×

    بهترین روش حذف موهای زائد صورت و بدن

    1. خانه
    2. خدمات لیزر
    3. بهترین روش حذف موهای زائد صورت و بدن
    لیزر موهای زائد پا

    بهترین روش حذف موهای زائد صورت و بدن، بدون شک و تردید لیزر است. تولید پرتوهای لیزر، یک انقلاب در صنعت بود که در دانش پزشکی نیز کارکردهای بیشماری پیدا کرد، از جمله از بین بردن موهای زائد بدن. هر روش دیگری تنها می‌تواند به طور موقت موهای شما را از بین ببرد و البته در بلند مدت، استفاده از روش‌هایی مانند اپیلاسیون یا کرم‌های مو بر، موجب آسیب به بافت‌های پوست و ایجاد عوارض پوستی می‌شوند.

    اما لیزر موهای زائد صورت و بدن هیچ عارضه‌ای ندارد و نتایج آن درخشان و ماندگار است. البته این ویژگی‌ها در صورت مراجعه به کلینیک معتبر، استفاده از دستگاه لیزر استاندارد و همچنین انجام توسط اپراتور مجرب، قابل به دست آمدن است.

    اینکه بهترین روش حذف موهای زائد صورت و بدن، انجام لیزر است، یک ادعای بی‌اساس و اغراق شده نیست. دلایل علمی و شواهد پزشکی بیشماری برای انجام لیزر موهای زائد در سه دهه گذشته به دست آمده است. به همین دلیل سازمان غذا و داروی امریکا و دیگر کشورهای اروپایی، لیزر را جزو روش‌های بی‌خطر و ایمن برای حذف موهای زائد بدن، طبقه‌بندی کرده‌اند.

    حال ببینیم اساس کار لیزر موهای زائد صورت و بدن چیست و این روش، چگونه معجزه‌ی ایجاد پوستی شفاف و بدون مو را انجام می‌دهد؟

    جادوی لیزر: بهترین روش حذف موهای زائد صورت و بدن

    پنجاه سال پیش، اولین دستگاه لیزر برای از بین بردن موهای بدن توسط تئودور اچ مایمن در 7 ژوئیه 1960 اختراع شد. در آن زمان کسی فکرش را نمی‌کرد که آن دستگاه لیزر روبی، انقلابی را در حوزه خدمات زیبایی ایجاد کند. دستگاه مایمن کند و زمان‌بر بود و توانایی از بین بردن تمامی موهای زائد را نداشت.

    اما رفته رفته شرکت‌های بزرگ روی این موضوع سرمایه‌گذاری کردند و طول موج‌های مختلفی از امواج لیزر را مورد آزمایش قرار دادند. حاصل دهه‌ها کار متخصصان و پزشکان، امروزه در دستگاه‌های لیزر مختلف با طول موج‌های الکساندرایت، دایود و ان دی یاگ، خلاصه شده است. هر کدام از این لیزرها، توانایی‌ها و ویژگی‌های مخصوص به خودش را دارد. به همین دلیل برای هر نوع تایپ پوستی و رنگ مویی، باید دستگاه مناسب را انتخاب کرد.

    اما چرا لیزر، بهترین روش حذف موهای زائد صورت و بدن است؟ به چند دلیل مشخص:

    1. لیزر می‌تواند بیش از 90% موهای زائد بدن شما را کاملا از بین ببرد و رشد موهای باقی مانده را نیز بسیار آهسته نماید.

    2. لیزر موهای زائد تقریبا هیچ عارضه پوستی ندارد و در بلند مدت نیز نه تنها برای پوست خطری ایجاد نمی‌کند، بلکه پوست را روشن و شفاف می‌کند.

    3. لیزر نه تنها برای پوست که حتی برای هیچ بخش دیگری از بدن نیز خطری ندارد. لیزر موجب سرطان، ناباروری یا هیچ بیماری دیگری نمی‌شود و کاملا بی‌خطر است.

    4. با توجه به مدت زمان جلسات لیزر، این روش نسبت به روش‌های دیگر مثل اپیلاسیون، نخ انداختن، اصلاح با تیغ، کرم موبر و … بسیار سریع‌تر است. چرا که شما با 6 جلسه می‌توانید به نتایج ماندگاری برسید.

    5. نه تنها از نظر زمان که حتی از نظر هزینه نیز در بلند مدت، انجام لیزر موهای زائد، به صرفه تر است.

    نمونه لیزر موهای زائد بدن

    لیزر موهای زائد برای کدام بخش‌های بدن مناسب است؟

    باید گفت تقریبا همه جا! به غیر از اطراف چشم و اندام‌های تناسلی، تقریبا هر نقطه‌ای از بدن قابل لیزر است. دقت داشته باشید که انجام لیزر به صورت اصولی و با رعایت نکات پزشکی، کاملا بدون خطر است. پس می‌توانید برای از بین بردن موهای تمام سطح صورت و بدن خود از لیزر استفاده کنید: از موهای زائد صورت و پیشانی گرفته تا موهای ریز روی بندهای انگشتان پا و دست و یا حتی موهای ناحیه بیکینی.

    بسیاری از آقایان نیز امروزه برای از بین بردن موهای زیر بغل، روی گوش، زیر شکم، خط پشت گردن و حتی موهای روی گونه و ایجاد خط ریش خود، از لیزر موهای زائد کمک می‌گیرند. در ورزشکاران نیز انجام لیزر فول بادی و از حذف تمامی موهای زائد بدن مانند موهای سینه، شکم، پشت، دست‌ها و پاها، یک ویژگی بسیار کاربردی از لیزر است.  

    آیا لیزر موهای زائد واقعا بدون عارضه است؟

    برای پاسخ دادن به این سوال، باید شیوه کار لیزر را بدانید تا دلیل ایجاد سوختگی یا درد در برخی افراد را متوجه شوید. با این حال بهتر است بدانید که استفاده از دستگاه قدیمی و نامناسب، تجربه کم اپراتور و عدم نظارت پزشک و سوپروایزر لیزر، دلیل اصلی ایجاد عوارض پوستی و درد است. 

    اگر شما از دستگاه لیزر استاندارد و قدرتمند برای حذف موهای زائد صورت و بدن خود استفاده کنید، هیچ عارضه پوستی یا درد و سوزش شدیدی را تجربه نخواهید کرد. پس همیشه انتخاب یک کلینیک معتبر، می‌تواند خیال شما را از رسیدن به نتایج عالی و بدون هیچ عارضه پوستی، راحت کند.

    باید دقت داشته باشید که 4 عامل در از بین رفتن عوارض پوستی یا درد و سوختگی، نقش اساسی دارند که حتما باید به آنها دقت شود:

    1. طول موج مناسب برای پوست شما: از میان سه طول موج استاندارد الکساندرایت 755 نانومتر، دایود 810 نانومتر و ان دی یاگ 1064 نانومتر، باید بهترین طول موج برای تایپ پوستی شما انتخاب شود. هرچه پوست شما روشن‌تر باشد، باید طول موج کمتر (الکس) و هرچه پوست تیره‌تر باشد، باید طول موج بلندتر (دایود یا ان دی یاگ) برای شما استفاده شود.

    2. توان نوری خروجی دستگاه: باید توان دستگاه و انرژی تابشی لیزر را بر اساس تعداد جلسات لیزر، جنس پوست، رنگ مو و دیگر عوامل، به درستی انتخاب کرد. توان نوری پایین، کارایی و اثرگذاری لیزر را از بین می‌برد و انرژی تابشی بیش از اندازه، باعث ایجاد درد و سوختگی در پوست می‌شود.

    3. استفاده از کولینگ قدرتمند: برخی دستگاه‌های لیزر، خودشان به سیستم خنک کننده پوست یا کولینگ، مجهز هستند. برای مثال لیزرهای دایود معمولا از سیستم خنک کننده تماسی بهره می‌برند. با این حال وجود یک سیستم خنک کننده قدرتمند جانبی می‌تواند به خوبی دمای سطح پوست را پایین بیاورد در حالی که ریشه موهای شما در حال سوختن و از بین رفتن هستند.

    4. رعایت نکات مراقبتی قبل و بعد از انجام لیزر: در بسیاری از مواقع ایجاد عوارض پوستی به دلیل عدم توجه افراد به نکات ایمنی و بهداشتی لیزر است. برای مثال تا دو ماه پیش از انجام لیزر موهای  زائد صورت و بدن، هر گونه آفتاب گرفتن، زیر تابش شدید نور آفتاب یا لامپ فرابنفش بودن، استفاده از دستگاه سلاریوم و کرم‌های برنزه کننده و مواردی از این دست، کاملا ممنوع است. دلیل این امر جلوگیری از افزایش رنگدانه‌های ملانین در پوست است. باید بدانید که چه قبل از لیزر و چه بعد از جلسات لیزر، نسبت به قرار گرفتن زیر نور آقتاب بسیار حساس باشید و حتما از کرم ضد آفتاب، کلاه و لباس‌های پوشیده، استفاده کنید.      

    لیزر موهای زائد بدن چگونه کار می‌کند؟

    اساس کار لیزر، الکترولیز و از بین بردن ریشه موهای بدن به وسیله تابش امواج لیزر است. در واقع اگر بخواهیم خیلی خلاصه توضیح بدهیم، پرتوهای لیزر در طول موج‌های مشخص، دارای انرژی زیادی هستند. این انرژی نوری توسط رنگدانه‌های درون مو مانند ملانین، جذب می‌شود. ملانین با جذب انرژی نور لیزر، داغ و تجزیه می‌شود. با این کار موهای زائد شروع به سوختن زیر نور لیزر می‌کنند.

    وقتی موها الکترولیز می‌شوند، ریشه مو یا همان فولیکول‌ها نیز آسیب می‌بینند. فولیکول‌ها، ارگان‌های بسیار کوچکی هستند که وظیفه ساخت و رشد موهای بدن را بر عهده دارند. پس وقتی لیزر انجام می‌دهید، در واقع در حال از کار انداختن فولیکول‌های زیر پوست خود هستید تا دیگر مویی تولید نکنند.

    اتفاقا مزیت و برتری لیزر موهای زائد نسبت به دیگر روش‌های حذف موهای صورت و بدن، در همین است. وقتی شما با کمک بند انداختن یا اپیلاسیون سعی می‌کنید موهای خود را از ریشه بکنید، در واقع این اتفاق در حال رخ دادن است:

    موهای صورت و بدن از پوست خارج می‌شوند، بدون اینکه به فولیکول مو آسیبی وارد شود. پس این فولیکول‌ها دوباره شروع به تولید مو می‌کنند و شما به زودی باز هم شاهد رشد و درآمدن موهای خودتان خواهید بود.

    این در حالی است که لیزر موهای زائد به عنوان بهترین روش حذف موهای زائد صورت و بدن، با در نظر گرفتن چرخه رشد مو و فعالیت فولیکول‌ها، می‌تواند برای مدت طولانی (گاهی تا 4 یا 5 سال) موتور تولید مو را در فولیکول‌ها خاموش کند.

    فولیکول‌ها و رشد موهای صورت و بدن

    برای رسیدن به بهترین نتایج از لیزر موهای بدن، باید چرخه رشد موی شما شناسایی شود و بر همان اساس، جلسات لیزر شما انجام شود. اما این چرخه رشد به چه معنی است؟

    جالب است بدانید که تقریبا تمامی موهای سر، صورت و بدن شما هر چند سال یک بار می‌ریزد و موهای جدیدی جای آن را می‌گیرد. برای مثال تک به تک تارهای مویی که روی سر خود دارید، حداکثر 5 سال عمر می‌کنند و بعد از این مدت دچار مرگ و ریزش می‌شوند.

    این موهای ریخته شده به سرعت با موهای تازه و جوانتر، جایگزین می‌شوند. این تولید مو توسط کارخانه‌های بسیار کوچک تولید مو به نام فولیکول‌ها انجام می‌شود. فولیکول‌های ارگان‌های میکروسکوپی کوچکی در لایه‌های میانی و زیرین پوست هستند که شبیه به یک کوزه یا گلدان هستند. یعنی بخش پایینی بزرگ و گردی دارند اما گردن آنها باریک و بلند است. این همان ساختار آشنای ریشه مو است.

    چرخه رشد مو

    در بخش پایینی فولیکول‌ها که ماتریکس یا زهدان نام دارد، پیاز مو شکل می‌گیرد و رشد می‌کند. پیاز مو از طریق انتهای فولیکول با رگ‌های خونی در ارتباط است تا مواد مغذی مورد نیاز خود را از خون دریافت کند و به رشد مو بپردازد. فولیکول، مانند یک گلدان، از پیاز مو مراقبت می‌کند تا طی چند سال، موی شما بلند و بلندتر شود.

    چرخه رشد مو و انجام لیزر

    رشد مو، مرگ و ریزش مو و تولید دوباره آن، یک چرخه 3 تا 5 ساله است که در هر فولیکول تا آخر عمر شما به اندازه 20 یا 30 بار انجام می‌شود. در نتیجه شما تا سنین پیری، همچنان در سر یا بدن خود مو دارید و پس از آن کم کم فولیکول‌ها از کار می‌افتند و شما کم مو می‌شوید.

    چرخه رشد مو شامل سه مرحله اصلی است:

    • آناژن (رشد مو طی چند سال)
    • کاتاژن (مرگ مو و قطع ارتباط آن با رگ‌های خونی)
    • تلوژن (جمع و چروک شدن فولیکول و استراحت چند ماهه)

    حال تمام هدف از انجام لیزر موهای زائد، برهم زدن این چرخه رشد مو است. با انجام لیزر، موهای بدن می‌سوزند و به ماتریکس فولیکول‌ها آسیب وارد می‌شود. به همین دلیل ارتباط فولیکول با رگ‌های خونی دچار اختلال می‌شود و فولیکول توانایی تولید و رشد مو را از دست می‌دهد. در واقع فولیکول‌ها به اجبار به مرحله تلوژن برده می‌شوند و در همان فاز باقی می‌مانند.

    نحوه لیزر موهای زائد

    فراموش نکنید که هیچ روش موثر دیگری غیر از لیزر، نمی‌تواند فولیکول‌ها (که ارگان‌های سازنده مو هستند) را از کار بیاندازد. به همین دلیل لیزر، موثرترین، ماندگارترین و بهترین روش حذف موهای زائد صورت و بدن است.

    چرا باید لیزر را در چند جلسه انجام داد؟

    لیزر موهای زائد باید وقتی انجام شود که مویی درون فولیکول‌های شما وجود دارد. معمولا 80% از فولیکول‌های شما در حال فعالیت و رشد مو هستند (فاز آناژن). 5% از آنها در فاز کاتاژن قرار دارند. یعنی ارتباط پیاز مو با رگ‌های خونی قطع شده و مو دچار مرگ شده است اما هنوز کاملا از فولیکول خارج نشده و از پوست بیرون نیامده است. حدود 15% از فولیکول‌ها نیز در مرحله استراحت یا تلوژن قرار دارند.

    پس وقتی شما اولین جلسه لیزر خود را انجام می‌دهید، دست کم 15% از موهای زائد بدن شما اصلا از بین نمی‌روند؛ چرا که درون فولیکول‌های مرحله تلوژن، مویی نیست تا با سوختن آن؛ به فولیکول آسیبی برسد. از آن 85% دیگر نیز تنها بخش کمی آسیب دائمی می‌بینند. باقی فولیکول‌ها موهای خود را از دست می‌دهند و کمی آسیب می‌بینند اما هنوز توانایی رشد مو را دارند.

    اینجا است که باید حدود یک ماه صبر کنید تا دوباره درون فولیکول‌های شما مو تولید شود و رشد کند. در این میان بخشی از فولیکول‌های در حال استراحت نیز بیدار می‌شوند و شروع به فعالیت می‌کنند. حتی شوک پرتوهای لیزر ممکن است تمامی آنها را به فعالیت وادار کند.

    اینجا است که شما به جلسه بعدی لیزر نیاز خواهید داشت. باز هم بخشی از فولیکول‌ها آسیب دائمی می‌بینند و بخشی هنوز چرخه رشد موی خود را با توانایی کمتری ادامه می‌دهند. بعد از هر جلسه لیزر شما بین 10 تا 20% از حجم موهای زائد خود را از دست خواهید داد. بسته به جنس پوست، رنگ پوست و مو، ناحیه مورد لیزر و … ممکن است شما به 6 تا 8 جلسه لیزر نیاز داشته باشید تا تمامی فولیکول‌های درون پوست، از کار بیفتند و به فاز استراحت (تلوژن) بروند. این استراحت ممکن است یک سال یا چند سال طول بکشد. سپس با انجام یک جلسه تکمیلی، باز هم این فولیکول‌ها برای چند سال دیگر، خاموش خواهند شد! به این صورت، شما دیگر نیازی به انجام تیغ، اپیلاسیون یا روش‌های دیگر نخواهید داشت.

    نوشتهٔ پیشین
    همه چیز درباره لیزر موهای زائد برای آقایان
    نوشتهٔ بعدی
    آیا کاشت مو درد دارد؟

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Fill out this field
    Fill out this field
    لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
    شما باید با قوانین موافقت کنید.

    دکتر آرش نجف بیگی

    دکتر آرش نجف بیگی

    عضو هیات علمی دانشگاه/فعال انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی/عضو انجمن جراحان پلاستیک آمریکا

    آخرین مقالات