
کاشت مو به روش بی اچ تی مزایا و معایب + ویدئو
کاشت مو به روش BHT
کاشت مو به روش BHT (Body Hair Transplant) به معنی پیوند مو از بدن به سر است. این روش از بهروزترین و مدرنترین روشهای کاشت مو به حساب میآید که به علت پیشرفت در تکنیک و فناوری، میتواند یک روش موثر برای بیمارانی که از طاسی شدید رنج میبرند، باشد؛ البته کسانی که میخواهند موهایی نرمتر و طبیعیتر داشته باشند و یا اثر جراحیهای قبل را پوشش دهند، نیز میتوانند از این روش بهره بگیرند؛ به همین دلیل این روش در چند سال اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است.
کاشت مو به روشBHT چیست؟
تاریخچه کاشت مو به کشور ژاپن در سالهای ۱۹۲۰ و۱۹۳۰ باز میگردد، در این روش ، پیاز مو از سر برداشته میشود و انتقال آنها به نواحی طاس، صورت میگیرد؛ اما در بعضی موارد به علت ضعیف و ناکافی بودن موهای فرد، نتیجه مطلوب حاصل نمیگردد؛ در این حالت، برای پرپشت کردن موها، از روش BHT که تکامل یافتهی روش FUE است، استفاده میشود.
BHT یک روش جایگزین است که از پیاز موی برخی از نواحی بدن مانند اطراف قفسه سینه، شکم، کمر، دستها، ساق و ران پاها، ریش نواحی صورت و گردن و سایر نقاط پرموی بدن را که معمولا قوی و عموما فراوان هستند، استفاده میشود.
کاشت مو از بدن به سر یا همان روش BHT به یک ابزار کلی و مرسوم در بحث ترمیم مو بدل شده است، یکی از مهمترین مزایایش علاوه بر طبیعی بودن و قابلیت رشد آن، میتوان به انبوه شدن و پرپشت بودن مو هم اشاره کرد. البته به جا نماندن زخمهای خطی هم محبوبیت این روش را دو چندان کرده است.
متخصصین کاشت موی سر توصیه میکنند تا زمانی که امکانش هست از موهای پس سر برای کاشت مو استفاده کنند، فولیکولهای مو مهمترین نکته در کاشت مو هستند؛ فرد باید از بانک مو کافی برخوردار باشد تا واجد شرایط کاشت مو با این روش گردد. در غیر این صورت پزشکان از موی سایر نقاط بدن استفاده میکنند. به طور کلی معیارهایی جهت مناسب بودن کاشت مو به روش BHT وجود دارد که در مقاله ای در همین زمینه به آن پرداخته ایم.
از زمانی که عمل کاشت مو انجام میشود، ۳ ماه زمان نیاز است تا آثار و روند بهبودی مشاهده گردد و در مدت دو هفته دوره نقاهت، نیاز است بیمار توسط پرسنل پزشکی ویزیت شود.
و اما در رابطه با هزینه باید گفت نرخ جراحی های پلاستیک همواره جزو اقدامات پرهزینه قرار دارد؛ به این علت که کار حساس، دقیق، پرزحمت و دشواری است.
- کاشت مو به روش BHT چیست؟
- شیوه انجام کاشت مو به روش BHT
- موارد مهم قبل از کاشت مو
- مزایا و معایب کاشت مو به روش BHT
- آیا در روش کاشت مو از بدن به سر جای زخم باقی میماند؟
- چه کسانی برای کاشت مو از بدن به سر مناسب هستند؟
- نکات مهمی که باید در مورد کاشت مو به روش BHT دانست
- دوره نقاهت کاشت مو به روش BHT
- هزینه کاشت مو به روش BHT

کاشت مو به روش BHT که نام آن، برگرفته از عبارت Body Hair Transplantبه معنی پیوند یا کاشت مو از بدن به سر در ترجمه فارسی است، از مدرنترین روشهای کاشت مو در کنار دیگر روش ها مانند کاشت مو به روش FIT و کاشت مو به روش FUT به شمار میآید و به سبب پیشرفت در تکنیک و فناوری کاشت مو میتواند یک روش موثر برای بیمارانی باشد که از طاسی شدید رنج میبرند.
البته پزشکان میخواهند بیماران خود را از این واقعیت آگاه سازند که پیوند موی بدن نباید فقط بر روی بیمارانی که مقیاس بزرگ طاسی دارند، انجام شود بلکه افرادی که میخواهند موهایی نرمتر و طبیعیتر داشته باشند و یا اثر جراحیهای قبلی را پوشش دهند نیز میتوانند از این روش بهره بگیرند.
به سبب اینکه امروز کم پشتی مو، ریزش مو و طاسی سر یکی از شایعترین مشکلاتی است که بسیاری از مردم به خصوص آقایان با آن دست و پنجه نرم میکنند؛ پزشکان روشهای مختلف کاشت مو را در اختیار متقاضیان قرار میدهند تا در صورت مناسب بودن برای انجام این گونه جراحیها نه تنها به هدف زیبایی خویش دست یابند بلکه از نظر شخصیتی، اعتماد به نفس بالایی پیدا کنند.
اما کاشت مو به روش BHT چگونه انجام میشود و چه نکات مهمی دربارهی آن وجود دارد ؟
با ادامه ی مقاله با ما همراه باشید.

کاشت مو به روش BHT چیست؟
نام کاشت مو به روش بی اچ تی در فارسی، برگرفته از عبارت Body Hair Transplant به معنی پیوند یا کاشت مو از بدن به سر است. در حالت کلی، کاشت مو که تاریخچه آن به کشور ژاپن و سالهای ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ باز میگردد، از طریق برداشت پیاز مو از ناحیه سر و انتقال آنها به نواحی طاس یا کم پشت صورت میگیرد. با این حال در بعضی موارد به علت ضعیف و یا ناکافی بودن موهای فرد، برداشت فولیکول مو از نواحی پشت سر متقاضی تقریباً غیرممکن میشود و نتیجه مطلوب حاصل نمیگردد. در این حالت برای پرپشت کردن موها، صحبت از روش BHT که تکامل یافتهی روش FUE است، به میان میآید؛
این روش که به صورت دستی انجام میشود تا بهترین عملکرد و دقت را در هنگام جمعآوری هر واحد ساختاری مو به نمایش بگذارد، یک روش جایگزین است. با استفاده از پیاز موی برخی از نواحی بدن مانند اطراف قفسه سینه، شکم، کمر، دستها، ساق و ران پاها، ریش، دیگر نواحی صورت و گردن و سایر نقاط پرموی بدن، کاشت مو در سر انجام خواهد شد. موارد گفته شده معمولاً از نظر تراکم و حضور فولیکولهای مو بسیار قوی و عموماً فراوان هستند، به همین دلیل برای اصلاح کمپشتی و یا درمان طاسی سر افراد، در نظر گرفته میشوند.
به سبب اینکه برداشت واحدهای ساختاری مو از نواحی خاصی از بدن به شرایط ویژهای نیز نیاز دارد، این تکنیک فقط باید توسط جراحان متخصص یا فوق تخصص جراحی پلاستیک انجام شود. در غیر این صورت هم ممکن است به پوست بدن آسیب وارد شود و هم نتایج کاشت از دست برود. کاشت مو به روش BHT به صورت سرپایی همراه با تزریق بیحسی موضعی و آرام بخش خفیف انجام میگردد.

شیوه انجام کاشت مو به روش BHT
گفتنی است قبل از انجام روش کاشت مو از بدن به سر، به ناحیه سر شامپو زده میشود و با یک ماده ضد باکتریایی، ضدعفونی میگردد. چرا که ممکن است باکتریهایی که در پوست بدن زندگی میکنند به سر منتقل شوند و خطر عفونت و از دست رفتن نتایج کاشت مو را در پی داشته باشند.
روش انجام کاشت مو با تکنیک BHT بهطور کلی همانند روشهای دیگر کاشت مو است و تفاوتهای ظریف و جزئی آن بسیار تخصصی است. به نوعی هرچه مهارت و دانش جراح بیشتر باشد، این روش بهتر انجام خواهد شد.
در مرحله نخست، فولیکولهای سازنده مو به صورت واحدهایی متشکل از یک تار مو و بخشی از ساختار و بافت پوست، از نواحی مورد نظر بدن جدا میشود. به این واحدهای مویی، گرافت گفته میشود. سپس این گرافتها آمادهسازی میشوند تا ریشه مو برای پیوند زدن در پوست سر آماده باشد. در مرحله بعد، شکافهایی در پوست سر ایجاد خواهد شد تا ریشه مو که همان فولیکول سازنده مو میباشد درون پوست سر قرار گیرد.
بد نیست بدانید فولیکولها، ارگانهای بسیار کوچکی در پوست سر و بدن هستند که پیاز مو درون آنها قرار دارد. وقتی عمر یک تار مو به پایان میرسد و میریزد، فولیکول شروع به ساختن موی جدید میکند. اگر بنا به هر دلیلی این فولیکول توانایی تولید
دو روش اصلی استخراج پیوند دهندهها از پوست
- برداشت به شکل نواری یا خطی
- استخراج واحد فولیکول
تفاوت آناتومی پوست بدن با پوست سر
واحدهای فولیکولی برداشت شده از روی پوست بدن از نظر آناتومی با پوست سر متفاوت هستند. در واقع، یکی از این تفاوتهای اصلی در زاویه استخراج و محل قرارگیری فولیکولهای موی بدن در مقایسه با موی سر است. به همین دلیل است که جراح مو اغلب برای اطمینان از استخراج موفقیتآمیز فولیکول و جلوگیری از آسیب غیرمنتظره به گرافت، مرتب مجبور به تغییر تنظیمات پانچ میشود.
از سوی دیگر، به علت اینکه پوست بدن تحرک بیشتری نسبت به پوست سر دارد، از نظر پزشکی، استخراج واحدهای فولیکولی با دامنه کمتری همراه است. به طوری که میتوان گفت بخش عمده واحدهای فولیکولی روی پوست بدن فقط دارای یک مو است. یعنی اگر بانک موی شما در پشت سر شما قرار داشت، میشود در هر برداشت گرافت، دو یا سه تار مو را نیز همزمان خارج کرد. در حالی که در پوست بدن، در هر گرافت معمولا تنها یک تار مو خارج خواهد شد.
این موضوع یعنی زمان برداشت مو از بدن برای کاشت روی سر بسیار بیشتر از تکنیکهای معمول است. چرا که در کاشت مو به روش BHT برای رسیدن به یک تراکم بالا در سر، باید حجم بیشتری گرافت از پوست برداشت شود. همچنین از آنجایی که میزان طاسی سر معمولا باید خیلی بالا باشد که از این روش استفاده شود، پس به میزان کاشت بیشتری در پوست سر نیاز است.
نکته جالب این است که بدانید فناوری امروزه فرصتی را برای جراحان فراهم کرده است که آنها قدرت پیوند دو هزار گرافت مو از ریش ناحیه گردن، هزار و پانصد گرافت از قفسه سینه و هزار گرافت از پاها را بدست آوردهاند. ضمن اینکه قادرند میزان گرافت پیوندی صورت را نیز در مشاوره حضوری مشخص کنند. این نکته نیز مشکل تراکم کم موی بدن را در کاشت مو به به روش BHT جبران میکند.

موارد مهم قبل از کاشت مو
متقاضی کاشت مو قبل از انجام این جراحی باید موهای خود را کاملاً شسته باشد. فرد متقاضی دو الی سه هفته قبل از کاشت مو نباید هیچگونه دارویی مصرف کند؛ به ویژه داروهای آرامبخش، ضد حساسیت و التهاب، ضد انعقاد خون مانند آسپرین. همچنین مصرف انواع ویتامینها، الکل، سیگار و قلیان نیز از چند هفته قبل باید کنار گذاشته شود. زیرا احتمال خونریزی در زمان کاشت مو و یا حتی پس از آن را نیز افزایش میدهد.
در نهایت اگر فرد به بیماری خاصی مانند دیابت یا بیماریهای قلبی مبتلا باشد، حتما باید جراح خود را در جریان قرار دهد تا امکان انجام کاشت مو به روش BHT برای وی بررسی شود.
مزایا و معایب کاشت مو به روش BHT
علت اینکه امروزه کاشت مو از بدن به سر یا همان کاشت مو به روش BHT به یک ابزار بالقوه در بحث ترمیم مو تبدیل شده است، حداقل بودن تهاجم و احتمال رسیدن به تراکم موی بیشتر در این روش میباشد. ضمن اینکه عدم به جا ماندن زخمهای خطی، محبوبیت روش کاشت مو از بدن به سر را دو چندان کرده است.

آیا در روش کاشت مو از بدن به سر جای زخم باقی میماند؟
در کاشت مو به روش BHT پزشکان و جراحان با تجربه، تمام تلاش خود را میکنند تا با استفاده از تیغههای میکرو بسیار کوچک فرایند استخراج را پیش ببرند. در واقع با کمک سوزنهای تیز و ریز موجود در پانچ ۰.۶ الی ۰.۷ میلیمتری و به وسیله ضربات مخصوص، استخراج فولیکولی را به درستی انجام میدهند. در صورتی که این عمل با تجربه کافی پزشک و به درستی انجام شود، جای زخم قابل مشاهدهای در منطقه اهداکننده بدن باقی نخواهد ماند.
البته برای تحقق این امر، زمان (حدودا یک ماه پس از استخراج) نیاز است. یعنی باید به پوست فرصت داد تا خود را ترمیم کند و اثرات جانبی برداشت گرافت را پوشش دهد. در این مدت استفاده از کرمهای ترمیم کننده و مراقبت ویژه از پوست بسیار موثر خواهد بود.
از سوی دیگر، میتوان در میان مهمترین مزایای روش کاشت مو از بدن به سر، به طبیعی بودن و قابلیت رشد مو در این روش اشاره کرد که البته این موارد نیز مزید بر علت است که فرد برای درمان عارضه طاسی به روش BHT رجوع کند؛ اما کاملاً واضح است که هر روش کاشت مویی علاوه بر مزایا، معایبی را نیز به همراه دارد؛
معایب کاشت مو به روش BHT
این معایب شامل موارد مختلفی است از جمله:
· عوارض موقتی مانند تورم، سرخی یا کبودی سطحی و درد خفیف در محل برداشت مو
· زمان زیاد جراحی به دلیل نیاز داشتن به کاشت بیشتر
· شدید بودن زاویه رشد موهای بدن نسبت به زاویه رشد موهای سر
· بیشتر بودن میانگین زمان استخراج واحدهای ساختاری مو از پوست بدن نسبت به پوست سر
· پوششدهی ضعیف موی بدن به علت اندک بودن ضخامت موها و واحدهای فولیکولی موی آن قسمت
پوششدهی ضعیف توسط موهای نازک بدن بدین معنا است که جراحان مجبورند برای اشغال یک فضایی که دچار طاسی شده، به جای استفاده از یک موی ضخیم، از سه تار موی نازک استفاده کنند تا به نتیجه مطلوب برسند. زیرا پوست بدن از موهای مجرد (به معنای نازک با پوشش اندک) تشکیل شده است.
بکی از بهترین و جدبدترین روش های کاشت مو کاشت مو به روش میکروگرافت میباشد.

از همه موارد فوق میتوان نتیجه گرفت که فولیکولهای مو مهمترین نکته در تکنیکهای کاشت مو هستند. بنابر این، فردی که تمایل به کاشت مو دارد، باید از بانک مو کافی در بدن خود برخوردار باشد تا واجد شرایط کاشت مو به روش BHT گردد. به بیان دیگر، فرد متقاضی کاشت مو به روش BHT باید ویژگیهای فیزیولوژیکی خوبی داشته باشد تا جراح به بهترین نتیجه پیوند دست یابد.
اگر به دنبال جدیدترین روش های کاشت مو هستید مقاله جدیدترین روش کاشت مو را بشناسید را از دست ندهید.
چه کسانی برای کاشت مو از بدن به سر مناسب هستند؟
به طور کلی، معیارهایی برای ارزیابی افراد به دلیل مناسب بودن آنها برای انجام کاشت مو به روش BHT وجود دارد که در ذیل به آنها میپردازیم:
- باید تراکم موهای آنها بیش از چهل گرافت بر سانتی متر مربع باشد
- باید بین موهای سر و بدن از لحاظ ظاهری شباهت و هماهنگی وجود داشته باشد
- باید گرافتها دارای دو الی سه فولیکول مو باشند
- باید اندازه ناحیهای که وظیفه اهدا کردن را برعهده دارد، مناسب باشد
وقتی در میان معیارهای انتخاب فرد مناسب برای کاشت مو، از شباهت موی سر و بدن صحبت میشود، باید دقت داشت که تفاوت نیز در بین آنها وجود دارد؛ این تفاوتها شامل جهت و عمق واحدهای فولیکولی مو، ضخامت مو و نوع پوستی است که مکان قرارگیری موها میباشد.

نکات مهمی که باید در مورد کاشت مو به روش BHT دانست
- یکی از نکاتی که متقاضیان در روش کاشت مو از بدن به سر، باید بدان توجه داشته باشند، این است که رشد موی بدن همانند رشد موی سر نیست؛ برای مثال موی بدن انسان در مدت شش ماه ممکن است به اندازه دو اینج رشد کند؛ در حالی که رشد موی سر در این مدت زمان، خیلی بیشتر این اندازه خواهد بود.
- دومین مسئلهای که باید بدان دقت داشت، عدم سازگاری و تفاوت در موی سر و موی بدن است که یکی از این موارد میتواند تفاوت در رنگ و جنس آنها باشد.
- سومین موردی که باید مورد توجه قرار گیرد، امکان یا عدم امکان واکنش بدن نسبت به این عمل یا پس زدن آن است.
در عین دانستن همه این موارد، باز هم بهرهمندی از این روش، بهترین راه حل برای افرادی است که از طاسی رنج میبرند و به دنبال راهی برای درمان دائمی آن هستند.
دوره نقاهت کاشت مو به روش BHT
دوره نقاهت این روش حدود دو هفته است اما تا بهبودی کامل، سه ماه به طول میانجامد؛ در مدت دو هفته دوره نقاهت، نیاز است بیمار توسط پرسنل پزشکی ویزیت شود. در این مدت شست و شوی مرتب سر در کنار مراقبت از پوست بدن بسیار ضروری است. باید خطر عفونت سر و از دست رفتن پیوند را به حداقل رساند.
رسیدگی به موها و در پیش گرفتن روش صحیح شست و شو و خشک کردن مو، همگی در بهبود نتایج کاشت مو موثر است. در نهایت باید بدانید که نتیجه نهایی کاشت مو پس از ۹ ماه تا یک سال به دست خواهد آمد. در این مدت باید صبور باشید و از پوست سر و موهای خود به خوبی مراقبت کنید.
هزینه کاشت مو به روش BHT
نرخ جراحیهای پلاستیک را میتوان در گروه اقدامات پرهزینه قرار داد؛ زیرا امری حساس، دقیق، پر زحمت، وقتگیر و دشوار است. به طور کلی چون تراکم کاشت مو بیشتری نیاز است و تعداد گرافتهای استخراج شده نیز بسیار بیشتر از روشهای معمول است، معمولا هزینههای بسیار بیشتری دارد. از سوی دیگر معمولا به چند جلسه برای کاشت کامل نیاز است.
تفاوت ساختار بافت تحتانی در مناطق بدن نسبت به پوست سر باعث میشود کاشت مو به روش BHT حساسیت بیشتری را طلب کند و جراح برای دستیابی به نتیجه زیباییشناختی دقت بالاتری را بکار گیرد. به همین علت است که این روش نیز در دسته جراحیهای پرهزینه قرار میگیرد. حتی این حقایق غالباً امکان محاسبه متفاوت و متمایز از هزینههای بین کاشت پوست سر از خود سر و پیوند مو از موهای بدن را در اختیار جراحان قرار میدهد.
بیشتر بخوانید :
این مسئله به شرایط موهای بدن فرد متقاضی بستگی دارد. در موارد خاصی، شاید بتوان کاشت مو به روش BHT را با روشهای دیگر ترکیب کرد. ترکیب چند روش برای کاشت مو کمک میکند میزان تراکم موهای کاشته شده افزایش پیدا کند.
یکی از مزایای کاشت موی طبیعی به روش BHT این است که تعداد گرافتهای برداشته شده از سایر روشها، کمتر است. معمولاً تعداد کلی گرافتها کمتر از ۱۰۰۰ عدد است. ولی در نهایت تعداد کلی گرافتهای برداشته شده و کاشته شده در محل مورد نظر از سر فرد متقاضی، به میزان تراکم موی سر وی بستگی دارد.
به محلی از پوست سر که برداشت فولیکول مو از آن ناحیه انجام میشود، بانک مو گفته میشود. موهایی که در این ناحیه رشد میکنند، باید ضخامت کافی داشته و تعداد تار مو در آن ناحیه زیاد باشد تا بتوان به عنوان بانک مو از آن استفاده کرد.
به طور کلی بعد از فرآیند کاشت مو، شخص باید به بدن خود اجازه دهد تا به طور کامل بهبود پیدا کند. حدود یک تا دو روز استراحت بعد کاشت طبیعی مو کافی است.
نمونه کارای کاشت مو کار دکتر نجف بیگیه ؟
با سلام
بله عکس های قبل و بعدی که اسم دکتر نجف بیگی روی آن ثبت شده نمونه کارهای کاشت مو کلینیک کاشت مو دکتر نجف بیگی است.
سلام روز بخیر
من دچار ریزش سکه ای مو در بدنم شدم و قصد کاشت مو دارم.آیا کاشت مو به روش bht عوارض بعد از ریزش مو دارد یا خیر؟
با سلام
خیر کاشت مو از بدن به سر عوارضی ندارد.
روش های مختلفی برای کاشت مو وجود دارد. و تا معاینه نشوید نمی توان دقیق گفت چه روشی برای شما مناسب است.
سلام روزتون بخیر بعد از کاشت مو با روش BHT آیا امکان ریزش مجدد موها وجود داره؟
با سلام
خیر . تمامی روش های کاشت مو که در کلینیک دکتر نجف بیگیاستفاده می شوند دائمی هستند.
سلام روز بخیر آیا در حال حاضر کاشت مو به روش BHT در کلینیک دکتر نجف بیگی انجام میشه
با سلام
بله تمامی روش های به روز دنیا در این کلینیک انجام می شود.
سلام و خسته نباشید. من ۳۴ ساله هستم .واز ۲۵ سالگی موهام از طرف پیشایم خیلی ریخته نزدیک ۳ الی ۴ سانت رفته بالا . میخواستم بدونم کاشت مو به روش bht برای من مناسب هست؟
با سلام
دوست عزیز تا به صورت حضوری معاینه نشوید نمی توان دقیق اعلام کرد چه روشی برای شما مناسبترین است.
سلام
من بانک مو و از ریشم قبلا کاشت کردم اما کف سرم همچنان خالی است آیا از موی بدن وسینه کاشت انجام بدهم تضمین به ماندگاری مثل موی سر وجود دارد ؟
با سلام
بله می توان از موی سینه برای کاشت موی سر استفاده کرد ولی ماندگاریش مانند موی ریش یا همان سر نیست.
بنده دوبار در کلنیک هلیا کاشت مو انجام دادم که نتیجه اش خیلی بده . و خیلی کم پشته . یکبار اسکالپ سر انجام دادم. میخوام اگه ممکنه از بانک کم مو و همچنین ریش و بدن نسبت به پائین آوردن یک سانت خط رویش و قدری هم برای پر تر کردن لابلای موهام عمل کاشت انجام بدم آیا امکان پذیر هست
با سلام و احترام
با توجه به این که دو بار برداشت انجام دادید برداشت سوم باعث خالی شدن پشت سرخواهد شد
از ناحیه ریش حداکثر ۴۰۰ گرف میتوان برداشت کرد که این تعداد برای خط رویش کافی نیست و بیشتر برای ورتکس استفاده میشود
نیمه عمر موهای بدن ۳ تا ۵ ماه میباشد اگر ازموهای بدن برداشت انجام شود موهای سر عمر کوتاهی خواهند داشت