×

    دلایل و درمان خارش بعد از کاشت ابرو چیست

    1. خانه
    2. کاشت ابرو
    3. دلایل و درمان خارش بعد از کاشت ابرو چیست
    دلایل و نکات خارش بعد از کاشت ابرو

    خارش ابروها پس از عمل کاشت ابرو یک نشانه طبیعی از فرایند ترمیم پوست است. این خارش هرچند شدید باشد اما جای نگرانی ندارد؛ چرا که به سرعت از بین خواهد رفت! البته راه حل‌های ساده‌ای وجود دارد که می‌توانید در خانه انجام دهید تا خارش ابروها و یا پوست سر را کاهش دهید.

    نکته بسیار مهم در این میان این است که نباید ابروهای خود را بخارانید یا لمس کنید. سعی کنید با روش‌های مختلف میزان خارش را کم کنید و با کمک سرگرم کردن خود، به خارش توجه نکنید. اما اولین خاراندن ابروها به معنی از دست رفتن نتایج عمل کاشت ابرو خواهد بود.

    با ما همراه باشید تا چند راهکار ساده برای کاهش خارش ابروها را بدانید.

    چرا بعد از کاشت ابرو، محل کاشت دچار خارش می‌شود؟

    پس از انجام کاشت ابرو، در نواحی اهدا کننده (بانک مو) و همچنین گیرنده (ابروهای شما) احساس خارش به وجود می‌آید. این خارش و التهاب به دلیل فرایند بهبود و ترمیمی است که پوست شما برای پس از برداشت گرافت و پیوند آنها طی می‌کند. در واقع در فرایند کاشت ابرو شکاف‌هایی در پوست و بافت‌های مختلف آن ایجاد شده که باید بازسازی شوند. در این فرایند بهبودی، پوست مواد شیمیایی یا هیستامین‌ها را آزاد می‌کند که عامل خارش می‌شود و میل به خاراندن ایجاد می‌کند.

    در واقع پوست با ایجاد حس خارش تلاش می‌کند تا سلول‌های مرده و بافت‌های اضافی یا گرافت‌های وارد شده به پوست را از خود دور کند. به همین دلیل خیلی مهم است که در برابر این خارش مقاومت کنید تا در نهایت پیوندهای زده شده، به نتیجه برسد.

    خارش بعد از کاشت ابرو چقدر طول می‌کشد؟

    خارش بعد از کاشت ابرو معمولا یک تا دو هفته طول می‌کشد. در برخی موارد ممکن است این خارش تا یک ماه نیز ادامه داشته باشد. خارش ابرو و حتی پوست سر می‌تواند به ویژه در چند روز نخست بعد از کاشت، بدتر شود. به خصوص که نمی‌توانید ابروهای خود را بشویید و یا به هیچ وجه لمس کنید. اما پس از اینکه شروع به شستن و ضدعفونی کردن آن کنید؛ خارش کاهش پیدا می‌کند.

    درمان خارش بعد از عمل کاشت ابرو

    البته که احساس خارش بسیار آزار دهنده است و حتی شب‌ها بدتر نیز می‌شود. البته دقت داشته باشید که گاهی این خارش بسیار شدید دیگر طبیعی نیست و ممکن است به دلیل ایجاد عفونت در محل کاشت ابرو یا در بانک موی شما باشد. در چنین مواردی باید حتما به پزشک مراجعه کنید و با مصرف آنتی بیوتیک‌ها، جلوی گسترش عفونت را بگیرید.

    پس در مورد خارش ابروها پس از کاشت با پزشک خود مشورت کنید. در صورت طبیعی بودن خارش از سوی جراح، دیگر جای نگرانی نیست. برای کم کردن حس خارش، چند راهکار ساده وجود دارد که می‌توانید با مشورت جراح خود و تجویز او، انجام دهید:

    ابروها را نخراشید و نخارانید!

    اگر ابروها و محل خارش را بخارانید، در خطر دو مشکل اساسی قرار خواهید گرفت:

    • خطر ابتلا به عفونت پوستی یا عفونت فولیکول مو (فولیکولیت)
    • خارج شدن گرافت‌های کاشته شده در ابرو و از دست رفتن نتایج کاشت ابرو
    [vc_single_image image=”8269″ img_size=”full” alignment=”center”]

    آب نمک را به ابروها اسپرس کنید

    در چند روز نخست بعد از کاشت ابرو، نباید ابروهای خود ا بشویید. در این مدت و البته در یک هفته اول بعد از کاشت ابرو، محلول استاندارد سالین یا آب و نمک را به ابروهای خود اسپری کنید. این کار به چند دلیل به شما کمک خواهد کرد:

    • سطح پوست را مرطوب نگه می‌دارد که باعث کاهش خارش می‌شود
    • مواد زائد و پوسته‌های خشک را که خارش را تشدید می‌کند، از سطح پوست ابرو پاک می‌نماید
    • عوامل عفونت مانند باکتری‌ها را از بین می‌برد که این خود یکی از دلایل مهم کاهش خارش است
    • به آبرسانی و تغذیه ریشه موها کمک می‌کند

    کاشت ابرو برای آقایان می‌تواند درمان نازکی و یا پراکندگی ابروی آنها باشد؛ اگرچه دنیای جراحی پلاستیک صورت به طور گسترده در بین خانم‌ها رواج داشته است

    آنتی هیستامین مصرف کنید

    در مراحل ترمیم و بازسازی پوست، مواد شیمیایی به نام هیستامین توسط بدن آزاد می‌شود. با کمک داروهای آنتی هیستامین‌، آزاد شدن هیستامین‌ها کاهش می‌یابد و حس خارش یا تحریک شدن پوست از بین می‌رود.

    بهتر است یک آنتی هیستامین با اثر طولانی و بدون عوارضی مانند خواب آلودگی برای طول روز و یک آنتی هیستامین همراه با اثر خواب‌آوری برای شب، تهیه کنید. معمولا ترکیبی از ستیریزین و کلرفنامین برای کاهش خارش در تمام طول شبانه روز، مناسب خواهد بود. البته بهتر است برای مصرف این داروها اول با پزشک خود مشورت کنید.

    داروی ستیریزین به مدت 24 ساعت با هیستامین‌ها مبارزه می‌کند و البته اثر خواب‌آوری ندارد.

    داروی کلرفنامین اثر کوتاه‌تری دارد ولی احساس خواب آلودگی ایجاد می‌کند. به همین دلیل برای مصرف در شب و داشتن یک خواب راحت، بسیار مفید است.

    دست کم تا دو هفته می‌توانید با این روش، خارش پوست سر خود را کاهش دهید. اگر در این مدت خارش کاهش پیدا نکرد، حتما برای بررسی احتمال عفونت، با جراح خود مشورت کنید.

    شامپوهای دارویی

    اگر خارش مداوم با کمک آنتی هیستامین کنترل نشد، ممکم است شست و شوی ابرو با کمک شامپوی کتوکونازول و محصولات مشابه بتواند به شما کمک کند. استفاده از ان دو بار در هفته به مدت حداکثر یک ماه، می‌تواند خارش پوست و ابروهای شما را کنترل کند.

    محلول استروئیدی ضد التهاب

    گاهی بدون اینکه مشکل خاصی وجود داشته باشد، خارش تا 4 هفته نیز ادامه دار می‌شود. در این موارد با تجویز پزشک می‌توانید از محلول‌های استروئیدی برای کاهش یا درمان خارش ابروها و پوست سر استفاده کنید. این محلول‌ معمولا در عرض یک روز، خارش ابروها را کاهش می‌دهند. این روش درمانی باید تا 7 روز ادامه پیدا کند.

    کاهش التهاب با کمپرس سرد

    کمپرس سرد یا کمپرس یخ می‌تواند به کاهش التهاب پوست و خارش ابروها کمک کند. کاهش دما موجب بی حسی موقت پوست و از کم شدن حس خارش می‌شود. همچنین این کار تورم و کبودی پوست اطراف ابرو و زیر چشم را نیز درمان می‌کند. با این حال یک روش موقت است و نباید به عنوان درمان دائمی انجام دهید.

    نکته بسیار مهم: در روزهای نخست بعد از کاشت ابرو از این روش برای درمان خارش استفاده نکنید. کمپرس سرد را مستقیم روی ابروهای کاشته شده قرار ندهید بلکه در نواحی اطراف آن بگذارید. بیشتر از 5 تا 10 دقیقه کمپرس سرد روی پوست قرار نگیرد، چرا که ممکن است موجب سوختگی پوست بر اثر سرما شود. همچنین هرگز یخ را مستقیم روی پوست قرار ندهید، بلکه درون یک حوله بپیچید.

    دوران نقاهت بعد از عمل کاشت ابرو

    پس از عمل کاشت ابرو، زیباجویان یک روند بهبودی نسبتاً ساده را تجربه می‌کنند. پزشکان اغلب زمان بهبودی را با تاتو ابرو مقایسه می‌کنند. ممکن است مقداری کبودی سطحی خفیف و یا پوسته پوسته شدن روی پوست اطراف ریشه ابروهای خود را تجربه کنید اما اکثر بیماران تنها سه روز پس از جراحی احساس می‌کنند که کاملاً ظاهر طبیعی دارند.

    از آنجایی که روش کاشت ابرو در ناحیه ابرو چندان تهاجمی نیست – معمولاً فقط به بی حسی موضعی نیاز دارد – می توانید پس از یک یا دو روز استراحت، سر پا شوید و به فعالیت های عادی خود بازگردید.

    معمولا مقداری ورم و کبودی در ناحیه کاشت و اطراف آن مانند زیر چشم‌ها، کاملا طبیعی است. این عوارض خود به خود برطرف می‌شود اما با کمک رعایت برخی موارد می‌توانید آنها را کاهش دهید مانند:

    • استفاده از کمپرس سرد
    • کاهش مصرف نمک
    • مصرف آب کافی
    • خواب و استراحت در حالتی که سر بالاتر از بدن باشد
    [vc_single_image image=”8267″ img_size=”full” alignment=”center”]

    کاشت ابرو به روش FUE یکی از بهترین روش‌های کاشت ابرو است.

    اگرچه در مقایسه با روش‌های کاشت مو، بهبودی کاشت ابرو بسیار سریع است اما هنوز حدوداً چهار ماه طول می‌کشد تا موهای جدید ابرو رشد کنند. حداکثر رشد آن تقریباً در یک سال به اوج خود می‌رسد. البته شما در چند هفته اول یک شوک ریزش را تجربه می‌کنید و پس از چند ماه رشد موها شروع می‌شود. موهای کاشته شده باید چرخه رشد و ریزش منظم خود را طی کنند.

    حتما یک قیچی کوتاه‌ کننده مناسب تهیه کنید، زیرا موهای ابرو احتمالاً سریع‌تر از آنچه انتظار دارید رشد می‌کنند.

    مهمترین نکات مراقبت از ابرو بعد از کاشت

    • پوسته‌های کوچکی که در محل کاشت ابرو ایجاد می‌شود، حدود 3 تا 7 روز بعد می‌ریزد. پوسته‌های باقی مانده را با شست و شو و ماساژ ابروها، از بین ببرید.
    • پس از ریزش پوسته‌ها، کمی تغییر رنگ صورتی در پوست ابروها وجود خواهد داشت. این کاملا طبیعی است و به معنی ایجاد یک لایه جدید از پوست خواهد بود.
    • با ریزش ابروهای کاشته شده در هفته دوم تا سوم، نگران نشوید. فولیکول‌های موی کاشته شده هنوز در زیر پوست هستند و دارند برای تولید موهای جدید آماده می‌شوند. در این مدت تنها با صبوری، رعایت رژیم غذایی مناسب و البته مصرف آب زیاد به ترمیم و رشد موهای خود کمک کنید.
    • معمولا بعد از 3 تا 5 روز می‌توانید به سر کار خود برگردید. اثری از کاشت ابرو در صورت شما نخواهد بود و تنها کمی سرخی و پوسته پوسته شدن را در لای موهای ابروها خواهید داشت. با این وجود پس از ریزش ابروها ممکن است کمی ظاهر شما به حالت قبل از کاشت ابرو شبیه شود. در این موارد می‌توانید با آرایش، جای خالی موهای ریخته شده را پر کنید تا مجدد رشد کنند.
    • تقریبا 24 ساعت پس از کاشت ابرو، با محلول سالین (آب و نمک) شروع به ضدعفونی و مرطوب کردن ابروهای خود کنید. این کار را روزی چند نوبت انجام دهید.
    • از کمپرس سرد برای کاهش ورم و کبودی تنها در مناطق اطراف ابروها و زیر چشم استفاده کنید. یخ را روی گرافت‌های کاشته شده نگذارید.
    • اگر جراح توصیه کرده باشد، حتما از عینک محافظ تا چند روز استفاده کنید.
    • در یک ماه نخست بعد از کاشت نباید نور خورشید و حرارت زیاد به ابروهای شما برسد. پرتوهای خورشید و امواج فرابنفش موجب از بین رفتن پیوندهای کاشته شده خواهد شد.

    مشکلات کاشت ابرو و راه کنترل آن‌ها

    اگرچه کاشت ابرو به طور کلی روشی بی خطر در نظر گرفته می‌شود – عمدتاً به این دلیل که روش‌های معمول مورد استفاده در کاشت مو را به کار می‌گیرد – هنوز هم برخی از مسائل وجود دارد که باید مراقب آنها بود.

    مانند هر روش دیگری، چند خطر مرتبط با بی‌حسی موضعی و داروهای مورد استفاده (عمدتاً واکنش‌های آلرژیک) وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید. همچنین یک خطر خفیف اما غیرممکن عفونت ناشی از پیوند وجود دارد و بلافاصله پس از عمل، ممکن است کبودی و دلمه خفیفی در ناحیه ابرو تجربه کنید. با این حال، به طور کلی، خطر تجربه هر گونه عارضه جدی ناشی از کاشت ابرو بسیار ناچیز است.

    باید توجه داشت که مصرف آنتی بیوتیک بر اساس تجویز جراح، توجه به بهداشت شخصی، در کنار ضدعفونی کردن و شست و شوی مرتب ابروها در دو هفته نخست، خطر عفونت را کاهش می‌دهد.

    از سوی دیگر برخی از مسائل زیبایی وجود دارد که ممکن است در نتیجه پیوند ایجاد شود. از آنجایی که فولیکول‌های جدید از ناحیه پوست سر گرفته می‌شوند، جایی که رشد موی سر بیشتر و سریع‌تر است، بسیاری از بیماران نگران هستند که ابروهایشان نامنظم شود و موهای سرکش در جهت اشتباه رشد کنند و نیاز به نگهداری مداوم دارند.

    در حالی که نگرانی موجهی است، متخصصان تأیید می‌کنند که تنها 15 درصد موهای جدید در جهت اشتباه رشد می‌کنند و به راحتی می توان آنها را هر چند ماه یکبار کند یا کوتاه کرد. برخی از پزشکان ممکن است برای جلوگیری از این مشکل، از موهای نازک پا یا بدن استفاده کنند.

    همچنین تکنیک‌های کاشت موی جدید، زاویه کاشت و خواب موهای ابرو را در بخش‌های مختلف آن در نظر می‌گیرند و از این نظر، جای نگرانی وجود ندارد.

    نوشتهٔ پیشین
    کبودی و ورم چشم بعد از کاشت ابرو
    نوشتهٔ بعدی
    چه مدت بعد از کاشت مو می توانیم ورزش کنیم ؟

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Fill out this field
    Fill out this field
    لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
    شما باید با قوانین موافقت کنید.

    دکتر آرش نجف بیگی

    دکتر آرش نجف بیگی

    عضو هیات علمی دانشگاه/فعال انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی/عضو انجمن جراحان پلاستیک آمریکا

    آخرین مقالات