×

    نکات قبل از لیزر موهای زائد که نباید فراموش کنید!

    1. خانه
    2. خدمات لیزر
    3. نکات قبل از لیزر موهای زائد که نباید فراموش کنید!
    قبل از لیزر مو

    نکات قبل از لیزر موهای زائد و رعایت آن‌ها، به اندازه انتخاب دستگاه و نوع لیزر در رسیدن به نتیجه مطلوب، نقش دارد. پس به هیچ وجه فکر نکنید که چون لیزر یک فرایند بی‌خطر و بدون عارضه است، نیازی به مراقبت و رعایت نکات بهداشتی ندارد. گاهی عدم توجه به همین نکات ساده، موجب بروز عوارض ماندگار در پوست شما خواهد شد.

    برخی نکات باید قبل از شروع جلسات لیزر موهای زائد بدن رعایت شود تا سلامت جسمی شما به خطر نیفتد. برخی نکات نیز باید در تمامی طول دوره لیزر، رعایت شود؛ چه یک یا دو روز قبل از انجام هر جلسه و چه در فاصله زمانی یک ماهه بین دو جلسه. ممکن است به دلیل وجود برخی بیماری‌ها یا مصرف داروهایی خاص، امکان انجام لیزر برای شما فراهم نباشد. در چنین شرایطی باید با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا بهترین راهکار برای شما تجویز شود.

    به طور کلی دو دسته مراقبت و راهنمایی قبل از انجام لیزر موهای زائد بدن و لیزر موهای زائد صورت وجود دارد که در ادامه توضیح داده شده است. یک دسته به شرایط بدنی شما برمی‌گردد و یک دسته از نکات قبل از لیزر موهای زائد، به صورت عمومی برای همه افراد صادق هستند.

    در ادامه مهمترین نکات قبل از لیزر موهای زائد که نباید فراموش کنید، شرح داده شده است.

    راهنما، نکات و توصیه‌های قبل از لیزر موهای‌ زائد

    لیزر موهای زائد، موثرترین روش حذف موهای زائد بدن برای همیشه است. برای اینکه نکات مراقبتی قبل یا حین انجام لیزر را بگوییم، نخست باید بدانید که لیزر چگونه کار می‌کند. یکی از پر تکرارترین سوالات مراجعان از ما، در مورد عوارض و خطرات لیزر موهای زائد است. باید اشاره کنیم که لیزر مو حدود 60 سال پیش اختراع شده است و در تمام این سال‌ها، در حال پیشرفت فناوری و بهینه‌سازی بوده است.

    امروزه سازمان‌های غذا و دارو امریکا و دیگر کشورهای پیشرفته دنیا و همچنین در کشور خود ما، لیزر موهای زائد یک روش بی‌خطر، ایمن و کاملا مجاز برای حذف موهای زائد بدن است؛ اما به شرط استفاده از دستگاه‌های استاندارد، در مراکز معتبر و زیر نظر پزشک و سوپروایزر لیزر. در غیر این صورت ممکن است عوارضی در پی داشته باشد. همچنین رعایت نکات مراقبتی قبل از لیزر در از بین رفتن عوارض و افزایش عملکرد موثر لیزر، نقش کلیدی دارد.

    به بیان بهتر، رعایت نکات قبل از لیزر موهای زائد، به شما کمک می‌کند تا از درد و سوختگی پوست خود جلوگیری کنید، عوارض لیزر را کاهش دهید و همچنین در تعداد جلسات کمتری، به نتیجه دلخواه خود برسید.

     

    برای انجام لیزر موهای زائد، امواج پرقدرت نور لیزر در طول‌موج‌های خاصی به پوست و محل رویش موها، تابیده می‌شود. پرتو لیزر توسط بافت مو و فولیکول سازنده مو، جذب می‌شود. فولیکول همان بخشی از مو است که ریشه یک تار مو در آن قرار گرفته و فرایند تولید و رشد مو را بر عهده دارد. با از بین رفتن فولیکول‌های مو، دیگر هیچ تولید و رشد مویی نیز صورت نمی‌پذیرد.

    نکات قبل از لیزر موهای زائد مربوط به شرایط بدنی هر فرد

    این نکات مشخص خواهند کرد که چه دستگاه و طول موج لیزری برای شما مناسب‌تر است و همچنین چه مراقبت‌هایی را قبل از جلسات لیزر باید در پیش بگیرید.

    رنگ پوست:

    یکی از مهمترین نکات قبل از لیزر موهای زائد که باید به آن توجه کرد، رنگ پوست افراد است. روشن یا تیره بودن پوست در میزان اثربخشی لیزر، شیوه انجام آن و طول موج انتخابی، موثر است. اگر رنگ پوست شما روشن باشد، پرتوهای لیزر مستقیما به فولیکول‌ها و ریشه مو می‌رسند و توسط ملانین مو جذب می‌شوند. اما در پوست‌های تیره، فرایند به همین سادگی پیش نمی‌رود.

    در پوست تیره، مقدار زیادی رنگ‌دانه در پوست تجمع پیدا کرده‌اند که ممکن است بخشی از امواج لیزر را جذب کنند. این کار موجب سوختگی بیشتر و البته کاهش اثربخشی لیزر خواهد شد. برای رفع این مشکل، پزشک شما ممکن است بهترین دستگاه لیزر موهای زائد برای شما را پیشنهاد کند؛ دستگاه‌هایی با کارایی بیشتر و دارای طول موج مناسب‌تر برای پوست شما.

    اگر رنگ پوست شما روشن و از تایپ 1 یا 2 است، لیزرهای الکس برای شما مناسب‌تر هستند. این دستگاه‌ها بیشترین آسیب را به فولیکول‌ها و موها وارد می‌کنند. با این حال چون پوست شما روشن است، میزان سوختگی و درد کمتری را نیز حس خواهید کرد.

    اگر تایپ پوست شما تیره‌تر و از درجه 3 یا 4 است؛ لیزرهای دایود برای شما مناسب‌تر خواهد بود. به این دلیل که جذب انرژی توسط ملانین و دیگر رنگدانه‌های موجود در پوست و مو، در طول موج دایود کمتر است و در نتیجه، سوختگی و عوارض پوستی شما هم کمتر خواهد بود.

    در نهایت باید دقت داشته باشید که اگر پوست روشن دارید، خیلی بیشتر مراقب آفتاب سوختگی باشید. به ویژه قبل از انجام لیزر موهای زائد. در غیر این صورت، با انجام یک بار حمام آفتاب، یک یا دو تایپ پوست خود را تیره‌تر می‌کنید و در عمل لیزر کردن برای شما سخت‌تر خواهد شد.

    انجام تتو و خالکوبی قبل از لیزر

    یکی از مشکلات پوستی که ممکن است خودتان به وجود بیاورید، انجام تتو است. این کار موجب از بین رفتن تاثیر لیزر و ایجاد سوختگی در پوست می‌شود. در واقع مناطقی که تتوهایی با اندازه‌های متوسط یا بزرگ دارند، قابل لیزر نیستند. تنها برخی دستگاه‌های خاص ممکن است بتوانند تا حدی موهای زائد آن نواحی را کاهش دهند.

    پس اگر قصد انجام تتو را دارید، تا قبل از پایان جلسات لیزر، دست نگه دارید!

    جنس موها در لیزر موهای زائد

    جنس موهای زائدی که لیزر می‌شوند نیز بسیار مهم هستند. به طور کلی هرچه موها ضخیم‌تر و تیره‌تر باشند، جذب امواج لیزر در آن‌ها بیشتر است. برای رفع موهای زائد نازک و روشن، باید با کمک پزشک خود به یک روش لیزر مناسب برسید. همچنین اگر قبلا تجربه انجام لیزر را داشته اید، حتما نتایج آن را در جلسه مشاوره مطرح کنید تا برای برنامه‌ریزی جلسات و انتخاب طول موج مناسب، در نظر گرفته شود.

    گاهی توصیه می‌شود موهای نازک خود را با یک دستگاه و موهای ضخیم را با دستگاه دیگری لیزر کنید. برای موهای نازک باید از دستگاه‌هایی استفاده کرد که بتوانند به شکلی، انرژی خروجی پرتوهای لیزر را چند برابر کنند. این یعنی انتقال انرژی بیشتر به موهای نازک و روشن و در نتیجه سوختن آنها.

    داروها و مکمل‌های غذایی قبل از لیزر موهای زائد

    لیزر موهای زائد یک فرایند کاملا علمی و درمانی بر پایه دانش پزشکی و علم فیزیک است که موجب توقف کامل رشد مو خواهد شد. به همین دلیل همیشه دقت می‌شود که هیچ ماده دارویی موجب برهم خوردن شرایط مناسب لیزر و ایجاد عوارض برای شما نشوند. پس اگر هرگونه دارو یا مکمل غذایی مصرف می‌کنید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

    همچنین وجود برخی بیماری‌های زمینه‌ای، مشکلات پوستی و برخی شرایط خاص باید توسط پزشک بررسی شود. ممکن است جلسات لیزر شما کمی جا به جا شود و به تعویق بیفتد. همچنین ممکن است برنامه درمانی و مراقبتی جداگانه‌ای برای شما در نظر گرفته شود تا بتوانید لیزر موهای زائد را ادامه بدهید.

    سوابق پزشکی و مصرف دارو:

    اگر بیماری خاصی دارید یا دارویی مصرف می‌کنید، حتما با پزشک خود مطرح کنید. برخی فکر می‌کنند چون لیزر تنها با پوست آن‌ها در تماس است، هیچ ربطی به بیماری و فرایندهای درون بدن آن‌ها ندارد. درحالی که این طور نیست. هرچند لیزر موهای زائد عوارض خاصی ندارد اما در برخی شرایط نباید صورت گیرد و یا باید با نظارت پزشک انجام شود. برای مثال:

    • خانمهای باردار نباید لیزر انجام دهند.
    • برای بیماران مبتلا به صرع نیز انجام لیزر خطرناک است.
    • در صورت داشتن سوابق بیماری‏هایی از قبیل بیماری‌های عصبی و روحی، اختلالات هورمونی، ویتیلیگو، MS، کیست تخمدان، نازایی، حساسیت پوستی و دارویی، بیماری‏های تیرویید، پریود نامنظم، سابقه تبخال و دیابت، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.
    • لیزر موهای زائد در مصرف برخی داروها تداخل ایجاد می‌کند. برای مثال: مصرف داروهای آلفاهیدروکسی و بتاهیدروکسیل، هیدروکینون، رتینول / رتینوید، تازوراک و دیفرین از یک هفته تا دو هفته قبل از انجام لیزر باید قطع شود.
    • همچنین کسانی که داروی آکوتان (برای درمان آکنه شدید) و یا داروهایی مانند آن را مصرف کرده باشند، تا ۶ ماه نمیتوانند لیزر موهای زائد انجام دهند.
    • اگر داروهای خاصی مانند ماینوکسیدیل، فنی‏تویین، سیکلوسپورین، کورتون، Retin_A، ایزوترتینوئین (راکوتان) و … مصرف می‌کنید، با پزشک خود مشورت کنید. برای مثال اگر راکوتان مصرف کرده باشید، تا یک ماه نباید لیزر انجام دهید.
    • بیماری‏های فعال پوستی مانند اگزما، کهیر، زگیل، هرپس (تبخال) و جوش فعال در ناحیه مورد نظر باید رفع شود تا بتوان لیزر انجام داد.

     

    از دیگر نکات قبل از لیزر موهای زائد، توجه به سلامت پوست و شرایط آن است. برای مثال اگر شما مستعد زخمهای سرد هستید، باید قبل از انجام لیزر، با کمک داروهای ضدویروسی مانند والترکس مشکل خود را رفع نمایید.

    همچنین در صورت وجود لک و پیسی، هرگونه زخم و جراحت غیر عادی، خال گوشتی و یا هر گونه تغییر رنگ یا تغییر در ساختار و بافت پوست، نخست با پزشک خود مشورت نمایید. درواقع اول باید به درمان مشکلات پوستی خود بپردازید، سپس از لیزر موهای زائد استفاده کنید. در غیر این صورت یا لیزر برای شما نتایج مناسبی در پی نخواهد داشت و یا با عوارض و خطراتی روبه‌رو خواهید شد.

    مصرف آنتی‌بیوتیک و تاثیر آن در لیزر

    آنتی بیوتیک‌ها ممکن است حساسیت به نور را در پوست شما افزایش دهند. اگر به دلیل بیماری ناچار به مصرف آن هستید باید با پزشک خود مشورت کنید. باید یک هفته پیش از انجام لیزر، مصرف آنتی‌بیوتیک قطع شود. همچنین اگر به مدت طولانی از این داروها استفاده کرده باشید نیز بهتر است برای انجام لیزر موهای زائد کمی صبر کنید.

    در واقع آنتی بیوتیک‌ها موجب افزایش جذب انرژی لیزر در رنگدانه‌های پوست و در نهایت سوختگی و عوارض بیشتر پس از انجام لیزر می‌شوند.

    نکات و راهنمایی‌های قبل از لیزر موهای زائد

    یک ماه پیش از شروع جلسات لیزر باید از هر عملی که موجب تیره شدن پوست و تجمع رنگدانه‌ها در زیر پوست می‌شود، خودداری کنید. برای مثال آفتاب گرفتن، در معرض تابش خورشید بودن، برنزه کردن (دستگاه سولاریوم یا کرم‌ها و محصولات برنزه کننده)، قرار گرفتن در معرض پرتوهای فرابنفش و هر کاری مانند این موارد، ممنوع است.

    در غیر این صورت بخشی از امواج لیزر توسط پوست شما جذب خواهد شد که از یک سو، اثر بخشی لیزر را کم می‌کند و از سوی دیگر میزان درد و سوختگی را افزایش می‌دهد. برای مثال اگر مناطقی از پوست خود را لیزر می‌کنید که بیشتر در معرض نور آفتاب هستند، بهتر است این کار را در فصل سرد سال انجام دهید.

     

    اپیلاسیون: همچنین پیش از انجام لیزر نباید اپیلاسیون کنید. از کرم‌های موبر و واکس نیز استفاده نکنید. چرا که این روش‌ها، موهای شما را از فولیکول‌ها خارج می‌کنند. در واقع برای رفع موهای زائد بدن، باید امواج لیزر توسط بافت مو و ریشه آن جذب شوند تا به فولیکول‌ها آسیب وارد شود. در صورت عدم وجود مو، لیزر کردن کار بی‌فایده‌ای است.

    تزریق بوتاکس و فیلر: در صورت انجام تزریق ژل، بوتاکس و هر نوع فیلری در ناحیه‌ای که می‌خواهید لیزر انجام دهید، باید ۲ هفته تا یک ماه به تشخیص پزشک خود صبر کنید. همچنین پیش از اینکه دو هفته از لیزر موهای زائد شما نگذشته باشد، نمی‌توانید تزریق ژل و فیلر داشته باشید.

     

    لایه‌برداری و جوانسازی: یک ماه قبل از انجام لیزر، نباید از روش‌های لایه‌‏برداری و جوانسازی پوست استفاده کنید. در واقع تا جای ممکن قبل و بعد از لیزر، هیچ آسیبی نباید به پوست شما وارد شود.

    لیزر موهای زائد در زمان پریودی خانم‌ها

    بر خلاف باور عموم، لیزر کردن در دوران پریودی هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند. در نتیجه طبق برنامه زمان‌بندی شده خود جلسات لیزر را ادامه دهید. حتی می‌توانید لیزر ناحیه بیکینی یا شرمگاه خود را در دوران پریود ادامه دهید. تنها نکته، عدم اپیلاسوین یا واکس این مناطق است. چرا که وجود ریشه و فولیکول مو برای اثربخشی لیزر بسیار ضروری است.

    توصیه‌ها برای یک روز قبل از لیزر موهای زائد

    روز قبل از جلسه لیزر حتما شیو کنید.

    البته توجه داشته باشید که اصلاح مو را باید با تیغ انجام دهید؛ از واکس یا اپیلاسوین خودداری نمایید. وجود موهای بلند هنگام لیزر چند مشکل برای شما ایجاد می‌کند. اول اینکه بخش زیادی از انرژی پرتوهای لیزر توسط موهای بلند روی پوست شما جذب می‌شود. به همین دلیل اثر بخشی لیزر کم خواهد شد.

    همچنین موهای بلند پس از هر شات لیزر می‌سوزند و گرمای زیادی تولید می‌کنند. حتی ممکن است موی در حال سوختن به پوست شما بچسبد و موجب درد و سوزش بیشتری شود. در واقع بهترین حالت این است که موهای شما درون پوست و فولیکول باقی بمانند تا امواج لیزر را جذب کنند. این کار به فولیکول‌های زیر پوست آسیب می‌رساند و پس از چند جلسه، دیگر فولیکول قدرت تولید موی جدید را از دست خواهد داد.

    ناحیه مورد نظر را بشویید و تمیز کنید.

    وجود هرگونه آلودگی موجب کاهش تاثیر لیزر خواهد شد.

    راهنمایی و توصیه‌های روز انجام لیزر

    • هیچ گونه مواد آرایشی، کرم، مواد خوشبوکننده و یا دارویی روی پوست خود نداشته باشید.
    • برای کاهش درد می‌توانید 30 دقیقه تا یک ساعت قبل از انجام لیزر از پماد یا کرم‌های بیحسی استفاده کنید (زایلاپی، لیدوکایین و زایلوژل). البته قبل از شروع لیزر باید پوست خود را بشویید تا تمیز شود.
    • هیچ فعالیتی که دمای بدن شما را بالا ببرد نداشته باشید. برای مثال ورزش، دویدن و یا فعالیت بدنی شدید را چند ساعت قبل و بعد از لیزر کنار بگذارید.
    • لباس گشاد بپوشید تا هم دسترسی به همه مناطق پوست راحت باشد و هم لباس با پوست شما تماس زیادی نداشته باشد.

    نکاتی که هنگام انجام لیزر موهای زائد و بعد از آن باید توجه شود

    • لیزر موهای زائد در مقایسه با دیگر روش‌ها درد بسیار کمتری دارد. بسته به اینکه چند جلسه است لیزر انجام می‌دهید و یا جنس پوست و موی شما چگونه است، ممکن است هیچ دردی را نیز احساس نکنید.
    • معمولا با کمک کولینگ یا خنک کننده، میزان درد و سوزش روی پوست کاهش پیدا می‌کند. همچنین اگر پوست حساسی دارید و یا تحمل درد شما کم است، کرم بی‌حس کننده به شما کمک خواهد کرد. همچنین کمپرس یخ و خنک کردن پوست قبل از لیزر نیز یکی دیگر از راه‌های بی‌حسی موضعی و کاهش درد لیزر است.
    • هنگام انجام لیزر باید دقت کنید که عینک مخصوص را همیشه به چشم داشته باشید.
    • ممکن است کمی تغییر رنگ در پوست خود حس کنید و پوست شما تیره‌تر یا روشن‌تر شود. همچنین سوزش، خارش، قرمز شدن و ورم نیز از عوارض موقت لیزر موهای زائد است. معمولا پس از چند ساعت یا چند روز این مشکلات برطرف خواهد شد.
    • بلافاصله پس از لیزر می‌توانید پوست خود را با کرم زینک چرب نمایید تا به ترمیم و کاهش عوارض لیزر کمک کند.
    • پس از انجام لیزر، به هیچ وجه تا چند روز در برابر نور آفتاب یا پرتوهای فرابنفش قرار نگیرید.
    • یک تا دو روز بعد از لیزر، حمام نروید یا دست کم فقط دوش آب سرد بگیرید.
    • روز بعد از جلسه لیزر، از کرم زینک برای ترمیم پوست و کاهش عوارض لیزر استفاده کنید.
    • دست کم 5 تا 6 جلسه زمان نیاز دارید تا پوست شما نرم و موهای زائد شما کم پشت شود و کم‌کم از بین برود.
    • حتما همیشه از کرم ضدآفتاب استفاده کنید. به هیچ وجه نگذارید که پوست شما در معرض مستقیم نور خورشید باشد.
    • یکی دیگر از نکات قبل از لیزر موهای زائد که پس از انجام آن نیز باید رعایت شود، خودداری از تحرک زیاد و گرم شدن پوست یا عرق کردن است. بهتر است تا دو روز از هرگونه فعالیت سنگین و رفتن به سونا، خودداری کنید.
    • در صورت تغییر رنگ پوست، با کمک پمادهای ویتامین E، به بهبود پوست کمک کنید.
    • تا ۳ روز پس از لیزر موهای زائد، دئودورانت مصرف نکنید چرا که موجب التهاب بیشتر خواهید شد.
    • از خاراندن پوست خود جدا خودداری کنید؛ چرا که التهاب و ورم پوست را بیشتر می‌کند.

    نوشتهٔ پیشین
    تزریق ژل به پیشانی برای رفع خط اخم و چین و چروک
    نوشتهٔ بعدی
    راهنمای کامل مراقبت‌های بعد از کاشت مو

    4 دیدگاه. ترک جدید

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Fill out this field
    Fill out this field
    لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
    شما باید با قوانین موافقت کنید.

    دکتر آرش نجف بیگی

    دکتر آرش نجف بیگی

    عضو هیات علمی دانشگاه/فعال انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی/عضو انجمن جراحان پلاستیک آمریکا

    آخرین مقالات