اگر تجربه کاشت مو به روشهای مختلف کاشت مو را داشته باشید، قطعا میدانید که بعد از انجام کاشت مو لازم است تا مراقبتهای خاصی از موها انجام دهید تا طول عمر و ماندگاری موها افزایش یابد. با استفاده از این مراقبتها، میتوانید بهترین نتیجه را از کاشت مو مشاهده کنید.
در این میان، مصرف داروهای تقویتی بعد از کاشت مو نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. در این خصوص، بهتر است به پزشک متخصصتان اعتماد کنید؛ زیرا بهترین داروهای بعد از کاشت مو توسط پزشک، باتوجه به بررسیهایی که از بدن شما انجام شده است، تجویز میگردد.
سعی کنید با تهیه بهترین داروهای بعد از کاشت مو از داروخانههای معتبر و مصرف آن بهصورت منظم، موهای جدیدتان را حفظ کنید.
مراقبتهای موردنیاز بعد از کاشت مو چیست؟ انواع داروهای بعد از کاشت مو چیست؟ بهترین داروهای تقویتی بعد از کاشت مو در فاز اول و دوم چیست؟ در ادامه به بررسی پاسخ این سوالات میپردازیم.
پس تا پایان همراه ما باشید!
- مراقبتهای موردنیاز بعد از کاشت مو چیست؟
- انواع داروهای بعد از کاشت مو را بشناسید!
- بهترین داروهای تقویتی بعد از کاشت مو در فاز اول چیست؟
- بهترین داروهای تقویتی بعد از کاشت مو در فاز دوم چیست؟
- تاثیر مصرف برخی داروها قبل و بعد از جراحی
- داروهای قبل از جراحی کاشت مو
- داروهای بعد از جراحی کاشت مو
مراقبتهای موردنیاز بعد از کاشت مو چیست؟
قطعا بعد از هر عمل زیبایی، مراقبتهایی توصیه میشود تا نتیجه عمل به بهترین شکل ممکن نشان داده شود. شما با کسب اطلاعات از این مراقبتها میتوانید بهترین نتیجه را از کاشت مو مشاهده کنید. جدی گرفتن این مراقبتها به اندازه تهیه بهترین داروهای بعد از کاشت مو، اهمیت دارد.
در ادامه به مراقبتهای لازم و ضروری اشاره خواهیم کرد:
- اگر بعد از کاشت مو دچار تورم در نواحی اطراف محل کاشت مو شدید، اصلا جای نگرانی نیست. با کمی صبر کردن و استفاده از داروهای ضد تورم، این تورم کاهش مییابد. تورم و کمی قرمزی و کبودی کاملا طبیعی است.
- احساس خارش در کف سر بعد از کاشت موهای جدید، بسیار طبیعی است. سعی کنید اصلا و تحت هیچ شرایطی سرتان را نخارانید و فشاری بر روی موهای کاشته شده، تحمیل نکنید. شست و شوی سر با سرمهای شست و شو آب نمکی، بسیار به شما کمک میکند تا از شر این خارشها رها شوید.
- مصرف داروهای رقیق کننده خون مثل آسپرین را تا یک هفته قبل و بعد از جراحی قطع کنید.
- مصرف دخانیات و مشروبات الکلی را تا حدود یک ماه بعد از انجام کاشت مو، قطع کنید. یادتان باشد، استفاده از مشروبات الکلی و دخانیات موجب ریزش موهای کاشته شده خواهد شد؛ پس، تحت هیچ شرایطی ریسک نکنید.
- سعی کنید شست و شوی موها را تا حدود 5 روز بعد از کاشت، عقب بیاندازید. شست و شوی موها قبل از 5 روز، موجب آسیب به موهای کاشته شده میشود؛ زیرا موها هنوز هیچ استحکامی در محلهای کاشته شده ندارند.
- حتما مطابق با توصیه پزشک متخصص کاشت مو، نسبت به شست و شوی موها اقدام کنید و از یک همراه برای انجام دقیق اینکار استفاده کنید.
- حتما داروهای تقویتی بعد از کاشت مو را تحت تجویز پزشک متخصصتان استفاده کنید. بهترین دارو بعد از کاشت مو، همین داروهایی است که پزشک مصرف آن را توصیه کرده است. پس تحت هیچ شرایطی، طبق توصیه دیگران دارو مصرف نکنید.
انواع داروهای بعد از کاشت مو را بشناسید!
کاشت مو، بهترین راهی است که بسیاری از افراد جهت بازگردانی چهره خود از آن استفاده میکنند. با کاشت مو، میتوان شاهد رشد مجدد موهای طبیعی در محلهایی بود که تا چند روز قبل، هیچ مویی وجود نداشت. کاشت مو تنها بخشی از این ماجرا است. شما باید با استفاده از بهترین دارو بعد از کاشت مو نیز، موهای کاشته شده را حفظ کنید و ریشه موها را تقویت نمایید.
در ادامه به توضیحات بیشتری در خصوص انواع داروهای بعد از کاشت مو میپردازیم:
- در دو هفته ابتدایی بعد از کاشت مو، داروهایی تجویز میشود که موجب ترمیم زخم، کاهش ریسک عفونت و پس نزدن موهای کاشته شده در ناحیه سر میشود. استفاده از داروهای مسکن نیز، در این دوره توصیه میشود. بهترین داروهای مناسب جهت استفاده بعد از کاشت مو و بهبود سریع زخمهای ناحیه سر، ویتامین ث است.
- معمولا بعد از گذشت ده روز از کاشت مو، داروهای تقویتی بعد از کاشت توصیه میشود. مصرف بهترین داروهای بعد از کاشت مو، به شما کمک میکند تا موهای کاشته شده را حفظ کنید. تقویت ریشه مو و خونرسانی بهتر به موهای کاشته شده، از مزایایی است که با استفاده از این داروها مشاهده خواهید کرد.
بهترین داروهای تقویتی بعد از کاشت مو در فاز اول چیست؟
مراقبتهایی که بعد از کاشت مو باید انجام دهید، شامل مصرف دقیق داروهایی است که پزشک متخصص برایتان تجویز کرده است. برای آشنایی بیشتر با این داروها و اثرات درمان آن، در ادامه به معرفی بهترین داروهای موردنیاز بعد از کاشت مو میپردازیم.
1- داروهای ضد تورم بعد از کاشت مو
یکی از داروهای موردنیاز بعد از کاشت مو، داروهایی است که تورم را کاهش میدهند. در رایجترین سطح میتوان به دارویی مثل ایبوپروفن اشاره کرد. معمولا تورم ناشی از کاشت مو بعد از عمل بسیار طبیعی است؛ اما باید درنظر بگیرید که با مصرف چنین داروهایی که توسط پزشک توصیه میشود، دردهای ناشی از تورم نیز کاهش مییابد.
2- داروهای آنتی بیوتیک بعد از کاشت مو
جراحیهای تهاجمی و آسیبهای سطحی به پوست، ریسک عفونتهای سطحی و عمقی را افزایش میدهد. آنتی بیوتیکها از بهترین داروهای بعد از کاشت مو هستند که با باکتریهای مضر مبارزه میکنند. مصرف این داروهای آنتی بیوتیکی در راس ساعاتی که پزشک به شما تجویز کرده است، موجب کنترل عفونت و کاهش ریسک بروز آن میشود.
3- داروهای مسکن بعد از کاشت
کاشت مو معمولا بهوسیله بیحسی موضعی انجام میشود. این بیحسی معمولا بعد از گذشت حدود یک ساعت از انجام کاشت مو، ازبین خواهد رفت. در چنین شرایطی سردرد و دردهایی در ناحیه کاشت موهای جدید و موهای برداشته شده از بانک مو احساس میشود که باید بهوسیله مسکن کنترل شود. در چنین شرایطی بدیهی است که بهترین داروهای بعد از کاشت مو، مسکنهایی است که توسط پزشک متخصص به شما تجویز میگردد. مصرف مسکنها را طبق توصیه پزشک انجام دهید.
4- ویتامینها و مکملها
در بسیاری از مواقع، کاهش ویتامینها و مواد مغذی در بدن انسان، موجب کاهش تراکم موها و ریزش مو میشود. در صورتیکه بدن شما نیز دچار کمبود ویتامین باشد، احتمال ریزش موهای کاشته شده نیز افزایش مییابد. به همین دلیل، پزشک متخصص معمولا بعد از کاشت مو، مکملهای ویتامینی را به افراد تجویز میکند.
با مصرف این مکملها، ریسک ریزش مو کاهش مییابد. پس بدیهی است که از بهترین داروهای بعد از کاشت مو، میتوان به ویتامینها و مکملها اشاره کرد.
5- داروهای ضد اضطراب بعد از کاشت مو
شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در بعضی افراد اصلیترین علت ریزش مو، مشکلات اضطرابی و عصبی است. در چنین شرایطی، پزشک طبق بررسیهای انجام شده، پس از کاشت مو، داروهای ضد اضطراب تجویز میکند.
این داروها بهترین داروهای بعد از کاشت مو برای افراد دارای اضطراب و استرس است. با مصرف این داروها، ریسک بروز مشکلاتی مثل ریزش موهای کاشته شده کاهش مییابد و موها عمر بیشتری خواهند داشت.
بهترین داروهای تقویتی بعد از کاشت مو در فاز دوم چیست؟
هرچند بهترین داروهای بعد از کاشت مو، داروهایی است که توسط پزشک متخصص توصیه میشود؛ اما در این مقاله، به معرفی رایجترین و بهترین داروهای بعد از کاشت مو میپردازیم تا آشنایی بیشتری با اثرات مصرف داروهای موردنیاز از دهمین روز کاشت مو پیدا کنید.
1-ماینوکسیدیل
یکی از داروهای رایج که بعد از کاشت مو توصیه میشود، ماینوکسیدیل است. ماینوکسیدیل معمولا بهصورت فوم یا محلول ارائه میشود. این دارو بهعنوان یک داروی موضعی شناخته میشود. با استفاده از این دارو میتوان فولیکولهای غیرفعال در ناحیه سر را فعال نمود و موها را به رشد مجدد تحریک کرد.
این دارو معمولا برای افرادی که ریزش مو داشتهاند نیز، توصیه میشود تا موهای جدیدی بهدست آورند. پاسخ بدن هر فرد نسبت به داروی ماینوکسیدیل متفاوت است؛ اما بدیهی است که شما باید فقط تحت نظر پزشک از این دارو استفاده کنید. حتی اگر ماینوکسیدیل از بهترین داروهای بعد از کاشت مو باشد، باید توسط پزشک به شما توصیه شده باشد تا استفاده از آن برایتان مناسب و سودمند باشد. پزشک با بررسی آزمایشها و شرایط فرد، نسبت به تجویز این دارو اقدام میکند.
2- فیناستراید
فیناستراید یکی از داروهایی است که پس از کاشت مو به افراد توصیه میشود. این دارو معمولا به دو صورت موضعی و خوراکی مورد استفاده قرار میگیرد. مجوز FDA این دارو، جهت مصرف در آقایانی است که بهدلیل ترشح هورمونهای مردانه دچار ریزش مو شدهاند.
فیناستراید از بهترین داروهای بعد از کاشت مو است؛ زیرا این دارو، DHT را مهار کرده و موجب کاهش ریسک ریزش مو مجدد میشود.
کاربرد این دارو معمولا در آقایان بیشتر از خانمها است. اثرات مصرف فیناستراید معمولا بعد از گذشت حدود 3 الی 4 ماه قابل مشاهده است.
3- درمارولر و کوکتلهای رشد مو
احتمالا زمان جستجو در سایتهای مختلف در بخش خدمات زیبایی و سلامتی، با وسیلهای سوزن سوزن شکل مواجه شدهاید. این وسیله بهصورت استوانهای دارای سوزنهای ریز و درشت است که در نهایت به یک دسته فلزی یا پلاستیکی متصل شدهاست.
این استوانه بهصورت غلتک، حول محوری در گردش است و شما میتوانید با استفاده از همین ویژگی، از آن استفاده کنید. این غلتک سوزنی با ایجاد کمی خراش بر سطح پوست سر، خونرسانی را در این نواحی افزایش میدهد. استفاده از درمارولر به تنهایی موجب خونرسانی بیشتر در نواحی کاشت مو میشود؛ اما در صورتیکه از کوکتلهای دارویی افزایش رشد مو و داروهای تقویتی بعد از کاشت مو، هم زمان با درمارولر استفاده شود، جذب بسیار بالای دارو نیز از مزایای آن خواهد بود.
بهترین داروهای بعد از کاشت مو، بهوسیله درمارولر جذب مطلوبتری خواهند داشت. اما توجه داشته باشید که باید حتما به توصیه پزشک متخصصتان از درمارولر و کوکتلهای آن استفاده کنید تا نتیجه مطلوبی از آن ببینید؛ زیرا ممکن است به هر دلیلی، استفاده از درمارولر برایتان مناسب نباشد و اثرات نامطلوبی همچون ریزش مو از آن مشاهده کنید.
4- PRP یا پلاسما درمانی
PRP مخفف شده عبارت Platelets Rich Plasma است. در این روش، معمولا مقداری خون از شما دریافت میشود و داخل سانترفیوژهای مخصوص قرار میگیرد تا با چرخش، فاکتورهای مختلف خون جداسازی شود. بعد از این مرحله، محلولی سرشار از پلاکتهای خونی بعد از جداسازی و آماده کردن محلول PRP به محل موردنظر جهت تقویت رشد مو تزریق میگردد.
این محلول خونی با ورود به محل موردنظر، موجب تشکیل شدن عروق خونی، تحریک پوست به کلاژن سازی و تقویت بافت نگهدارنده ریشه مو میشود. تقسیم سلولی نیز، یکی دیگر از مزایای استفاده از این روش برای تقویت مو است. این روش مانند داروهای تقویتی بعد از کاشت مو، کمک میکند تا موها مجددا رشد کرده و ریشه مو برای داشتن موهای ضخیم تقویت شود.
در صورتیکه پزشک شما روش PRP را بهعنوان بهترین داروهای بعد از کاشت مو معرفی کرد، حتما از آن استفاده کنید و اثرات فوقالعاده آن را شاهد باشید.
نکته: به یاد داشته باشید که نتیجه استفاده از این روشها در هر فرد متفاوت است و پاسخ بدن افراد مختلف باهم تفاوت دارد.
5- لوسیون و شامپو
لوسیونها و شامپوها معمولا بهعنوان داروهای تقویتی بعد از کاشت مو مورد استفاده قرار میگیرند. استفاده از لوسیونهای مخصوص و شامپوهای تقویتی مختص بعد از کاشت مو، به شما کمک میکند تا چربی متعادلی در کف سر داشته و بدون آسیب به ریشه مو، موهای مستحکمی داشته باشید.
این شامپوها معمولا تا پایان دوره مصرف، پوست سر شما را نرم میکنند و مشکلاتی مثل شوره سر و خارش را کاهش میدهند. پس در صورتیکه این داروها برایتان تجویز گردید، حتما نسبت به مصرف آن با جدیت عمل کنید.
تذکر: در زمان شست و شوی موهای سر، حتما نسبت به نحوه شست و شوی موهای سرتان با دقت عمل کنید. فشار زیاد و آسیب به ریشه مو، موجب ریزش موها میشود. سعی کنید به آرامی با نوک انگشت نسبت به شست و شوی موها اقدام کنید.
6. سرم شستشو و شامپوی مخصوص کاشت
استفاده از شامپویی که برای فولیکول های مو که بعد از عمل بسیار حساس می شوند، اثر محرکی داشته باشد؛ در عمل کاشت مو تاثیر مثبت خواهد داشت. بعد از عمل ممکن است زخم هایی روی پوست سر ایجاد شود و بدین ترتیب بدن باید آنها را درمان کند و فولیکول ها باید به آرامی شروع به رشد کنند.
همچنین بسیار مهم است که سرم شستشو و شامپوی مخصوص کاشت بتواند از میکروارگانیسم هایی که ممکن است در نتیجه عمل کاشت مو روی پوست سر ایجاد شود، جلوگیری کند. بعد از کاشت مو، شامپوی نادرست نه تنها از بهبودی جلوگیری می کند، بلکه عوارض ناخواسته ای نیز به همراه دارد. بنابراین باید در انتخاب شامپو بعد از کاشت مو دقت کرد. انتخاب شامپو بعد از کاشت مو به ویژه برای کوتاه کردن روند بهبودی از اهمیت بالایی برخوردار است.
7. داروهای ضد التهاب
کاشت مو عوارض جانبی نیز دارد. عوارض جانبی شامل تورم و التهاب در صورت، چشم و ناحیه سر است. با این حال، مایلیم به این نکته اشاره کنیم که هیچ چیز برای ترسیدن وجود ندارد و این وضعیت طبیعی است. افرادی که تورم و کبودی را تجربه می کنند می توانند به لطف داروهای کورتیزون که توسط پزشکتان نوشته شده است، در مدت کوتاهی از شر این وضعیت نامطلوب خلاص شوند. با این حال، استفاده منظم از دارو ضروری است.
کورتیزون معمولا سه بار در روز استفاده می شود. این داروها که هم صبح، ظهر و عصر مصرف خواهند شد، حتماً باید با شکم سیر مصرف شوند. با این حال، مصرف و مدت زمان دارو با توجه به توصیه های پزشکان متفاوت است. بنابراین توصیه های پزشک باید رعایت شود و به موقع توجه شود.
آسپرین نیز یکی دیگر از داروهایی است که بعد از عمل کاشت مو به عنوان داروی ضد التهاب استفاده می شود. استفاده از آسپرین بعد از عمل کاشت مو ضروری است. این دارو خون را بعد از عمل رقیق می کند و باعث تسهیل گردش خون در بدن و پوست سر می شود.
آسپرین به طور کلی برای پنج روز توصیه می شود. با این حال افرادی با سوزش معده یا بیماری های مشابه وجود دارند که مصرف آسپرین به این افراد توصیه نمی شود. بنابراین، شما باید با پزشک خود در تماس باشید، به بهترین نحو به پزشک خود اطلاع دهید و داروهای خود را طبق تایید پزشک مصرف کنید.
8. داروهای خواب آور
بسیاری از بیماران در صورت لزوم یک داروی خواب آور مصرف می کنند تا به آنها کمک کند در این موقعیت جدید خواب شبانه مناسبی داشته باشند. اما توصیه می کنیم که در صورت امکان از مصرف هر گونه قرص خواب آور خودداری کنید، زیرا ممکن است در طول شب از خواب بیدار شوید و احساس سردرگمی کنید و سر و محل زخم ناشی از عمل را در معرض خطر ضربه زدن قرار دهید.
تاثیر مصرف برخی داروها قبل و بعد از جراحی
همانطور که میدانید، تاثیر داروها قبل و بعد از کاشت مو بسیار زیاد است. به همان میزان که مصرف برخی داروها ضرورت است، مصرف برخی دیگر ممنوع اعلام میشود. به همین دلیل، لازم است تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشید و مطابق با دستور پزشک متخصصتان، اقدام به مصرف یا قطع مصرف داروها کنید. در ادامه به نکات مهم داروهای ضروری قبل و بعد از جراحی اشاره میکنیم.
داروهای قبل از جراحی کاشت مو
معمولا روزهای قبل از جراحی کاشت مو، اهمیت بسیار زیادی دارند. سلامت افراد و شرایط پایدار آنها، مهمترین پارامتر در موفقیت کاشت مو محسوب میشود. به همین دلیل، پزشکان توصیه میکنند تا حداقل دو هفته پیش از کاشت مو، هیچ مکملی را خودسرانه مصرف نکنید. اگر الزامی به مصرف برخی داروهای درمانی دارید، حتما با پزشک مشورت کنید تا روند کاشت مو دچار اختلال نشود.
استفاده از داروهای رقیق کننده خون مثل آسپرین، حداقل 48 ساعت پیش از جراحی ممنوع است؛ چرا که موجب خونریزی و اختلال در کاشت مو میشود. مصرف داروهای تقویتی و هر گونه مکمل نیز، ممنوع است. به همین دلیل، باید لیست داروهای مصرفیتان را در اختیار پزشک قرار دهید تا مطابق با استانداردهای لازم، مصرف برخی از آنها را قطع کرده یا موکول به روزهای پس از جراحی کند. در برخی مواقع، اگر پزشک میزان برخی ویتامینها و مواد مغذی را کم بداند، استفاده از آنها را توصیه میکند.
داروهای بعد از جراحی کاشت مو
مصرف داروهای بعد از کاشت مو، یکی از مهمترین پارامترهای مراقبت پس از عمل کاشت مو محسوب میشود. شما باید هوشمندانه و طبق برنامه ریزی دقیق، مصرف داروهای تجویزشده را ادامه دهید تا نتیجه عالی از کاشت مو مشاهده کنید.
یادتان باشد هر گونه بی توجهی در این زمینه میتواند اختلالی جدی در رساندن مواد مغذی و موردنیاز مو ایجاد کند و پروسه کاشت مو را با شکست مواجه کند. در ادامه، با انواع داروهای بعد از کاشت مو آشنا میشوید.
- داروهای آنتی بیوتیک: آنتی بیوتیک بعد از جراحیهای تهاجمی و نیمه تهاجمی، توسط پزشک توصیه میشود. مصرف آن جهت پیشگیری از عفونت و مشکلات اینچنینی بسیار مفید است.
- داروهای موضعی: استفاده از محلولهایی مثل ماینوکسیدیل، اهمیت زیادی در ماندگاری موهای کاشته شده دارند. پزشک توصیه میکند تا حدود 15 الی 20 روز پس از کاشت مو، استفاده از محلولهایی مثل ماینوکسیدیل را آغاز کنید.
- داروهای خوراکی
- استفاده از داروهای خوراکی به عنوان داروهای بعد از کاشت مو اهمیت زیادی دارند. فیناستراید یکی از داروهای مهم پس از کاشت مو است که دو نوع موضعی و خوراکی دارد. این دارو برای پیشگیری از ریزش مو با عوامل هورمونی موثر است.
- استفاده از داروهای تقویتی مثل ویتامینها و مکملها نیز، بسیار رایج است. شما باید طبق توصیه پزشک و بررسی آزمایشات انجام شده پیش از کاشت مو، تمامی مکملهای لازم برای بدنتان را مصرف کنید. این اقدام موجب میشود تا موهای کاشته شده دچار مشکل در تغذیه نشوند.
جمع بندی
توجه به توصیههای پزشک و تحقیق در خصوص اقدامات لازم بعد از کاشت مو، نقش مهمی در موفقیت کاشت دارد. زمانی که اطلاعات کافی در خصوص داروهای بعد از کاشت مو داشته باشید و بدانید داروهای موردنیازتان چیست یا پیش از جراحی باید مصرف چه داروهایی را متوقف کنید؛ میتوانید با خیالی آسوده اقدام کنید و از نتیجه کاشت مو مطمئن باشید.
معمولا زمانی که پوست سر بهبود پیدا کند و دلمههای روز زخم در نقاط کاشت و برداشت مو ریخته شود، پزشک توصیه میکند تا دارو ماینوکسیدیل را آغاز کنید.
[/vc_toggle][vc_toggle title=”آیا استفاده از داروهای تقویت مو، مجاز است؟”]برای استفاده از داروهای بعد از کاشت مو، باید با پزشکتان مشورت کنید. پزشک باتوجه به شرایطتان میتواند بهترین توصیه را داشته باشد.
[/vc_toggle]
4 دیدگاه. ترک جدید
سلام بعداز یک ماه از کاشت میشه جای کاشت شده را درصورت خارش خاراند
با سلام
ترجیح بر این است که تا حد امکان نواحی که کاشت شده است را نخاراند و در صورت لزوم با کف دست نه با ناخن این کار را انجام دهید.
سلام خسته نباشید.
۴۰ روز از کاشت مو من میگذره و خدا رو شکر راضیم.
من اسپری تونیک پالمینکس برای منطقه کاشت استفاده میکنم. خواستم بپرسم آیا این محلول هم مثل ماینوکسیدیل بعد از قطع مصرف احتمال ریزش مو وجود داره ؟؟؟
و اینکه در این مرحله من میتونم قرص فیناستراید مصرف کنم ؟
ممنونم از شما
سلاموقت بخیر
لطفا سوالات بعد از کاشت را از پزشک خود سوال بفرمایید و طبق نظریه ایشان مراقبت های بعد از جراحی را انجام دهید