×

    کاشت مو به روش سلول های بنیادی

    1. خانه
    2. دسته کاشت مو
    3. کاشت مو به روش سلول های بنیادی
    نزریق به فولیکول های مو

    کاشت مو به روش سلول‌های بنیادی روشی است که در واقع به جای استفاده از بانک مو و پیوند زدن مو، به طور مستقیم موجب رشد مو خواهد شد. به بیان بهتر با ترمیم وضعیت پوست سر و فولیکول‌های مو در ناحیه دچار طاسی، می‌توان بدون جراحی موهای جدید ایجاد کرد. نتیجه این روش داشتن موهای بسیار پرپشت و طبیعی است، بدون اینکه حجم موهای پشت سر، کمتر شود.

    با این حال روش کاشت مو با سلول‌های بنیادی یک تکنیک در حال بررسی و پژوهش می‌باشد که تا به حال اثرات بسیار مثبتی از آن به دست آمده است. در این روش از سلول‌های بنیادی بدن خود فرد استفاده می‌شود و یک روش غیر تهاجمی است. به بیان بهتر آسیبی به بدن فرد وارد نمی‌شود و هیچ مویی از بانک مو برداشته نخواهد شد. به همین دلیل نه جای زخم و بخیه‌ای در سر باقی می‌ماند و نه دوره نقاهت طولانی دارد.

    اما برای استفاده از این روش باید چه شرایطی داشت و آیا این روش در ایران انجام می‌شود؟ با ما در این مقاله همراه باشید تا با حقایق کاشت مو بدون نیاز به بانک مو به روش سلول‌های بنیادی آشنا شوید:

    آیا روش سلول‌های بنیادی، درمان ریزش مو و طاسی سر است؟

    هنگامی که موهای سر شروع به ریختن می‌کند، استرس و نگرانی در فرد به اندازه‌ای بالا می‌رود که ممکن است به هر روشی روی بیاورد تا جلوی از دست دادن موهای سر خود را بگیرد. غافل از اینکه بسیاری از روش‌های درمان طاسی سر، معمولا از یک متد و تکنیک یکسان بهره می‌برند و تفاوت چندانی با هم ندارند.

    اما پیش از اینکه در مورد روش‌های جراحی کاشت مو و درمان‌های مانند استفاده از سلول‌های بنیادی بیشتر بدانید، نخست باید توضیح دهیم که اصلا چرا موهای سر می‌ریزد و دلیل طاسی سر چیست؟ سپس توضیح خواهیم داد که چطور می‌شود با کمک جراحی کاشت مو و یا با سلول‌های بنیادی، موهای سر برمی‌گردد.

    چرا موهای سر می‌ریزد؟

    شاید برای شما جالب باشد که بدانید تمام موهای سر و بدن شما به طور مرتب از زمان کودکی تا پیری، می‌ریزد و دوباره رشد می‌کند! یعنی هر تار مویی که در سر، صورت یا بدن خود می‌بینید بیش از چند سال عمر ندارد و پس از مدتی حتما می‌ریزد. در واقع درون پوست ما، ارگان‌های بسیار کوچکی به نام فولیکول وجود دارد که مانند یک گلدان، مرتب تارهای مو را رشد می‌دهد و بزرگ می‌کند.

    فولیکول مو همان بخشی از مو است که به آن ریشه مو گفته می‌شود. فولیکول یک بافت کیسه مانند دارد که پیاز مو درون آن شکل می‌گیرد و رشد می‌کند. رگ‌های خونی از طریق فولیکول، پیاز و ساقه مو را تغذیه می‌کنند و مو رشد می‌کند. پس از مدتی (که ممکن است به چند سال نیز برسد) رشد مو متوقف خواهد شد و مو می‌میرد.

    در این زمان، تار مو از فولیکول خارج می‌شود و می‌ریزد. فولیکول برای چند ماه به حالت استراحت می‌رود و مویی تولید نخواهد کرد. سپس دوباره وارد مرحله تولید و رشد مو می‌شود و یک تار موی جدید جای موی قبلی رشد می‌کند. این فرایند تا پایان عمر شما ادامه خواهد داشت و به آن چرخه رشد مو گفته می‌شود.

    حال اگر به هر دلیلی این چرخه ریزش و رشد دوباره مو متوقف شود، موهای ریخته شده دیگر دوباره رشد نمی‌کنند و فرد دچار طاسی سر خواهد شد. به بیان بهتر فولیکول‌های مو به دلایل مختلف مانند عوامل ژنتیکی دست از تولید مو می‌کشند و برای همیشه به حالت استراحت می‌روند. در چنین شرایطی چند روش برای حل این مشکل و درمان ریزش مو وجود دارد.  

    کم پشت شدن موها و طاسی سر

    به بیان بهتر، مشکل طاسی یا کم پشتی مو در این نکته خلاصه می‌شود که شما با تمام فولیکول‌های مویی که هم‌اکنون دارید، به دنیا آمده‌اید. اگر چه این مقدار بسیار زیاد است؛ حدود ۵ میلیون در سراسر بدن و تقریباً ۵۰۰،۰۰۰ فولیکول در سر شما وجود دارد. اما هنوز هم برای جبران موهایی که با گذشت زمان از دست می‌روند، کافی نیست. ما به طور طبیعی روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو از دست می‌دهیم. بنابر این اگر آن موها را جبران نکنیم، شاهد نازک شدن سریع و کم پشت شدن موها خواهیم بود. تقریباً ۴،۰۰۰ تار مو در سال ممکن است جایگزین نشود! همین عامل به مرور موجب طاسی سر خواهد شد. 

    عواملی که موجب رشد مو می‌شوند

    معمولا موهای سر چرخه ریزش و رشد طولانی‌تری دارند و در صورت موجود بودن شرایط، تا سال‌های طولانی رشد خواهند کرد. برخی از مهمترین عوامل رشد مو عبارت است از:

    • فولیکول‌های مولد مو که در واقع ماشین‌ها تولید مو در پوست هستند
    • سلول‌های پروتئینی کافی برای ایجاد مو
    • ارتباط مناسب با رگ‌های خونی برای تغذیه ریشه مو از اکسیژن و مواد مغذی
    • چربی کافی برای درخشندگی، نرمی و انعطاف پذیر بودن و جلوگیری از شکستگی مو
    • محرک‌های شیمیایی که فاکتورهای رشد نامیده می‌شوند مانند برخی هورمون‌های بدن که برای ادامه رشد مو از فولیکول‌ها، ضروری هستند

    بدون وجود همه این مواد، رشد مو کند می‌شود؛ موها نازک می‌شوند و در نهایت کاملاً رشد آنها متوقف خواهد شد.

    عوامل مختلف ریزش مو که با کمک سلول‌های بنیادی قابل درمان است:

    ریزش مو گاهی زمانی اتفاق می‌افتد که پوست سر عوامل شیمیایی و بیولوژیکی را از دست بدهد و موهای جدید از فولیکول‌های موجود رشد پیدا نکنند. در چنین شرایطی فولیکول‌ها به حالت کاتاژن یا جمع شدن می‌روند. در نتیجه حتی اگر موها به رشد خود ادامه دهند، اغلب نازک‌تر، نرم‌تر و دارای بافتی ضعیف و شکننده خواهند بود.

    در برخی موارد، شرایطی مانند آلوپسی آندروژنتیک باعث ریزش غیر طبیعی مو می‌شود. همچنین سایر شرایط ژنتیکی (از جمله طاسی ساده) اغلب ریزش مو را در پی دارد. عوامل بیرونی و درونی دیگری شامل داروها، تغییرات هورمونی یا استعداد ژنتیکی ساده نیز باعث ریزش مو می‌شود.

    تمامی این مشکلات می‌تواند با کمک گرفتن از سلول‌های بنیادی برطرف شود و از دست رفتن موهای سر جبران گردد. 

    روش‌های درمان ریزش مو و رفع طاسی سر

    در این میان درمان‌های طاسی سر به چند روش کلی قابل تقسیم هستند که هر کدام در شرایط خاص و به تجویز پزشک یا جراح باید در پیش گرفته شوند. هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایب خود را دارند. در نتیجه ممکن است برای برخی موثر باشند اما در برخی دیگر نتیجه‌بخش نباشند.

    درمان‌های دارویی:

    در این روش‌ها سعی می‌شود با تقویت فولیکول‌های مو و رساندن مواد مغذی به ریشه مو، آنها را به فعالیت دوباره تحریک کنند. یعنی با بالا بردن کیفیت تغذیه ریشه مو، جلوی غیرفعال شدن فولیکول‌ها گرفته شود. این روش معمولا هنگامی موثر است که روند ریزش مو تازه شروع شده و به مراحل پیشرفته خود نرسیده باشد. یعنی در زمان نوجوانی و جوانی که اولین نشانه‌های ریزش مو دیده شد، باید به کار گرفته شود.

    روش PRP:

    این روش نیز به نوعی درمان دارویی به حساب می‌آید اما با تزریق مستقیم مواد مغذی به ریشه مو انجام می‌شود. یعنی به جای مصرف داروها و مکمل‌های خوراکی و یا استفاده از شامپوها و موادی که استعمال خارجی دارند؛ به طور مستقیم مواد مورد نیاز به عمق مشخصی از پوست مو تزریق شود. این درمان نیز باید در مراحل ابتدایی ریزش مو انجام شود و در چند جلسه انجام خواهد شد.

    کاشت مو:

    در بسیاری از افراد ممکن است درمان‌های دارویی چندان موثر نباشد و فرد دچار طاسی شود. در چنین شرایطی درمان‌های دارویی یا پی آر پی جلوی ریزش موی گسترده را نمی‌گیرد. در واقع ممکن است میزان طاسی را کاهش دهد اما نمی‌تواند 100% جلوی آن را بگیرد. در این هنگام، کاشت مو، بهترین و موثرترین روش درمان طاسی سر است. البته کاشت مو مشکلات خودش را دارد. مشکلات دوران نقاهت، جراحتی که در پوست سر ایجاد می‌کند و نتایج کاشت مو، بسته به نوع روش، متفاوت خواهد بود.

    کاشت مو به روش سلول‌های بنیادی:

    این روش که گاهی با روش PRP اشتباه گرفته می‌شود، به بیان دقیق‌تر کاشت مو نیست؛ بلکه روشی است برای ترمیم بافت پوست و تحریک فولیکول‌ها برای رشد دوباره مو در سر. در این روش از سلول‌های بنیادی بدن فرد یک نوع بافت پوششی یا اپیتلیوم تهیه می‌شود. سپس این بافت به لایه‌های زیرین پوست سر تزریق می‌شود تا موجب رشد دوباره موها شود.

    همچنین می‌توان از این سلول‌ها برای تلید فولیکول‌های جدید و کاشت آنها در پوست سر استفاده کرد. مشخص است که این روش نسبت به دیگر روش‌ها بسیار پیچیده‌تر و پیشرفته‌تر خواهد بود و البته نتایج بسیار درخشان و بهتری نیز در پی خواهد داشت.

    سلول‌های بنیادی چیست و چه کاربردی دارد؟

    شاید شما نیز در خبرها نام سلول‌های بنیادی و کاربردهای مختلف آن را شنیده باشید. سلول‌های معجزه‌گری ک از درمان انواع آسیب‌های پوستی تا ترمیم بافت‌های آسیب دیده قلب و چشم و حتی درمان ناباروری، کاربرد دارند.

    سلول بنیادی یا یاخته‌های بنیادی (Stem cell) را می‌توان مادر تمام سلول‌های بدن دانست. آنها یاخته‌هایی با توانایی تقسیم سلولی بالا هستند که هنوز وارد مرحله تقسیم نشده‌اند. این یاخته‌ها توانایی تبدیل شدن به تمامی دیگر سلول‌های بدن را دارند. به همین دلیل برای ترمیم بافت‌های مختلف بدن به کار گرفته می‌شوند.

    وقتی سلول‌های بنیادی به منطقه دچار آسیب تزریق می‌شود، موجب بازسازی سلول‌های مرده و ترمیم بافت آسیب دیده خواهد شد. این کار نیاز فرد به پیوند عضو را از بین خواهد برد و بسیاری از مشکلات اندام‌های بدن را رفع خواهد کرد. البته دانش ما از شیوه کار این سلول‌ها و میزان توانایی آنها در ترمیم بافت‌ها و همچنین کنترل فرایند ترمیم، بسیار اندک است.

    به بیان بهتر روش استفاده از سلول‌های بنیادی یک دانش بسیار پیشرفته است که مراکز درمانی انگشت شماری، توانایی استفاده از آن را دارند.

    معجزه کاشت مو به روش سلول‌های بنیادی

    وقتی دلیل ریزش مو و طاسی موی سر مشکلاتی است که برای فولیکول‌های مو ایجاد شده است، پس می‌توان با ترمیم آنها دوباره موهای از دست رفته را جبران کرد. اگر بتوان این کارخانه‌های کوچک تولید مو را دوباره به کار انداخت، طاسی سر از بین خواهد رفت. به همین دلیل می‌توان از سلول‌های بنیادی یا مادری برای ترمیم فولیکول‌ها کمک گرفت.

    همچنین به جای برداشت فولیکول‌های مو از بانک مو، تنها تعدادی از فولیکول‌های سالم را استخراج کرد و با کمک سلول‌های بنیادی، آنها را در آزمایشگاه بازسازی و تکثیر نمود. سپس فولیکول‌های تازه ساخته شده را در بخش طاس و بدون موی سر، پیوند زد.

    به بیان بهتر دو شیوه در استفاده از سلول‌های بنیادی قابل به کار گیری خواهد بود. روش درمانی مشابه با درمان دارویی که به ترمیم بافت‌های می‌پردازد و روش پیوند زدن که به کاشت فولیکول‌های مو منجر خواهد شد.

    در هر دو روش، امکان رسیدن به نتایج بسیار خوب، با موهایی طبیعی و درخشان وجود دارد. یعنی در نهایت موهایی پرپشت، با خواب طبیعی و ضخامت مناسب ایجاد می‌شود. این موها کیفیتی مانند دیگر موهای سر شما را خواهند داشت و خط رویش مو یا تراکم آنها کاملا طبیعی خواهد بود.[/vc_column_text]

    مراحل انجام کاشت مو به روش سلول‌های بنیادی

    مرحله اول، استخراج سلول‌ای بنیادی است. این سلول‌ها معمولا از بافت چربی شکمی یا دیگر بخش‌های بدن خارج می‌شوند. سپس سلول‌های بنیادی از چربی جدا می‌شوند و به تراکم و غلظت مناسب می‌رسند.

    در این مرحله بسه به نوع درمان ممکن است مراحل مختلفی در پیش گرفته شود. برای مثال اگر هدف، تولید فولیکول‌های جدید باشد باید تعدادی از فولیکول‌های سالم مو از سر شما جدا شود و سپس با کمک سلول‌های بنیادی ترمیم و تکثیر شوند. سپس فولیکول‌های جدید در ناحیه بدون مو کاشته خواهند شد. در این مرحله، کاشت فولیکول‌ها درست مانند دیگر روش‌های جراحی پیوند مو خواهد بود. با این تفاوت که دیگر از بانک موی شما، فولیکول برداشت نشده است.

    در تکنیک دیگر که بسیار کوتاه‌تر است و یک عمل سرپایی و غیر تهاجمی خواهد بود، سلول‌های بنیادی به پوست سر تزریق می‌شود تا به ترمیم فولیکول‌های مو و تحریک آنها به تولید مو منجر شود. این تکنیک با میکروتزریق و با دقت بالا انجام خواهد شد و مستقیما به ریشه مو تزریق انجام می‌شود. سلول‌های بنیادی تزریق شده می‌تواند تبدیل به فولیکول‌های جدید شود و یا فولیکول‌های قبلی را ترمیم نماید.

    مزایای کاشت مو با روش سلول‌های بنیادی

    ترمیم خط رویش مو: در دیگر تکنیک‌های جراحی معمولا ایجاد یک خط رویش موی طبیعی کاری بسیار دشوار خواهد بود اما در این روش، جوانسازی و بازسازی موهای شما به صورت طبیعی انجام می‌شود و خط رویش مو نیز کاملا ظاهری طبیعی خواهد داشت.

    بدون نیاز به جراحی: مهمترین ویژگی این روش این است که به استخراج فولیکول مو از پشت سر یا دیگر نقاط بدن ندارد. همچنین ویی نیز در پوست سر کاشته نمی‌شود. به همین دلیل جراحی پیوند مو انجام نمی‌شود و دردسر و مراقبت‌های بعد از کاشت مو نیز در کار نخواهد بود.

    موهای بسیار پرپشت و طبیعی: مهمترین خواست هر کسی از روش‌های درمان ریزش مو و طاسی سر، این است که موهای پرپشت و طبیعی داشته باشد. از آنجایی که تزریق سلول‌های بنیادی می‌تواند موجب ترمیم و ایجاد فولیکول‌های بسیاری در ناحیه طاسی شود، در نتیجه موهای بسیار پرپشتی هم ایجاد خواهد شد که ظاهر بسیار طبیعی دارد. همچنین چون هیچ مویی از پشت یا کناره‌های سر برداشت نشده است، تراکم موهای پشت سر کاهش پیدا نمی‌کند.

    مدرک علمی در مورد تأثیر کاشت مو به روش سلول‌های بنیادی

    اگر چه کاشت مو با سلول‌های بنیادی یک فناوری جدید و پیشرفته است که در تعداد کمی از کلینیک‌های جهان انجام می‌شود اما تحقیقات علمی گسترده‌ای نیز توسط موسسات و محققان مختلف برای بررسی پتانسیل جوان‌سازی مو، انجام شده است.

    محققان دانشگاه پنسیلوانیا دریافتند که سلول‌های بنیادی می‌توانند فولیکول‌های مو از دست رفته یا در حال مرگ را دوباره تولید کنند و فرایند ریزش مو را معکوس نمایند. مطالعه دیگری که در Nature Communications منتشر شده است، گزارش می‌دهد که سلول‌های بنیادی می‌توانند به سلول‌های اپیتلیال یا بافت پوششی تبدیل شوند و در درمان ریزش مو، موثر باشند.

    همچنین در ایران نیز برخی مراکز فعال در زمینه سلول‌های بنیادی نیز روی اثرات مثبت این یاخته‌ها در درمان بیماری‌های پوستی و ریزش مو در حال فعالیت و پژوهش هستند.

    چه کسی برای کاشت مو با سلول‌های بنیادی مناسب است؟

    کاشت مو به روش سلول‌های بنیادی به دلیل پتانسیل عالی در بازسازی مو، می‌تواند برای افراد زیر استفاده شود:

    • کسانی که ریزش مو زیادی دارند و این نوع ریزش شامل قسمت های مختلف بدن از جمله ابرو و ریش نیز می‌شود.
    • کسانی که الگوهای ریزش مو در آنها حالت نرمال ندارد یا دچار ریزش موی سکه‌ای و بخش‌بخش شده‌اند.
    • خانم‌ها که ریزش مو در آنها الگوی ثابتی ندارد. (بر خلاف آقایان که الگوی ریزش مو و طاسی سر آنها معمولا مشابه و ثابت است.)
    • افرادی که نمی‌خواهند عمل جراحی کاشت مو انجام دهند.
    • کسانی که به درمان پزشکی ریزش مو پاسخ نمی‌دهند.
    • آن دسته از افرادی که نتیجه کاشت مو در آنها به دلایل مختلفی، موفقیت آمیز نبوده است.
    • کسانی که بانک موی مناسبی ندارند.

    سلول‌های بنیادی از کجا گرفته می‌شود؟

    پزشکان ممکن است سلول‌های بنیادی بزرگسالان را از بخش‌های مختلف بدن به‌دست آورند؛ شامل:

    • بافت چربی (سلول‌های بنیادی مشتق شده از چربی)
    • مغز استخوان (سلول‌های بنیادی مزانشیمی)
    • خون (سلول‌های خونساز)

    اینکه برای هر فرد از کدام بخش باید سلول‌های بنیادی استخراج شود به نظر پزشک و آزمایش‌های مختلف بستگی دارد. با این وجود معمولا در بیشتر افراد این سلول‌های از بافت سالم چربی بدن به‌دست می‌آید.

    از سلول‌های بنیادی چه کسانی می‌توان برای کاشت مو استفاده کرد؟

    در بسیاری از موارد که فرد دارو مصرف می‌کند، استفاده از سلول‌های بنیادی خود فرد خطرناک یا غیرعاقلانه است. زیرا در صورتی که بیمار مبتلا به سرطان یا بیماری قابل انتقال دیگری باشد و در تلاش برای مقابله یا درمان آن باشد، سلول‌های بنیادی خود فرد ممکن است بیماری را منتقل کند.

    با این حال ریزش مو و طاسی یک مشکل طبیعی است و یک بیماری کشنده نیست. این باعث می‌شود که استفاده از بافت خود فرد بسیار ایمن‌تر باشد. علاوه بر این، هیچ خطر بیماری پیوندی در برابر میزبان وجود ندارد. چرا که سلول‌های اهدا شده از یک فرد به بدن فرد دیگر، پس از تزریق در برخی موارد باعث ایجاد یک سری مشکلات می‌شود. به دلایل تایید شده، به جز در مورد اختلال خود ایمنی (که احتمالاً وجود ندارد)، سلول‌های خود بیمار به بدن حمله نمی‌کند.

    در نتیجه در بسیاری از افراد می‌توان بدون نگرانی از سلول‌های بدن خودش برای درمان ریزش مو و طاسی سر استفاده کرد.

    یکی دیگر از روش های کاشت مو  کاشت مو به روش NEO GRAFT می باشد.

    [vc_toggle title=”آیا کاشت مو به روش سلولهای بنیادی در ایران انجام میشود؟”]خیر متاسفانه در ایران به اشتباه به پی آر پی روش سلولهای بنیادی گفته می‌شود در حالی که پی آر پی برای تقویت ریشه های مو به کار می رود و نه برای کاشت مو. پی آر پی روشی است که در آن از فرد خون گرفته می‌شود پلاکت پلاسما جدا میشود و پلاسما ۳ تا ۵ برابر تغلیظ شده و مجدد به ناحیه رویش موی فرد تزریق می شود.[/vc_toggle][vc_toggle title=”تفاوت کاشت مو به روش سلولهای بنیادی با متد های دیگر در چیست؟”]همانطور که میدانید سلول های بنیادی تنها روشی است برای تقویت و ضخامت ریشه های مو استفاده می شود و هیچگونه ارتباطی با کاشت مو ندارد.[/vc_toggle][vc_toggle title=”علت متفاوت بودن روشهای کاشت مو چیست؟”]علت متفاوت بودن روش‌های کاشت مو فاکتورهایی است که باید آنها را برای انتخاب روش در نظر گرفت مانند سطح طاسی سر فرد، میزان بانک مو و سایر فاکتورها.

    نوشتهٔ پیشین
    ترمیم و کاشت مو به روش اچ آر تی + مزایا و معایب ، هزینه تکنیک HRT
    نوشتهٔ بعدی
    کوتاه کردن مو بعد از کاشت مو

    4 دیدگاه. ترک جدید

    • با سلام آیا کاشت مو به روش سلول های بنیادی بدون نیاز به بانک مو انجام میشود؟

      پاسخ
      • Doctor najafbeygi
        دی 3, 1399 1:57 ب.ظ

        با سلام
        سلولهای بنیادی همان روش پی آر پی است و برای تقویت مو استفاده می شود و به علت اینکه از سلولهای خونی فرد در این روش استفاده می شود به اشتباه این روش را سلولهای بنیادی می نامند.

        پاسخ
    • علی یاراحمدب
      اردیبهشت 21, 1400 1:53 ب.ظ

      سلام خسته نباشید سلوب بنیادی رویش مو کی در ایران انجام میشود چون بیشتر کشورهای در حال انجام دتدن هستن حتی ترکیه کشور همسایه ما در ایران قرار بود سال گذ شته انجام شودایا تاریخ برای انجام ان هست یا نه ممنون

      پاسخ
      • با سلام
        دوست عزیز در حال حاضر نمی توان تاریخ دقیقی برای انجام این روش در ایران اعلام کرد.

        پاسخ

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Fill out this field
    Fill out this field
    لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
    شما باید با قوانین موافقت کنید.

    دکتر آرش نجف بیگی

    دکتر آرش نجف بیگی

    عضو هیات علمی دانشگاه/فعال انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی/عضو انجمن جراحان پلاستیک آمریکا

    آخرین مقالات