جدیدترین روش کاشت مو بر خلاف روشهای قدیمیتر، از ابزارهای دقیق و خودکار در مراحل کاشت بهره میبرد. برای مثال با کمک پانچهای اتوماتیک و بسیار ظریف، بدون هیچ گونه درد و خونریزی و یا ایجاد خراش در پوست سر، فولیکولهای مو از پوست جدا میشود.
همچنین کاشت با کمک میکرو ایمپلنترهای بسیار دقیق، دیگر نیاز به تیغ جراحی و شکافتن پوست سر ندارد. در واقع در جدیدترین روش کاشت مو از جمله میکروفیت و یا میکروگرافت، بسیاری از کارها با کمک تجهیزات خودکار و بدون دخالت مستقیم دست انجام خواهد شد.
برای مثال روش SUT یکی از جدیدترین روش های کاشت مو است که در آن نرخ حفظ گرافتهای برداشت شده بسیار بالا میباشد. در این روش تقریبا تمامی گرافتهای برداشت شده، کاشته میشود و میتوان به تراکمهایی در حد کاشت ۱۴ هزار تار مو دست یافت. در این مقاله دو تکنیک از جدیدترین روش کاشت مو بررسی شده است. این دو تکنیک از جنس روش SUT هستند و به اس یو تی پیشرفته نیز شناخته میشوند.
- جدیدترین روش کاشت مو و ویژگیهای آن
- روش SUT: جدیدترین روش کاشت مو
- یکی دیگر از روشهای جدید کاشت مو: Micro FIT
- برداشت گرافت مو
- آمادهسازی گرافتهای مو
- کاشت گرافتهای مو در ناحیه مورد نظر
- مزایای روش MFIT به عنوان جدیدترین روش کاشت مو
- دو عامل مهم دیگر در جدیدترین روش کاشت مو
- سن مناسب کاشت مو در آقایان
- بانک مناسب برای کاشت مو
جدیدترین روش کاشت مو و ویژگیهای آن
تمامی روشهای کاشت مو معمولا از یک فرایند همسان و مشخص پیروی میکنند. به این شکل که گرافتهای مو شامل یک تا ۴ فولیکول مو از بانک مو خارج میشود. گرافتها دستهبندی و آماده کاشت میشوند. در محل کاشت، سوراخهایی در پوست سر ایجاد میشود. در نهایت گرافت مو در شکاف یا سوراخهای ایجاد شده، کاشته شود. پس در این صورت، آن چیزی که موجب تفاوت در روشهای مختلف کاشت مو میشود، چیست؟
تفاوت روشهای کاشت مو، از جدیدترین روش کاشت مو تا تکنیکهای قدیمی، عموما به چند چیز مربوط است:
- ابزارهای استخراج گرافت مو
- روش برداشت گرافت و یا فولیکول از بانک مو
- شیوه مرتبسازی و نگهداری گرافت پیش از کاشت
- روش پیوند گرافتها در پوست سر
در این میان دو روش SUT و در پی آن میکروگرافت یا SUT پیشرفته و همچنین MFIT به عنوان جدیدترین روشهای کاشت مو میان جراحان و متخصصان شناخته میشود. این دو روش با کمک ابزارهای دقیق و رباتیک، به صورت کاملا ایمن، بدون درد و خونریزی و با کمترین جراحت، گرافتهای مو را از بانک مو استخراج میکنند. همچنین شیوه ایجاد شکاف در پوست سر برای کاشت مو نیز در این روشها به گونهای است که کمترین میزان جراحت و خونریزی را به همراه خواهد داشت.
در ادامه این دو روش معرفی شده و تفاوت آنها با روشهای قدیمیتر بررسی شده است.
روش NEO GRAFT
کاشت مو به روش NEO GRAFT یکی از جدیدترین روش های کاشت مو به شمار میرود. این روش کاشت یک نسخه نیمه خودکار از روش FUE است که از فناوری متعلق به Venus Treatments استفاده می کند. گفته می شود با از بین بردن برخی خطاهای انسانی مرتبط با جراحی ، موثر تر از سایر روش های کاشت مو است.در حین کاشت مو به روش FUE ، جراح فولیکول های مو را به صورت دستی یا از پشت یا دو طرف سر شما برمی دارد. سپس آنها قبل از کاشت موهای جدید ، یک سری برش در قسمت های طاسی پوست سر شما ایجاد می کنند.هنگام استفاده از روش کاشت مو NEO GRAFT، فولیکول های مو با یک دستگاه برداشته می شوند که آنها را با مکش خارج کرده و جراح دیگر نیازی به ایجاد برشی برای فولیکول های جدید مو ندارد و در عوض می تواند از ابزاری ویژه استفاده کند که باعث ایجاد برش و کاشت همزمان فولیکول ها شود.
روش SUT:
تکنیک SUT که با ابزارهای بسیار دقیق انجام میشود و نیازی به تیغ جراحی و برشهای وسیع و همچنین بیهوشی نیست. جای زخم پیوند در این روش وجود ندارد و جای برداشت مو در بانک مو نیز به صورت نقاط بسیار ریزی روی پوست سر باقی میماند که اصلا دیده نخواهد شد. این روش با کمک ابزارهای دیجیتال استخراج و کاشت، این امکان را ایجاد میکند که در یک جلسه بیش از ۱۴ هزار تار مو کاشته شود. این مقدار ۳ برابر روشهای قدیمی کاشت مو میباشد.
در روشهای قدیمی برداشت گرافتها کار بسیار حساس و ظریفی بوده است که معمولا به از دست رفتن بخشی از فولیکولهای استخراج شده منجر میشد. باید توجه داشته باشید که فولیکولها، همان ارگانهای بسیار کوچکی هستند که تارهای مو را میسازند و رشد میدهند. در واقع با برداشت هر گرافت، تعدادی فولیکول به همراه موهای درون آن از پوست سر برداشته میشود تا دوباره پیوند زده شود.
کاشت مو به روش بابوفاییر
کاشت مو به روش بایوفایبر (Biofiber) یک تکنیک غیرجراحی و مدرن برای درمان طاسی و ریزش مو است که در آن موهای مصنوعی از الیاف با کیفیت بالا به پوست سر پیوند زده میشوند. این الیاف به طور خاص طراحی شدهاند تا ظاهری طبیعی داشته باشند و به راحتی با موهای طبیعی ترکیب شوند. بیماران معمولاً نتایج را بلافاصله پس از عمل مشاهده میکنند و موهای بایوفایبر به راحتی قابل شستوشو و حالتدهی هستند. اگرچه این روش هزینه کمتری نسبت به روشهای جراحی دارد و عوارض کمتری نیز ایجاد میکند، اما ممکن است به مرور زمان نیاز به تعویض داشته باشد. مشاوره با متخصص پوست و مو برای انتخاب بهترین گزینه ضروری است.
از مهمترین ویژگیهای روش SUT میتوان به دو مورد اشاره کرد:
۱. تراکم بسیار بالای کاشت مو، همراه با امکان ایجاد خواب مناسب مو در کنار امکان ترمیم خط رویش مو با دقت بسیار بالا. این روش به دلیل دقت بالای کاشت، امکان کاشت در خط رویش مو را به شکلی فراهم میکند که ظاهری بسیار طبیعی خواهد داشت و حالت عروسکی پیدا نمیکند.
۲. بیش از ۹۹ درصد فولیکولهای موی برداشت شده از بانک مو، با موفقیت و بدون از دست رفتن، پیوند میخورند. این مزیت در کنار استفاده از پانچ خودکار، به دلیل فریز کردن فولیکولهای مو بعد از آمادهسازی به دست میآید. درواقع با فریز کردن، فولیکولهای مو از زمان برداشت از پوست تا کاشت در پوست، سالم و زنده میماند. به این ترتیب تراکم بالای کاشت حفظ خواهد شد و تقریبا تمامی موهای کاشته شده، حفظ خواهند شد.
تعداد موهای کاشته شده با روش SUT در یک جلسه
یکی از موارد اساسی که در تعداد کاشت مو موثر خواهد بود، توانمندی بانک مو است. هرچه تراکم بانک مو بالاتر باشد، تعداد موهای بیشتری نیز قابل کاشت است. با این حال خود روش SUT توانایی بیشترین پیوند تار مو را دارد. این عدد در روشهای دیگر حدود ۶ تا ۷ هزار تار مو است درحالی که در روش SUT بیش از ۱۴۰۰۰ تار مو را میتوان در یک جلسه پیوند داد.
دلیل بالا بودن این عدد، در امکان خارج کردن گرافتهای مو با دقت و سرعت بالا است. این کار با کمک دستگاه خودکار ایمپلنتر مینیاتوری انجام میشود. به این ترتیب گرافتهای مو با دقت بالا و بدون پرتی و مشکل از پوست سر جدا میشوند.
باید بدانید که در کاشت مو، تارهای مو یا فولیکولهای مو به صورت تکی جدا نمیشوند؛ بلکه به صورت گرافتهایی شامل یک، دو، سه و یا ۴ تار مو از پوست سر جدا میشود. این گرافتها پس از جدا شدن دستهبندی میشوند تا در جای مناسب در ناحیه بدون مو کاشته شوند. یعنی باید هنگام کاشت دقت کرد که گرافتهای کم مو و پر مو را در کدام ناحیه و به چه صورت کاشت تا نتیجه عمل طبیعی باشد.
در نهایت میتوان گفت که هر گرافت به طور متوسط ۲ تا ۳ تار مو را شامل میشود. حال اگر در یک جلسه کاشت مو، ۵۰۰۰ گرافت پیوند زده شود، در واقع حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار تار مو کاشته شده است. با این حال کشش بانک مو و نیاز فرد تعیین میکند که به چه میزان کاشت مو نیاز خواهد داشت. لزوما همه افراد به کاشت بالا نیاز ندارند.
ابزارهای پیشرفته در کاشت مو به روش SUT
به جای استفاده از هولدرهای دستی که در روشهای قدیمی استفاده میشد، از پانچهای خودکار لیزری برای برداشت گرافت و ایجاد حفره در پوست سر برای کاشت مو بهره برده میشود. به همین دلیل جای برداشت گرافت و یا محل پیوند مو، لکه و یا ردی روی پوست نخواهد داشت. همچنین دقت کاشت در این روش نیز بسیار بالاتر خواهد بود و امکان کاشت مناسب در خط رویش مو را فراهم خواهد کرد.
روش میکروگرافت نیز در واقع نوع پیشرفته همین روش SUT است که در ان از ابزارهای خودکار با دقت 0.4 میلیمتر استفاده میشود. یکی از ویژگیهای اصلی این ابزارهای مینیاتوری در برداشت گرافتهای مو، امکان تغییر قطر سوراخها و گرافتهای برداشت شده است. در حالی که در روشهای قدیمی، قطر پانچ دستی معمولا ثابت و کیفیت برداشت نیز پایین است.
به این ترتیب دیگر هنگام جدا شدن گرافت مو، به فولیکولها و بافت پوست اطراف آنها آسیبی وارد نمیشود.
یکی دیگر از روشهای جدید کاشت مو: Micro FIT
روش Micro FIT یا MFIT یکی از جدیدترین تکنیکهای کاشت مو است که مانند روش SUT با ابزارهای لیزری و دقیق انجام خواهد شد. این روش بر اساس روش FIT انجام میشود که همان برداشت تک به تک گرافتها و کاشت انتخابی در محلهای مورد نظر است. در واقع در این روش برداشت گرافتها به صورت واحدهای فولیکولی یا فولیکولار یونیت انجام خواهد شد.
مراحل کاشت مو در روش MFIT
کاشت مو در این روش نیز در سه مرحله اساسی انجام میشود:
۱. برداشت واحدهای فولیکول به صورت گرافتهایی شامل ۱ تا ۴ تار مو
۲. آمادهسازی گرافتها و دستهبندی بر اساس تعداد فولیکولهای موجود در هر گرافت
۳. کاشت گرافتهای مو در بخش کم مو یا طاس پوست سر
در ادامه این مراحل تشریح شده است. البته این سه مرحله در روش SUT نیز وجود دارد. در واقع تفاوت این دو تکنیک با هم در موارد جزئی و ظریفی است که توسط جراح شما تشخیص داده خواهد شد. یعنی بر پایه نتایج معاینه و آزمایشهای شما مشخص خواهد کرد که کدام روش برای شما مناسبتر خواهد بود.
برداشت گرافت مو
در روش Micro FIT از دستگاه ایمپلنتر مینیاتوری برای برداشت گرافتها استفاده میشود. این دستگاه سوراخهایی به قطر کمتر از یک میلیمتر در سطح پوست ایجاد میکند تا فولیکولها را از بافت اطراف جدا سازد. این سوراخها آنقدر ریز هستند که موجب درد یا خونریزی نمیشوند و نیازی به بخیه زدن هم ندارند. این در حالی است که در روشهای قدیمی معمولا خونریزی و نیاز به بخیه زدن وجود داشته است.
پانچ جداسازی گرافت مو در دستگاه ایمپلنتر مینیاتوری، قابلیت چرخش دارد. یعنی مانند یک مته مینیاتوری عمل مینماید و دور گرافت مو را خالی میکند. این چرخش موجب میشود تا نوک پانچ به سادگی وارد پوست شود و هیچ گونه جراحت و مشکلی برای پوست ایجاد نکند.
همچنین برای برداشت فولیکول مو نیازی به پنس یا انبرک نیست. خود دستگاه پانچ خودکار با نیروی مکش، فولیکول را از جای خود خارج میکند. به همین دلیل سرعت برداشت گرافت افزایش پیدا میکند و شانس سالم ماندن فولیکولهای مو بیشتر خواهد شد. همچنین خطای انسانی در این روش به حداقل میرسد.
آمادهسازی گرافتهای مو
در این گام که همزمان با استخراج گرافتها انجام میشود، اگر گرافتی نیاز به تغییر یا ترمیم دارد تا برای کاشت آماده شود، انجام خواهد شد. همچنین گرافتهای تک تار مو، 2، 3 و ۴ تار مویی از هم جدا میشوند. جراح یا متخصص کاشت بر اساس تراکم مورد نیاز در هر بخش از پوست سر، این گرافتها را در جای مناسب خواهد کاشت. برای مثال گرافتهای تک و دو تار مویی در تراکم بیشتر، خط رویش مو را پر میکنند تا ظاهر وها بسیار طبیعی شود.
این فولیکولها یا گرافتهای مو پس از استخراج و در مرحله آمادهسازی، درون محلول مخصوصی نگهداری میشوند تا از سالم بمانند. جدیدترین روش کاشت مو در زمینه بالابردن کیفیت گرافتهای استخراج شده از تکنیکها و مواد مناسب بهره میبرد.
کاشت گرافتهای مو در ناحیه مورد نظر
در این گام، جراح یا متخصص کاشت مو با استفاده از هولدرهای خودکار، نخست سوراخهایی را در پوست مو ایجاد مینماید و سپس گرافت را درون سوراخ قرار میدهد. در این مرحله از فرایند کاشت، تخصص و مهارت جراح بیشتر از ابزار مورد استفاده، اهمیت دارد. خواب مو، سالم ماندن گرافت و ایجاد یک تراکم مناسب، همگی به تجربه جراح یا متخصص کاشت بستگی دارد.
با این حال استفاده از جدیدترین روش کاشت مو کمک خواهد کرد تا میزان فولیکولهای سالم بیشتر شود و در نهایت تعداد بیشتری از موهای کاشته شده در سر باقی بماند. همچنین به دلیل سرعت بیشتر کاشت، خستگی و خطای انسانی نیز کمتر میشود.
مزایای روش MFIT به عنوان جدیدترین روش کاشت مو
- این روش غیر تهاجمی، نیازی به بخیه و جراحی ندارد؛ خونریزی و درد زیادی نخواهد داشت و به طور کلی عوارض چندانی نخواهد داشت. دلیل اصلی این موضوع، قطر پایین پانچ خودکار است. در جدیدترین روش کاشت مو، چه SUT و چه MFIT این ابزار کاربرد دارد.
- یکی دیگر مزایای استفاده از میکرو ایمپلنتر، کاهش عوارض بعد از عمل، به ویژه درد و خونریزی بعد از عمل است. جای زخم و اسکار نیز در این روش وجود نخواهد داشت.
- نواحی گیرنده مو و بانک مو به سرعت ترمیم خواهند شد و دوره مراقبتهای بعد از عمل سادهتر و کوتاهتر میباشد.
- خطر عفونت و از دست رفتن نتایج کاشت مو بسیار کم است و بیش از ۹۰ % فولیکولهای کاشته شده، در نهایت در سر باقی خواهند ماند.
- این روش برای کاشت مو در یک ناحیه کوچک و یا ترمیم خط رویش مو بسیار مناسب است.
- تراکم کاشت در این روش به نسبت بالا است و کیفیت گرافتها نیز بسیار بالاتر از روشهای قدیمی است.
- خطاهای جراحی و کاشت مو در جدیدترین روش کاشت مو بسیار کمتر خواهد بود و در نتیجه کیفیت عمل کاشت مو بیشتر میشود.
دو عامل مهم دیگر در جدیدترین روش کاشت مو
بجز ابزار مناسب و مهارت جراح در جدیدترین روش کاشت مو، دو عامل مهم دیگر نیز وجود دارند که اگر به آن توجه نشود، کیفیت کاشت و نتایج عمل را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
سن مناسب کاشت مو در آقایان
بهترین سن برای کاشت مو زمانی است که الگوی ریزش مو مشخص شود. معمولا در مردان ریزش موی سر بر اساس الگوهای مشخص و همسانی اتفاق میافتد. شکل ریزش مو معمولا به این صورت است که موهای جلوی سر شروع به ریختن میکند و رفته رفته به وسط سر میرسد. در بیشتر موارد موهای بالای گوش، دور سر و پشت سر ریزش چندانی ندارند و باقی میمانند.
در چنین مواردی میتوان از این موها به عنوان بانک مو برای کاشت استفاده کرد. از سوی دیگر ممکن است ریزش مو ادامه پیدا کند و موهای دور سر یا پشت سر نیز دچار ریزش شوند. در چنین مواردی این موها قابلیت کاشت ندارند. به همین دلیل باید صبر کرد تا الگوی ریزش مو کامل شود. سپس برای کاشت مو، برنامهریزی انجام داد.
معمولا تا قبل از ۳۰ سالگی این الگوی ریزش مو کامل نخواهد شد. ممکن است برخی افراد در سن ۲۰ یا ۲۵ سالگی به شدت گرفتن ریزش موهای خود، برای کاشت مو به پزشک مراجعه کنند. در چنین مواردی حتی جدیدترین روش کاشت مو نیز نمیتواند کمکی کند. تنها باید صبر کرد و منتظر کامل شدن الگوی ریزش مو ماند.
اگر قبل از ۳۰ سالگی کاشت مو انجام شود ممکن است با مشکلات زیر مواجه شویم:
ممکن است فولیکولهای مویی که از پشت سر برداشته میشود تا در ناحیه بدون موی جلوی سر کاشته شود، خود مستعد ریزش باشد. اگر تا قبل از کامل شدن الگوی ریزش مو، اقدام به کاشت مو کنید، این مشکل حتما وجود خواهد داشت. به هیچ وجه مشخص نیست که کدام فولیکولهای بانک موی شما در آینده خواهند ریخت و کدام یک در سر شما باقی خواهند ماند. به همین دلیل کاملا محتمل است که تمامی نتایج عمل کاشت مو از دست برود.
همچنین اگر الگوی ریزش موی شما به شکلی باشد که موهای پشت سر شما نیز دچار ریزش شود، پس از انجام کاشت مو حتی با بهترین روش کاشت مو، باز هم پشت سر شما کم مو خواهد شد. در چنین حالتی ممکن است که حتی میزان ریزش به شکلی باشد که پشت سر شما از جلوی آن موی کمتری داشته باشد. به این ترتیب از نظر ظاهری، شکل موهای شما نامتناسب و زشت میشود.
بانک مناسب برای کاشت مو
بانک مو به مناطقی از سر یا بدن گفته میشود که گرافتهای مو از آنجا برداشته میشود. یکی از الزامات عمل با جدیدترین روش کاشت مو، داشتن یک بانک موی مناسب است. بانک مو معمولا شامل نواحی پشت سر، اطراف سر، بالای گوش، ریش در آقایان و همچنین موهای سینه میباشد. البته در بیشتر افراد، نواحی پشت سر به عنوان بانک مو در نظر گرفته میشود. با این حال تا بعد از ۳۰ سالگی و کامل شدن الگوی ریزش مو نمیتوان در این مورد تصمیمگیری کرد.
اگر موی کافی در پشت سر وجود نداشته باشد، با کمک ابزارهای خودکار جدیدترین روش کاشت مو میشود از دیگر نقاط بدن و صورت برای کاشت در سر، فولیکول مو استخراج کرد. با این وجود باید توجه داشت که کیفیت، خواب، حالت، ضخامت و تراکم موهای کاشته شده از بدن با موهای پشت سر متفاوت است. به همین دلیل باید برای انجام این روش حتما با فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی مشورت کنید تا بهترین راه حل را به شما ارائه دهد.
بانک مو به مناطقی از سر یا بدن گفته میشود که گرافتهای مو از آنجا برداشته میشود. یکی از الزامات عمل با جدیدترین روش کاشت مو، داشتن یک بانک موی مناسب است. بانک مو معمولا شامل نواحی پشت سر، اطراف سر، بالای گوش، ریش در آقایان و همچنین موهای سینه میباشد. البته در بیشتر افراد، نواحی پشت سر به عنوان بانک مو در نظر گرفته میشود. با این حال تا بعد از 30 سالگی و کامل شدن الگوی ریزش مو نمیتوان در این مورد تصمیمگیری کرد.
انتخاب بانک موی مناسب نقش مهمی در ماندگاری و کیفیت عمل کاشت مو دارد. برای بهره بردن از جدیدترین روش کاشت مو، حتما باید بانک موی شما به درستی مشخص شود تا نتایج عمل از دست نرود. در برخی افراد که الگوی ریزش موی آنها موجب از دست رفتن موهای پشت سر نیز میشود؛ به تشخیص جراح باید از موهای ریش و سینه برای کاشت استفاده کرد.
بانک مو چیست؟ برای اطلاعات بیشتر این مقاله را از دست ندهید!
مراقبتهای بعد از عمل کاشت مو
در روشهای قدیمی کاشت مو، همیشه عوارض بسیاری مانند درد و ورم بسیار زیاد، خونریزی و عفونت پوست سر، وجود داشته است. به همین دلیل جدا از کلافه شدن فرد و خودداری از رعایت بیشتر مراقبتها، نتایج پیوند مو را نیز تحت تاثیر خود قرار میداد.
اما امروزه با کمک جدیدترین روشهای کاشت مو مانند SUT پیشرفته، عوارض عمل کاشت مو به حداقل رسیده است. به همین دلیل هم مراقبتهای مو سادهتر است و هم خطرات و مشکلات بعد از جراحی بسیار کمی وجود دارد.
به طور کلی باید پوست سر تا چند ماه، پیوسته شسته شود و پاکیزه باقی بماند. به هیچ وجه نباید موهای تازه کاشته شده تحت فشار قرار گیرد. شانه کردن و استفاده از حوله معمول یا سشوار تا چند ماه ممنوع است. باید دقت داشته باشید که پس از کاشت مو با جدیدترین روشهای کاشت مو نیز پس از مدتی موهای کاشته شده به صورت موقتی خواهند ریخت. در واقع فولیکولهای مو که سازنده مو هستند درون پوست سر باقی میمانند تا موهای جدید تولید کنند. به همین دلیل پس از ماه چهارم تا ششم، کم کم نتایج کاشت مو پیدا خواهد شد و پس از یک سال شما موهای بلند و پرپشتی را تجربه خواهید کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله راهنمای کامل مراقبتهای بعد از کاشت مو را مطالعه کنید.
[/vc_column_text][vc_toggle title=”جدیدترین روش کاشت مو کدام است؟”]کاشت مو به روش نئوگرافت یکی از جدیدترین روش های کاشت مو است. این روش یک نسخه نیمه اتوماتیک از روش FUE که در حین کاشت مو به روش FUE ، یک جراح فولیکول های مو را به صورت دستی از پشت و یا از هر طرف سر شما خارج می کند.
[/vc_toggle][vc_toggle title=”کاشت مو به روش Neo Graft چگونه است؟ “]در روش Neo Graft گرفتهای موی جدا شده بانک موی شما در محلول پی آر پی، همان سلول های بنیادی خوابانده میشود و بعد از چند ساعت همان گرافت ها بر روی سر کاشت میشود.
[/vc_toggle][vc_toggle title=”آیا بعد از کاشت مو صورت ورم میکند و آثار کبودی روی صورت ظاهر می شود؟ “]به علت تزریق مایعات و کانال هایی که ایجاد می کند تورم ایجاد می شود وبعد از دو هفته کامل از بین میرود.
[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]
2 دیدگاه. ترک جدید
سلام در این روش آيا نیاز به بیهوشی در هنگام عمل داریم؟
با سلام
خیر با بی حسی موضعی انجام می شود.