش پیدا می‌کند:

 

  • سر شما پیش از جراحی تراشیده می‌شود تا موها به اندازه مشخصی برسند
  • از بی حسی موضعی برای بی‌حس شدن پوست سر استفاده می‌شود. در نتیجه نیاز به بی‌هوشی نیست. نخست مقداری مواد بی‌حسی روی پوست سر اسپری می‌شود. سپس ماده بی‌حسی به پوست سر تزریق خواهد شد.
  • فولیکول‌های مو به شکل گرافت‌هایی شامل یک، دو یا سه تار مو و بافت اطراف آن از پوست سر جدا می‌شود.
  • محل برداشت گرافت‌های مو معمولا در پشت سر و یا اطراف سر است که تراکم بالایی مو را دارا است و دچار ریزش نشده است. به این مناطق بانک مو گفته می‌شود.
  • برداشت گرافت‌ها با پانچ‌های خودکار انجام می‌شود که کمترین آسیب را به پوست سر می‌زند و جای برداشت گرافت مو نیز در آینده به شکل نقطه‌های ریز و بسیار کمرنگی خواهد بود.
  • فولیکول‌های مو پس از دسته‌بندی گرافت‌ها، در ابزاری به شکل قلم، بارگذاری می‌شوند.
  • فولیکول‌های مو به صورت مستقیم در قسمت طاسی سر شما، کاشته می‌شوند.
  • کرم آنتی بیوتیک روی پوست سر شما زده خواهد شد و سپس بخش استخراج شده در بانک مو، با باند پوشیده می‌شود.

جراحی‌های FUE و DHI به طور کلی حدود ۸ ساعت طول می‌کشد اما زمان دقیق آن بسته به تعداد فولیکول‌های پیوند زده شده، می‌تواند متفاوت باشد. هرچه تراکم بیشتری نیاز داشته باشید و یا میزان طاسی سر شما بیشتر باشد، مدت زمان عمل بیشتر خواهد بود. در برخی افراد برای رسیدن به حداکثر تراکم ممکن است عمل کاشت مو در دو جلسه انجام شود. همچنین دیدن نتایج کامل جراحی ممکن است ۱۲ تا ۱۸ ماه طول بکشد. از ماه ششم تقریبا تمامی موهای کاشته شده به مرحله رشد می‌رسند و پس از یک سال موها بلند می‌شوند. هر چه بیشتر صبر کنید، تراکم بیشتر و حالت طبیعی‌تری را شاهد خواهید بود.

کاشت مو به روش DHI برای چه کسانی مناسب است؟

افراد مبتلا به آلوپسی آندروژنیک که رایج‌ترین نوع ریزش مو است، بهترین گزینه‌ها برای کاشت مو هستند. این حالت معمولاً به عنوان ریزش موی مردانه شناخته می‌شود. دلیل این امر، وجود یک الگوی مشخص در ریزش مو مردان است. به همین دلیل می‌توان از بانک موی سر آنها برای کاشت در بخش‌های طاس یا کم مو بهره برد.

برخی ویژگی‌های دیگر نیز فرد را به عنوان نامزد مناسب برای کاشت مو به روش DHI تبدیل می‌کند:

سن مناسب: افرادی که کاشت مو انجام می‌دهند باید بیش از ۲۵ تا 30 سال داشته باشند. ریزش مو قبل از این سن غیر قابل پیش‌بینی است. باید ریزش مو کامل شود و الگوی ریزش مو مشخص گردد.

قطر موی بیشتر: افرادی که موهای ضخیم‌تری دارند معمولاً نتایج بهتری از کاشت مو به دست خواهند می‌آورند. هرچه موهای فرد کم‌پشت‌تر و نازک‌تر باشد، عمل کاشت مو نیز تراکم کمتری در پی خواهد داشت. موهای ضخیم‌تر، پوشش بیشتری به هر فولیکول مو می‌دهد و می‌تواند فرایند انجام پیوند مو را ساده‌تر کند.

تراکم موی بالا در بانک مو: افرادی که تراکم موی آنها در منطقه اهدا کننده یا بانک موی سر، کمتر از 40 فولیکول در سانتیمتر مربع باشد، به هیچ وجه امکان برداشت از موهای سر را ندارند. در این افراد باید از روش‌های دیگری کمک گرفت که فولیکول‌های مو را از صورت و یا بدن برداشت می‌کنند و روش‌های پیچیده‌تری هستند.

انتظارات واقع‌بینانه: کسانی که از کاشت موی خود انتظارات منطقی و واقع‌بینانه دارند، معمولا از نتایج کاشت موی خود راضی خواهند بود. در غیر این صورت هیچ روشی نمی‌تواند رضایت فرد را در پی داشته باشد.

تفاوت کاشت مو به روش DHI با روش FUE و FUT

در هر سه روش، اساس کار بر استخراج فولیکول مو از بانک مو و کاشت آن در منطقه طاسی، می‌‌باشد. تفاوت این روش‌ها در شیوه استخراج یا برداشت فولیکول و همچنین شیوه کاشت آن است.

در کاشت مو به روش FUT یک نوار باریک به عرض یک سانتیمتر و طول حدود 20 تا 25 سانتیمتر از پوست ناحیه پشت سر جدا می‌شود. سپس شکاف ایجاد شده در پوست سر بخیه می‌خورد. جای این بخیه همیشه به صورت یک خط باریک و کمرنگ روی پوست سر، از لای موها دیده خواهد شد. سپس نوار جدا شده از پوست سر، به تکه‌های کوچکی تقسیم می‌شود تا گرافت‌های مو به دست آید.

هر گرافت مو شامل یک، دو و حتی 3 یا 4 تار مو خواهد بود. این گرافت‌ها که فولیکول‌های مو و بافت پوست اطراف آن را شامل می‌شود، برای کاشت در منطقه طاسی آماده می‌شوند.

در روش FUE اما به جای برداشت نواری، گرافت‌های مو به صورت نقطه‌ای و پراکنده از پشت سر برداشته می‌شود. به همین دلیل ک خط بخیه باقی نمی‌ماند. بلکه نقاط بسیار ریزی در پوست سر ایجاد می‌شود که جای آن به مرور بسیار کمرنگ خواهد شد و به سختی دیده می‌شود. با این وجود به دلیل زمان‌بر بودن برداشت گرافت به صورت دانه دانه، عمل کاشت مو به روش FUE زمان بیشتری نیاز دارد.

در هر دو روش FUT و FUE، کاشت گرافت‌ها به یک شکل است. ابتدا شکاف‌هایی در پوست سر منطقه طاسی ایجاد می‌شود. سپس گرافت‌ها در این برش‌ها قرار خواهد گرفت. روش DHI در استخراج فولیکول‌های مو تقریبا مانند روش FUE است؛ هرچند به جای گرافت، فولیکول‌ها دانه دانه استخراج خواهند شد. اما DHI برای کاشت گرافت‌ها، کاملا متفاوت عمل می‌کند. یعنی مرحله ایجاد شکاف و کاشت گرافت به صورت همزمان انجام خواهد شد. این یعنی دستیابی به سرعت عمل بیشتر و آسیب کمتر به گرافت‌های مو؛ و البته شانس موفقیت بیشتر عمل کاشت مو.

عوارض جانبی و اقدامات احتیاطی کاشت مو به روش DHI

جراحی‌های کاشت مو نسبتاً روش‌های ایمنی هستند و به ندرت عوارض سنگینی ایجاد می‌کنند. تکنیک DHI و FUE از روش FUT کمتر تهاجمی هستند زیرا نیازی به جراحی و برش نوار بزرگی از پوست سر، ندارند. البته بسیاری از کلینیک‌ها ادعا می‌کنند که تکنیک FUE بدون زخم است؛ اما این طور نیست. هم در ناحیه برداشت مو و هم ناحیه کاشت مو، اثرات خفیفی از برش باقی خواهد ماند که البته چندان قابل دیدن نیست.

[vc_single_image image=”7433″ img_size=”full” alignment=”center”]

واکنش منفی به داروی بی‌حسی

در عمل کاشت مو مانند DHI، بی‌حسی موضعی به پوست سر شما تزریق می‌شود. این مواد کاملا بی‌خطر هستند اما ممکن است در برخی افراد ایجاد حساسیت کند که بسیار نادر است. همچنین بسیاری از واکنش‌های افراد به مواد بی‌حسی، با ترس و اضطراب ناشی از عمل در ارتباط است؛ نه با خود مواد بی‌حسی.

رعایت مواردی که به پیش از انجام عمل، جراح به شما توصیه کرده است در کاهش این ترس و نگرانی و در نتیجه داشتن یک تجربه بهتر از عمل کاشت مو، موثر خواهد بود. برای مثال صبح روز جراحی یک صبحانه سبک اما مقوی بخورید اما از خوردن قهوه خودداری کنید.

 

عفونت جای عمل کاشت مو

عفونت معمولا در محل برداشت گرافت‌های مو و یا در محل کاشت مو پیش خواهد آمد. اگر عمل کاشت موی خود را در یک مرکز معتبر انجام دهید و تمامی مراقبت‌ها و شست و شوهای لازم را انجام دهید، جای نگرانی نیست. معمولا عفونت‌های خطرناک در کمتر از 1% افراد ایجاد می‌شود و با عدم رعایت بهداشت و شست و شوی درست پوست سر، در ارتباط است.

البته وجود بیماری‌های زمینه‌ای نیز ممکن است در ایجاد عفونت دخیل باشد که معمولا با کمک آنتی بیوتیک کنترل خواهد شد. دقت داشته باشید که در غیر این صورت، نتایج کاشت مو از دست خواهد رفت، پس عفونت و ایجاد زخم بعد از کاشت مو را جدی بگیرید.

 

شوک ریزش مو

شوک ریزش مو می تواند در طی ۲ ماه پس از جراحی رخ دهد. این ریزش مو در واقع جزئی از روند درمانی شما است و هیچ جای نگرانی ندارد. در واقع ریشه مو یا همان فولیکول‌های مو درون پوست سر شما یاقی خواهند ماند. تنها ساقه‌های مو هستند که می‌ریزند. پس از 3 تا 4 ماه دوباره موهای شما رشد خواهند کرد. پس از 6 ماه تمامی فولیکول‌های سالم و پیوندهای موفق شما، دارای موهای جدیدی خواهند شد. در ماه 12 شما نتیجه صبر خود را خواهید دید و به موها طبیعی و بلندی دست پیدا خواهید کرد.

 

ظاهر نامطلوب موها

شیوه کاشت مو، توجه به تراکم، خواب مو و خط رویش مو هنگام کاشت مو به روش DHI موجب طبیعی شدن نتیجه عمل خواهد شد. اگر فولیکول‌های شما ضعیف باشد و یا کاشت با دقت همراه نباشد، نتیجه کار چندان طبیعی نخواهد بود. به همین دلیل باید در انتخاب جراح خود دقت کافی داشته باشید.

دیگر عوارض احتمالی جراحی کاشت مو به روش DHI که موقتی است و یا ممکن است در همه افراد دیده نشود:

 

  • خون‌ریزی
  • سرگیجه
  • درد، سوزش و خارش پوست سر
  • افزایش ضربان قلب
  • التهاب فولیکول‌های مو
  • ظاهر پراکنده در اطراف بخش اهدا کننده
[vc_single_image image=”7432″ img_size=”full” alignment=”center”]

هزینه کاشت موی DHI

هزینه کاشت مو به روش DHI به میزان قابل توجهی به کلینیکی که انتخاب می‌کنید، تخصص جراح و تراکم موی کاشته شده، بستگی دارد. بعید است که بیشتر شرکت‌های بیمه هزینه کاشت مو به روش DHI را تأمین کنند زیرا این عمل جراحی زیبایی محسوب می‌شود. برای کاهش هزینه ممکن است بخواهید تراکم موهای کاشته شده را کمتر در نظر بگیرید یا یک مرکز ارزان‌تر را انتخاب کنید.

توصیه می‌کنیم به هیچ وجه برای پرداخت هزینه کمتر، سلامتی و زیبایی خود را فدا نکنید. عمل کاشت مو معمولا در همان بار اول باید به بهترین نتیجه ممکن برسد؛ در غیر این صورت ممکن است دیگر امکان عمل دوم را نداشته باشید و یا به نتیجه مناسبی نرسید.

کاشت مو به روش DHI بهتر است یا FUE:

اگر بخواهیم خیلی دقیق به این سوال پاسخ دهیم، باید در شیوه انجام دو روش، به جزئیات بیشتری بپردازیم. جراحی کاشت مو به روش FUE طی یک دهه گذشته، محبوبیت زیادی پیدا کرده است. بر خلاف روش کلاسیک FUT (یا پیوند واحد فولیکولار) که در آن یک نوار از پوست برای برداشت گرافت‌ها جدا می‌شود، در FUE گرافت‌ها را مستقیم از پوست سر استخراج می‌کنند. در نتیجه روش FUE جای زخم‌های قابل مشاهده‌ای بر جای نمی‌گذارد و نتایج طبیعی به دنبال خواهد داشت.

در حین کاشت مو به روش FUE، گروه‌هایی از 1 تا 4 فولیکول مو که معمولاً به عنوان گرافت شناخته می‌شوند، به شکل دستی و با پانچ، یکی پس از دیگری استخراج و در یک محلول ذخیره‌سازی، قرار می‌گیرند.

پس از اتمام مرحله استخراج، پزشک با استفاده از میکروبلاد، شکاف‌هایی را در پوست سر منطقه طاسی ایجاد می‌کند تا کانال‌هایی را باز نماید. گرافت‌ها در این سوراخ‌ها کاشته می‌شوند. پس از باز شدن همه‌ی کانال‌ها، پزشک می‌تواند پیوندها را از محلول خارج کند و در قسمت گیرنده قرار دهد.

فناوری برتر در روش DHI و مزیت آن

کاشت مو به روش DHI یک تکنیک جدید است و به طور مشابه FUE، هیچ جای زخم قابل مشاهده‌ای باقی نمی‌گذارد و نتایج طبیعی به دنبال دارد. برای شروع، فولیکول‌های مو، یکی یکی با استفاده از ابزاری اختصاصی با قطر کمتر از ۱ میلی‌متر استخراج می‌شوند. سپس فولیکول‌ها در یک ابزار کاشت، به نام Choi Implanter Pen، بارگیری می‌شوند تا به‌طور مستقیم در ناحیه گیرنده، کاشته شوند.

در طول کاشت مو به روش DHI، ایجاد کانال‌ها و کاشت، همزمان اتفاق می‌افتد. قلم کاشت Choi در کاشت پیازهای مو، دقت بیشتری به پزشک می‌دهد. به بیان بهتر به جراح امکان می‌دهد تا زاویه، جهت و عمق موهای کاشته شده را کنترل کند. زمان رشد مو برای DHI مشابه FUE است. نتایج نیز معمولاً در یک بازه زمانی مشابه ظاهر می‌شوند که نتایج کامل معمولاً بین ۱۲ تا ۱۸ ماه به طول می‌انجامد. نتیجه استفاده از این ابزار پیشرفته، داشتن موهایی با خواب طبیعی و حالتی کاملا جذاب و واقعی خواهد بود. به همین دلیل تمایل افراد به روش DHI بسیار بیشتر از روش قدیمی‌تر FUE است.

جمع بندی

در این مقاله به طور کامل در رابطه با کاشت مو به روش DHI صحبت شد. همچنین اطلاعات کاملی در رابطه با نحوه انجام این روش و مزایا و معایب آن بیان شد. در این روش  از پیوند مو، معمولاً فولیکول‌های مو به صورت مجزا از ناحیۀ بانک مو استخراج شده و بعد در ناحیه مورد نظر پیوند زده می‌شوند. برای اینکه فولیکول‌ها در محل مورد نظر قرار بگیرند، ابتدا حفره‌هایی در محل طاس سر، ایجاد می‌شود.

این روش به علت همزمان بودن ایجاد حفره و پیوند زدن گرافت، مزیت‌های بیشتری نسبت به سایر روش‌های کاشت مو دارد. نتایج حاصل از این روش تقریبا طبیعی است و مو تراکم قابل قبولی خواهد داشت. بعد از پیوند زدن گرافت‌های مو در محل مورد نظر از سر، یک دوره ریزش مو خواهید داشت و پس از مدتی رشد طبیعی موها شروع خواهد شد.

این روش معمولا برای افرادی مناسب است که از ضخامت موی کافی برخوردار باشند و تراکم مو در ناحیه بانک مو زیاد باشد. هزینه انجام این روش به عوامل مختلفی بستگی دارد. ولی به طور کل برای انجام کاشت مو به روش DHI باید هزینه قابل توجهی پرداخت کنید که با توجه به عوامل موثر بر قیمت نهایی، همچون تبحر پزشک متخصص و کلینیک مدنظر، برای هر شخص متفاوت خواهد بود.

سوالات متداول کاشت مو به روش DHI

[vc_toggle title=”کاشت مو به روش DHI با درد و خونریزی همراه است؟”]

تمامی روش‌های کاشت مو تقریباً با میزان کمی درد و خونریزی همراه است. ولی میزان درد در این روش بسیار محدود است و برای شما آزاردهنده نخواهد بود. همچنین میزان خونریزی نیز بسیار کم است.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”انجام روش DHI چند ساعت طول می ‌کشد؟ “]

بسته به شرایط و ویژگی‌های فیزیولوژی هر فرد ممکن است، کاشت مو به روش انجام DHI بین ۸ تا ۱۰ ساعت به طول بیانجامد. بنابراین می‌توان گفت این روش کاشت مو به مدت زمان بیشتری نسبت به سایر روش‌ها نیاز دارد. زیرا باید با ظرافت و دقت بالاتری انجام می‌شود.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”بعد از پیوند مو به روش DHI چه اتفاقی خواهد افتاد؟ “]

بعد از اینکه کاشت مو به این روش انجام شد، ابتدا مو وارد فاز ریزش می‌شود. یعنی بعد از گذشت یک ماه ممکن است که شما ریزش مو را تجربه کنید. سپس رشد طبیعی موها ادامه پیدا خواهد کرد.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”آیا در پیوند مو به روش DHI فولیکول مو آسیب می ‌بیند؟”]

این روش کاشت مو بهترین روش برای جلوگیری از آسیب به فولیکول‌های مو می‌باشد. زیرا ایجاد حفره و استخراج فولیکول‌های مو به صورت همزمان انجام می‌شود. بنابراین سرعت کار بالاتر خواهد رفت و هیچ گونه آسیبی نیز به فولیکول‌های مو وارد نخواهد شد.

[/vc_toggle]
نوشتهٔ پیشین
همه چیز درباره کاشت مو به روش NEO GRAFT
نوشتهٔ بعدی
همه چیز درباره فولیکول مو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما باید با قوانین موافقت کنید.

جستجوی مقالات

دکتر آرش نجف بیگی

عضو هیات علمی دانشگاه/فعال انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی/عضو انجمن جراحان پلاستیک آمریکا

آخرین مقالات

02126744902
09120124677