×

    آیا کاشت مو برای بیماران مبتلا به لوپوس قابل انجام است؟

    1. خانه
    2. دسته کاشت مو
    3. آیا کاشت مو برای بیماران مبتلا به لوپوس قابل انجام است؟
    کاشت مو برای بیماران مبتلا به لوپوس

    بیماری‌های زیادی وجود دارند که می‌توانند باعث ریزش موهای شما شوند. لوپوس یکی از این بیماری‌های خود ایمنی مزمن است که علائم آن به طور مکرر عود و فروکش می‌کنند. متأسفانه هیچ درمان دائمی برای این وضعیت وجود ندارد. بنابراین مبتلایان به لوپوس مجبور هستند درد و سفتی مفاصل، خستگی و بثورات پروانه‌ای شکل را در سراسر صورت خود تحمل کنند. همچنین با مشکل آزاردهنده دیگری به نام ریزش مو سر و کله بزنند. ریزش موی لوپوس کسانی را که از این بیماری رنج می برند نگران می‌کند. از آنجایی علائم لوپوس می‌آیند و می‌روند و هیچ درمانی نیز برای آن وجود ندارد، این وضعیت در نهایت می‌تواند موهای شما را نازک‌تر و کم پشت‌ سازد. به همین دلیل ممکن است بیماران مبتلا به لوپوس به دنبال راه حل‌های درمانی موجود برای ریزش مو باشند که یکی از آنها کاشت مو است. اما آیا کاشت مو برای بیماران لوپوس امکان پذیر است؟ در مطلب امروز به تشریح این مسئله می‌پردازیم.

    بیماری لوپوس چیست؟

    لوپوس یک اختلال خود ایمنی است که با نقص سیستم ایمنی بدن مشخص می‌شود. در لوپوس، اولین خط دفاعی بدن توانایی خود را برای تمایز ذرات خارجی از سلول‌های بدن از دست می‌دهد. در افراد سالم، سیستم ایمنی در انتخاب دشمنان دقیق‌تر عمل می‌کند. اما در لوپوس، سیستم ایمنی بیش از حد فعال است و نمی‌تواند آنتی ژن‌ها را از بافت سالم تشخیص دهد. حملات آنتی بادی‌ها به بافت‌ها و سلول‌های سالم به آنها آسیب وارد می‌کند و به علائمی مختلفی منجر می‌شود.

    علائم لوپوس گسترده است و از فردی به فرد دیگر متفاوت می‌باشد. برخی از علائم لوپوس عبارتند از آرتریت، درد مفاصل، خستگی، زخم‌های دهان، حساسیت به نور، بثورات پوستی و البته ریزش مو. 

    چرا لوپوس باعث ریزش مو می‌شود؟

    افرادی که مبتلا به لوپوس هستند، ممکن است بیش از حد طبیعی (بیشتر از ۱۰۰ تار مو در روز) ریزش مو داشته باشند. آنها می‌توانند هنگام شستن یا برس زدن موهایشان متوجه ریزش مو شوند. همه افراد مبتلا به لوپوس ریزش موی ناشی از لوپوس را تجربه نمی‌کنند اما این مشکل بسیار شایع است. نازک شدن مو می‌تواند در سراسر پوست سر اتفاق بیفتد یا فقط در یک ناحیه متمرکز شود، مانند خط رویش مو. همچنین ریزش مو به دلیل لوپوس فقط روی پوست سر تأثیر نمی‌گذارد. شما ممکن است ابروها، مژه‌ها، موهای صورت و موهای بدن خود را نیز از دست بدهید.

    چندین دلیل برای ریزش موی ناشی از لوپوس وجود دارد. اول از همه ممکن است ناشی از یک پاسخ خودایمنی باشد، یعنی سیستم ایمنی بدن، سلول‌های موجود در فولیکول‌های مو را هدف می‌گیرد و به آنها صدمه می‌زند . همچنین این بیماری به التهاب و ایجاد بثورات غیراسکاری منجر می‌شود که می تواند اثر مشابهی داشته باشد.

    اما عمده‌ترین دلیل ریزش مو لوپوس، ضایعات دیسکوئیدی هستند. آنها بیشترین مشکل را ایجاد می‌کنند زیرا به آلوپسی اسکاری منجر می‌شوند و باعث آسیب دائمی به فولیکول مو می‌گردند. در نهایت، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی و کورتیکواستروئیدهای تجویز شده برای درمان لوپوس نیز می‌توانند باعث ریزش مو شوند.

    پیشنهاد میشود مقاله درمان ریزش مو با مزوتراپی را مطالعه کنید.

    آیا درمان ریزش موی ناشی از لوپوس ممکن است؟

    بسته به دلیل ریزش مو، این وضعیت ممکن است برگشت پذیر یا غیر قابل برگشت باشد. ریزش موی لوپوس به دلیل التهاب برگشت پذیر است. این ریزش مو غیر اسکاری است بنابراین فرد می‌تواند موهای خود را دوباره رشد دهد. با این حال متأسفانه ریزش موی لوپوس ناشی از ضایعات اسکاری روی پوست سر غیر قابل برگشت است. یعنی ریزش مو در این حالت دائمی می‌باشد.

    با این حال برای مناطقی از موهای شما که به دلیل ضایعات ناشی از لوپوس دوباره رشد نمی‌کنند نیز یک راه حل وجود دارد. انجام کاشت مو قادر است قسمت‌هایی از موهای شما را که دوباره رشد نمی‌کنند، اصلاح نماید و ریزش موی سکه‌ای را در صورت وجود از بین ببرد.

    کاشت مو چیست؟

    کاشت مو نوعی جراحی است که موها را به قسمت‌های طاس یا نازک‌ شده پوست سر منتقل می‌کند. این روش، پیوند مو نیز نامیده می‌شود و معمولاً برای افرادی به کار می‌رود که قبلاً سایر درمان‌های ریزش مو را امتحان کرده‌اند. پزشک، گرافت‌ها یا تکه‌های کوچک پوست را از قسمت‌هایی از بدن که حاوی موهای سالم هستند، می‌گیرد. متخصصان پوست، این منطقه را ناحیه اهدا کننده می‌نامند. ناحیه اهدا کننده معمولاً در پشت سر شماست یعنی جایی که موها ضخیم‌تر هستند. پزشک گرافت‌ها را به قسمت‌های بدون موی پوست سر منتقل می‌کند. هنگامی که پوست پیوند شده بهبود یافت، باید به رشد مو ادامه دهد.

    چه کسانی کاندید مناسبی برای کاشت مو هستند؟

    مردان و زنان از هر نژادی می‌توانند کاندید خوبی برای کاشت مو باشند.

    شما برای کاشت مو به دو چیز نیاز دارید:

    • داشتن تعداد کافی موهای سالم که بتوان آنها را به ناحیه‌ای که به مو نیاز دارد، پیوند زد.
    • توانایی رشد کردن مو در ناحیه کم موی پوست سر

    در طی مشاوره با متخصص پوست، می‌توانید متوجه شوید که هر دو ویژگی را دارید یا خیر. متخصص پوست یک معاینه کامل روی پوست سر شما انجام می‌دهد.

    اگر معاینه و آزمایشات نشان دهد که کاندید مناسبی برای کاشت مو هستید، پزشک می‌تواند به شما بگوید که چه نتایجی را می‌توانید انتظار داشته باشید. ممکن است یک سر بسیار پرمو غیر واقعی بوده اما امکان دستیابی به یک سر پرتر وجود داشته باشد.

    آیا کاشت مو برای بیماران لوپوس امکان پذیر است؟

    افرادی که مبتلا به لوپوس هستند، می‌توانند جراحی کاشت مو (برای پوست سر، موهای صورت، مژه ها و ابروها) انجام دهند. اما این جراحی تنها زمانی می‌تواند انجام شود که بیماری در دوره پسرفت باشد. اگر علائم فرد با بثورات پوستی عود کند، نمی‌تواند کاشت مو انجام دهد. جراحی فقط زمانی انجام می‌شود که بثورات از بین رفته باشند. اگر چه فردی که ریزش موی دائمی به دلیل ضایعات اسکاری دارد، ممکن است برای جراحی کاشت مو مناسب نباشد.

    از آنجایی که لوپوس یک بیماری خودایمنی است، جراحی کاشت مو با خطراتی همراه است. شدت علائم نیز می‌تواند بین بیماران متفاوت باشد و در طول زمان تغییر کند. بنابراین نمی‌توان گفت که همه مبتلایان به لوپوس که تحت عمل جراحی کاشت مو قرار می‌گیرند، نتایج یکسانی خواهند داشت.

    تعیین چگونگی عملکرد بدن فرد مبتلا به لوپوس پس از انجام عمل جراحی کاشت دشوار است. بیمار باید بداند که انجام جراحی کاشت مو با وجود لوپوس به این معنا است که خطرات غیرقابل پیش بینی را به همراه خواهد داشت. حتی پس از جراحی نیز باید مراقب محرک‌های مختلف لوپوس باشید. آنها همچنین می‌توانند بر نتایج نهایی جراحی تأثیر بگذارند.

    آیا می توانم از ریزش مو در اثر لوپوس جلوگیری کنم؟

    ممکن است نتوانید به طور کامل جلوی ریزش یا نازک شدن موهایتان را بگیرید، اما با دنبال کردن اقدامات زیر قادر خواهید بود ریزش مو ناشی از لوپوس را به حداقل برسانید.

    • برای شروع درمان لوپوس خود منتظر نباشید. هرچه زودتر دست به کار شوید، ممکن است زودتر بتوانید ریزش مو ناشی از لوپوس دیسکوئید یا پوستی را معکوس کنید. اگر فکر می‌کنید ممکن است لوپوس داشته باشید، با پزشک خود در مورد تشخیص احتمالی لوپوس صحبت کنید.
    • سعی کنید با مدیریت سطوح استرس خود و حفظ تعادل ذهن/بدن سالم همراه با پیروی از برنامه درمانی تعیین شده توسط پزشک، از عودهای لوپوس جلوگیری کنید.
    • تا حد امکان از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید. بسیاری از بیماران لوپوس حساسیت به نور را تجربه می‌کنند که می‌تواند باعث عود این بیماری شود. در مواقعی که نیاز به قرار گرفتن در معرض نور خورشید دارید، همه اقدامات لازم را انجام دهید. یعنی استفاده از کرم ضد آفتاب و پوشیدن کلاه لبه پهن، لباس آستین بلند. این موارد حتی برای روزهای ابری نیز صدق می‌کند زیرا حدود ۷۰ درصد از اشعه ماوراء بنفش می‌تواند از ابرها عبور کند.
    • به محض اینکه متوجه ریزش یا نازک شدن موهایتان شدید، با پزشک مشورت نمایید. او می‌تواند تشخیص دهد که این مشکل از داروهای تجویز شده ناشی می‌شود یا به خاطر عود لوپوس است.
    • در صورت مشاهده هرگونه ضایعات گرد پوسته پوسته یا بثورات روی صورت یا پوست سر خود با پزشک تماس بگیرید. شایان ذکر است که لوپوس دیسکوئید در صورت عدم درمان سریع ممکن است باعث ریزش دائمی مو به دلیل اسکار در نواحی آسیب دیده شود.

    اگر از ریزش ریش خود خسته شده اید مقاله دلایل ریزش ریش و سبیل در آقایان را از دست ندهید.

    حرف آخر

    لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن فرد به بافت‌های سالم و سایر سیستم‌های بدن حمله می‌کند. این امر می‌تواند باعث آسیب به فولیکول‌های مو در نواحی مختلف بدن از جمله پوست سر شود که به ریزش موی ناشی از لوپوس منجر می‌گردد. این نوع ریزش مو گاهی اوقات برگشت پذیر و گاهی غیر قابل برگشت است.

    بیماران لوپوس در برخی موارد می‌توانند تحت عمل کاشت مو قرار گیرند، اما باید منتظر بمانند تا بیماری وارد مرحله پسرفت شود. در واقع کاشت مو برای بیماران لوپوس فقط در صورتی توصیه می‌شود که این وضعیت به خوبی کنترل شده باشد. در غیر این صورت، التهاب زمینه‌ای که در وهله اول به ریزش مو کمک می‌کند، رشد موفق موهای کاشته شده را دشوار می سازد. کاشت مو با توجه به شرایط بیماری لوپوس با خطرات غیرقابل پیش بینی همراه است. بنابراین حتما در این مورد را با پزشک یا جراح کاشت مو صحبت کنید.

    نوشتهٔ پیشین
    دلایل به وجود آمدن چربی سر بعد از کاشت مو + راه حل های درمان
    نوشتهٔ بعدی
    مناسب ترین روش کاشت مو برای بیماران پسوریازیس چیست؟

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Fill out this field
    Fill out this field
    لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
    شما باید با قوانین موافقت کنید.

    دکتر آرش نجف بیگی

    دکتر آرش نجف بیگی

    عضو هیات علمی دانشگاه/فعال انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی/عضو انجمن جراحان پلاستیک آمریکا

    آخرین مقالات