
فیلر مو چیست؟
فیلر موی سر یکی از راههای درمانی برای افرادی است که از کمپشتی و یا ریزش بیش از حد موی سر رنج میبرند. با توجه به اینکه بیشتر افراد از مواد شیمیایی، سشوار و اتوی مو استفاده میکنند، به مرور زمان ریشهی مو ضعیف شده و ریزش مو افزایش مییابد. همچنین، علاوه بر مواد شیمیایی و عوامل ارثی، عواملی دیگری نیز در ریزش موی سر تاثیرگذار هستند و آن را تشدید میکنند. از جمله این عوامل میتوان به بیش از حد در معرض آفتاب بودن، ابتلا به بیماریهای خاص، آلودگی هوا ، کاهش وزن، استرسهای روزمره، زایمان و شیردهی در بانوان اشاره داشت.
این عوامل با تاثیر مستقیم، سبب افزایش ریزش مو و ضعیف شدن ریشهی مو در افراد میشود. به همین دلیل زمانی که به دلیل عوامل گفته شده، مو، ویتامین و املاح مورد نیاز خود را از دست میدهد، باید به دنبال راهی باشید تا آن را احیا نمایید. هیر فیلر یا ژل تقویت مو، توسط آنزیمها، مواد معدنی و ویتامینهای موجود، سبب تقویت فولیکول مو شده که در نتیجه، به سرعت رشد موی سر کمک میکند. برای کسانی که موهای بسیار شکنندهای دارند و ریشهی موهای آنها ضعیف است، فیلر موی سر یکی از بهترین گزینهها محسوب میشود.
- نحوهی انجام تزریق فیلر موی سر به چه صورت است؟
- ترکیبات موجود در فیلر موی سر چیست؟
- تزریق فیلر موی سر یا هیر فیلر چه عملکردی در بدن دارد؟
- آیا تزریق فیلر موی سر برای همهی افراد توصیه میشود؟
- تفاوت فیلر موی سر با مزوتراپی در چیست؟
- تزریق فیلر چه مزایایی برای فرد به همراه دارد؟
- برای انجام تزریق فیلر موی سر به چه نکاتی باید توجه کرد؟
- انجام فیلر مو چه عوارضی را میتواند ایجاد کند؟
نحوهی انجام تزریق فیلر موی سر به چه صورت است؟
فیلر موی سر توسط پزشک متخصص به وسیلهی سوزنهای بسیار باریک به زیر پوست فرد تزریق میشود. هیر فیلر یا ژل تقویت مو، در واقع نوعی پرکنندهی کانال مو هستند. بلافاصله بعد از تزریق فیلر توسط پزشک، ترکیبات موجود در آن آزاد میگردد. ویتامین و موادمعدنی موجود در فیلر موی سر، سبب تقویت سلولهای پوست و مو در افراد شده و از مرگ سلولها جلوگیری مینماید.
بعد از تزریق فیلر مو، ریزش مو در افراد قطع شده و روند رشد موی سر در افراد سرعت پیدا میکند. همچنین، این ماده با داشتن خاصیت احیاکنندگی، سبب بهبود گردش خون شده و مواد مورد نیاز برای فولیکولهای مو را تامین میکند.
فولیکولهای مو، پس از تزریق فیلر، تحریک شده و سرعت رشد آنها تشدید میشود. املاح موجود در فیلر، سبب قطع ریزش غیرطبیعی موها شده و به همین دلیل در حفظ سلامت و شادابی موها بسیار تاثیرگذار است.
ترکیبات موجود در فیلر موی سر چیست؟
فیلر موی سر از هفت پپتید (Peptide) تشکیل شده است که سبب تقویت موی سر شده و به حفظ سلامت و شادابی موی سر کمک میکند. این مواد عبارتند از:
- دکاپپتید ۱۸: وجود این ماده در فیلر موی سر باعث میشود پوست سر برای تشکیل فولیکول جدید آمادگی پیدا کند.
- اکتا پپتید ۲: وجود این ماده سبب محافظت از سلولهای مو در برابر عوامل خطرناکی همچون، اشعهی مضر UV، استرس و اضطراب میگردد.
- اکتا پپتید ۱۱: این ماده محرک کلاژنسازی است و پس از تزریق هیر فیلر با تحریک کلاژن سازی سبب احیای پوست سر میشود.
- الیگو پپتید ۵۴: این ماده ریزش موی سر را در افراد متوقف میکند و همچنین، شرایط را برای رشد مو آماده میکند.
- دکا پپتید ۱۰: این ماده نیز همراه دیگر مواد موجود، شرایط را برای رشد مو آماده میکند. همچنین، این ماده نقش تغذیهکننده دارد و پوست سر و ریشهی مو را تغذیه میکند.
- الیگو پپتید ۷۱: این ماده مکمل الیگو پپتید ۵۴ است و این دو ماده به همراه یکدیگر وظیفهی سرکوب ریزش مو را بر عهده دارند.
- اسید هیالورونیک: یکی از مهمترین مواد موجود در فیلر موی سر، اسید هیالورونیک میباشد. این ماده رطوبت لازم را به ریشهی مو رسانده و با تحریک فیبروبلاست ها به عنوان یک محافظ کلی عمل میکند.
تزریق فیلر موی سر یا هیر فیلر چه عملکردی در بدن دارد؟
- محرک رشد مو: فیلر موی سر نوعی پرکننده برای سلولهای مو محسوب میشود. مواد موجود در هیر فیلر با تقویت عملکرد بتا- کاتنین و فعال کردن سلولهای بنیادی که سبب رشد مو میشوند و با تحریک ژنهایی که محرک رشد مو هستند، سبب تقویت مو و افزایش رشد میگردد.
- مهار آلوپسی و ریزش مو: آلوپسی به از دست دادن موها در هر نقطه از بدن اطلاق میگردد و علل مختلفی از جمله هورمونی، عوارض دارویی، کمخونی و ژنتیک دارد. فیلر مو با مهار BMP4 و DKK-1 که مهمترین عامل ریزش مو هستند، میتواند در مقابل آلوپسی محافظت میکند.
- آنتی اکسیدان: مواد موجود در فیلر موی سر، میزان رادیکالهای آزاد اکسیژنی را که توسط اشعهی فرابنفش و دیگر عوامل از جمله استرس و اضطراب ایجاد میشود، کنترل کرده و از ریزش مو جلوگیری به عمل میآورد.
- رگزایی ( تحریک آنژیوژنز ): ترکیب این ماده در ژل تقویت مو با تحریک ریشهی مو و تغذیهی موها، سبب تشکیل فولیکولهای موی سالمتر میشوند.
بیشتر بخوانید :
آیا تزریق فیلر موی سر برای همهی افراد توصیه میشود؟
مواد موجود در فیلر سبب تقویت ریشهی مو در افراد میشود و همین امر سبب شده که پس از تزریق هیر فیلر ریزش غیرطبیعی مو قطع شود.
همچنین، با تحریک فولیکولهای مو سبب افزایش سرعت در رشد مو میگردد. اما این تزریق باید با مشاورهی پزشک متخصص صورت گیرد و پزشک با توجه به علت ریزش مو در افراد، تصمیم میگیرد که آیا تزریق فیلر موی سر برای بیمار مناسب است یا خیر.

کسانی که انجام تزریق فیلر برای آنها مناسب است:
- افرادی که موهای نازکی دارند و ریشهی موی آنها بسیار ضعیف است.
- کسانی که نیاز به تقویت مو دارند.
- افرادی که موی کمپشت دارند و به افزایش حجم مو نیاز دارند.
- در افرادی که ریزش مو، زیاد و غیرطبیعی دارند، فیلر موی سر نقش یک درمان مکمل را ایفا میکند.
- برای جلوگیری از طاسی مفرط در افراد
- برای کسانی که کاشت مو انجام دادهاند، انجام تزریق فیلر، اثرگذاری عمل را افزایش میدهد.
کسانی که انجام تزریق فیلر برای آنها مناسب نیست:
- خانمهایی که در دوران بارداری و شیردهی به سر میبرند.
- آقایان و خانمهایی که به اسید هیالورونیک حساسیت دارند.
- افرادی که از داروهای ضد انعقادی و یا داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنند.
- افرادی که در عملکرد سیستم ایمنی خود دچار مشکلاتی هستند یا در تحت درمان میباشند.
- خانمها و یا آقایانی که به التهاب پوست سر مبتلا هستند.
تفاوت فیلر موی سر با مزوتراپی در چیست؟
در مزوتراپی، داروی ماینوکسیدیل توسط پزشک به پوست سر تزریق میشود. این ماده سبب تحریک ریشهی موها شده و علاوه بر تقویت موها باعث افزایش رشد موها میگردد. در مزوتراپی، ویتامینها و اسیدآمینههای مورد نیاز موها که برای افزایش رشد موها لازم است، تزریق میشود؛ اما در فیلر موی سر علاوه بر ویتامینها و مواد معدنی، مادهی دیگری به نام اسید هیالورونیک وجود دارد که ماندگاری و تاثیر درمانی آن را نسبت به مزوتراپی افزایش میدهد و همچنین، نتایج فیلر از مزوتراپی بسیار مشهودتر است.
هنگامی که تزریق هیر فیلر یا ژل تقویت مو توسط پزشک متخصص انجام میشود، تا دو هفته پس از تزریق، ژل موجود در فیلر، وظیفهی رطوبترسانی به فولیکولهای مو را انجام داده و سبب کاهش ریزش مو و بهبود سلامت مو میگردد.
در کنار تفاوتی که مزوتراپی با تزریق فیلر موی سر دارد، این دو شباهتهایی نیز با یکدیگر دارند که عبارت است از:
- هر دو شامل موادی هستند که ویتامینهای لازم برای تقویت و رشد مو را تامین میکنند.
- هر دو نوعی محصول آماده هستند که توسط سوزنهای کوچکی به پوست سر فرد تزریق میشود.
- معمولا دورهی درمان در هر دو مورد چند جلسهای است و با فاصلهی زمانی مشخص که توسط پزشک تعیین میگردد، انجام میشود.
- باید به این نکته نیز توجه داشت که مزوتراپی و تزریق فیلر تاثیری در موهای از دست رفته نمیگذارد و فقط راه درمانی برای جلوگیری از ریزش موها و تقویت ریشهی مو محسوب میشود و با افزایش سرعت در رشد مو، سبب جلوگیری از کمپشتی و طاسی در افراد میگردد.
تزریق فیلر چه مزایایی برای فرد به همراه دارد؟
- در هیر فیلر یا ژل تقویت مو موادی وجود دارد که سبب افزایش رشد فولیکولهای مو میشود.
- تزریق فیلر موی سر، ژن مرتبط با ریزش مو را سرکوب میکند.
- تعداد موها، ضخامت موها و طول تار را افزایش داده و همچنین، سبب افزایش اندازه فولیکولهای مو میشود.
- وجود موادی در فیلر، وظیفهی کلاژنسازی را بر عهده دارد و باعث احیای پوست سر میگردد.
- ریزش غیرطبیعی مو را درمان میکند.
- موهای نازک و شکننده را احیا کرده و خطر آسیبدیدگی و دو شاخه شدن موها را کاهش میدهد.
- سرعت گردش خون در زیر پوست را افزایش میدهد.
- مواد موجود در فیلر، ریشهی مو را تغذیه کرده و با رساندن ویتامینها و مواد معدنی سبب تقویت مو میشود.
- تزریق فیلر به پوست سر افراد آسیبی وارد نمیکند.
- سبب شادابی مو شده و وضعیت موها را بهبود میبخشد.
ماندگاری فیلر چه مدت است؟
تاثیر روند درمانی فیلر در افراد مختلف متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ اما به طور معمول نتیجهی حاصل از تزریق هیر فیلر یا ژل تقویت مو حدود یک سال برای فرد قابل مشاده میباشد.
ممکن است در برخی افراد نیاز باشد که روش در مانی در طول یک سال تکرار شود تا تاثیرگذاری و ماندگاری آن بیشتر شود. علاوه بر آن، بعد از تزریق فیلر، برای دوام و ماندگاری بیشتر میتوان طبق نظر پزشک متخصص، از محلولهای تقویت کنندهی مو استفاده کرد.
تعداد جلسات لازم برای انجام تزریق فیلر چند جلسه است؟
به طور معمول، درمان از طریق تزریق هیر فیلر هر دو هفته یکبار و طی چهار مرحله انجام میشود. اما قبل از انجام تزریق، جلسهی مشاورهای با پزشک برای فرد تعیین میگردد. پزشک متخصص طی جلسهی مشاوره، با انجام بررسیهای لازم، علل ریزش مو در فرد، مشکلات پوست و مو، میزان ریزش مو و کمپشتی در فرد را مشخص کرده و سپس، مدت زمان درمان فرد را تعیین میکند.
به این ترتیب، بعد از بررسیهای لازم، تعداد جلسات درمان، میزان ژل و محلهایی که تزریق انجام میشود، تعیین شده و به اطلاع بیمار میرسد.
گاهی به دلیل ریزش خیلی زیاد و یا طاسی ممکن است تعداد جلسات درمان برای فرد بیشتر شود تا به نتیجهی مورد نظر دست یابد. به مرور زمان و با گذراندن جلسات درمانی بعدی، به دلیل بهبود سیستم گردش خون و تقویت فولیکولها، سرعت رشد و ضخیم شدن موها افزایش یافته و نتیجه، مشهودتر میگردد.
برای انجام تزریق فیلر موی سر به چه نکاتی باید توجه کرد؟
- در این تزریق نیازی به بیهوش کردن بیمار نیست. در صورت تمایل پزشک، میتوان از یک ژل موضعی برای بیحسی استفاده کرد و بعد از گذشت ۳۰ دقیقه آن را از سطح مورد نظر پاک کنید.
- تزریق فیلر یا ژل تقویت مو فقط بر روی پوست تمیز و سالم انجام میشود و در صورتی که پوست فرد ملتهب باشد، باید از انجام تزریق فیلر موی سر خودداری کرد. قبل از انجام تزریق، ابتدا باید پوست سر فرد را با الکل به صورت کامل ضدعفونی کنید تا پوست بیمار عاری از هر گونه میکروب باشد.
- در هر تزریق میتوان به وسیلهی سوزنهای نازک، سوراخهایی به فاصلهی ۲/۰ تا ۴/۰ سانتیمتر ایجاد کرد و در هر کدام مقدار ۰۲/۰ تا ۰۵/۰ میلیمتر داخل بدن تزریق کرد.
- در طول مدت انجام تزریق و بعد از آن، ماساژهای ملایم در محل مورد نظر انجام دهید تا ژل تقویت مو به صورت مساوی در تمام نقاط پخش شود و همچنین، میزان درد را برای فرد کاهش دهد.
انجام فیلر مو چه عوارضی را میتواند ایجاد کند؟
- پس از انجام تزریق فیلر موی سر، ممکن است در پوست سر زخم ایجاد شود که کوتاه مدت است و زود بهبود مییابد.
- ممکن است در قسمت مورد نظر تورم، خارش، قرمزی، هماتوم و درد جزئی ایجاد شود که به طور معمول بعد از گذشت ۷۲ ساعت کاملا از بین میرود.
- ممکن است برخی از افراد به مادهی خاصی در هیر فیلر یا ژل تقویت مو حساسیت داشته باشند.
این خطرات احتمالی طی جلسهی مشاوره قبل از درمان، توسط پزشک به طور کامل به اطلاع بیمار میرسد و دربارهی آنها برای بیمار توضیح داده میشود؛ اما چنانچه این گونه عوارض در بیمار بیشتر از یک هفته ادامه پیدا کند، حتما باید به پزشک گزارش داده شود.