×

    آیا ‌امکان کاشت مو برای بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا وجود دارد؟

    1. خانه
    2. دسته کاشت مو
    3. آیا ‌امکان کاشت مو برای بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا وجود دارد؟
    کاشت مو برای بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا

    دلایل زیادی برای ریزش مو وجود دارد (به عنوان مثال شوک روحی و استرس، کمبودهای تغذیه‌ای، عدم تعادل هورمونی و بیماری‌های خود ایمنی). بنابراین با توجه به دلیل ریزش مو، این مشکل می‌تواند برگشت پذیر و یا غیر قابل برگشت باشد. در حالیکه عواملی مانند کمبودهای رژیمی و یا استرس ممکن است به راحتی با مکمل‌ها و داروهای تجویزی برطرف شوند اما برخی فاکتورهای دیگر مانند بیماری‌های خود ایمنی در بهترین حالت فقط قابل کنترل هستند. بنابراین ریزش موی ناشی از آنها نیز در اکثر موارد برگشت پذیر نخواهد بود. یکی از بیماری‌های خود ایمنی شایعی که می‌تواند به ریزش موی قابل توجهی منجر شود، آلوپسی آره آتا می‌باشد. آیا روشی برای کنترل این ریزش مو وجود دارد؟ آیا کاشت مو می‌تواند به این بیماران کمک کند؟ در مطلب امروز به شما خواهیم گفت که آیا کاشت مو برای بیماران آلوپسی آره آتا امکان پذیر است یا نه. از همراهی شما تا پایان مطلب بسیار سپاسگزاریم.

    آلوپسی آره آتا چیست؟

    آلوپسی آره آتا یک بیماری خودایمنی است و زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌های مو حمله می‌کند و باعث ریزش مو می‌شود. فولیکول‌های مو ساختارهایی در پوست هستند که مو را تشکیل می‌دهند. در حالی که ممکن است مو در هر قسمت از بدن دچار ریزش شود، آلوپسی آره آتا معمولاً سر و صورت را درگیر می‌کند. موها معمولاً به صورت تکه‌های کوچک و گرد می‌ریزند اما در برخی موارد، ریزش مو گسترده‌تر است. اکثر افراد مبتلا به این بیماری سالم هستند و علائم دیگری ندارند. سیر پیشرفت آلوپسی آره آتا از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برخی از آنها در سراسر زندگی خود دچار ریزش مو می‌شوند، در حالی که برخی دیگر فقط یک دوره ریزش دارند. بهبودی نیز غیرقابل پیش‌بینی است زیرا در برخی افراد مو به طور کامل رشد می‌کند اما در برخی دیگر نه. متأسفانه هیچ درمان قطعی برای آلوپسی آره آتا وجود ندارد  و اکثر روش‌ها فقط می‌توانند علائم بیماری را کنترل نمایند.

    علائم آلوپسی آره آتا

    آلوپسی آره آتا به ندرت علائم قابل توجی ایجاد می‌کند. شایع‌ترین علامت آلوپسی آره آتا اغلب ریزش موی ناگهانی است. تکه‌های ریزش مو می‌توانند بزرگتر شوند. گاهی اوقات، نواحی دچار ریزش بزرگتر شده و به یک ناحیه طاس بزرگ تبدیل می‌‌شوند.

    سایر علائمی که نشان می‌دهد شما ممکن است آلوپسی آره آتا داشته باشید، عبارتند از:

    • موهای خاکستری و سفید اغلب در جایی که ریزش مو دارید باقی می‌مانند.
    • موها در جایی که ریختند، خود به خود شروع به رشد می‌کنند.
    • مو در یک نقطه طاس شروع به رشد و در ناحیه دیگری شروع به ریزش می‌کند.
    • ریزش مو بیشتر در ماه‌های سرد سال اتفاق می‌افتد.

    سرما ممکن است محرک آلوپسی آره آتا باشد. افراد مبتلا به این بیماری معمولا سالم و بدون علامت هستند. آلوپسی آره آتا معمولاً با ریزش ناگهانی تکه‌های گرد یا بیضی شکل روی پوست سر شروع می‌شود، اما هر قسمتی از بدن ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد، مانند ناحیه ریش در مردان، ابروها یا مژه‌ها. اگر آلوپسی آره آتا دارید، معمولاً درد یا علائم دیگری نخواهید داشت. با این حال، برخی از افراد می‌گویند که درست قبل از ریزش موهای خود سوزن سوزن شدن، خارش یا سوزش پوست را در محلی که مو در آن می‌ریزد، تجربه می‌کنند.

    کاشت مو چیست و چه مزایایی دارد؟

    طاسی یا نازک شدن موها تا ۸۵ درصد از مردان و ۴۰ درصد از زنان را در طول عمر تحت تأثیر قرار می‌دهد. شایع‌‌ترین علت ریزش مو، طاسی با الگوی مردانه است که به آن آلوپسی آندروژنیک نیز گفته می‌شود. درمان‌های خوراکی، تزریقی و موضعی مختلفی برای ریزش مو به کار می‌روند اما برخی از افراد به دنبال راه‌ حل دائمی‌تری مانند کاشت مو هستند. کاشت مو شامل انتقال مو (پیوند) از ناحیه‌ای از پوست سر با رشد موی خوب (به نام ناحیه اهدا کننده) به نقاط نازک یا طاسی (محل دریافت کننده) است. از زمان ابداع این روش، تکنیک‌ها به طرز چشمگیری پیشرفت کرده‌اند و بنابراین اکنون افرادی که تحت عمل جراحی کاشت مو قرار می‌گیرند، می‌توانند به نتایج و ظاهر کاملا طبیعی دست یابند.

    دلیل محبوبیت کاشت مو طبیعی، مزایای متعدد آن است. از جمله:

    • بهبود اعتماد بنفس
    • ایجاد ظاهری طبیعی
    • ارائه نتایج طولانی مدت
    • حداقل دوره نقاهت
    • بدون درد و اسکار
    • در بلند مدت مقرون بصرفه است.

    البته باید توجه داشته باشید که برای بهره مندی از مزایای متعدد کاشت مو لازم است ابتدا کاندید مناسبی برای این روش باشید.

    چه کسانی ممکن است از کاشت مو سود ببرند؟

    کاشت مو می‌تواند ظاهر و اعتماد به نفس شما را بهبود بخشد. کاندیدهای خوب برای کاشت مو عبارتند از:

    • مردان با الگوی طاسی مردانه
    • زنان با موهای نازک
    • هر کسی که در اثر سوختگی یا آسیب پوست سر مقداری مو از دست داده است.

    کاشت مو در موارد زیر، گزینه مناسبی نیست:

    • زنان با الگوی گسترده ریزش مو در سرتاسر پوست سر
    • افرادی که به اندازه کافی نواحی اهدا کننده ندارند تا بتوانند موها را برای کاشت از آنجا جدا کنند.
    • افرادی که پس از جراحت یا جراحی دچار اسکارهای کلوئیدی (اسکارهای ضخیم و فیبری) می‌شوند.
    • افرادی که ریزش موی آنها به دلیل داروهایی مانند شیمی درمانی است.

    آیا امکان کاشت مو برای بیماران آلوپسی آره آتا وجود دارد؟

    بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا به ندرت کاندید کاشت مو طبیعی هستند. زیرا این بیماران غالبا بانک مو کافی در اختیار ندارند (یعنی در ناحیه اهدا کننده به تعداد کافی فولیکول‌های سالم ندارند). همچنین فولیکول‌هایی که از ناحیه به ظاهر طبیعی پوست سر به ناحیه طاس منتقل می‌شوند، مستعد حمله سیستم ایمنی بیمار هستند. این حمله خودایمنی می تواند ۲ ماه پس از پیوند یا سال‌ها پس از پیوند رخ دهد.

    جراحی کاشت مو طبیعی برای بیماران آلوپسی آره آتا توصیه نمی‌شود مگر اینکه ناحیه آلوپسی آره آتا غیر فعال شده باشد و حداقل به مدت ۲ سال هیچ تغییر یا عودی در ناحیه(های) آسیب دیده ایجاد نشود. عملاً، یک بیمار آلوپسی آره آتا باید حداقل ۲ سال صبر کند تا مجدداً برای جراحی پیوند مو ارزیابی شود. اگر این بیماری برای مدت طولانی (۲ سال یا بیشتر) فعال نباشد، خطر کاشت مو کاهش می‌یابد اما به طور کامل از بین نمی‌رود. با این حال، اگر بیمار دارای لکه‌های طاس متعدد در ناحیه اهدا کننده باشد، احتمالاً تحت درمان پیوند مو طبیعی قرار نخواهند گرفت زیرا چندین ناحیه ممکن است عود کنند. همچنین اگر بیمار جوان‌تر باشد، احتمال عود زیاد است و کاشت مو طبیعی توصیه نمی‌شود.

    کاشت مو برای پیشانی های بلند در زنان و مردان برای اطلاعات بیشتر این مقاله را مطالعه نمایید.

    کاشت موی مصنوعی برای بیماران آلوپسی آره آتا

    همانطور که گفتیم بیماران مبتلا به آلوپسی امکان انجام کاشت موی طبیعی را ندارند زیرا سیستم ایمنی بدن آنها، فولیکول‌های کاشته شده را به عنوان عامل بیگانه در نظر می‌گیرد و به آنها حمله می‌کند. در نتیجه کاشت موی این افراد موفقیت آمیز نخواهد بود.

    روش جایگزینی که ممکن است به بیمار پیشنهاد شود، کاشت موی مصنوعی یا ترمیم مو HRT می‌باشد. در این روش به جای موهای طبیعی خود فرد از موهای مصنوعی بسیار با کیفیت و هماهنگ با جنس و رنگ موی بیمار استفاده می‌شود. این موها به نواحی خالی سر پیوند زده می‌شوند و کاملا طبیعی به نظر می‌رسند. البته امکان رشد این موها وجود ندارد و اندازه آنها در همان ابتدای درمان مشخص خواهد شد. این روش معمولا بعد از یک سال به ترمیم نیاز دارد. شایان ذکر است که به دلیل عوارض متعدد ترمیم مو HRT، بسیاری از متخصصان پوست و پزشکان آن را تأیید و توصیه نمی‌کنند.

    [vc_single_image image=”8914″ img_size=”full” alignment=”center”]

    حرف آخر

    دلایل بالقوه زیادی برای ریزش مو وجود دارد و یکی از مهم‌ترین آنها بیماری به نام آلوپسی آره آتا یا AA است. آلوپسی آره آتا که به عنوان طاسی سکه‌ای نیز شناخته می‌شود، یک بیماری خود ایمنی است که در آن مو در برخی یا همه نواحی بدن از بین می‌رود. این بیماری در اکثر موارد باعث ایجاد لکه های طاس روی پوست سر می‌شود که هر کدام به اندازه یک سکه هستند. به طور کلی، بیماران مبتلا به آلوپسی آره آتا کاندید کاشت مو در نظر گرفته نمی‌شوند.

    در صورتی که ناحیه تحت تاثیر آلوپسی آره آتا کوچک باشد، چندین سال تغییر نکرده باشد و در نمونه برداری پوست سر شواهدی از التهاب در زیر پوست سر مشاهده نشود، می‌توان پیوند مو را در نظر گرفت. با این حال، این امر مستلزم بررسی دقیق و محتاطانه توسط متخصص پوست و مو می‌باشد. همچنین بیماران باید آگاه باشند و این ریسک را بپذیرند که موهای کاشته شده در هر زمان مستعد ریزش مجدد هستند.

    [vc_toggle title=”چه گزینه‌های درمانی برای آلوپسی آره اتا وجود دارد؟”]موارد خفیف این بیماری معمولاً به تزریق کورتیزون به قسمت‌های طاس پوست سر پاسخ می‌دهند. کورتیزون التهاب را سرکوب می‌کند، گلبول‌های سفید خون را از حمله به فولیکول های مو باز می‌دارد و باعث رشد مجدد مو می‌شود.

    برخی از بیماران به قرص‌های کورتیزون یا سایر قرص‌های ضد التهابی پاسخ می‌دهند، اما نتایج به هیچ وجه تضمین شده نیست. بعضی از پزشکان به دلیل ترس از عوارض جانبی مانند افزایش وزن، اختلالات خلقی، دیابت، فشار خون بالا و افزایش خطر عفونت، تمایلی به تجویز این داروها ندارند.

    موارد شدید این بیماری که در آن پوست سر کاملاً طاس است (به نام آلوپسی آره آتا توتالیس) یا جایی که تمام موهای بدن می‌ریزند (به نام آلوپسی آره آتا یونیورسالیس) به ندرت بدون درمان بهبود می‌یابند. این نوع ریزش مو معمولاً طولانی مدت یا حتی دائمی است.برای میلیون‌ها نفر در سراسر جهان که به آلوپسی آره آتا مبتلا هستند، هیچ درمانی موثر نبوده و برای بسیاری استفاده از کلاه گیس تنها گزینه است.[/vc_toggle][vc_toggle title=”آیا فرزندم آلوپسی آره آتا را از من به ارث می‌برد؟”]قابل درک است که بزرگسالان مبتلا به آلوپسی آره آتا در مورد ریسک انتقال این بیماری به کودکان خود نگران باشند. با این حال از آنجایی که آلوپسی آره آتا بسیار پیچیده است، تقریباً غیرممکن است که پیش بینی کنید آیا کودک شما به این بیماری مبتلا خواهد شد یا خیر. دانشمندان بر این باورند که عوامل متعددی (هم ژنتیکی و هم محیطی) برای شروع بیماری لازم است (نه فقط وراثت خانوادگی). در واقع، اکثر والدین آلوپسی آره آتا را به فرزندان خود منتقل نمی‌کنند.[/vc_toggle][vc_toggle title=”جراحی کاشت مو برای چه کسانی ممنوع است؟”]

    • کسانی که از بدو تولد مو ندارند.
    • کسانی که زیر ۲۴ سال سن دارند.
    • افرادی که دارای مشکلات جدی سلامتی هستند.
    • کسانی که به بیهوشی و بیحسی واکنش نشان می‌دهند.
    • افراد مبتلا به بیماری‌های منتقله از طریق خون
    • بیماران مبتلا به هموفیلی
    [/vc_toggle]
    نوشتهٔ پیشین
    همه چیز درباره کاشت مو به روش میکروفیت Micro FIT
    نوشتهٔ بعدی
    کاشت مو برای پیشانی بلند در زنان و مردان

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Fill out this field
    Fill out this field
    لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
    شما باید با قوانین موافقت کنید.

    دکتر آرش نجف بیگی

    دکتر آرش نجف بیگی

    عضو هیات علمی دانشگاه/فعال انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی/عضو انجمن جراحان پلاستیک آمریکا

    آخرین مقالات