×

    علائم ریزش موی ارثی و راه حل های درمانی

    1. خانه
    2. دسته کاشت مو
    3. علائم ریزش موی ارثی و راه حل های درمانی
    علائم ریزش موی ارثی

    آیا تجربه ریزش مو دارید؟ زمانی که موها شروع به ریزش می‌کنند، پس از مدتی کاهش تراکم مو در ناحیه سر بسیار محسوس است. به همین دلیل، نگرانی‌ها از کاهش تراکم مو آغاز می‌شود. شاید تصور کنید که کاشت مو فرق سر، اولین راهکاری است که پیش رو دارید؛ اما در واقع چنین نیست. شما باید برای بررسی علائم ریزش موی ارثی یا علل دیگر اقدام کنید. استفاده از روش‌های درمانی مختلف، زمانی ممکن است که بدانید که چرا درگیر ریختن موی ارثی، عصبی یا بیماری هستید. پس از این مرحله می‌توان آن را درمان کرد. مراجعه به پزشک متخصص و معتمد برای پیگیری درمان از کارهای مهمی است که باید انجام دهید.

    در ادامه قصد داریم به جزئیاتی در خصوص علائم ریزش موی ارثی، راه‌کارهای درمانی و کاشت مو فرق سر بپردازیم. اگر مایل هستید اطلاعاتی در این زمینه کسب کنید تا پایان همراه ما باشید!

    در این مقاله با مطالب زیر آشنا میشوید:

    چرا موها شروع به ریزش می‌کنند؟

    برای بسیاری از افراد، تجربه ازدست دادن مو بسیار ملموس است. مشاهده موها کف حمام، مشاهده موهای ریخته شده روی بالشت و موارد این‌چنینی همگی به شکل کلافه کننده‌ای بر روحیه افراد تاثیر می‌گذارند.

    متاسفانه، ناآگاهی افراد و سو استفاده مراکز کاشت مو، موجب شده است تا گاهی بدون توجه به یافتن دلیل کاهش تراکم مو، این اقدام انجام شود. معمولا ریزش مو به دلایل مختلفی ایجاد می‌گردد که شناخت و تشخیص علل آن، اصلی‌ترین کاری است که باید توسط پزشک انجام شود. عمده علل این مشکل مواردی است که به آن می‌پردازیم.

    1- ریزش موی هورمونی

    در بدن هر کدام از ما، هورمون‌هایی ترشح می‌شوند که وظایف مختلفی دارند. هورمون‌های زنانه و مردانه در هر جنسیت با سطح ترشح مختلفی خودنمایی می‌کنند. حفظ تعادل در ترشح هورمون‌ها می‌تواند تثبیت کننده حالات روحی روانی و سلامت شما باشد.

    زمانی که سطح هورمون‌ها دچار اختلال می‌شود، کاهش تراکم مو اولین نشانه‌ای است که خواهید دید. به همین دلیل، لازم است تا برای آن فکر درستی کنید و از آسیب‌هایش در امان باشید. وقتی که با شکایت از ریختن بیش از حد موهایتان، به پزشک متخصص مراجعه می‌کنید، آزمایشاتی برایتان تجویز می‌شود که نتیجه آن هورمونی بودن یا نبودن ریختن مو را مشخص می‌کند.

    2- ریزش موی عصبی

    مشکلات روحی و عصبی از جمله مهم‌ترین عوامل بیماری‌زا در انسان شناخته می‌شود. رشد موها نیز جدای این امر نیست. ریزش مو عصبی، یکی از مشکلاتی است که مکرر با آن مواجه می‌شوید. این مشکل در سنین بلوغ یا سنین کنکور و فارغ التحصیلی به شدت دیده می‌شود.

    زمانی که فرد دچار ازدست دادن مو با عامل عصبی می‌شود، تمامی آزمایشات وضعیت نرمال را نشان می‌دهند. حتی بررسی و معاینه پوست سر نیز، نشان دهنده بروز بیماری‌های قارچی، انگلی و موارد این‌چنینی نیست. به همین دلیل، از دست دادن موها، عصبی تشخیص داده می‌شود. در این موارد مراجعه به روانکاو، بهبود خلق و خو و کاهش استرس اصلی‌ترین راه‌کارهای درمانی است. معمولا با تجویز دارو و مشاوره می‌توان به قطع ان مشکل در این شرایط کمک کرد.

    3- ریختن مو در اثر بیماری

    یکی دیگر از علل ریختن موها، ابتلا به برخی بیماری‌ها است. عوارض مصرف برخی داروها نیز، می‌تواند موجب از بین رفتن موها شود. تشخیص نوع داروها و عوارض آن باید توسط پزشک متخصص انجام شود. به یاد داشته باشید که ریزش مو در مواردی که بر اثر ابتلا به قارچ، عفونت و موارد این‌چنینی باشد، نیازمند طی کردن دوره درمان است.

    از زمان تشخیص پزشک متخصص، پروسه درمانی آغاز می‌شود. شما باید مطابق با تشخیص پزشک متخصص، استفاده از داروها را آغاز کنید.

    به یاد داشته باشید که عدم درمان بیماری که موجب بروز مشکلات مو شده است، اجازه استفاده از روش‌هایی مثل کاشت مو را نمی‌دهد. شما تنها زمانی می‌توانید از روش‌های کاشت مو استفاده کنید که موهایتان به اندازه کافی درمان شده و مشکل ازدست دادن مو در آن وجود نداشته باشد.

    با مراقبت‌های بعد از کاشت مو بیشتر آشنا شوید.

    4- موهای ریخته شده در اثر وراثت

    یکی از پرچالش‌ترین علل ازدست دادن مو، دلایل ارثی است. در این روش معمولا فرد به دلیل پارامترهای ژنتیکی و با توجه به سابقه ریزش مو و طاسی سر، پروسه ریختن موهایش را تجربه می‌کند.

    زمانی که برای تشخیص به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه می‌کنید، پزشک سوالاتی از شما می‌پرسد. این سوالات نشان دهنده سوابق خانوادگی در بروز این مشکل است. سعی کنید اطلاعات دقیقی را ارائه کنید تا تشخیص به راحتی امکان‌پذیر باشد.

    این سبک از ریختن مو در سنین جوانی آغاز می‌شود. براساس الگو خالی شدن مو در بستگان خونی، این موضوع می‌تواند جدی‌تر شده و به طاسی سر منجر شود. پزشک با کسب اطلاعات از شما و همچنین بررسی آن، می‌تواند به بهترین شکل راهنمایتان باشد.

    الگو ریزش مو در مردان و زنان چگونه است؟

    جالب است بدانید که الگو ریزش موی ارثی در مردان و زنان متفاوت است. آقایان حجم بالاتری از هورمون تستوسترون را دارند. به همین دلیل، میزان بیشتری از آن تبدیل به DHT می‌شود. همین رویداد کافی است تا از دست دادن مو در مردان را کلید بزند. این مشکل معمولا در سنین بالای 20 الی 30 سالگی آغاز می‌شود. خط رویش موها کم کم دچار کاهش تراکم شده، موها دچار عقب نشینی می‌شوند و شقیقه‌ها کم کم خالی می‌گردد. این الگو کاهش تراکم مو در آقایان است. گاهی از دست دادن موها، تاحدی جدی است که تنها بخش بانک مو از ناحیه پشت گوش‌ها تا عقب سر باقی می‌مانند.

    در خانم‌ها این شرایط متفاوت است. بسیاری از خانم‌ها پس از یائسگی و کاهش سطح هورمون استروژن و پروژسترون و همچنین، افزایش دی هیدروتستوسترون، دچار ریزش مو و نازک شدن موها می‌شوند.

    کم کم موهای کرکی شکل ایجاد می‌شود و تار موها به شدت نازک می‌گردد. ریزش مو در سنین بالای 50 سال آغاز می‌شود. معمولا خالی شدن تراکم موها در تاج سر بسیار محسوس است. برخلاف الگو ریزش مو در آقایان، خانم‌ها دچار عقب رفتگی خط رویش نمی‌شوند و شقیقه‌ها خالی نمی‌گردد. همین موضوع شانس کاشت مو در صورت دارا بودن بانک مو را افزایش می‌دهد؛ چرا که خانم‌ها به راحتی می‌توانند کاشت مو فرق سر را تجربه کنند و ظاهر عادی‌تری در سرشان ایجاد کنند.[/vc_column_text]

    آیا کاشت مو برای موهای کم پشت امکان پذیر است؟ برای پاسخ به سوال این مقاله را مطالعه کنید.

    علائم ریزش موی ارثی چیست؟

    از بدیهی‌ترین علائم ازدست دادن موی ارثی، ازدست دادن موها در حجم و اندازه بالا است. معمولا ریزش 200 تار مو در طول روز طبیعی است. اما این حجم ریزش زمانی بسیار کلافه کننده است که هیچ رویشی در ناحیه سر مشاهده نگردد و حجم ریزش روز به روز افزایش یابد. ریزش‌ها طبق اصول روزانه انجام می‌شود، اما هیچ رویشی در کار نیست.

    نازک شدن تار موها خبر از تغییر شکل و تضعیف شدن فولیکول مو می‌دهد. از علائم ریزش موی ارثی می‌توان به خالی شدن تراکم سر در نواحی بالایی آن به شکل نعل اسب اشاره کرد. معمولا این مشکل، در نواحی تاج سر و شقیقه‌ها رخ می‌دهد و آسیبی به بانک مو در ناحیه پشت سر نمی‌زند.‌

    در خانم‌ها نیز، نازک شدن تار موها و همچنین ریزش پراکنده در نواحی تاج سر می‌تواند نشانه ریزش موی ارثی باشد. اطلاع از سابقه کاهش تراکم مو در بستگان هم خون نیز، می‌تواند احتمال وقوع این شرایط را تائید کند.

    تفاوت ریزش موی ارثی و هورمونی

    در ریزش موی ارثی معمولا ریزش به دلایل وراثتی رخ می‌دهد. در واقع، شما زمانی شاهد ریختن موها هستید که تار موهایی بر روی بالشت و کف حمام مشاهده می‌کنید. علائم دیگری در این مدل ریزش مو دیده نمی‌شود. اما در کاهش تراکم موی هورمونی، اختلالات هورمونی و عدم تعادل در ترشح هورمون‌ها موجب می‌شود تا موها بریزند. تفاوت اساسی این دو علل رایج، درمان‌پذیر بودن ریزش هورمونی در مقایسه با ریزش موی ارثی است.

    علت عدم ریزش موی ارثی در نواحی پشت گوش و پشت سر

    شاید برای شما نیز سوال باشد که علت عدم ریزش موهای پشت سر چیست؟ چرا حتی زمانی که فرد دچار ریزش موی ارثی شده است، موهای این نواحی باقی می‌ماند و می‌توان از آن‌ها برای کاشت مو فرق سر استفاده کرد؟

    عدم وجود گیرنده‌های تستوسترون در نواحی پشت گوش و پشت سر موجب شده است تا موهای این نواحی از گزند ریزش مو ارثی برحذر باشند. پس از ریزش موها در نواحی جلویی سر، باقی ماندن موهای نواحی پشت سر موجب می‌شود تا کاشت مو فرق سر امکان پذیر باشد.

    تجربه درمان ریزش موی ارثی

    یکی از دغدغه‌های اساسی افرادی که سابقه این مشکل را در خانواده دارند، متوقف کردن پروسه ریزش است. متاسفانه، باید گفت که درمان ریزش موی ارثی چندان امکان‌پذیر نیست. پزشک متخصص با تجویز داروهای تقویت کننده و مغذی مورد نیاز موها، می‌تواند تاحدی به روند بهبود و درمان کاهش تراکم مو کمک کند.

    با مصرف این داروها اندکی می‌توان نسبت به تقویت فولیکول‌های مو کمک کرد. از سوی دیگر، استفاده از روش‌هایی مثل مزوتراپی با کوکتل‌های تقویت کننده و همچنین، استفاده از روش‌های PRP نیز، می‌تواند کمی در بهبود و تقویت فولیکول مو کمک‌کننده باشد؛ اما قدرت ژنتیک در ازدست دادن مو آن‌قدر زیاد است که گاهی اجماع این روش‌ها نیز پاسخ‌گو نیست و در نهایت، دچار ریزش خواهید شد. به همین دلیل، اگر تنها علت کاهش تراکم موها، موروثی بودن آن باشد، چندان راهی برای بهبودی وجود ندارد و درمان مناسبی برای آن نیست. مگر تصمیم بگیرید از روش کاشت مو فرق سر استفاده کنید.

    سن ریزش موی ارثی

    سن ریختن موها در اثر وراثت، معمولا از 25 سال به بعد آغاز می‌شود. اما الگوی شروع این رویداد نیز، مطابق با اتفاقاتی است که در بستگان خونی شاهد آن بوده‌اید. اما میانگین سن از دست دادن موی ارثی از 25 سال الی 35 سالگی است. این سن می‌تواند تحت تاثیر سبک زندگی و عوامل فردی کم‌تر یا بیشتر شود.

    کاشت مو، درمان موهای ریخته شده

    خوشبختانه، با پیشرفت‌هایی که در حوزه علم و تکنولوژی شده است، می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد تا ظاهر موها و چهره بهبود پیدا کند. کاشت مو فرق سر، بهترین راهکار جبران موهای ریخته شده برای افرادی است که بانک مو قوی دارند. زمانی که برای کاشت مو اقدام می‌کنید، پزشک متخصص شرایط فولیکول‌های مو را بررسی می‌کند، الگوی ریزش مو را چک می‌کند و شرایط بانک مو را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. پس از این اقدامات، نوبت به تقویت بانک مو می‌رسد. پزشک تلاش می‌کند با تقویت بانک مو از طریق تزریق مواد مغذی یا همان مزوتراپی یا روش‌هایی مثل PRP، نسبت به تغذیه بانک مو اقدام کند.

    پس از این مرحله، موها ضخیم می‌شوند و پروسه رشد به خوبی انجام می‌شود. پزشک متخصص می‌تواند با کمک فولیکول‌هایی که از بانک مو استخراج می‌کند، نسبت به درمان موهای ریخته شده اقدام کند. بدین ترتیب، موها را پس از آماده سازی، در محل مدنظر قسمت جلویی سر می‌کارد. این کار موجب می‌شود تا مو‌ها در ناحیه جلویی سر تراکم بالاتری داشته باشند و زیبایی و جذابیت فرد حفظ شود.

    داروی گیاهی برای ریزش موی ارثی

    این روزها تبلیغات گسترده‌ای در زمینه داروهای گیاهی مخصوص ریزش موی ارثی می‌شود. اما بهتر است بدانید که ریزش موی ارثی معمولا با هیچ درمان دارویی (گیاهی یا شیمیایی) بهبود پیدا نمی‌کند. مگر آن‌که منشا اصلی علل کاهش تراکم مو، چیزی غیر از عوامل ارثی باشد. درمان‌های دارویی با کمک روغن‌های گیاهی، قطره‌های گیاهی و داروهای خوراکی آن تنها زمانی موثر است که با هدف تقویت موها استفاده شود و علل ازدست دادن مو کاهش مواد مغذی، خون رسانی ضعیف و موارد این‌چنینی باشد.

    خلاصه مطلب

    اگر دچار ریزش مو شده‌اید و از مشاهده علائم آن کلافه‌اید، باید نسبت به بررسی دقیق علت این مشکل اقدام کنید. بررسی علل ریزش مو کمک می‌کند تا روش‌های درمانی مناسب آن را پیگیری کنید.

    کاشت مو فرق سر یکی از روش‌هایی است که برای جایگزین کردن موهای ازدست رفته به کار می‌رود. با کاشت مو فرق سر می‌توانید موهای سلامت از پشت سر را به ناحیه کم پشت جلو سر انتقال دهید و خط رویش را مجدد طراحی کنید.

    سؤالات متداول ریزش موی ارثی

    [vc_toggle title=”آیا ریزش مو ارثی از مادر منتقل می‌شود؟”]خیر، کروموزوم‌های تشکیل دهنده DNA شما از هر دو والد هستند. پس ازدست دادن مو نیز مانند سایر پارامترهای ژنتیکی می‌تواند تاثیر گرفته از پدر یا مادر باشد. حتی اگر پدر و مادرتان سابقه ازدست دادن مو نداشته باشند، وجود این ژن در بستگان خونی آن‌ها نیز می‌تواند علت ریزش موی ارثی در شما باشد؛ چرا که ژنتیک از گذشته تا شما ادامه داشته است.[/vc_toggle][vc_toggle title=”آیا رشد مجدد موهای ریخته شده ارثی ممکن است؟”]معمولا ازدست دادن مو با منشا وراثتی، قابلیت درمان و مقابله چندانی ندارد. برای رشد مجدد موهای ریخته شده ارثی، می‌توانید شانس‌تان را امتحان کنید و روش‌های تقویت ریشه مو مثل مصرف ویتامین‌ها، مواد مغذی، مزوتراپی و PRP را بررسی کنید.[/vc_toggle][vc_toggle title=”آیا ریزش موی ارثی در آقایان به ازدست رفتن کامل موهای تاج سر منجر می‌شود؟”]خیر، معمولا میزان و شدت ازدست دادن مو در آقایان، وابسته به الگو ریزش و میزان آن در خانواده است. اگر سابقه این موضوع بسیار محدود باشد، می‌توان انتظار ازدست دادن بخشی از تراکم موها را داشت. در این شرایط استفاده از تکنیک کاشت مو فرق سر بهترین راهکار است.[/vc_toggle][vc_toggle title=”آیا کاهش تراکم مو در تاج سر نشانه ریزش مو ارثی است؟”]اگر الگو کاهش تراکم مو در بستگان خونی فرد به همین شکل باشد و بررسی‌های پزشک متخصص از شرایط سلامت فرد، آزمایش خون و هورمون‌ها نشانه‌ای از دیگر علل ازدست دادن مو نداشته باشد، می‌توان گفت که این کاهش تراکم به دلیل کاهش تراکم مو ارثی است و می‌توان به کمک کاشت مو فرق سر آن را بهبود بخشید.[/vc_toggle][vc_toggle title=”آیا رژیم غذایی در ریزش مو ارثی موثر است؟”]اگر ریختن مو به دلیل نرسیدن مواد مغذی مورد نیاز موها ایجاد شده باشد و عواملی مثل چاقی، مصرف فست فودها و مواد نگهدارنده، تحریک کننده فولیکول‌های مو به ریزش باشد، می‌توانید با رعایت رژیم غذایی سالم این حجم از ریختن مو را کاهش دهید. اما معمولا ریختن مو با عوامل ارثی، توسط هیچ‌کدام از این روش‌ها قابل درمان نیست.[/vc_toggle][vc_toggle title=”آیا کاشت مو درمان موهای ریخته شده ارثی است؟”]خیر، کاشت مو به عنوان یک روش عالی برای جبران موهای ازدست رفته مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاشت مو فرق سر می‌تواند ظاهر سر را بهبود بخشد، اما درمانی برای ازدست دادن مو نیست! شما باید علت ازدست دادن مو را کشف کنید، روش‌های تجویزی درمانی پزشک را امتحان کنید و در صورت بهبود شرایط و تثبیت آن، برای کاشت مو فرق سر اقدام کنید.[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]
    نوشتهٔ پیشین
    نحوه صحیح شست و شو سر بعد از کاشت مو
    نوشتهٔ بعدی
    درباره کاشت مو بدون کوتاه کردن مو بیشتر بدانید!

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Fill out this field
    Fill out this field
    لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
    شما باید با قوانین موافقت کنید.

    دکتر آرش نجف بیگی

    دکتر آرش نجف بیگی

    عضو هیات علمی دانشگاه/فعال انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی/عضو انجمن جراحان پلاستیک آمریکا

    آخرین مقالات