شاید از این نکته آگاه نباشیم که شرایط کاشت مو برای همۀ افراد وجود ندارد و برخیها امکان انجام آن را ندارند. به همین دلیل، شرایطی که برای پیوند و کاشت موی سر تعیین شدهاند باعث ایجاد وضعیت خاص در آن شدهاند. برای مثال، یکی از شرایط کاشت مو، محدودیتهای سنی آن است. تحقیقات انجام شده و تجربیات نشان دادهاند که موارد مختلفی در کاشت موفقیت آمیز موی سر دخیل هستند. در این مقاله، قرار است به بررسی چند مورد از مهمترین این موارد بپردازیم. اما قبل از آن لازم است این سوال را پاسخ دهیم که آیا شما هیچ نیازی به کاشت یا پیوند موی سر خواهید داشت یا خیر؟
- آیا شما نیاز به کاشت مو دارید؟
- دلایل ریزش مو را بررسی کنید!
- شرایط کاشت مو چیست؟ مواردی که باید به آنها توجه کنیم!
- لازم است بانک موی خوبی داشته باشید!
- ضخامت و فرم موها را در نظر بگیرید!
- منعطف بودن پوست سر را بررسی کنید!
- از سلامت پوست خود مطئمن باشید!
- سلامت جسمانی، از شرایط کاشت مو است!
- سبک زندگی شما مهم است!
- کاشت مو در سنین کم و مشکلات آن
- جنسیت به عنوان یکی از شرایط کاشت مو
- چرا کاشت مو در سالمندان می تواند با مشکل روبرو شود؟
- هزینه کاشت مو را نیز در نظر داشته باشید!
- انتظارات معقولانه از نتیجۀ عمل داشته باشید!
- سخن پایانی
آیا شما نیاز به کاشت مو دارید؟
این اولین و مهمترین سوال است. اینکه آیا شما به عنوان یک فرد متقاضی، کاندید مناسبی برای کاشت مو هستید یا خیر؟
پاسخ به این سوال در گرو تشخیص پزشک و متخصص کاشت مو است. بیشتر از همه، افرادی که به صورت ارثی دچار کمپشتی یا طاسی موی سر شدهاند، گزینههای مناسبی برای کاشت مو خواهند بود. البته باید این موضوع را در نظر داشت که شرایط کاشت مو، مسالهای جداگانه است که باید مورد بررسی قرار بگیرد. با این حال، روشهای مختلفی وجود دارند که بنا به شرایط فرد، یک یا چند مورد از آنها را مورد استفاده قرار خواهد داد. تشخیص این که کدام روش یا مجموعهای از روشها برای فرد مناسب است، به عهدۀ پزشک متخصص خواهد بود.
دلایل ریزش مو را بررسی کنید!
بعد از این که تشخیص داده شد که شما کاندید مناسبی برای کاشت مو هستید، دلیل یا دلایل ریزش مو باید بررسی شوند. دلایل زیادی وجود دارند که منجر به ریزش مو در افراد مختلف میشوند. اما در بسیاری از مردان و حتی زنان، ریزش مو ریشه در دلایل ژنتیکی و ارثی دارد.
بعد از آن، تغذیه و سبک زندگی، میزان استرس و فشارهای روحی و روانی بیشترین تاثیر را در ریزش موی افراد دارند. همچنین، ابتلا به برخی از بیماریها نیز ممکن است باعث ریزش موی افراد مختلف شوند. بنابراین، لازم است که پیش از اقدام به پیوند مو، دلایل آن را بررسی کرده و شرایط کاشت مو توسط پزشک تشخیص داده شود.
شرایط کاشت مو چیست؟ مواردی که باید به آنها توجه کنیم!
پیش از کاشت مو، فرد متقاضی لازم است اقدامات خاصی را روی بدن و پوست خود انجام دهد. کلینیکهای کاشت مو، فرد داوطلب برای کاشت مو را معاینه کرده و بررسیهای لازم به منظور کسب بهترین نتیجه از آن را انجام خواهند داد. به این ترتیب و با فراهم شدن شرایط کاشت مو میتوان انتظار داشت که بهترین نتیجه از آن کسب خواهد شد. در ادامه با بررسی دقیقتر شرایط کاشت مو درخواهیم یافت که چرا همۀ افراد نمیتوانند کاشت مو انجام دهند. همچنین، متوجه میشویم که چه عواملی در پیوند موفق موی سر موثر هستند.
لازم است بانک موی خوبی داشته باشید!
برای درمان طاسی سر و کاشت مو لازم است از بخشهایی در سر که حاوی مو است، گرافتهای مو برداشته شوند. به بخشهایی از سر که حاوی گرافتهای مو است، بانک مو گفته میشود. افرادی که قصد دارند عمل کاشت و پیوند مو انجام دهند باید روی سر خود دارای موهایی برای پیوند زدن باشند. معمولاً بانک مو در پشت سر و بالای گوشها قرار دارد. گرافتهای مو از این نواحی برداشته شده و به بالای سر و بخشهای طاس آن منتقل میشوند. پس میتوان این گونه گفت که یکی از مهمترین شرایط کاشت مو، داشتن بانک موی مناسب است.
روشهایی که برای درمان طاسی سر و کاشت مو وجود دارند، بدون داشتن یک بانک موی خوب، قابل اجرا نخواهند بود. هرچند که در برخی روشها میتوان از موی بدن نیز برای انتقال به سر استفاده کرد. اما درصد موفقیت این عمل و کیفیت آن به مراتب پایینتر خواهد بود.
ضخامت و فرم موها را در نظر بگیرید!
ضخامت و فرم موهای سر در تعیین میزان موفقیت کاشت مو بسیار تاثیرگذارند. ضخامت تارهای مو نقش زیادی در نتیجۀ نهایی کاشت مو دارد. هرچه ضخامت مو بیشتر باشد، نتیجۀ عمل راضیکنندهتر خواهد بود.
طاسی و کمپشتی موی سر افرادی که موهای نازک دارند، بیشتر از دیگران دیده میشود. هر چقدر ضخامت تار موها بیشتر باشد، این موضوع برعکس خواهد بود. شکل و فرم تارهای مو نیز در تعیین نتیجۀ کاشت مو موثر است. افرادی که موهای مجعد دارند، بهتر از دیگران خواهند توانست طاسی و کمپشتی موی خود را با کاشت مو پوشش دهند.
منعطف بودن پوست سر را بررسی کنید!
افرادی که پوست سر آنها دارای قابلیت انعطاف بیشتری باشد، روند درمان را راحتتر پشت سر خواهند گذاشت؛ چرا که داشتن پوست منعطف باعث میشود که پزشک با زحمت کمتر و دقت بیشتر، فولیکولهای مو را در بخشهای طاس سر قرار دهد.
افرادی که پوست سر آنها سفت و ضخیم است، وضعیت سختتری در شرایط کاشت مو خواهند داشت. در این افراد، درصد موفقیت ناشی از عمل نیز پایینتر خواهد بود. همچنین که اندازه و وسعت بانک موی سر، تاثیرات زیادی بر منعطف بودن پوست سر دارند. هرچه گستردگی ناحیۀ احداکننده بیشتر باشد، میزان درصد سست بودن پوست سر پس از برداشت، افزایش خواهد یافت. اگر پس از گذشت چند ماه از کاشت مو، پوست نواحی سر سفت باشد، لازم است میزان انعطافپذیری آن بازگردانده شود.
از سلامت پوست خود مطئمن باشید!
یکی از مهمترین و حیاتیترین شرایط کاشت مو، داشتن پوست سر سالم است. افرادی که دارای بیماریهای پوستی هستند، کاندید مناسبی برای کاشت یا پیوند مو نیستند. بیماریهایی نظیر قارچهای پوستی و آلوپسی از موارد بازدارندهای هستند که مانعی بر سر راه پیوند موفق موی سر هستند. افرادی که بیماری آلوپسی در پوست سر خود دارند از اقدام به کاشت مو اجتناب کنند؛ چرا که این دسته از افراد دارای فولیکولهای قوی برای اهدا نیستند. در صورتی که به هر نحوی دارای امراض پوستی هستید، نتیجۀ مناسب از کاشت مو نخواهید گرفت. وظیفۀ تشخیص این مورد به عهدۀ پزشک جراح است. در صورت ابتلا به بیماریهای پوستی، ابتدا در جهت برطرف کردن بیماری اقدام نمایید. پس از بهبود بیماری خواهید توانست اقدام به کاشت مو کنید.
سلامت جسمانی، از شرایط کاشت مو است!
یکی دیگر از شرایط کاشت مو، بهرهمندی از سلامت کامل جسمانی است. به خصوص صحت و سلامت سیستم ایمنی فرد حائز اهمیت زیاد است. بیماران خاص لازم است پیش از اقدام به کاشت مو، آزمایشات لازم را انجام داده و با پزشک خود مشورت نمایند. همچنین، کسانی که مبتلا به بیماری موردی هستند نیز پیش از عمل پیوند مو باید دورۀ درمان خود را سپری کنند. مصرف داروهای خاص میتواند تاثیرات زیادی بر نتیجۀ عمل بگذارد. به ویژه افراد دیابتی باید در انجام عمل احتیاط زیادی کنند. بهبود زخمهای پوست سر در این افراد ممکن است زمان بیشتری طول بکشد.
از طرفی شاید لازم باشد مراجعه کننده قبل یا بعد از درمان، داروهایی را مصرف نماید. از آنجا که ممکن است برخی اختلالات دارویی به وجود آید، لازم است که تداخلات توسط پزشک مورد بررسی واقع شوند.
سبک زندگی شما مهم است!
از دیگر شرایط کاشت مو سبک زندگی افراد است. منظور از سبک زندگی، جایگاه تغذیه و ورزش، مصرف یا عدم مصرف دخانیات و الکل، کیفیت و کمیت خواب و وضعیت شغلی فرد است. همۀ این موارد میتوانند تاثیرات زیادی بر نتیجۀ کاشت مو داشته باشند. کسی که استرس زیادی را در طول روز تحمل میکند ممکن است نتیجهای بسیار متفاوت از آنچه انتظار داشته است دریافت کند. افرادی که در مشاغل سخت به سر میبرند نیز نخواهند توانست نتیجهای مطلوب از کاشت مو کسب نمایند.
کسی که سبک زندگی سالم و پرآرامشی دارد، قطعاً سیستم ایمنی بدنی مطلوبتری نیز خواهد داشت. به این ترتیب میتوان انتظار داشت که دورۀ بهبودی پس از درمان او کوتاهتر باشد. مصرف غذای سالم، خواب کافی، زندگی در محیط استریل و نوشیدن آب به اندازه، همه در نتیجۀ نهایی عمل نقش دارند.
بسیاری از علل ریزش مو، نداشتن سبک تغذیۀ سالم است. برای مثال، کمبود آهن در بدن باعث ریزش مو میشود. یا در برخی موارد، استفاده از روی میتواند باعث کاهش یا قطع ریزش مو در فرد گردد. بنابراین یکی از کارهای معقولانهای که میتوان انجام داد، مراجعه به یک پزشک تغذیه برای آگاهی از موارد این چنینی است. خوب است پیش از اقدام به کاشت مو، سبک زندگی خود را مورد بررسی قرار دهید تا دریابید آیا بخشهایی از آن را لازم است تعویض یا ترمیم کنید یا خیر؟ مثلاً افراد سیگاری بهتر است از مدتی قبل تا مدتی پس از کاشت مو، مصرف سیگار را ترک کنند. همین مورد به تنهایی میتواند نتایج عمل را متحول کند. میزان مصرف و کیفیت شویندهها مثل شامپو و مواد مراقبتی نظیر ضد آفتابها را نیز بررسی کنید. هر چه در نگهداری از بدن خود کوشاتر باشید، وضعیت مطلوبتری را تجربه خواهید کرد.
کاشت مو در سنین کم و مشکلات آن
ریزش مو برای بسیاری از افراد ناگوار است. فرقی نمیکند که در چه سنی به عارضه ریزش مو مبتلا شده باشید، در هر صورت طاسی سر آن هم در سن کم ممکن است تاثیر بسیار بدی بر روحیه و اعتماد به نفس فرد داشته باشد. به همین دلیل، بسیاری از افرادی که به ریزش موی شدید مبتلا هستند ترجیح میدهند در سنین کم یا سنین زیر ۱۸ سال برای کاشت مو اقدام کنند. اگرچه انجام کاشت مو در سنین کم از ریزش شدید موها و طاسی سر جلوگیری خواهد کرد، اما ممکن است فرد را با مشکلات گوناگونی روبرو کند.
با توجه به اینکه معمولاً فرایند کاشت مو برای آقایان انجام میشود، پزشکان بهترین سن برای کاشت مو و ابرو در آقایان را ۲۷ سال به بالا در نظر گرفتهاند. به همین دلیل، افرادی که به ریزش موی شدید سر مبتلا هستند، میتوانند تا سن ۲۵_۲۷ سالگی صبر کرده و بعد از آن برای انجام کاشت مو اقدام کنند.
انجام کاشت مو برای افراد زیر ۱۸ سال به هیچ وجه امکان پذیر نیست. یکی از مهمترین دلایلی که باعث میشود انجام کاشت مو در سنین کم امکانپذیر نباشد، نامناسب بودن حجم بانک مو است. معمولا در سنین کم این میزان تراکم مو بسیار کم است. به همین دلیل میتوان ناحیه خاصی از سر را به عنوان بانک مو در نظر گرفت. همچنین با انجام کاشت مو در سنین کم، ممکن است شخص در سنین بالاتر با طاسی شدید مواجه شود.
جنسیت به عنوان یکی از شرایط کاشت مو
جنسیت یکی از فاکتورهای مهم در شرایط کاشت مو است. زنان و مردان، نوع متفاوتی از ریزش مو را تجربه میکنند. شکل و ظاهر ریزش مو در آنها به شکلهای مختلفی صورت میگیرد. عمدتاً در زنان، ریزش مو به شکل پراکنده است. اما مردان شاهد ریزش مو در بخشهای خاصی از سر خود میباشند. مردانی که شاهد تجربۀ طاسی در بخشهای خاصی از سر خود هستند، کاندیداهای مناسبتری برای کاشت مو میباشند. این در حالی است که زنان با ریزش موی پراکنده، نمیتوانند نتایج خوبی از کاشت مو را تجربه نمایند. این مورد به خصوص در کسانی که دچار آلوپسی ناحیهای شدهاند بیشتر خود را نشان میدهد. با این حال، جنسیت تنها به عنوان یکی از شرایط کاشت مو مطرح است. عوامل دیگری نیز وجود دارند که در این مورد تاثیرگذار هستند.
چرا کاشت مو در سالمندان می تواند با مشکل روبرو شود؟
معمولاً محدودیتی برای کاشت مو در افراد سالمند وجود ندارد. این دسته از افراد نیز میتوانند مانند سایر متقاضیان کاشت مو به کلینیکهای معتبر مراجعه کرده و فرایند کاشت مو را انجام دهند. تنها دلیلی که باعث میشود برخی از افراد سالمند کاندیدای مناسبی برای انجام کاشت مو نباشند، مشکلاتی است که در سنین بالا به سراغ انسان میآید.
همانطور که میدانید، بسیاری از افراد در سن بالای ۵۵ سال به بیماریهای مزمن مثل فشارخون، چربی خون، دیابت و مواردی مانند این مبتلا هستند. انجام کاشت مو برای این دسته از افراد سالمند امکانپذیر نیست. زیرا ممکن است حین انجام کاشت مو آسیبهای داخلی شدیدی به بدن فرد وارد شود. به همین دلیل، تنها افرادی میتوانند برای انجام کاشت مو اقدام کنند که با وجود سن بالا، به بیماریهای خطرناک مبتلا نباشند.
هزینه کاشت مو را نیز در نظر داشته باشید!
کاشت مو فرآیندی هزینهبر است. نه تنها خود عمل کاشت مو، بلکه دورههای بعد از آن نیز ملزم به تقبل هزینههای زیادی خواهد بود. پس از کاشت مو لازم است که مبالغ مختلفی را برای ترمیم و نگهداری از موهای کاشته شده متقبل شوید. بنابراین باید پول کافی برای تامین هزینهها را داشته باشید. هزینههای ناشی از کاشت مو شامل دستمزد پزشک، هزینۀ داروی بیحسی، دستمزد پرسنل کلینیک، تهیۀ داروهای خاص و انجام آزمایشات است. علاوه بر این ممکن است نیاز به انجام دورههای ترمیمی داشته باشید. این مورد نیز میتواند به هزینههای درمان بیفزاید. در مورد هزینۀ کاشت مو باید بدانیم که این عمل، یک درمان زیبایی است. به این دلیل، هزینۀ پیوند مو شامل بیمه نخواهد بود. همچنین که شیوۀ کاشت مو نیز به صورت مستقیم بر هزینۀ آن تاثیر میگذارد. با در نظر داشتن همۀ این شرایط لازم است اقدامات مقتضی برای تامین هزینهها را دنبال کنید.
انتظارات معقولانه از نتیجۀ عمل داشته باشید!
لطفاً از نتیجۀ عمل کاشت مو، انتظارات معقولانهای داشته باشید. بسیار هستند کسانی که نتیجۀ عمل آنها بسیار موفقیتآمیز است اما به دلیل انتظارات غیرمعقولانه، رضایت کافی از آن ندارند. همانطور که گفته شد، نتایج عمل کاشت مو وابسته به عوامل مختلفی است. سن، وضعیت بانک مو، دلیل ریزش مو و میزان آن از جملۀ این عوامل هستند. همچنین باید بدانیم تا رسیدن به نتیجۀ نهایی پیوند مو لازم است مدت زمان مشخصی طی شود. چیزی بین 6 تا 9 ماه زمان برای کسب نتیجۀ نهایی لازم داریم. انتظار معقولانه این است که با در نظر داشتن مراقبتهایی که در این زمان انجام میدهید، مسئولیت حفاظت و مراقبت از خود را به عهده بگیرید. همچنین که ترمیم موی طبیعی، شیوهای برای داشتن ظاهری بسیار متفاوتتر از آنچه بودهاید نیست. بلکه راهی برای رشد مو در نواحی طاس سر است. افرادی که متقاضی پیوند مو هستند، در صورت بهرهمندی از شرایط کاشت مو، نتایج عالی کسب خواهند کرد. چیزی بیش از 98 درصد از گرافتهای کاشته شده در سر آنها رشد کرده و جایگزین موهای از دست رفته خواهد شد. آگاهی از این که درصد موفقیت شما چقدر است، در گرو بهرهمندی از شرایطی است که به این منظور تعریف شدهاند. با وجود همۀ آنچه گفته شد، مهمترین اقدامات پیش از کاشت مو، بررسی این است که آیا از شرایط لازم برای آن برخوردار هستید یا خیر؟ همچنین در مواردی ممکن است اصلاً نیازی به کاشت مو نداشته باشید. در این صورت، راههای دیگری وجود دارند که میتوانند زیبایی موهای شما را بازگردانند.
مقاله اهمیت استفاده از اسپری بعد از کاشت مو از دست ندهید.
سخن پایانی
در این مقاله به طور کامل درباره شرایط انجام کاشت مو صحبت شد. معمولاً تصور میشود که همه افراد میتوانند کاندیدای مناسبی برای انجام کاشت مو باشند. اما در واقع شرایط خاصی برای انجام این کار وجود دارد. متقاضیان انجام کاشت مو، باید از قبل درباره این شرایط اطلاعات کافی داشته باشند. همانطور که در این مقاله گفته شد، یکی از مهمترین شرایط برای انجام کاشت مو محدودیت سنی است. قبل از اینکه برای کاشت مو اقدام کنید، ابتدا باید مطمئن شوید که این روش برای بهبود طاسی سر و درمان ریزش مو سر شما کاملا مناسب است.
شما در ابتدا باید دلایل ریزش موی سر خود را مورد بررسی قرار دهید و در مرحله بعد ببینید که کاندیدای مناسبی برای انجام کاشت مو هستید یا خیر. به عنوان مثال، برای اینکه فرایند کاشت مو به خوبی انجام شود، باید بانک موی مناسبی داشته باشید. همچنین پوست سر شما باید منعطف بوده و هر تار مو از ضخامت کافی برخوردار باشد. سلامت جسمانی و سبک زندگی شما نیز بر فرآیند کاشت مو موثر است. نکته مهم دیگری که باید هنگام کاشت مورد بررسی قرار دهید، جنسیت و هزینه کاشت مو است.
[/vc_column_text][vc_toggle title=”بهترین شرایط رنگ مو برای پیوند زدن کاشت مو چیست؟”]افراد با پوست تیره و موی تیره کاندیدای بهتری برای انجام کاشت مو هستند. در افراد با پوست روشن و موی تیره، پوست سر به راحتی قابل مشاهده خواهد بود.
[/vc_toggle][vc_toggle title=”میزان بانک مو فرد باید چقدر باشد؟”]به طور کلی باید در نواحی پست سر و بالای گوش به اندازه کافی تراکم مو وجود داشته باشد. در غیر این صورت از باقی بخشهای بدن مو دریافت میشود.
[/vc_toggle][vc_toggle title=”ضخامت تارهای مو برای انجام کاشت باید چقدر باشد؟”]هر چه تارهای مو ضخیمتر باشند، انجام کاشت مو راحتتر خواهد بود و ظاهر آن نیز طبیعیتر است.
[/vc_toggle][vc_toggle title=”آیا بیماریهای خاص مانع از انجام کاشت مو هستند؟”]برخی بیماریهای خاص مثل آلوپسی میتوانند سلامت فولیکولها را تحت تاثیر قرار دهند. به همین دلیل، بهتر است افراد مبتلا به این بیماریها برای انجام کاشت مو اقدام نکنند.