×

    علت‌ها و راه‌های درمان عفونت بعد از کاشت مو

    1. خانه
    2. دسته کاشت مو
    3. علت‌ها و راه‌های درمان عفونت بعد از کاشت مو
    عفونت بعد از کاشت مو
    [vc_toggle title=”علت به وجود آمدن عفونت بعد از جراحی کاشت فولیکول مو، چیست؟”]علت به وجود آمدن عفونت بعد از جراحی کاشت فولیکول مو می‌تواند عدم رعایت هریک از این موارد باشد. بهداشت نامناسب، عدم توجه به توصیه‌های پزشک، استفاده از باندهای غیر استریل برای شستشو، قرار گرفتن در محیطی آلوده، مصرف سیگار و قلیان، استفاده از رو بالشتی و ملحفه غیر بهداشتی.[/vc_toggle][vc_toggle title=”مبتلا شدن به عفونت بعد از کاشت مو، چقدر شایع است؟”]عفونت پس از کاشت مو، یکی از عارضه‌های شایع در هر عمل جراحی است. با این حال این عارضه بسیار نادر بوده و کمتر از 1 درصد متقاضیان زیبایی کاشت مو، ممکن است به آن مبتلا شوند.[/vc_toggle][vc_toggle title=”چگونه متوجه بشم که کاشت موی من دچار عفونت شده است؟”]علائم بارزی که می‌تواند نشان دهنده عفونت در سر و بانک مو باشد، تورم و قرمزی بیش از حد است. اگر تورم و قرمزی طولانی مدت باقی مانده و به مرور دردناک‌تر می‌شود، می‌توان گفت کاشت مو با عفونت همراه شده است. همچنین خونریزی و ایجاد زخم سفید نیز از علائم عفونت پیوند مو می‌باشد.[/vc_toggle][vc_single_image image=”8463″ img_size=”full” alignment=”center”]

    انواع روش های کاشت مو

    انواع روش‌های کاشت مو، در کلینیک‌های پوست و زیبایی انجام می‌شود. زمانی جراحی موفق خواهد بود که تنها تحت نظر جراحان فوق‌تخصص پلاستیک و زیبایی متبحر انجام شود. اگر موهای خود را در اثر بیماری یا ژنتیک از دست داده‌اید. اگر تارهای موی شما به دلیل افزایش سن بسیار نازک و شکننده شده است. اگر از کچلی خود رنج می‌برید و به دنبال تغییر در چهره خود هستید. آنگاه می‌توانید با کمک یک روش کاشت موی مناسب، به این تغییرات مثبت برسید.

    سه گزینه محبوب و موفق در جراحی کاشت مو وجود دارد. این دو روش از جدیدترین و پرمخاطب‌ترین روش‌های پیوند مو در ایران و جهان می‌باشد. در هر سه روش شما می‌توانید موهای از دست رفته خود را مجددا احیا کنید. انتخاب روش مناسب برای هر فرد تنها تحت ارزیابی‌های دقیق و شرایط هر بیمار توسط پزشک جراح قابل تشخیص است.

    روش SUT: این روش یکی از جدیدترین روش‌های پیوند مو است که امروزه به کار گرفته می‌شود. در این روش دستگاهی مخصوص برای کاشت مو به صورت خودکار وارد کار می‌شود. از آنجایی که کاملا با تکنولوژی روز دنیا این عمل انجام می‌گردد، دقت به نسبت بالاتری از سایر روش‌های کاشت مو دارد.

    به دلیل سرعت عمل بالای این دستگاه پزشک در یک الی 2 جلسه می‌تواند تعداد بسیار زیادی فولیکول را با کمک ساکشن یا پانچ مکشی از ناحیه اهدا کننده جدا کند و کاشت آن‌ها را روی سر بیمار انجام دهد.

    روش FUE: روش کاشت مو FUE  یا Follicular Unit Extraction روشی است که در آن فولیکول‌ها به صورت واحد‌های جداگانه‌ای از بانک مو برداشته می‌شوند. برداشت آن‌ها کاملا رندم و تصادفی از طریق برش‌های میکروسکوپی خواهد بود. به همین دلیل موها با شیوه پراکنده‌ای از ناحیه اهدا کننده برداشته می‌شوند تا کمتر به چشم بیاید.

    راهکار FUE را هم به صورت دستی و هم کاملا اتوماتیک می‌توان انجام داد. در روش دستی  پزشک با کمک دستگاهی منوآل تک تک موها را دریافت و خواهد کاشت. اما در روش اتوماتیک تمامی مراحل با کمک یک ربات تمام اتوماتیک انجام می‌شود.

    از مزیت‌های این ربات می‌توان به 6 مورد زیر اشاره کرد:

    1. کیفیت بالاتر پیوند مو
    2. سرعت عمل بالاتر
    3. نتایج ظاهری منظم‌تر و بهتر
    4. درمانی بدون درد
    5. زمان ریکاوری کوتاه‌تر
    6. حداقل آسیب و جای اسکار

    روش FUT: روش FUT  یا Follicular Unit Transplantation که به روش کاشت موی نواری نیز معروف است. در این راهکار زیبایی پیوند مو ابتدا محل‌های تحت عمل با کمک بی‌حسی موضعی بی‌حس می‌شود. سپس یک تکه بافت نازک و بلند از بانک مو برداشته می‌شود. سپس فولیکول‌ها به صورت جداگانه و با کمک میکروسکوپ از روی آن جدا می‌شوند. پس از برداشت فولیکول‌ها زخم بسته شده و جای اسکار خطی نازکی باقی می‌ماند.

    نرخ موفقیت تک تک این روش‌ها کاملا به انتخاب پزشک و توانمندی ایشان بستگی خواهد داشت. یک پزشک فوق‌تخصص پلاستیک و زیبایی با تجربه می‌تواند میزان  موفقیتی در حدود 95 تا 98 درصد داشته باشد.

    روش FIT: بعد از روش قبلی روش نوین دیگری وارد دنیای پزشکی و زیبایی شده است که به آن روش FIT می‌گویند. این راه حل همانند FUT  است منتها کمی بهبود یافته‌تر است.  این روش سرعت بالاتری دارد و نتایج با سرعت بیشتری خود را نشان می‌دهد. در این راه حل زیبایی کاشت مو از بخش‌هایی از نواحی پشت سر که عموما بانک موی مناسبی دارد برای پیوند به جلوی سر استفاده می‌شود.

    [vc_single_image image=”8462″ img_size=”full” alignment=”center”]

    اگر به دنبال جدیدترین روش های کاشت مو هستید مقاله جدیدترین روش کاشت مو را بشناسید را از دست ندهید.

    چرا برخی افراد بعد از کاشت مو دچار عفونت می شوند؟

    عفونت بعد از کاشت مو یک عارضه بسیار نادر است. کاشت مو یک تکنیک ترمیم موهای از دست رفته است که در آن جراح شما فولیکول‌هایی مناسب پیوند را از بانک مو جدا می‌کند. این روش کاملا ایمن بوده و تمامی مراحل در یک محیط کاملا استریل و با پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها انجام می‌گردد.

    اما هر روشی با بهترین شرایط ممکن است خطرات و عوارضی با خود به همراه داشته باشد. عفونت نیز یکی از نادرترین عارضه‌هایی است که تاکنون پس از پیوند موی کاشته شده ، مشاهده شده است.

    عفونت بعد از پیوند مو

    عفونت بعد از پیوند مو، اتفاقی است که می‌تواند شرایط بهبودی بیمار را به تعویق بیاندازد. عفونت زمانی رخ می‌دهد که میکروب‌ها و ویروس‌ها در دو ناحیه کاشت و برداشت مو، تجمع کنندن و وارد زخم‌های باز این دو قسمت از بدن بشوند. پوست در واقع مانند دیواری مانع از نفوذ این آلودگی‌ها وارد بدن می‌شوند.

    اگر به هر علتی پوست تحریک و خراشیده شود، فضایی برای ورود این مهاجمان میکروسکوپی فراهم می‌شود. در نتیجه عفونت ایجاد می‌گردد. هرچه بدن سیستم ایمنی ضعیف‌تری داشته باشد، احتمال ابتلا به عفونت در آن بیشتر است.

    اگر بیماری زمینه‌ای دارید که ممکن است سیستم ایمنی بدن شما ضعیف شده باشد، حتما از پیش در رابطه با این موضوع جراح خود را در جریان قرار دهید. این عفونت‌ها به ندرت اتفاق میفتد و اصلا جدی نخواهد بود. به راحتی با رعایت نکات و دریافت داروی آنتی بیوتیک درمان می‌شوند.

    برای تشخیص این عفونت و پیشگیری از آن لازم است با علائم بروز این آسیب آشنا شویم.

    درصورتی که دچار بیماری قلبی هستید مطالعه مقاله بررسی مزایا و معایب کاشت مو بر روی بیماران قلبی را از دست ندهید.

    علائم عفونت بعد از کاشت مو

    علائم عفونت بعد از کاشت مو در نگاه اول ممکن است دشوار باشد. زیرا هر جراحی عوارضی دارد. ممکن است علائم عفونت با این عارضه‌های ناشی از پیوند مو، اشتباه گرفته شود. یکی از راه‌های پی بردن به عفونت، مشاهده عوارض طولانی مدت مانند تورم و قرمزی است که به مرور زمان شدیدتر می‌شود.

    • آبسه و جمع شدگی مایع زیر پوست که سفید رنگ است
    • ترشح چرک از زخم
    • درد در ناحیه کاشت و اهدا کننده
    • تورم
    • قرمزی
    • کبودی
    • خارش
    • سوزش
    • خونریزی
    • عرق بیش از حد و احساس گرما

    تمامی موارد بالا بسیار سطحی و زودگذر بوده و به مرور زمان کاملا رفع خواهند شد. تنها با کمک مشورت از بهترین پزشک کاشت مو می‌توان آن را از بین برد. اما اگر هریک از علائم بالا برای طولانی مدت باقی بماند و جای خود را به هریک از عوارض زیر بدهد، آنگاه لازم است که کمی نگران شوید. در صورت مشاهده هریک از علائم زیر حتما با جراح متخصص پیوند موی خود در ارتباط باشید.

    • تب با درجات بالا
    • بی‌حالی مداوم
    • تورم در غدد لنفاوی
    • سردردهای شدید
    • حالت تهوع و استفراغ

    اقدامات جلوگیری کننده از عفونت قبل از کاشت مو

    اقدامات جلوگیری کننده از عفونت قبل از کاشت مو، می‌تواند درصد بسیار بالایی از عوارض ناشی از جراحی را کاهش دهد. علت اصلی ابتلا به عفونت از زمان جراحی تا زمان مراقبت‌های بعد از عمل، شرایط غیربهداشتی است. بیمار با مراقبت از خود پس از جراحی می‌تواند تا حد بسیار زیادی این خطر را از بین ببرد.

    اگر در حین جراحی با باکتری‌ها و عفونت مواجه نشوید، پس از آن با مراقبت‌هایی که جراح برای شما در نظر گرفته است، از عفونت مصون خواهید ماند. از جمله مراقبت‌های مورد نیاز پس از جراحی کاشت مو، شامل موارد زیر می‌باشد:

    • ابتدا یک کلینیک معتبر که تحت نظر بهترین پزشکان پوست و زیبایی هستند، برگزینید، تا عمل شما در بهداشتی‌ترین مکان انجام گردد.
    • تمامی توصیه‌ها و دستورالعمل‌های پزشک برای مراقبت از زخم، را رعایت کنید.
    • از فعالیت بدنی که ممکن است تعریق ایجاد کند و فشار خون شما را افزایش دهد، پرهیز کنید.
    • هر عاملی باعث شود خونریزی افزایش یابد، یعنی زخم باز شده و احتمال ورود باکتری در آن زیاد می‌شود.
    • بهتر است تا یک هفته رابطه جنسی را کنار بگذارید.
    • از ملحفه تمیز و روبالشتی بهداشتی استفاده کنید.
    • زخم سر خود را خشک و استریل نگه دارید.
    • زودتر از زمان مقرر استحمام نکنید.
    • از قرار گرفتن در محیط‌های آلوده خودداری کنید.
    • پوسته‌های روی سر را نکشید و جدا نکنید.
    • کشیدن سیگار و قلیان و هر عاملی که روند بهبودی را کند می‌کند، قطع کنید.
    • یک رژیم غذایی سالم به منظور بالا بردن سیستم ایمنی و تسریع زمان ریکاوری استفاده کنید.

    علت مایع زرد رنگ بعد کاشت مو

    علت مایع زرد رنگ بعد از کاشت مو، می‌تواند دو عامل باشد. عامل اول خروج سرم از زخم‌ها که تقریبا در روز اول کاملا تخلیه می‌شود. هیچ جای نگرانی ندارد و طبیعی است. عامل دوم وجود عفونت است. عفونت معمولا پس از 3 روز خود را نشان می‌دهد. اگر پس از 3 روز شما خروج مایع زرد رنگی از موهای کاشته شده خود احساس کردید، لازم است نگران بروز عفونت باشید.

    باکتری‌ها می‌توانند در حین کاشت مو یا در زمان ریکاوری وارد زخم شوند. اگر ابزارهای استفاده شده در حین عمل استریل نباشد یا پس از جراحی زخم خود را با دستانی آلوده لمس کنید، به راحتی عفونت را وارد بدن خود می‌کنید. عفونت با باز کردن زخم راهی برای خروج و مبتلا کردن سایر قسمت‌های سر، پیدا می‌کنند.

    پوسته شدن سر بعد از کاشت مو

    پوسته شدن سر بعد از کاشت مو تا  2 الی 3 ماه اول، طبیعی است. پوسته پوسته شدن بیش از حد روی زخم‌ها می‌تواند سبب ایجاد خارش در محل درمان شد. این موضوع در طولانی مدت می‌تواند یکی از عوامل ابتلا به عفونت نیز باشد. خارش طولانی مدت اگر با محلول‌هایی مخصوص کنترل نشود، بیمار را به خراشیدن سر تشویق می‌کند.

    همانطور که می‌دانیم با کنده شدن دلمه‌ها و از بین بردن آن‌ها راه برای نفوذ باکتری به زخم باز می‌شود. به طور کلی خشکی پوست سر و پوسته پوسته شدن سر به مرور زمان برطرف خواهد شد، مخصوصا وقتی موهای جدید شروع به رشد کنند.

    برای پیشگیری از ایجاد خشکی و در نتیجه پوسته پوسته شدن، لازم است یکسری اقدامات انجام گردد. در اینجا به شما چند روش کاربردی را آموزش خواهیم داد:

    • شستشوی مو بعد از 72 ساعت پس از جراحی
    • استفاده از روغن‌های مخصوص جهت چرب نگه داشتن پوست و جلوگیری از خشکی
    • دست نزدن به جای زخم و پوسته‌ها
    • استفاده از اسپری مخصوصی که پزشک جهت رفع پوسته تجویز خواهند کرد.
    • ماساژ بسیار ملایم بعد از 10 روز با آب

    برای مطالعه بیشتر درباره نحوه عملکرد کاشت مو در جای زخم و بخیه یا روی اسکارها مقاله کاشت مو در جای زخم و بخیه پیشنهاد میکنیم.

    دانه‌های سفید بعد از کاشت مو

    دانه‌های سفید بعد از کاشت مو، حاصل خشکی سر و جای زخم در اطراف فولیکول‌های تازه کاشته شده هستند. اگرچه وجود این پوسته‌ها یعنی بدن روند طبیعی ترمیم خود را طی می‌کند. اما حضور بیش از حد آن‌ها راه تنفس برای فولیکول‌های جدید زیر پوست تنگ می‌کنند.

    از این رو لازم است این دانه‌های سفید بعد از کاشت مو، گاهی کاملا دقیق و بدون ایجاد آسیب بیشتر به پوست برداشته شوند.

    اگر از عفونت رنج می برید چه کاری باید انجام دهید؟

    اگر از عفونت رنج می‌برید و برای درمان آن به فکر راه چاره می‌گردید، حتما در اسرع وقت با جراح فوق تخصص پوست و زیبایی خود مشورت کنید. علت‌ها و راه‌های درمان عفونت بعد از کاشت مو، تنها وقتی به درستی مشخص می‌شود، که شما آن را با جراح توانمند و با تجربه خود، در میان بگذارید.

    عفونت بعد از کاشت مو، می تواند بسیار دردناک باشد. اگر بعد از پیوند فولیکول‌های مو متوجه علائمی چون خونریزی، قرمزی و تورم در دراز مدت شده‌اید. یا سر شما به شدت می‌خارد و سوزش هم در ناحیه اهدا کننده و هم کاشته شده احساس می‌کنید. ممکن است به عفونت مبتلا شده باشید. عفونت را نباید نادیده گرفت اما لزومی به ترسیدن هم نیست. لذا لازم است برای از بین بردن این رنج سریعتر به کلینیک پزشک مراجعه کنید. عفونت باید کنترل شود و بعد از چند روز با کمک آنتی بیوتیک‌ها از بین برود.

    نوشتهٔ پیشین
    مهمترین عوارض سیگار کشیدن بعد از کاشت مو
    نوشتهٔ بعدی
    نحوه صحیح خوابیدن و استراحت بعد از کاشت مو

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Fill out this field
    Fill out this field
    لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
    شما باید با قوانین موافقت کنید.

    دکتر آرش نجف بیگی

    دکتر آرش نجف بیگی

    عضو هیات علمی دانشگاه/فعال انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی/عضو انجمن جراحان پلاستیک آمریکا

    آخرین مقالات