×

    کبودی و ورم چشم بعد از کاشت ابرو

    1. خانه
    2. کاشت ابرو
    3. کبودی و ورم چشم بعد از کاشت ابرو
    کبودی و ورم چشم بعد از کاشت ابرو

    انجام عمل کاشت ابرو ممکن است با عوارض و مشکلاتی همراه باشد. برخی از این مشکلات قبل از عمل جراحی باید کنترل شود و دیگر عوارض بعد از جراحی قابل رفع شدن است. برای جلوگیری از بروز عوارض بهتر است به چند نکته مهم توجه کنید:

    • مراجعه به مرکز درمانی مناسب و پزشک معتبر
    • اطمینان از استریل بودن تجهیزات و پاکیزه بودن محیط
    • انتخاب تکنیک کاشت مناسب و پیشرفته
    • رعایت مراقبت‌های قبل از عمل و مشورت با پزشک خود در زمینه مصرف داروها

    با این حال ممکن است همچنان برخی عوارض مانند کبودی و ورم چشم بعد از کاشت ابرو را تجربه کنید. در چنین شرایطی راهکارهایی وجود دارد که عوارض بعد از کاشت را کاهش می‌دهد و درمان می‌کند. در این مقاله در مورد این عوارض و راه‌های کنترل آن توضیح داده‌ایم.

    مهمترین نکاتی که در دوره بهبودی بعد از کاشت ابرو باید رعایت کنید

    پس از کاشت ابرو، رعایت دستورالعمل‌های بعد از عمل بسیار مهم است تا اطمینان حاصل شود که بهبودی شما مؤثر است و پیوند ابرو موفق خواهد بود. پوسته‌های ریز ممکن است تا چند روز پس از عمل، روی پوست ظاهر شوند. کبودی، قرمزی و تورم نیز شایع است. با این حال این عوارض باید با گذشت زمان فروکش کنند. این دلمه‌های کوچک بعد از حدود یک هفته از بین می‌روند.

    موهای کاشته شده شما تقریباً 2 تا 3 هفته بعد از عمل می‌ریزند اما جای نگرانی ندارد. فولیکول‌های کاشته شده همچنان در ابرو باقی می‌مانند و خود را برای تولید موهای جدید و قوی‌تر، آماده می‌کنند. بعد از چند ماه شما شاهد رشد موهای جدید و طبیعی در ابروهای خود خواهید بود.

    عوارض بعد از کاشت مانند درد، کبودی و تورم معمولا بین یک تا سه هفته باقی می‌مانند اما خود به خود رفع می‌شوند. با این حال استفاده از مسکن‌ها و روش‌های کمکی، می‌تواند این عوارض را کنترل کند و یا با سرعت بیشتری رفع نماید.

    نتیجه پرپشت شدن ابروها بعد از عمل کاشت ابرو در مقایسه با ابروهای نازک و کم پشت قبل از عمل کاشت ابرو

    مهمترین عوارض کاشت ابرو

    برخی از عوارض احتمالی پیوند ابرو که قابل کنترل و درمان نیز هستند و دلایل ایجاد آنها، در ادامه فهرست شده است:

    • کبودی: به دلیل دستکاری پوست و واکنش طبیعی بدن به عمل جراحی، این عارضه در اطراف ابرو و دور چشم به وجود می‌آید. معمولا پس از یک تا دو هفته از بین خواهد رفت. دلیل کبودی، ایجاد خونریزی در زیر پوست و خونرسانی بیشتر به بافت‌های آسیب دیده ناشی از پیوند است.  
    • تورم: واکنش طبیعی بدن به عمل کاشت ابرو است و به دلیل جمع شدن خون در محل عمل، به وجود می‌آید. این مشکل معمولا پس از یک تا دو هفته فروکش خواهد کرد. هرچند رفع کامل تمامی تورم پوست ممکن است به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.
    • آسیب عصبی: معمول نیست و البته اگر تکنیک کاشت به درستی انجام شده باشد، مشکلات عصبی و از بین رفتن حس در پوست، موقتی است. پس از چند هفته حس شما به حالت طبیعی برخواهد گشت.
    • خون ریزی محل کاشت: در چند روز نخست طبیعی است و باید به سرعت قطع شود. اما اگر دامنه دار بود، حتما به جراح خود مراجعه کنید. در این زمینه خونریزی محل برداشت مو یا بانک موی سر را نیز باید در نظر گرفت و برای کنترل آن یا جلوگیری از عفونت، به توصیه‌های جراح عمل کرد.   
    • اسکار کاشت ابرو: بسته به روش کاشت، این اسکار ممکن است بسیار ناچیز باشد. با بهبود و ترمیم پوست، جای زخم نیز رفع می‌شود. همچنین کرم‌هایی برای درمان جای زخم و از بین رفتن اسکار وجود دارد که کمک می‌کند هیچ ردی از کاشت ابرو در چهره شما باقی نماند. همچنین جای برداشت فولیکول‌ها در بانک موی سر نیز ممکن است به صورت نقاط کمرنگی باقی بماند که زیر موهای سر پنهان می‌شود.

    درمان کبودی و ورم چشم بعد از کاشت ابرو

    پس از کاشت ابرو، پیرامون محل کاشت از جمله دور چشم دچار ورم و کبودی می‌شود. این مشکل به دلیل افزایش جریان خون و تجمع آن در زیر پوست رخ می‌دهد. در واقع بدن شما در حال حمایت و خونرسانی بیشتر به محل آسیب دیده یا جراحی شده است.

    در این شرایط چند کار اثربخش باید انجام شود تا کبودی و ورم اطراف ابرو و زیر چشم، برطرف شود:

    استفاده از کمپرس یخ

    سرما موجب انقباض عروق یا رگ‌های زیر پوست می‌شود و خونریزی داخل بافتی را کاهش می‌دهد. سرما جلوی نفوذ بیشتر خون به زیر پوست را می‌گیرد و فرایند تورم و کبودی را کند می‌کند. برای سرد کردن محل کبودی و تورم، از کیسه یخی که در یک حوله پیچیده شده باشد، استفاده کنید و آن را روی جای کبودی و ورم قرار دهید. به مدت 10 تا 15 دقیقه کمپرس یخ روی پوست بماند.

    پس از این مدت باید 30 تا 45 دقیقه به پوست فرصت بدهید تا به دمای اتاق برگردد. توجه داشته باشید که هرگز یخ را به صورت مستقیم روی پوست قرار ندهید. به دلیل کاهش حس لامسه و گرما یا سرما، شما متوجه سوختگی پوست بر اثر سرمای یخ نخواهید شد. 

    خودداری از ورزش بجز پیاده روی سبک

    هر گونه فعالیت بدنی شدید را تا یک ماه کنار بگذارید. هرچه بیشتر استراحت کنید و گردش خون را پایین نگه دارید، به رفع کبودی و ورم کمک بیشتری می‌کنید. البته پس از هفته اول بد نیست روزی نیم ساعت پیاده روی سبک داشته باشید. این کار با ایجاد یک گردش خون ملایم، به کاهش کبودی در بلند مدت کمک خواهد کرد.

    سر خود را بالا نگه دارید

    چه هنگام نشستن و چه خوابیدن یا استراحت، سر خود را بالا نگه دارید. موقع خواب چند بالش نرم زیر سر خود قرار دهید. این کار کمک می‌کند تا لخته‌های خون و مایعات زیر پوست به سمت پایین صورت و بدن هدایت شوند. به این ترتیب کبودی و ورم زودتر بهبود پیدا می‌کند.

    آب زیاد بنوشید

    هرچه بیشتر آب بنوشید، به بهبود عوارض عمل کاشت ابرو و کاهش کبودی یا ورم کمک بیشتری خواهید کرد. ترمیم پوست و جای عمل، نیاز به آبرسانی بیشتری دارد.

    غذاهای شور نخورید

    تا چند ماه مصرف نمک را کنترل کنید و تا جای ممکن غذاهای خود را کم نمک بخورید. این کار به کاهش تورم بسیار کمک خواهد کرد. همچنین در بلند مدت سلیقه غذایی شما را تغییر خواهد داد تا با کاهش نمک غذای خود، به سلامتی بدن‌تان کمک کنید.

    مصرف آنتی‌بیوتیک

    ممکن است بخشی از تورم و کبودی به دلیل عفونت جای عمل و ورود عوامل بیماری‌زا به درون پوست باشد. در چنین شرایطی حتما آنتی‌بیوتیک‌های تجویز شده را با دقت مصرف کنید تا خطر از دست رفتن نتایج عمل رفع شود.

    مصرف داروهای ضدالتهاب

    در صورت تجویز پزشک، این داروها نیز می‌توانند به کاهش کبودی و ورم چشم بعد از عمل کاشت ابرو کمک کنند.

    تغذیه مناسب و استراحت کافی

    خوردن میوه و سبزی تازه، به ویژه میوه آناناس و کیوی، در بهبودی هر چه زودتر شما بسیار موثر است. همچنین حتما شب‌ها بعد از ساعت 10 سعی کنید بخوابید و 8 ساعت خواب کافی را داشته باشید. 

    چه مدت پس از کاشت، ظاهر ابروها نامناسب است؟

    ظاهر نامناسب کاشت ابرو معمولاً بسیار کم رخ می‌دهد. به طور متوسط 1 تا 2 روز پس از کاشت ممکن است نخواهید از خانه بیرون بروید. معمولاً کمتر کبودی یا تورم روی صورت وجود دارد. البته تا 10 روز پس از عمل، پوسته‌های کوچکی در اطراف هر محل کاشت مو روی ابروها، وجود خواهد داشت. این موارد نیز به مرور برطرف خواهد شد.

    چه مدت طول می کشد تا کاشت ابرو بهبود یابد؟

    زمان بهبودی این روش معمولاً پنج تا هفت روز است. در حالی که پوسته‌های کوچکی در اطراف هر مو در طول هفته اول ظاهر می‌شوند و پس از ریزش، لکه‌های صورتی باقی می‌مانند. این لکه‌ها معمولاً در چند هفته آینده محو می‌شود و باعث می‌شود که ناحیه کاشت پوست تازه به دست بیاورد و طبیعی به نظر برسد.

    به طور کلی دوره نقاهت برای عمل کاشت ابرو نسبتا سریع است. با تغذیه مناسب، استراحت و رعایت مراقبت‌های توصیه شده، تقریبا از هفته دوم می‌توانید به فعالیت‌های روزمره خود بپردازید و به سر کار برگردید. دست کم یک تا 2 ماه پس از جراحی از ورزش شدید، باشگاه رفتن و یا رفتن به استخر و سونا، اجتناب کنید.

    در صورت مشاهده هرگونه خونریزی، تورم یا چرک در محل با جراح خود تماس بگیرید. خطر عفونت را جدی بگیرید. به همین دلیل رعایت بهداشت فردی و پاکیزه نگه داشتن جای کاشت ابرو و حتی بانک موی سر، بسیار مهم است.  

    بعد از چند هفته شاهد ریزش موهای کاشته شده خواهید بود. این کاملا طبیعی است. موهای جدید ابروی شما باید طی چند ماه آینده شروع به رشد کنند. در این بین، ممکن است لازم باشد موهای کاشته شده را تا اندازه ابروهای قبلی خود، کوتاه کنید.

    چه زمانی می توانم بعد از کاشت ابرو صورتم را بشورم؟

    از 2 یا 3 روز پس از جراحی، این کار را دو بار در روز انجام دهید. بعد از 7 روز می‌توانید شروع به شست و شوی معمولی صورت خود کنید. بهتر است از شامپوهای ملایم برای این کار استفاده نمایید. از آب ولرم استفاده کنید و سعی کنید فشار مستقیم آب روی ابروها نباشد.

    همچنین می‌توانید به آرامی ناحیه پیوند شده را از داخل به بیرون مالش یا ماساژ دهید تا پوسته‌هایی که هنوز برداشته نشده است را از بین ببرید. برای تمیز کردن ابروها، آنها را به آرامی با حرکات دایره‌ای و با آب و شامپو یا صابون بچه، بشویید.

    بهترین روش کاشت ابرو چیست؟

    مانند عمل کاشت موی معمولی، کاشت ابرو نیز یک روش با نتایج طولانی مدت است که در آن مو از ناحیه اهدا کننده (بانک مو – معمولاً پشت سر) برداشته می‌شود. تارهای مو با استفاده از تکنیک استخراج واحد فولیکولی (FUE) به صورت گرافت‌هایی با یک تار مو، برداشت می‌شود. در مقاله کاشت ابرو به روش FUE به صورت کامل این روش را بررسی کرده‌ایم.

    برای کاشت گرافت‌ها در ناحیه ابرو نیز از ابزارهای خاصی استفاده می‌شود که کمترین میزان جراحت و برش را در پوست ایجاد کند. گرافت‌ها با کمک سوزن‌های مخصوص و نازکی در پوست قرار می‌گیرد. این کار کمترین میزان جای زخم را ایجاد می‌کند.

    در روش‌های پیشرفته، تلاش می‌شود تا هیچ آسیبی به گرافت‌ها و فولیکول‌های مو استخراج شده یا کاشته شده، وارد نشود تا احتمال موفقیت پیوند ابرو بالاتر برود. این روش‌های پیشرفته حتی عوارضی مانند کبودی و تورم بعد از عمل کاشت ابرو را نیز کمتر می‌کند.

    به طور معمول بین 60 تا 80 درصد از فولیکول‌های کاشته شده، با موفقیت باقی می‌مانند و ابروهای پرپشتی را برای شما به وجود می‌آورند.

    نحوه انجام عمل کاشت ابرو

    ابتدا، توسط جراح شکل ابروی ایده آل شما ترسیم می‌شود که مناسب صورت شما باشد. خواب ابرو، زاویه کاشت و فرم و پهنای ابرو در این مرحله طراحی می‌شود.

    بعد از اینکه شکل ابروی شما را ترسیم کردیم، به مرحله برداشت مو می‌رویم. گرافت‌های موهای مورد نیاز برای عمل شما را از پشت سر استخراج می‌کنیم. معمولاً حدود 200 تا 500 گرافت برای هر ابرو نیاز است. این تعداد بسته به ریزش مو، شکل ابرو و ویژگی‌های صورت شما دارد.

    پس از آماده‌سازی گرافت‌ها، مرحله کاشت شروع می‌شود. گرافت‌ها که شامل یک تار مو هستند در محل مناسب و با خواب و زاویه درست کاشته می‌شوند. کل فرایند عمل کاشت ابرو ممکن است بین 4 تا 6 ساعت زمان نیاز داشته باشد.

    چه کسی کاندیدای ایده آل برای جراحی کاشت ابرو است؟

    بهترین کاندید برای جراحی کاشت ابرو کسی است که:

    • در سلامتی مناسب و بدون هیچ بیماری زمینه‌ای باشد
    • به داروهای بی‌حسی و جراحی حساسیت نداشته باشد
    • ریزش ابرو و موهای سر او متوقف شده باشد
    • در بانک موی سر او به تعداد کافی فولیکول سالم برای پیوند وجود داشته باشد
    • دید درست و انتظار منطقی از عمل کاشت داشته باشد
    • صبور باشد و برای رسیدن به نتیجه نهایی بتواند چند ماه صبر کند و در این مدت تمامی مراقبت‌های لازم را انجام دهد
    • بتواند مصرف سیگار، قلیان و نوشیدنی‌های الکلی را از چند هفته قبل از عمل تا چند ماه بعد از عمل کنار بگذارد.

    باید دقت داشت که ریزش موی ابرو می‌تواند ناشی از بیماری تیروئید، تریکوتیلومانیا و آلوپسی آره آتا باشد. نخست باید این مشکلات زمینه‌ای درمان شده باشد تا بتوان برای کاشت ابرو اقدام کرد.

    لارم به ذکر است کسانی که در گذشته میکروبلیدینگ داشته‌اند هنوز واجد شرایط این روش در هستند. البته اگر تتوی ابرو انجام داده‌اید، نخست باید آن را ریموو کنید.

    نوشتهٔ پیشین
    دلیل ریزش ابرو، روش کاشت ابرو، مراقبت‌ها و داروها؟
    نوشتهٔ بعدی
    دلایل و درمان خارش بعد از کاشت ابرو چیست

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Fill out this field
    Fill out this field
    لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
    شما باید با قوانین موافقت کنید.

    دکتر آرش نجف بیگی

    دکتر آرش نجف بیگی

    عضو هیات علمی دانشگاه/فعال انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی/عضو انجمن جراحان پلاستیک آمریکا

    آخرین مقالات