×

    کاشت مو با دستگاه تمام اتوماتیک

    1. خانه
    2. دسته کاشت مو
    3. کاشت مو با دستگاه تمام اتوماتیک
    کاشت مو مردی با دستگاه اتوماتیک

    کاشت مو با دستگاه تمام اتوماتیک دیگر یک رویا در جامعۀ پزشکی جهان نیست. کاشت مو، شامل برداشت گرافت‌ها از بانک مو و سپس کاشتن آن‌ها در محل است. این فرآیند که تا پیش از اختراع دستگا‌ه‌های تمام اتوماتیک به شکل دستی صورت می‌گرفت، مراحل زمان‌بر و طاقت‌فرسایی را پیش رو داشت. اگر تجربۀ کاشت مو داشته‌اید یا اطرافیان‌تان اقدام به این کار کرده‌ باشند، پروسه‌های طولانی مدت و دردناک آن را تجربه کرده یا دیده‌اید.

    کاشت مو با دستگاه تمام اتوماتیک، اتفاقی در جهان پزشکی است که صرفه‌جویی چشمگیری در زمان و انرژی می‌کند. این دستگاه که قادر است تمام مراحل برداشت پیاز مو و کاشت در محل گیرنده را با دقت زیادی انجام دهد، هم‌اکنون در مرحلۀ بهره‌برداری است.

    کاشت مو با دستگاه تمام اتوماتیک؛ واقعیت یا خیال؟

    کاشت مو با دستگاه تمام اتوماتیک شیوه ای مرکب از علم پزشکی و رباتیک می باشد

    کاشت مو با دستگاه تمام اتوماتیک، شیوه‌ای مرکب از علم پزشکی و رباتیک است. تجربۀ بالای پزشکان در کاشت مو و پیشرفت‌های عجیب علوم رباتیک، این فرصت را فراهم آورده‌اند که شاهد شگردهای جدید در این حوزه باشیم. این دستگاه‌ها قادرند همچون یک ربات هوشمند، مراحل برداشت فولیکول مو را با نهایت دقت و کیفیت انجام می‌دهند.

    این ابزار به عنوان یک دستیار مجرب و بادقت در کنار پزشک است تا بهترین نتیجه را برای متقاضیان ایجاد کند. در سال‌های اخیر، استفاده از ربات‌ها در جراحی زیبایی کاربردهای زیادی یافته است. دستگاه تمام اتوماتیک کاشت مو این امکان را فراهم آورده است که فولیکول‌های قوی و ضخیم مو را برداشت کرده و به محل مورد نظر پیوند دهد.

    یکی از اختراعاتی که در این زمینه صورت گرفت، دستگاه تمام اتوماتیک کاشت مو با نام آرتاس است. این ربات هوشمند که توسط دانشمندان و مهندسان آمریکایی طراحی و ساخته شده است، امکانات قابل توجهی را فراهم می‌آورد.

    دستگاهی که قادر است پیازهای ضخیم، باکیفیت و قوی مو را شناسایی کرده و آن‌ها را برداشت کند. این دستاورد سبب شده است که نتیجۀ عمل بیش از پیش موفقیت آمیز شود.

    موفقیتی که نتیجۀ آن، تراکم بیشتر مو و استحکام بالاتر فولیکول‌های کاشته شدۀ مو می‌باشد. این دستگاه همچنین، امکان تصویربرداری از فولیکول‌های مو را دارد که باعث افزایش دقت در برداشت گرافت‌های مو می‌شود.

    طراحی و تولید این دستگاه باعث شده است که امکانات در دسترس پزشکان برای بازگشت موی از دست رفتۀ افراد افزایش یابد. شیوه‌هایی که تا کنون برای کاشت مو به کار گرفته شده‌اند، هر یک مزایا و معایب خاص خود را به همراه داشته‌اند. آشنایی بیشتر با شیوه و شگرد کاشت مو با دستگاه تمام اتوماتیک، ما را با مزایا و معایب این روش نیز آشنا خواهد کرد.

    مقایسۀ کاشت مو با دستگاه تمام اتوماتیک و روش‌های پیشین

    کاشت مو با دستگاه تمام اتوماتیک مزیت قابل توجهی دارد. اما پیش از هر چیز لازم است که پزشک، تشخیص مناسب و دقیقی از فرد مناسب برای این روش داشته باشد. این که پزشک بتواند کاندید مناسب برای کاشت مو با دستگاه تمام اتوماتیک را تشخیص دهد، مرحلۀ مهمی است.

    در این سیستم، پزشک قادر است بر اساس جنس مو و هویت ژنتیکی متقاضی، برنامۀ دقیق و مشخصی به ربات دهد. به شکلی که منطقۀ خاصی از بانک موی فرد را برای برداشت گرافت‌ها ارائه می‌دهد. سپس تصویر بزرگ دیجیتالی از وضعیت تراکم در بانک مو به پزشک داده می‌شود. بدین ترتیب پزشک قادر است با ارائۀ برنامۀ کامپیوتری به ربات، بهترین منطقه برای برداشت گرافت مو را به دستگاه ارائه دهد.

    علاوه بر این، قابلیت جالب دیگری نیز وجود دارد؛ این که دستگاه از مناطقی که تراکم موی کمتری دارد، برداشت‌های کمتری داشته باشد.

    یکی دیگر از مزایایی که روش کاشت مو با دستگاه تمام اتوماتیک دارد، محو کردن لبه‌های منطقه‌ای است که مو از آن‌جا برداشته شده است. بدین ترتیب، می‌توان انتظار داشت که وضعیت ظاهری فرد در دوران نقاهت به مراتب بهتر باشد.

    هر چند که همۀ ویژگی‌های ذکرشده در روش اتوماتیک، قابل دستیابی در شیوۀ کاشت دستی نیز هستند. اما آنچه در نهایت، به نفع پزشک و بیمار است، صرفه‌جویی بسیار زیاد در مدت زمان انجام درمان است. دیگر مزیت آن، عدم نیاز پزشک به تکنسین کاشت مو است. به عبارت بهتر، دستگاه تمام اتوماتیک به عنوان یک تکنسین درجۀ یک و کاربلد همراه پزشک است. در نهایت، نتیجه‌ای که به دست می‌آید بسیار مطلوب بوده و میزان خطای آن به حداقل خواهد رسید.

    نمونه کاشت مو

    مزایا و برتری‌های این روش چیستند؟

    کاشت مو با دستگاه تمام اتوماتیک، کمترین میزان تهاجم را دارد. زنان و مردانی که به هر دلیل موهای خود را از دست داده و دچار طاسی شده‌اند، می‌توانند انتظار بهترین نتیجه را از عمل خود داشته باشند.

    کاشت مو با ربات‌های هوشمند، تفاوت‌های جدی با روش‌های مرسوم پیشین دارد. بر خلاف کاشت مو به روش FUT که برداشت مو به شکل نواری انجام می‌شد، کاشت مو با دستگاه نیاز به جراحی و بخیه زدن ندارد. این روش بدون هیچ گونه عمل جراحی و تنها با استفاده از بی‌حسی موضعی صورت می‌گیرد. در کاشت مو با دستگاه تمام اتوماتیک، همچون روش FIT، فولیکول‌های مو به شکل جداگانه برداشته شده و در نقاط طاس سر کاشته می‌شوند. بنابراین جای زخم و اسکار باقی نخواهد ماند.

    کاشت مو با ربات هوشمند از الگوریتم‌های دقیق و پیچیده‌ای استفاده می‌کند که دقت کار را به شکل قابل ملاحظه افزایش می‌دهد. بنابراین در روند کاشت مو به این روش، کمترین میزان خطا اتفاق می‌افتد. همانطور که گفته شد، تصویربرداری که از وضعیت فولیکول‌های موی سر انجام می‌شود نیز منجر به افزایش دقت تشخیص پزشک می‌شود. این تکنولوژی باعث افزایش چشمگیر سرعت انجام عمل و کاهش خطاهایی شود که چشم و حواس انسان از پیشگیری آن‌ها عاجز است. مزایایی که این روش در مقایسه با شیوه‌های کاشت سنتی مو دارد را می‌توان در موارد زیر عنوان نمود:

    • جداسازی بانک مو از سایر بخش‌ها و جلوگیری از مرگ فولیکول‌ها
    • به حداقل رسیدن میزان درد در پیوند مو
    • بدون نیاز به عمل جراحی و بخیه زدن محل پیوند
    • عدم باقی ماندن جای زخم و اسکار در ناحیۀ پیوند
    • بهره‌گیری از تصویربرداری هوشمند برای افزایش دقت
    • شناسایی کردن فولیکول‌ها و گرافت‌های باکیفیت و ضخیم
    • به حداقل رسیدن خطاهای تکنسین انسانی
    • افزایش سرعت و کیفیت کاشت مو
    • انجام تمام مراحل در تنها یک جلسه

    کاشت مو با ربات هوشمند شامل چه مراحلی است؟

    کاشت مو با استفاده از ربات هوشمند

    اولین اقدامی که بیمار برای پیوند مو با دستگاه هوشمند باید انجام دهد، تراشیدن سر خود است. به منظور اینکه تصویربرداری با دستگاه به بهترین شکل انجام شود، طول موی بیمار باید چیزی حدود یک میلی‌متر یا کمتر باشد. تصویربرداری که بعد از تراشیدن موی سر انجام می‌شود، محل برداشت گرافت‌های مو را مشخص می‌کند. بعد از آن، محل‌های دهنده و گیرندۀ گرافت مو بی‌حس می‌شوند. هرچند که میزان درد در حین عمل بسیار کم است اما لازم است محل مورد نظر بی‌حس شود. بهترین فولیکول‌های مو توسط دستگاه شناسایی شده و مشخص می‌کند که کدام بخش از موها بهترین حالت طبیعی را ایجاد خواهند کرد. موهایی که ریشۀ قوی‌تر و ساقۀ ضخیم‌تری دارند به عنوان بهترین گرافت‌های بانک مو انتخاب می‌شوند. بعد از برداشته شدن مو توسط دستگاه، پزشک محل پیوند مو را مشخص کرده و فولیکول‌های مو در آن قسمت جای می‌گیرند.

    زمانی که مراحل پیوند و کاشت مو در حال انجام هستند، پزشک خط موی طبیعی برای بیمار ترسیم می‌کند. این اقدام به این منظور است که نتیجه‌ای کاملاً طبیعی برای وی ایجاد شود. در کاشت مو با دستگاه تمام اتوماتیک، جای اسکار و زخم ناشی از برداشت مو در کمترین حد ممکن قرار دارد. بعد از انجام عمل نیز بیمار به سرعت به روال زندگی عادی بازمی‌گردد. نهایتاً 48 ساعت زمان برای سپری شدن دورۀ نقاهت اندک لازم است. نتیجۀ نهایی پیوند و کاشت مو با دستگاه تقریباً بعد از گذشت 9 ماه قابل مشاهده است. موهای پیوند زده شده پس از 3 ماه شروع به رشد کرده و خود را با ناحیۀ جدید وفق می‌دهند. نتیجه‌ای که از این عمل به دست می‌آید بسیار قابل توجه و رضایت‌بخش خواهد بود.

    معایب دستگاه اتوماتیک کاشت مو چیست؟

    هرچند که مزایای کاشت مو با دستگاه در مقایسه با حالت دستی بسیارند اما این روش بدون عیب نیست. یکی از معایبی که کاشت مو با دستگاه در مقایسه با کاشت مو به روش FIT دارد، هماهنگی کمتر ابزار با پوست و موی فرد است. در روش FIT که با دستگاه دستی و غیراتوماتیک انجام می‌شود، پزشک می‌تواند از ابزارهای مختلفی برای افراد متفاوت استفاده کند. به این ترتیب که پانچ‌های مورد استفاده را می‌توان از انواع بسیار تیز تا بسیار کند آن تغییر دهد. در نتیجه گرافت‌ها به بیشترین میزان و با کمترین آسیب برداشته خواهند شد. از طرف دیگر در روش دستی احتمال اینکه پزشک جهت مناسب برای برداشت مو را از دست بدهد کمتر است.

    در روش دستی یا FIT، پزشک قادر به مشاهدۀ مستقیم و بدون واسطۀ موی سر است. فولیکول‌های مو روی سر، هر یک زاویۀ خاص خود را دارد. در شیوه‌های دستی کاشت مو، پزشک می‌تواند راس پانچ برش دهنده را در زاویه‌ای قرار دهد تا به موازات فولیکول‌های مو قرار بگیرد. همچنین قادر به تشخیص عمق فولیکول است و خواهد توانست عمق پانچ را در هر منطقه تخمین بزند. به این ترتیب پزشک می‌تواند عمق برش‌ها را مشخص کرده و با توقف دستی، بهترین برداشت را از بانک مو صورت دهد. یکی دیگر از معایبی که دستگاه هوشمند کاشت مو دارد، عدم امکان برداشت از بانک موی بالای گوش‌هاست. این بخش از موها دارای زاویه‌ای خوابیده‌تر از نواحی دیگر است. به این ترتیب در کاشت مو با دستگاه تمام اتوماتیک، حجم زیادی از بانک مو غیرقابل استفاده باقی می‌ماند. هرچند که پیشرفت‌های آتی این حوزه خواهد توانست نواقص موجود در آن را به خوبی برطرف نماید.

    سوالات متداول در مورد کاشت مو با دستگاه

    ·         دوره بهبودی و نقاهت بعد از درمان چه مدت است؟

    دورۀ بهبودی بعد از کاشت مو با دستگاه بسیار کوتاه است. اما باید در نظر داشت که مدت زمان بهبودی و نقاهت بیمار وابسته به وضعیت سیستم ایمنی اوست. جنس پوست سر و کیفیت موها نیز تأثیر زیادی در تعیین دورۀ بهبودی دارند. بنابراین می‌توان این گونه انتظار داشت که دورۀ بهبودی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. هرچند به خاطر عدم انجام عمل جراحی و استفاده از بخیه، بیمار در دو یا سه روز خواهد توانست به روال عادی زندگی بازگردد.

    ·         میزان جراحت ناشی از عمل چقدر است؟

     پیوند مو با ربات‌های هوشمند در حال حاضر یک روش کاشت مو با حداقل تهاجم است. این شیوه که تحت بی‌حسی طولانی انجام می‌شود، هیچ گونه درد و ناراحتی برای بیمار ایجاد نمی‌کند. باید خاطر نشان کرد که هیچ روش دستی یا اتوماتیک وجود ندارد که بدون ایجاد زخم و جراحت، عمل پیوند و کاشت مو را انجام دهد. همانطور که در سوال پیشین گفتیم، جراحات ناشی از این روش به دلیل عدم استفاده از بخیه در کمترین حد ممکن قرار دارد. هرچند که عدم زاویه‌بندی مناسب و انتخاب اشتباه بانک مو توسط پزشک ممکن است باعث بروز آسیب‌های بیشتری شود.

    ·         آیا این روش برای خانم‌ها نیز مناسب است؟

    فرقی ندارد! روش کاشت مو هم برای آقایان و هم برای خانم‌ها مناسب است. کاشت مو با دستگاه نیز می‌تواند موهای از دست رفتۀ زنان را نیز بازگرداند. نکته‌ای که باید در نظر داشت این است که پیش از اقدام به کاشت مو، دلیل یا دلایل ریزش و از دست رفتن موها باید مشخص شود. در نتیجه انجام دادن برخی آزمایشات به منظور تشخیص علل، امری بدیهی به نظر می‌رسد. همچنین خانم‌ها باید بدانند که در کاشت مو نیاز به تراشیدن موها خواهند داشت!

    ·         عوارض روش کاشت مو با دستگاه چیست؟

    هر روش تهاجمی یا غیرتهاجمی که برای درمان ناهنجاری‌های فیزیکی به کار می‌رود، عوارض خاص خود را دارد. کاشت مو با دستگاه نیز عوارضی هرچند جزئی دارد. بعد از عمل، بیمار شاهد درد و ورم در ناحیۀ سر خود خواهد بود. ورم‌های ناشی از آن در مدت زمانی کوتاه و حدود دو تا سه روز برطرف خواهد شد. در صورتی که بیمار شاهد عفونت و خون‌ریزی بعد از عمل شد لازم است سریعاً مراتب را با پزشک خود مطرح کند. به عنوان سخن پایانی، کاشت مو با دستگاه اتوماتیک را نمی‌توان همواره بهترین روش دانست. شیوۀ انجام هر عمل جراحی بنا به شرایط بیمار، انتظارات و بودجۀ او مشخص می‌شود. با در نظر داشتن این موضوع می‌توان انتظار داشت که در برخی موارد استفاده از روش‌های دستی و قدیمی‌تر نتایج بهتری را رقم بزند. با این حال، مزایای کاشت مو با دستگاه تمام اتوماتیک همواره در جای خود باقی خواهد ماند!

    نوشتهٔ پیشین
    توصیه های قبل از کاشت ابرو که باید بدانید!
    نوشتهٔ بعدی
    درمان خارش سر بعد از کاشت مو

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Fill out this field
    Fill out this field
    لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
    شما باید با قوانین موافقت کنید.

    دکتر آرش نجف بیگی

    دکتر آرش نجف بیگی

    عضو هیات علمی دانشگاه/فعال انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی/عضو انجمن جراحان پلاستیک آمریکا

    آخرین مقالات