×

    مناسب ترین روش کاشت مو برای بیماران پسوریازیس چیست؟

    1. خانه
    2. دسته کاشت مو
    3. مناسب ترین روش کاشت مو برای بیماران پسوریازیس چیست؟
    کاشت مو برای بیماران پسوریازیس

    کاشت مو در سراسر جهان به عنوان موثرترین روش جایگزینی مو با ظاهر طبیعی شناخته شده است. اما جراحانی که کاشت مو انجام می‌دهند، با چالش‌های مختلفی روبرو هستند. یکی از این چالش‌ها پسوریازیس است. پسوریازیس یک بیماری مزمن و طولانی مدت پوستی است که به احتمال زیاد با یک استعداد ژنتیکی مرتبط است. اگرچه کاشت مو برای بیماران پسوریازیس امکان پذیر است اما هنوز ریسک‌هایی وجود دارد که بیماران باید قبل از انجام جراحی کاشت مو از آنها آگاه باشند. همچنین انتخاب روش مناسب برای کاشت مو در مورد بیماران مبتلا به پسوریازیس از اهمیت بیشتری برخوردار است. اگر خود شما یا یکی از عزیزان‌تان به خاطر ریزش مو ناشی از پسوریازیس به کاشت مو فکر می‌کنید، مطلب امروز ما را از دست ندهید.

    پسوریازیس چیست؟

    پسوریازیس یک اختلال پوستی است که در آن ضایعات قرمز و پوسته پوسته‌ای روی بدن فرد ایجاد می‌شود که ظاهری فلس دار و نقره‌ای دارد. اندازه این ضایعات همیشه نباید بزرگ باشد. آنها می‌توانند کوچک باشند و روی آرنج، پوست سر، زانوها، کمر، بالاتنه، پاها و سایر نواحی بدن ظاهر شوند.

    یک فرد می‌تواند حتی در دوران کودکی نیز به این ضایعات دچار شود. با این حال آنها معمولاً زمانی ایجاد می‌شوند که سن کمتر از ۳۵ سال باشد. این وضعیت همیشه ادامه نمی‌یابد و می‌تواند هر از گاهی بیاید و برود.

    در بیماری پسوریازیس، تجمع سلول‌های پوستی اتفاق می‌افتد. ترن اُور سلول‌های پوست حدود ۲۸ تا ۴۰ روز طول می‌کشد. با این حال در مورد پسوریازیس، این روند حدود ۷ روز به طول می‌انجامد. این امر به تشکیل ضایعات پوسته‌ای و قرمز منجر می‌شود. لازم به ذکر است که این اختلال می‌تواند ارثی باشد. علت دقیق پسوریازیس ناشناخته است. آن ممکن است یک اختلال خود ایمنی باشد که در آن سلول‌های ایمنی بدن شروع به حمله به سلول‌های سالم می‌کنند.

    بسیاری از چیزها می‌توانند پسوریازیس را بدتر کنند، مانند دوش گرفتن. حمام کردن می تواند پوستی را که قبلاً به دلیل پسوریازیس خشک و تحریک شده است، خشک‌تر و تحریک پذیرتر سازد. هوای سرد هم همین تأثیر را دارد. همچنین شرایط استرس زا، آسیب‌های پوستی (بریدگی، خراش)، آفتاب سوختگی، نیش حشرات، عفونت گلو همگی می‌توانند به عنوان محرک پسوریازیس عمل کنند. که به آن، پدیده کوبنر می‌گویند.

    [vc_single_image image=”8926″ img_size=”full” alignment=”center”]

    اگر شماهم به دنبال بانک موی مناسب هستید مقاله بانک مو چیست؟روش های مختلف برداشت مو را مطالعه کنید.

    چرا پسوریازیس باعث ریزش مو می‌شود؟

    در پاسخ به افزایش التهاب ناشی از پسوریازیس، فولیکول‌های مو می‌توانند ضعیف و شکننده شوند. در صورت همراه شدن با پوست سر خارش دار و خشک، ممکن است تمایل داشته باشید که پوسته‌های ناشی از پسوریازیس را بخراشید یا جدا کنید. با این کار، پسوریازیس شما بدتر خواهد شد.  شما سعی دارید علائم خود را با خاراندن از بین ببرید اما در واقع باعث ریزش موهایتان می‌شوید. البته به دلیل وجود التهاب ممکن است مو به طور خود به خود دچار ریزش شود اما تحریک بیشتر می‌تواند این روند را تسریع کند. در بیشتر موارد، ریزش مو در نتیجه پسوریازیس پوست سر موقتی است البته در صورتی این بیماری به خوبی درمان و کنترل شود.

    در شرایطی که پسوریازیس پوست سر شما شدید و مزمن و درمان نشده است یا به دلیل خارش پوست‌تان آسیب زیادی به آن وارد کرده‌ باشید یا پوست سرتان دچار زخم و خونریزی شده باشد، ممکن است ریزش موی شما دائمی شود و موهای ریخته دیگر رشد نکنند. اگر بتوانید پسوریازیس را آرام نمایید، آن را درمان کنید و تحت کنترل درآورید، در بیشتر موارد موهایتان مجددا رشد خواهند کرد.

    کاشت مو برای بیماران پسوریازیس امکان پذیر است؟

    خوشبختانه بیماران پسوریازیس می‌توانند از کاشت مو برای جایگزینی موهای از دست رفته خود استفاده کنند. اما بدین منظور لازم است بیماری در فاز غیر فعال باشد و شما هیچ گونه ضایعات فعالی روی پوست‌ سرتان نداشته باشید. همچنین از آنجایی که جراحی کاشت مو می‌تواند به عنوان یک محرک عمل کند، باعث تشدید علائم پسوریازیس شود و دوره نقاهت را طولانی‌تر کند، جراح باید از یک روش کاشت با حداقل تهاجم برای این بیماران استفاده نماید.

    مناسب ترین روش کاشت مو برای بیماران پسوریازیس

    روش‌های مختلفی مانند کاشت مو وجود دارد که معروف‌ترین آنها عبارتند از FIT، FUT ، FUE و SUT.

    مناسب‌ترین روش کاشت مو برای بیماران پسوریازیس، روشی است که با کمترین آسیب و تحریک پوست همراه باشد. به همین دلیل معمولا از روش SUT برای کاشت مو بیماران پسوریازیس استفاده می‌شود. در این روش استخراج گرافت‌های مو توسط دستگاه‌های مدرن با میکروموتورهای پر سرعت انجام می‌شود و بنابراین برش و زخم به حداقل می‌رسد و بخیه‌ای وجود نخواهد داشت. این بدان معناست که احتمال بروز عفونت و عود پسوریازیس به دنبال کاشت مو به روش SUT کاهش می‌یابد و بیمار دوره نقاهت آسان‌تر و کوتاه‌تری خواهد داشت. همچنین میزان حفظ فولیکول‌ها در این روش، بسیار بیشتر از FUT و FUE می‌باشد و بنابراین نتایج کاشت بهتر و چشمگیرتر خواهند بود (تراکم کاشت مو به این روش تقریبا ۳ برابر FIT و FUT است).

    مراقبت‌های بعد از کاشت مو برای مبتلایان به پسوریازیس پوست سر چیست؟

    به طور کلی لازم است دستورالعمل‌های مراقبتی پس از کاشت مو ارائه شده توسط جراح را به دقت دنبال کنید. شما باید به دقت از تمام مواردی که می‌تواند باعث تحریک پسوریازیس پوست سر شود (مانند عفونت، خارش، سیگار کشیدن، استرس، قرار گرفتن طولانی ‌مدت در معرض نور خورشید و غیره ) دوری کنید.

    همچنین باید از ضد آفتاب استفاده نمایید. همچنین ممکن است نیاز به استفاده از شامپوی خاصی داشته باشید که می‌توانید در مورد استفاده از آن با جراح خود صحبت کنید. در صورت مشاهده علائم عود پسوریازیس پس از کاشت مو حتما با جراح خود تماس بگیرید. و فراموش نکنید که پوست سر خود را همیشه تمیز نگه دارید.

    [vc_single_image image=”8927″ img_size=”full” alignment=”center”]

    اگر از ریزش ریش خود خسته شده اید مقاله دلایل ریزش ریش و سبیل در آقایان را از دست ندهید.

    حرف آخر

    پسوریازیس توسط سلول‌های پوست ایجاد می‌شود. آنتی ژنها‌ی مختلفی توسط این سلول‌ها تولید می‌شود. در نتیجه تشکیل آنتی ژن، سیستم ایمنی فعال می‌شود. به عبارت دیگر سیستم ایمنی، سیگنال خطر را در پوست دریافت کرده و وارد عمل می‌شود. سلول‌های ایمنی فعال شده به پوست برگشته و باعث تکثیر سلولی می‌شوند. این تکثیر غیرطبیعی سلولی همچنین باعث تشکیل پلاک هایی می‌گردد که منحصر به پسوریازیس هستند. التهاب، پوسته ریزی شدید، ایجاد خراش و زخم در محل ضایعات پسوریازیس می‌تواند به ریزش مو منجر شود که در برخی موارد ممکن است دائمی باشد.

    خوشبختانه کاشت مو برای مبتلایان به پسوریازیس قابل انجام است. با این حال، تأیید یک متخصص پوست و مو ضروری می‌باشد. در صورت عدم تأیید پزشک متخصص، کاشت مو امکان پذیر نیست. اگر پسوریازیس شما تحت کنترل و در فاز غیر فعال باشد، معمولا کاشت مو مانعی ندارد. با اینحال برای به حداقل رساندن ریسک عود پسوریازیس و تشدید علائم توصیه می‌شود که کاشت با روشی انجام شود که حداقل آسیب و جراحت را به پوست سر وارد می‌کند.

    سؤالات متداول کاشت مو برای بیماران پسوریازیس

    در این قسمت به چند سوال متداول در مورد پسوریازیس و کاشت مو می‌پردازیم.

    [vc_toggle title=”آیا پسوریازیس با افزایش سن بدتر می‌شود؟”]اکثر افراد در سنین ۱۵ تا ۳۵ سالگی به پسوریازیس مبتلا می‌شوند. در حالی که ممکن است پسوریازیس بسته به عوامل محیطی مختلف بهتر یا بدتر شود اما با افزایش سن بدتر نمی‌شود. چاقی و استرس دو فاکتور احتمالی هستند که ممکن است به عود پسوریازیس منجر شوند.[/vc_toggle][vc_toggle title=”آیا می‌توانم در صورت ابتلا به پسوریازیس از ماینوکسیدیل استفاده کنم؟”]ماینوکسدیل ممکن است پوست سر برخی از بیماران مبتلا به پسوریازیس را تحریک کند و جذب ماینوکسیدیل نیز می‌تواند در بیماران مبتلا به پسوریازیس پوست سر افزایش یابد.[/vc_toggle][vc_toggle title=”سریع‌ترین راه برای کنترل پسوریازیس روی پوست سر چیست؟”]محلول‌های پوست سر و شامپوهای حاوی اسید سالیسیلیک باعث کاهش پوسته پوسته شدن پسوریازیس پوست سر می‌شوند. آنها در درصد‌های مختلفی ( بدون نسخه یا نسخه‌ای) موجود هستند. این نوع محصول ممکن است به تنهایی یا همراه با سایر درمان‌های موضعی مورد استفاده قرار گیرد زیرا پوست سر را برای جذب آسان‌تر دارو آماده می‌کند.[/vc_toggle][vc_toggle title=”چند درصد از جراحی‌های کاشت مو موفقیت آمیز هستند؟”]برای کاشت مو موفق، گرافت‌ها باید زنده بمانند و با مناطق جدیدی که در آن کاشته می‌شوند، سازگار شوند. مطالعات بالینی نشان می‌دهد که حدود ۸۵ تا ۹۵ درصد از تمام گرافت‌های کاشته شده به راحتی در ناحیه پیوند رشد می‌کنند. این درصد بالا نشان می‌دهد که کاشت مو به طور کلی بسیار موفق است. برخی از بیماران می‌ترسند که مانند سایر پیوندها، پدیده ای به نام پس زدن ایجاد شود. این ترس بی اساس است زیرا فولیکول‌های مو توسط بدن خود آنها اهدا شده است، بنابراین پس زده نمی‌شوند.[/vc_toggle]
    نوشتهٔ پیشین
    آیا کاشت مو برای بیماران مبتلا به لوپوس قابل انجام است؟
    نوشتهٔ بعدی
    اهمیت استفاده از اسپری بعد از کاشت مو

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Fill out this field
    Fill out this field
    لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
    شما باید با قوانین موافقت کنید.

    دکتر آرش نجف بیگی

    دکتر آرش نجف بیگی

    عضو هیات علمی دانشگاه/فعال انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی/عضو انجمن جراحان پلاستیک آمریکا

    آخرین مقالات