آشنایی کامل با کاشت مو به روش سیفر (Safer)

853

کاشت مو به روش SAFER

سال‌ها تلاش متخصصان برای بهبود روش‌های کاشت مو باعث ابداع روش‌های جدیدتر و بهبودیافته‌تری شده است. یکی از محبوب‌ترین این روش‌ها، کاشت مو به روش SAFER است. دلیل نامگذاری این روش کاشت مو، استفاده از دستگاهی به همین نام است. خوب است بدانید کاشت مو به روش SAFER تا حد بسیار زیادی امکان انتقال فولیکول‌های مو از نواحی چون ریش و سبیل، قفسه سینه، بازوها و پاها را میسر می‌کند. همچنین، در این روش امکان آسیب رساندن به فولیکول‌های مو تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا می‌کند.

در این روش کاشت مو، پزشک ابتدا یک گروه از فولیکول‌های مستعد رشد را از بانک موی بیمار استخراج می‌کند. سپس، این فولیکول‌ها دقیقا در نواحی برش‌هایی که قبلا ایجاد شده‌اند، مجدد کاشته می‌شوند. بین این دو مرحله از کاشت معمولا ۳۰ دقیقه فاصله وجود دارد تا بیمار جابه‌جایی جزئی و استراحت داشته باشد. مدت زمان این فرآیند نیز به عوامل متعددی از جمله سطح منطقه تحت درمان، میزان و اندازه گرافت‌های مورد استفاده و ویژگی‌های فردی بیمار بستگی دارد.

پیش از عمل کاشت باید از مصرف داروها و قرص‌هایی که باعث جلوگیری از انعقاد خون می‌شوند، همچون آسپرین و مولتی ویتامین‌ها، خودداری کرد.

بهتر است بیمار پس از کاشت مو به روش safer، چندین ساعت استراحت کند و از مصرف دخانیات خودداری نماید. همچنین، هر دو ساعت یکبار باید روی سر خود کمپرس خنک قرار دهد.

خوب است بدانید از کاشت مو به روش SAFER  نمی‌توان برای تمام بیماران استفاده کرد. پیش از انجام کاشت، معمولا آزمایشات تست قند خون، HIV، سیستم انعقادی انجام می‌شود تا پزشک از آمادگی بیمار برای انجام کاشت مطمئن شود. افرادی که به دیابت حاد مبتلا هستند و یا از نوسانات فشار خون و اختلالات انعقادی رنج می‌برند، گزینه‌های مناسبی برای این روش کاشت مو نیستند.

معمولا از کاشت مو به روش SAFER بیشتر برای مواردی که مو نازک شده و یا آلوپسی ناشی از سانحه، سوختگی، التهابات پوستی و… ایجاد شده، استفاده می‌شود. همچنین، از این روش کاشت مو می‌توان برای افرادی که از کم‌پشتی در نواحی مانند ابرو، مژه، سبیل و… رنج می‌برند نیز استفاده کرد. استفاده از این روش، می‌تواند باعث ضخیم شدن مو و ایجاد فولیکول‌های پیوندی دائمی در بیمار شود.

شما با بهره‌گیری از تجربیات و توانایی‌های پزشک حاذق در پیشرفته‌ترین کلینیک‌ها، می‌توان با کاشت مو به فرم و مدل دلخواه موی خود رسیده و از چهره جدید و جذاب خود لذت ببرید.

کاشت مو به روش سیفر ثمره تحقیقات بلند مدت در زمینه بهبود روش‌های کاشت مو است. این روش که با نام کاشت موی طبیعی به روش اتوماتیک نیز شهرت دارد، برترین و موثرترین تکنیک کاشت مو را ارائه می‌دهد و می‌تواند انتظارات بسیاری از بیماران را برآورده کند.

این فناوری جدید با دستگاهی به نام SAFER که مخفف عبارتSuction Assisted Follicular Extraction and Reimplantation است، انجام می‌شود. روش سیفر به طور قابل توجهی امکان پیوند یا کاشت مو را به وسیله استخراج فولیکول‌های مو از نواحی چون سبیل، ریش، قفسه سینه، بازوها و پاها گسترش می‌دهد و به موهایی که از نظر ژنتیکی برای رشد کردن برنامه‌ریزی شده‌اند، اجازه می‌دهد تا چرخه رشد را کامل کنند. به بیان بهتر، هر نوع فولیکولی که توانایی تولید موی بیشتری دارد برای کاشت در سر قابل برداشت خواهد بود.

در کاشت مو به روش سیفر مانند کاشت مو به روش SUT، خطر آسیب رساندن به فولیکول‌های مو به حداقل می‌رسد که این امر در نتیجه نهایی این روش درمانی بسیار تاثیرگذار بوده و از اهمیت بالایی برخوردار است. لازم به ذکر است که امکان یا عدم امکان انجام این روش درمان بر اساس علائم، موارد منع و میزان تراکم موهای فرد متقاضی برای پیوند مشخص می‌گردد.

در این مقاله با ویژگی‌های اصلی روش سیفر آشنا خواهید شد.

مزایای کاشت مو به روش safer
  • کاشت مو به روش سیفر برای درمان چه مواردی مناسب است؟

    روش سیفر کاربردهای گسترده‌ای در کاشت موی نواحی مختلف بدن دارد. درمان طاسی و کم پشت شدن موی سر و دیگر بخش‌های صورت، با کمک این روش قابل انجام است، از جمله:

    • برای درمان ریزش موی آقایان و بانوان
    • در موارد نازک شدن مو
    • آلوپسی آندروژنیک در آقایان و بانوان
    • آلوپسی ناشی از رخداد یک سانحه
    • آلوپسی ناشی از سوختگی یا تابش بیش از حد آفتاب
    • آلوپسی ناشی از تشعشعات
    • آلوپسی ناشی از التهابات پوستی
    • موارد مربوط به کمبود مو در نواحی مانند ابرو، مژه، سبیل، ریش و قفسه سینه
قبل و بعد از کاشت مو به روش سیفر

چه کسانی نمی‌توانند کاشت مو به روش سیفر را انجام دهند؟

به طور کلی اگر الگوی ریزش موی شما کامل شده باشد و بیش از ۲۵ تا ۳۰ سال سن داشته باشید، می‌توانید از این روش بهره ببرید. با این وجود برخی افراد گزینه مناسبی برای این روش نیستند، مانند:

  • افرادی که به دیابت حاد مبتلا هستند.
  • افرادی که به عارضه نوسانات فشارخون دچارند.
  • افرادی که به بیماری‌های التهابی پوست سر دچارند.
  • اشخاصی که اختلالات انعقادی خون دارند.
  • کسانی که بدن آنها به بی‌حسی موضعی حساسیت دارد.
  • افراد بسیار جوانی که از آلوپسی آندروژنی زودرس رنج می‌برند.
  • کسانی که تجربه سکته قلبی داشته‌اند.
  • افرادی که گرفتار آلوپسی دورگه هستند.

آیا کاشت مو برای افراد دیابتی امکان‌پذیر است؟ برای جواب به این سوال و کسب اطلاعات بیشتر این مقاله را از دست ندهید.

نمونه کار قبل و بعد از کاشت مو به روش safer

مزایای کاشت موی طبیعی به روش اتوماتیک

اصول و اساس کاشت مو به روش سیفر با روشی مانند SUT شبیه است. با این حال در انجام تکنیک‌های جزئی و دستگاه‌های مورد استفاده، روش سیفر دقیق‌تر و جدیدتر است. به همین دلیل میزان موفیقت پیوند در ان بسیار بالا است و تقریبا تمامی فولیکول‌های منتقل شده، به رشد و تولید موی خود ادامه خواهند داد.

  • عمل کاشت مو به روش سیفر تحت بی‌حسی موضعی انجام می شود؛ به همین علت برای بیمار احساس راحتی بیشتری را به ارمغان می‌آورد.
  • به جای ایجاد شکاف‌های بزرگ در پیوندها، از برش‌های کوچکی در مزودرم استفاده می‌شود.
  • روش درمانی ایمنی می‌باشد که خطر عفونت پس از کاشت در ان به حداقل رسیده است.
  • روشی است که ویژگی تهاجمی اندکی دارد؛ به طوری‌ که می‌توان آن را روش غیرتهاجمی دانست. دلیل این عمر در ایجاد کمترین آسیب هنگام برداشت گرافت‌های مو و همچنین کاشت مو است.
  • پزشک در روش کاشت موی طبیعی به روش اتوماتیک، بهترین فولیکول‌ها را از پوست خارج می‌کند.
  • اثربخشی بالایی دارد و تراکم بیشتری را ایجاد می‌کند.

بزرگترین مزیت این روش کاشت مو، مدت دوره بهبودی کوتاه آن است که طی چند روز به طول می‌انجامد و این مدت بازه زمانی بین ده الی چهارده روز می‌باشد. در حالی که در روش‌های دیگر معمولا یک تا دو ماه مراقبت دقیق و شدید پوست و موی سر نیاز است.

سرعت بالای روند بهبودی کاشت موی طبیعی به روش اتوماتیک

برای تسریع روند بهبودی این عمل درمانی، ده جلسه فوتوتراپی LED بر روی بیمار انجام می‌گیرد. بدین صورت که برای حمایت از رشد فولیکول‌های پیوند شده و تسریع روند بهبودی پوست سر، از روش نور درمانی استفاده می‌شود. به این شکل که منطقه درمان با یک لامپ LED مورد تابش نور با طول موج مشخصی قرار خواهد گرفت. پس از اتمام این مراحل، پوست سر را با پانسمان ایمن می‌گردانند.

این کار پوست را تحریک به تولید کلاژن و ترمیم بافت خود می‌کند. به این ترتیب میزان موفقیت پیوند بیشتر می‌شود. چرا که ایجاد ارتباط خونی میان فولیکول‌های کاشته شده و رگ‌های زیر پوست افزایش خواهد یافت. به این شکل می‌توان مطمئن شد که ریشه‌های موی کاشته شده، از دست نخواهند رفت.

همچنین چون مدت زمان ترمیم پوست کاهش پیدا می‌کند، خطر عفونت پوست و از دست رفتن پیوندها نیز از بین خواهد رفت. به همین دلیل کاشت مو به روش سیفر یک روش ایمن با نتایج درخشان است.

برای دیدن نمونه کارهای بیشتر کاشت مو که در کلینیک دکتر نجف بیگی انجام گرفته است ، مقالات کاشت مو به روش FIT و کاشت مو به روش FUT را از دست ندهید.

از دیگر مزایای روش سیفر:

  • عوارض جانبی بسیار اندکی برای بیمار دارد.
  • جای زخم‌های قابل مشاهده‌ای به جای نمی‌گذارد و آنها بدون علائم بهبود می‌یابند.
  • موهای کاشته شده از بانک موی غیر از پوست سر، پس از کاشت ضخیم‌تر خواهد شد تا با دیگر موها تطابق بیشتری داشته باشد.
  • میزان ریزش دائمی موهای کاشته شده حداقل خواهد بود.
  • ماندگاری موهای پیوند زده شده بسیار بالا است؛ چرا که ارتباط مناسبی بین فولیکول‌ها و بافت پوست ایجاد خواهد شد.

عوارض جانبی کاشت موی طبیعی به روش اتوماتیک

·         تورم و کبودی در ناحیه پیشانی که البته در گروه کوچکی از بیماران رخ می‌دهد. این عوار موقت است و با کمک کمپرس آب سرد و گرم، از بین خواهد رفت.

·         ممکن است بیمار سه الی چهار ماه پس از عمل موهای پیوندی خود را از دست دهد. ولی جای نگرانی ندارد. فولیکول‌های مو در زیر پوست باقی خواهند ماند و دوباره موهای جدید تولید می‌کنند.

·         امکان دارد عفونت‌های موضعی در پوست بیمار رخ دهد. این مورد به مراقبت، نظافت و شست و شوی فرد بسیار بستگی دارد. البته این عفونت‌ها بسیار کمتر از دیگر روش‌های کاشت مو است.

·         ممکن است بیمار به التهاب در ناحیه فولیکولی دچار شود. این تورم حتی به شکل جوش یا آبسه خود را نشان خواهد داد اما موقتی است.

·         امکان دارد بیمار تا چند هفته در ناحیه گیرنده احساس بی‌حسی داشته باشد که البته پس از گذشت یک مدت کوتاه از بین خواهد رفت.

·         ممکن است رشد موهای پیوندی در ناحیه گیرنده، به صورت کند و نامنظم انجام شود.

·         امکان دارد در موهای پیوند شده تغییر رنگ رخ دهد.

·         امکان دارد در ناحیه گیرنده کلوئید تشکیل شود.

مشاوره پزشکی قبل از عمل کاشت مو

مشاوره پزشکی قبل از عمل کاشت مو به روش سیفر یک تعامل دو طرفه است. هم برای بیمار این امکان را فراهم می‌کند که از تجربیات و مهارت‌های پزشک معالج خود آگاه گردد هم پزشک از انتظارات بیمار آگاه خواهد شد.

با مراجعه به جراح فوق تخصص پلاستیک و زیبایی، این امکان را دارید که از بالاترین سطح دانش عمل کاشت مو و مخاطرات و عوارض ان آگاه شوید. همچنین بهترین و مناسب‌ترین روش کاشت مو برای شما در نظر گرفته شود.

دقت داشته باشید که در برخی موارد ممکن است جراح برای شما روش‌های درمانی مکمل را پیشنهاد کند و یا شما را در حال حاضر از انجام کاشت مو منصرف نماید. در چنین مواردی باید به دانش پزشکی وی اعتماد کنید. برای مثال اگر هنوز به سنی نرسیده باشید که الگوی ریزش وی شما کامل شده باشد، کاشت مو با هر روشی برای شما بی‌نتیجه خواهد بود. پافشاری شما به انجام این عمل برای شما هیچ نتیجه موفق و ماندگاری در پی نخواهد داشت.

مراحل کاشت مو به روش سیفر

روند درمان در اغلب موارد شامل دو الی سه عمل جراحی است اما در صورت نیاز به تکرار، این عمل باید پنج الی هفت روز پس از اتمام مرحله اول جراحی انجام گیرد. کاشت مو با روش سیفر در سه مرحله اساسی برداشت فولیکول، آماده‌سازی و سپس کاشت آنها انجام خواهد شد. مراحل کاشت مو به روش سیفر به شرح زیر است:

مرحله اول شامل جمع آوری یک گروه از فولیکول‌های موی ناحیه اهداکننده از بانک مو است. اگر در جلو و بالای سر خود دچار طاسی شده باشید، موهای پیوندی از پشت و بغل سر برداشته می‌شوند. به این ترتیب با یک تراکم خوبی گرافت‌های مو شامل یک، دو یا سه تار مو از پوست سر جدا خواهند شد. این کار با کمک دستگاه‌های دقیق و با کمترین میزان جراحت و آسیب به پوست سر انجام می‌شود.

مرحله دوم آماده سازی فولیکول‌های مو برای کاشت است. هر گرافت بسته به اینکه چند تار مو را در خود جای داده، دسته بندی خواهد شد.

در گام سوم جراح یا متخصص کاشت گرافت‌ها را در مناطق مختلف پوست سر می‌کارد. بین مرحله اول و سوم حدود سی دقیقه فاصله وجود دارد. در این مرحله نخست سوراخ‌هایی به کمک ابزار دقیق و به صورت بسیار ریز ایجاد می‌شود. سپس گرافت‌ها در سوراخ‌ها جای می‌گیرند. زاویه و فرم کاشت گرافت‌ها در موفقیت عمل و خوش حالت شدن موها بسیار تاثیر دارد.

تعداد مراحل درمان به موارد زیر بستگی دارد:

  • سطح منطقه تحت درمان
  • میزان و اندازه گرافت‌های مورد استفاده
  • ویژگی‌های فردی بیمار

نکته قابل توجه و بسیار مثبت کاشت مو به روش سیفر این است که بیمار در حین عمل، امکان تغییر وضعیت بدن و یا استراحت‌های کوتاه را دارد.

قبل و بعد از کاشت مو

آزمایش‌های قبل از کاشت مو به روش سیفر

آزمایش‌های کاشت مو به روش سیفر باید هفت الی ده روز قبل از انجام عمل مذکور صورت بگیرد که به شرح زیر است:

  • تست شمارش کامل خون
  • تست سیستم انعقادی خون
  • تست قند خون قبل از غذا
  • تست کلی ادرار
  • تست اندازه‌گیری سطح آنتی‌ژن HBS
  • تست اندازه‌گیری سطح آنتی‌ژن HVC
  • آزمایش HIV

اگر دچار بیماری ایدز هستید مقاله کاشت مو با ایدز را از دست ندهید.

مراقبت‌های قبل از کاشت مو به روش سیفر

  • بیمار یک هفته قبل از کاشت مو به روش سیفر باید از سیگار کشیدن خودداری کند.
  • بیمار باید ۳ تا ۷ روز قبل از عمل از نوشیدن الکل بپرهیزد.
  • ده روز قبل از عمل، از مصرف آسپرین یا داروهای ضدالتهابی خودداری کند.
  • بیمار نباید سه هفته قبل از کاشت مو به روش سیفر، داروهای حاوی مینوکسیدین مصرف کند.
  • بیمار باید از یک هفته قبل از عمل، مصرف داروهایی چون مولتی‌ویتامین و ویتامین‌هایی چون B و E را متوقف کند؛ زیرا باعث افزایش خونریزی در حین عمل خواهد شد.

مراقبت‌های بیمار در روز عمل کاشت مو به روش سیفر

  • بیمار برای آماده سازی خود قبل از درمان در روز عمل، لازم است موهای خود را با استفاده از شامپو بدون نرم کننده بشوید و هیچ‌گونه ژل و یا نرم‌کننده‌ای روی موهای خود نداشته باشد.
  • بیمار باید صبح روز درمان یک وعده غذایی سبک میل کند.
  • بیمار در روز عمل باید داروهای ضروری خود را مصرف کند؛ به خصوص اگر فرد به بیماری‌هایی چون قلبی- عروقی، دیابت و آسم مبتلا باشد.

پس از درمان و انجام عمل کاشت مو به روش سیفر بیمار بدون پانسمان مرخص می‌شود؛ اما ممکن است یک کلاه سبک بر روی سر خود داشه باشد.

اگر خط رویش مویتان بالا رفته مقاله ترمیم خط رویش مو را از دست ندهید.

دوره نقاهت و وظایف بیمار پس از عمل کاشت مو به روش سیفر

  • بیمار باید پس از عمل چند ساعت استراحت کند.
  • بیمار باید پس از عمل از استعمال دخانیاتی بپرهیزد و نوشیدنی‌هایی چون مشروبات الکلی و قهوه مصرف نکند.
  • بهتر است در صورت بروز درد، مسکن‌هایی مانند پاراستامول یا پیرالژینوم مصرف کند.
  • بیمار پس از عمل باید بر روی سر خود به مدت هر دو ساعت یک بار برای چند دقیقه، کمپرس‌های خنک قرار دهد.

نکته مهم در مورد کمپرس محل درمان پس از کاشت موی سر

پس از اینکه مدت مشخصی از عمل جراحی بگذرد، مراحل اولیه رشد آغاز می‌گردد؛ در مراحل اولیه رشد در اطراف پیوندهای انجام گرفته، التهابات جزئی به وجود می‌آید که حاصل رشد موهای جدید در زیر لایه اپیدرم پوست است که باید شدت این تاول‌های التهابی را توسط کمپرس گرم کاهش داد.

 

چند روز پس از عمل، سر بیمار باید در حالت خواب از زاویه چهل و پنج درجه تقریبی برخوردار باشد.

در صورتی که بیمار در فردای روز عمل بخواهد سر خود را بشوید باید نکاتی را در این خصوص رعایت کند:

  • برای شستشو از آب گرم استفاده کند.
  • فقط به مدت پنج الی ده دقیقه این کار را انجام دهد.
  • دستان او نباید در حین شستشو مناطق تحت درمان را لمس کنند.
  • بیمار پس از پنج روز حق دارد برای شستشوی سر خود از یک شامپو با مقادیر PH پایین مانند شامپوی بچه استفاده نماید و مناطق مورد نظر را به آرامی لمس کند؛ زیرا مالش زیاد یا فشار، ممکن است به فولیکول‌های مو آسیب وارد کند.
  • بیمار به هیچ‌وجه نباید از سشوار و حوله برای خشک کردن موهای خود استفاده کند.
  • در برخی از بیماران احتمال تورم در ناحیه پیشانی وجود دارد؛ پس بیمار در صورت مشاهده تورم در پیشانی خود باید حتماً با پزشک معالج خود تماس بگیرد.
  • بیمار باید از فعالیت بدنی خودداری کند و نباید تا هفته دوم پس از عمل خسته شود.
  • بیمار باید به مدت سه هفته از شنا کردن در استخر خودداری کند.
  • بیمار باید تا شش هفته در معرض نور خورشید قرار نگیرد و برنز نکند.
منع استفاده از حوله و سشوار برای خشک کردن موهای کاشته شده به روش safer

هزینه کاشت موی طبیعی به روش اتوماتیک (Safer)

هزینه این روش درمانی به منطقه‌ای که قرار است تحت درمان قرار بگیرد، بستگی دارد و قیمت نهایی آن براساس تعداد پیوندهای انجام گرفته محاسبه می‌شود. در این میان اعتبار کلینیک، تخصص جراح و کیفیت کاشت و ابزارهای کاشت نیز در قیمت نهایی موثر است.

یکی دیگر از روش های کاشت مو کاشت مو به روش سلول های بنیادی می باشد پیشنهاد میشود این مقاله را مطالعه کنید.

سوالات متداول کاشت مو به روش سیفر

کاشت مو به روش سیفر چیست؟

این روش یکی از متدهای کاشت مو است که در آن از یک دستگاه برای استخراج فولیکول‌های مو استفاده می‌شود. همچنین این دستگاه می‌تواند فرآیند پانچ کردن فولیکول‌های مو را نیز انجام دهد.

بهترین مزیت روش سیفر چیست؟

در این روش سرعت کاشت مو بسیار بالاتر  از دیگر روش‌های کاشت مو خواهد بود. در روش‌های دیگر که به صورت دستی انجام می‌شوند، فرآیند استخراج فولیکول‌های ، مدت زمان بیشتری به طول می‌انجامد. ولی این دستگاه قادر است در کوتاه‌ترین زمان ممکن فرآیند کاشت مو را انجام دهد.

دوره نقاهت کاشت مو سیفر چقدر است؟

این روش دوره نقاهت کمتری نسبت به سایر روش‌های کاشت طبیعی مو دارد. معمولا بعد از یک هفته تمامی زخم‌ها بهبود پیدا کرده و بعد از گذشت ۲ الی ۳ ماه، چرخه ریزش و رشد طبیعی کاشت موی طبیعی، به طور کامل طی می‌شود.

قطر حفره ‌های برداشت موی طبیعی در روش سیفر چقدر است؟

در روش‌های دیگر که ممکن است به صورت دستی یا با کمک ابزارهای مخصوص انجام شوند، قطر حفره‌های برداشت موی طبیعی معمولاً ۵ تا ۶ میلیمتر است. ولی در این روش، دستگاه قادر است تا حفره‌های بین یک الی دو میلیمتر ایجاد کند که باعث می‌شود ظاهر مو بسیار طبیعی به نظر برسد و همچنین تراکم موها نیز بالا باشد.

ممکن است شما دوست داشته باشید

سوال خود را بپرسید. مشاوران ما آماده پاسخگویی به شما هستند

سوال خود را از مشاوران ما بپرسید

مشاوره