در این مقاله با مطالب زیر آشنا میشوید:
- علت کم پشت شدن موها در خانمها و آقایان چیست؟
- راهکارهای درمانی تقویت موهای کم پشت
- کاشت مو برای افرادی که موهای کم پشت دارند
- کاشت مو برای موهای کم پشت چگونه انجام خواهد شد؟
- محدودیتهای کاشت مو برای موهای کم پشت چیست؟
- تاثیرات کاشت مو برای موهای کم پشت
- بهترین روش کاشت مو برای موهای کم پشت کدام است؟
- عوارض و خطرات احتمالی ناشی از کاشت مو برای موهای کم پشت
- مراقبتها و دوران نقاهت بعد از عمل
- سایر روشهای درمانی کلینیکی برای موهای کم پشت
- کاشت مو برای موهای کم پشت زنان امکان پذیر است؟
- هزینه کاشت مو، برای افراد با موهای کمپشت چقدر است؟
مقاله علائم ریزش موی ارثی و راه حل های درمانی را از دست ندهید!
علت کم پشت شدن موها در خانمها و آقایان چیست؟
علت کمپشت شدن موها در خانمها و آقایان همان ریزش مو و ضعیف شدن تارهای موی آنها است. بر اساس بررسیهای دقیق در علم پزشکی پوست و مو، به این نتیجه رسیدهاند که ریزش 50 الی 100 تار مو در یک روز، کاملا طبیعی است. اگر مقدار بیش از این شود، رفته رفته شما موهای کم پشت و نازکی خواهید داشت.
کمپشتی مو معمولا به تدریج اتفاق میافتد. همین موضوع به شما کمک میکند تا در این فاصله، علتهای ضعیف شدن و ریزش مو را پیدا کنید. اینگونه کمپشتی و در نهایت طاسی را میتوانید کنترل کنید. علتهای کمپشتی مو برای شما، میتواند بر اثر ریزش مو و یا بر اثر نازکی تارهای مو باشد. در اینجا ما هر دو عامل را مورد بررسی قرار میدهیم.
اگر ریزش موی غیر طبیعی و بیش از 100 عدد تار مو در روز دارید:
- استفاده از آرایشهای متفاوت و طولانی مدت برای موها که شامل رنگ کردن، دکلره کردن، شنیونهای سنگین و خشک شدن موها، عاملی مهمی است.
- استفاده مداوم از انواع اسپریهای مو، ژل و تافتهای سنگین با ماندگاری بالا.
- کشیدن و بستن مو به طوری که موهای شما خیلی کشیده شود. اینکار میتواند رفته رفته فولیکولهای موی شما را از ریشه جدا کند.
- استرس مزمن و ماندگار. استرس یکی از مهمرین عاملها در ریزش مو در افراد است.
- نرسیدن مواد معدنی و انواع ویتامینهای مهم به مو. عدم دریافت آهن، اسید فولیک و سایر ویتامینها عامل اصلی ریزش تارهای مو و جدا شدن از ریشه هستند.
- ابتلا به بیماریهای مزمن پوستی
اگر علت ریزش موی شما، نازک شدن تارهای مو باشد:
- مصرف قرصهای ضد بارداری
- زایمان، بیهوشی سنگین و طولانی مدت
- کاهش وزن شدید در یک زمان کوتاه
- ابتلا به انواع بیماریهایی که موجب کاهش سیستم ایمنی بدن میشود.
- ابتلا عفونت یا اختلال پوستی
- کمبود ویتامینهای مفید مانند D و B
- تب بالا
- کمبود اشتها و شروع گیاهخواری
- کشیدن بیش از حد موها
راهکارهای درمانی تقویت موهای کم پشت
راهکارهای درمانی تقویت موهای کم پشت، بسیار زیاد هستند. اما تمامی راهکارها نیازمند صبر و حوصله میباشند. بخشی راهکارهای درمانی خانگی ممکن است روی همه افراد تاثیر گذار نباشد. اما راهکارهای پزشکی عموما تاثیرات مثبت بیشتری در نتیجه داشتهاند.
در اینجا ما به شما راهکارهای مختلفی برای کنترل کم پشتی مو ارائه خواهیم داد:
ماساژ پوست سر: این روش ارزانترین وکمخطرترین روشی است که میتوان به شما پیشنهاد کرد. هنگامی که موهای خود را میشویید با نوک انگشتان به آرامی سر خود را ماساژ دهید. اینگونه جریان خون مناسب تقویت مو، در تمامی نقاط سر تقویت میشود.
استفاده از انواع روغنها: استفاده از روغنهای مفیدی مانند روغن نارگیل، روغن آرگان، روغن بادام تلخ و غیره… میتواند از خشکی مو جلوگیری کند. همچنین تا حد زیادی ساقه موهای ضعیف شده را تقویت میکند.
شامپوهای حاوی پروتئین و ویتامین: شامپوهایی که مخصوص ریزش مو و یا مخصوص حجم دهندگی به مو هستند، استفاده کنید. اصولا در این نوع شامپوها سعی شده با تقویت پروتئین و ویتامین موها از ریزش و ضعیف شدن مو پیشگیری کنند.
مصرف مولتی ویتامینها و انواع مکملها تحت نظر پزشک: برای داشتن موهای سالم و پرپشت باید به ریشه موهای خود انرژی برسانید. انرژی موها از طریق مواد معدنی و مغذی خون تامین میشود.
این مواد مغذی میتوانند شامل: ویتامین A,B,C,D باشد همچنین فولیک اسید و آهن نقش بسیار زیادی در تقویت موها دارند.
رعایت یک رژیم غذایی مقوی: در واقع مهمترین عامل داشتن یک سبک زندگی سالم است. مصرف غذاهای ارگانیک با انرژی بالا، ورزش کردن، نوشیدن آب فراوان، زندگی در آب و هوای پاکیزه و به دور از استرس، میتواند کمپشتی مو را در بین افراد کاهش دهد.
مصرف داروهای پزشکی: داروهای پزشکی مانند اسپیرونولاکتون، ماینوکسیدیل و فیناستراید از جمله داروهای درمان و تقویت ریزش مو در آقایان و بانوان هستند. البته که مصرف این داروها حتما باید بر اساس تشخیص و تجویز یک پزشک فوقتخصص پوست و زیبایی، مصرف شود.
لیزر درمانی: طبق تشخیص یک پزشک فوقتخصص پوست و زیبایی ممکن است با کمک لیزر درمانی کمپشتی موی شما رفع گردد. به این صورت که با کمک لیزر ذرات نوری با نام فوتون را به سمت فولیکولها میفرستند تا، فولیکول تحریک شده و مجددا رشد کنند.
کاشت مو: مو در واقع قطعیترین روش برای درمان کمپشتی مو است. تشخیص روش مناسب و زمان مناسب انجام جراحی کاشت مو تنها توسط یک جراح فوقتخصص پوست و موی باتجربه و توانمند، انجام شدنی است.
برای آشنایی کامل با مراقبتهای بعد از کاشت، مطالعه مقاله راهنمای کامل مراقبتهای بعد از کاشت مو پیشنهاد میکنیم.
کاشت مو برای افرادی که موهای کم پشت دارند
کاشت مو برای افرادی که موهای کمپشت دارند، ممکن است کمی پیچیدهتر از سایر بیماران باشد. تفاوت کاشت مو برای این افراد در این است که انتخاب بانک موی مناسب برای اهدای فولیکول، نیازمند بررسیهای دقیقتر است. در افراد معمولی بانک موی مناسب از پشت سر آنها گرفته خواهد شد. اما در این افراد لازم است از دیگر نقاط بدن برای دریافت فولیکولهای مناسب برای کاشت روی سر استفاده شود. برای فردی که به طاسی مبتلا است و یا موهای بسیار کم پشتی دارد، نمیتوان 7000 تا 8000 فولیکول مو از پشت سر او جدا کرد.
مناطقی چون ریش صورت، سینه، ران پا از نظر بافت مو و ضخامت به موهای سر نزدیکتر هستند و میتوانند گزینه مناسبی برای بانک مو باشند.
کاشت مو برای موهای کم پشت چگونه انجام خواهد شد؟
کاشت مو یک روش جراحی نیمه تهاجمی و کمخطر است. این روش زیبایی برای موهای کمپشت ابتدا با انتخاب یک جراح متخصص و توانمند و بهترین مرکز کاشت مو شروع خواهد شد.
- سپس جراحی شما در یک محیط کاملا مجهز و با تکنولوژِی به روز دنیا انجام میشود.
- با بررسی و ارزیابی دقیق بانک موی مناسب تعیین میشود.
- پوست سر به طور کامل با تزریق داروی بیحس، کرخ میگردد تا بیمار دردی احساس نکند.
- هر دو محیط اهدا کننده و دریافت کننده مو، کاملا استریل میگردد.
- سپس با دقت فولیکولهای مو جدا شده و با کمک میکروسکوپ کاملا از هم تفکیک میشوند.
- تا زمان کاشت و اتمام مراحل برداشت، تمامی فولیکولها فریز میشوند.
- حال با بررسی دقیق و نقطه گذاری نقاط مناسب، با حفر گودالهای کوچکی در پوست، فولیکولهای مو در سر کاشته میشوند.
محدودیتهای کاشت مو برای موهای کم پشت چیست؟
محدودیتهای کاشت مو برای موهای کم پشت، فقط زمانی نتایج کاشت مو را مختل میکننسد که هریک از موارد زیر رعایت نشود:
عدم وجود ناحیه اهداکننده مناسب: با وجود ریزش زیاد و ژنتیکی با موهای بسیار ضعیف، ممکن است پزشک شما نتواند یک بانک موی مناسب برای پیوند انتخاب کند. به همین دلیل بعد از کاشت مو، نتیجه مورد پسند قرار نخواهد گرفت. لذا در صورت درخواستهای نامتعارف برخی بیماران بر اصرار پیوند مو تحت این شرایط، ممکن است آن نتیجه دلخواه که منتظرش بودهاند را تجربه نکنند.
واکنش آلرژیک به داروهای بیحسی: این موضوع حتما باید پیش از جراحی کاملا مورد بررسی پزشک قرار بگیرد تا احتمال هرگونه عوارض جانبی از بین برود. در غیر اینصورت ممکن است به سلامت بیمار و موهایش آسیب برسد.
عدم آمادگی بدن بیمار برای انجام جراحی: بیمار لازم است قبل از انجام جراحی کاشت مو تمامی آزمایشات لازم جهت آمادگی بدن را انجام دهد. اینگونه جراح فوقتخصص پوست و زیبایی با تجربه میتواند کنترل شرایط بیمار را در دست بگیرد. در این حالت هرگونه محدودیت و احتمال ریسک برای جراحی مشخص میشود.
دوری از استرس: استرس موجب افزایش هورمون کورتیزول میگردد. این هورمونها استرس و اضطراب را افزایش داده و میتواند موجب محدودیت در کاشت موهای کم پشت شما شود.
تاثیرات کاشت مو برای موهای کم پشت
تاثیرات کاشت مو برای موهای کم پشت، بسیار دیدنی است. فردی که دچار کمپشتی مو شده است را میتوان به راحتی تشخیص داد. با کاشت مو، این فقدان و جای خالی موها پر شده و اعتماد به نفس بیمار افزایش پیدا میکند.
احساس خوب فرد از خود، عدم ریزش موی مجدد، افزایش اعتماد به نفس، زیبایی بیشتر، رهایی از استرس حضور در اجتماع میتواند از تاثیرات مثبت کاشت مو برای موهای کم پشت باشد.
بهترین روش کاشت مو برای موهای کم پشت کدام است؟
بهترین روش کاشت مو برای موهای کم پشت، همان کاشت فولیکولهای مو است. مناسبترین روش، تنها وقتی مشخص میگردد که بعد از ارزیابی دقیق شرایط بیمار انتخاب شود. این ارزیابی و بررسیهای دقیق فقط و فقط میتواند زمانی به درستی انجام شود که تحت نظر یک پزشک معتبر و متبحر انجام گردد.
روش مناسب برای هر فرد با موهای کم پشت با دیگر افراد متفاوت است. زیرا هرکس شرایط فیزیکی و جسمی خاص به خود را دارد. نمیتوان یک روش دقیق و قطعی برای همه در نظر گرفت.
برای مطالعه بیشتر درباره نحوه عملکرد کاشت مو در جای زخم و بخیه یا روی اسکارها مقاله کاشت مو در جای زخم و بخیه پیشنهاد میکنیم.
عوارض و خطرات احتمالی ناشی از کاشت مو برای موهای کم پشت
عوارض و خطرات احتمالی ناشی از کاشت مو برای موهای کم پشت، همانند سایر افراد است. فرقی نمیکند در چه شرایطی باشید، عوارض ناشی از هر عمل زیبایی برای همه تقریبا یکسان است. این عوارض میتواند شامل موارد زیر باشد:
- تورم
- قرمزی
- کبودی
- خونریزی
- عفونت بعد از کاشت مو
- باقی ماندن جای زخم
- خشکی پوست سر
- پوسته پوسته شدن
- واکنش آلرژیک به داروی بیحسی
- خارش
مراقبتها و دوران نقاهت بعد از عمل
مراقبتها و دوران نقاهت بعد از عمل برای کسانی که موهای کم پشت دارند، به شرح زیر است:
- پس از جراحی باید زمان کافی برای استراحت داشته باشید.
- رژیم غذایی سالم و مقوی را دنبال کنید.
- ورزش و فعالیت سنگین بعد از کاشت مو را تا 10روز کنار بگذارید.
- تا 3 روز اول استحمام نکنید.
- تا هفته اول، روی سر خود کلاه یا ملحفه نگذارید.
- در محیطی پاکیزه و استریل بخوابید.
- از بالشت نرم استفاده کنید.
- به هنگام خواب، به گونهای بخوابید که سرتان از قلبتان بالاتر قرار بگیرد.
- مصرف سیگار و نوشیدنیهای الکلی را تا 2 هفته قطع کنید.
- در زیر تابش شدید خورشید قرار نگیرید.
- به سر خود فشار وارد نکنید.
- سر خود را ماساژ ندهید.
سایر روشهای درمانی کلینیکی برای موهای کم پشت
تجویز داروهای مفید برای ریزش و تارهای نازک مو که موجب درمان کمپشتی مو میشوند. داروهایی مانند: ماینوکسیدیل روگین (Minoxidil (Rogaine))، فیناستراید پروپسیا (Finasteride (Propecia)) و اسپیرونولاکتون(spironolactone).
لیزر تراپی: لیزر تراپی به عنوان درمانی که میتواند با تحریک موجب رشد موهای ضغیف شود، در سازمان غذا و دارو آمریکا مورد تایید قرار گرفته است. تحقیقات ثابت کردهاند که استفاده از این روش اثرات طولانی مدتی را به همراه خواهد داشت.
تزریق PRP: PRP به معنای پلاسمای غنی از خون است. یکی از راههای کنترل ریزش مو و مقابله با کم پشتی موی سر در بانوان و آقایان، تزریق پلاسمای خون است. پزشک در طی سه مرحله از بیمار خون خواهد گرفت. سپس پس از پردازشهای لازم، این خون به سر بیمار تزریق میشود.
پیشنهاد میشود با شرایط لازم جهت کاشت مو بیشتر آشناشوید.
کاشت مو برای موهای کم پشت زنان امکان پذیر است؟
کاشت مو برای موهای کم پشت زنان نیز مناسب است. فرقی نمیکند چه جنسیتی داشته باشید. هر زمان که احساس کردید ریزش موی شما به قدری زیاد شده است که دیگر قابل شمارش نیستند. اگر از ظاهر و کچلی موی خود رنج میبرید. اگر از حضور در اجتماع خجالت میکشید. میتوانید با مراجعه به یک پزشک جراح فوقتخصص پلاستیک وز یبایی که بسیار توانمند و ماهر است، کاشت مو مناسب خود را آغاز کنید.
هزینه کاشت مو، برای افراد با موهای کمپشت چقدر است؟
اولین سوالی که بسیاری از افراد هنگام بررسی روش ترمیم مو دارند این است که هزینه جراحی کاشت مو چقدر است. آیا این هزینه برای کسانی که موهای کمپشت دارند و یا به کچلی مبتلا هستند متفاوت است؟ در پاسخ باید گفت که مهم است که به خاطر داشته باشید که هیچ هزینه ثابتی که بتوان دقیقا گفت، برای کاشت مو وجود ندارد. هزینه پیوند فولیکول مو، میتوانند برای هر فرد با فرد دیگر کاملا متفاوت باشد. معمولا هزینه اکثر جراحیهای کاشت مو را بر اساس تعداد گرافتهای مورد نیاز برای فضای خالی هر متقاضی زیبایی و پوشش ناحیه موهای نازک او محاسبه میکنند.
در واقع هزینه نهایی کاشت مو به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله به انتخاب پزشک فوقتخصص پلاستیک و زیبایی، محل درمان، منطقه جغرافیایی، میزان ریزش مو و کچلی، روش مناسب برای پیوند وغیره… بستگی دارد.