×

    ریزش ریش در مردان: دلایل و راه‌های پیشگیری

    1. خانه
    2. بلاگ
    3. ریزش ریش در مردان: دلایل و راه‌های پیشگیری
    ریزش ریش در مردان

    با بررسی علت ریزش ریش می‌توانیم به موارد متعددی برسیم. برای مثال، ممکن است استرس زیاد یا دلایل هورمونی باعث ریزش ریش شما شده باشند. از سوی دیگر، عوامل ژنتیکی نیز تاثیر بسیار زیادی روی ریزش ریش دارند. معمولا برای این‌که بتوانید این موضوع جلوگیری کنید، می‌توانید راهکارهای خاصی نظیر داشتن یک رژیم غذایی سالم را امتحان کنید. در ادامه این مطلب، قصد داریم کمی بیشتر درباره دلایل ریزش ریش در آقایان صحبت کرده و اطلاعات مفید و کاربردی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم.

    فهرست مطالب (جهت دسترسی سریع) نمایش

    ریزش ریش طبیعی: آیا باید نگران باشیم؟

    ریزش ریش در مردان

    یکی از مشکلات رایجی که معمولا آقایان با آن درگیر می‌شوند ریزش ریش طبیعی روی صورت است. وقتی که این مشکل رخ می‌دهد، در بیشتر موارد شما نیازمند این هستید که به پزشک متخصص مراجعه کنید. دلایل مختلفی برای ریزش ریش وجود دارند که برخی از این دلایل، به کمک مصرف انواع داروها قابل درمان خواهد بود. با این حال، گاهی اوقات نیز ممکن است علت ریزش ریش به دلایل ارثی باشد. در این شرایط، بهترین راهی که پیش روی شما قرار دارد، این است که اقدام به کاشت ریش خود کنید.

    البته باید دقت داشته باشید که ریزش ریش تا 50 تار در روز کاملا طبیعی بوده و معمولا جای نگرانی نخواهد داشت. در واقع شما زمانی باید نگرانی زیادی درباره ریزش ریش خود پیدا کنید که تعداد آن در روز بیشتر از 100 عدد باشد. در این شرایط، معمولا مراجعه به پزشک متخصص، می‌تواند بهترین راه برای حل این مشکل باشد.

    ریزش ریش غیرطبیعی: علائم و علل شایع

    زمانی که با ریزش ریش درگیر می‌شوید، معمولا اولین راهی که به فکر افراد می‌افتد، این است که از خدمات کاشت ریش استفاده کنند. با این حال، قبل از این‌که بخواهید این کار را انجام دهید، بهترین راه برای شما این خواهد بود که ابتدا علائم ریزش غیرطبیعی و دلایل آن را بررسی کنید. از جمله مهم‌ترین علائم ریزش غیرطبیعی ریش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • معمولا می‌توانید لکه‌های طاسی را روی ریش خود مشاهده کنید.
    • احساس سوزش و خارش زیادی در ناحیه ریش خود خواهید داشت.
    • گاهی اوقات ممکن است در ناحیه ریش، احساس درد یا التهاب داشته باشید.
    • قرمز شدن و حساس شدن پوست این ناحیه از صورت، نشانه دیگری برای ریزش غیرطبیعی ریش است.
    • در نهایت، ممکن است شما شاهد پوسته پوسته شدن پوست ناحیه ریش خود باشید.

    از جمله مهم‌ترین دلایل و عللی که باعث ریزش غیرطبیعی ریش می‌شوند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • گاهی اوقات عدم تعادل هورمونی به‌عنوان مهم‌ترین علت ریزش ریش شناخته می‌شود.
    • از سوی دیگر، مسائل ژنتیکی نیز می‌تواند عامل بسیار مهم دیگری باشد که باعث ریزش ریش شما می‌شود.
    • فراموش نکنید که اگر با وضعیت پزشکی شدیدی درگیر شده باشید نیز این احتمال وجود دارد که با مشکل ریزش ریش درگیر شوید.
    • استرس شدید، عامل بسیار مهم دیگری است که می‌تواند باعث ریزش ریش شما شود.
    • افزایش سن نیز می‌تواند به نوبه خود عامل دیگری باشد که باعث ریزش شدید ریش شما باشد.

    به گفته منبع معتبر پزشکی healthline.com درباره علت ریزش ریش در مردان آمده است:

    While the exact causes are unknown, often psychological and physical stress are linked to alopecia. Genetics may also play a role: It’s more common in those related to someone with alopecia, asthma, or allergies.

    علت دقیق این بیماری هنوز مشخص نیست، اما معمولاً استرس‌های روانی و جسمی با آلوپسی باربِه در ارتباط هستند. ژنتیک نیز می‌تواند نقش داشته باشد؛ این بیماری در افرادی که بستگانشان مبتلا به آلوپسی، آسم یا آلرژی هستند، شایع‌تر است.

    دلایل اکتسابی ریزش ریش و سبیل آقایان

    در این مدل ریزش موی صورت آقایان، موها از ابتدا وجود دارند و رشد می‌کنند اما بعدا دچار ریزش می‌شوند. یعنی چرخه رشد مو بعد از یک سنی دیگر ادامه پیدا نمی‌کند. در این حالت صورت بدون مو می‌شود و یا بخش‌هایی از ریش و سبیل کم‌پشت می‌شوند.

    گاهی عوامل محیطی شامل سوختگی، سوانح و بیماری‌هایی از جمله بیماری‌های عفونی، بیماری‌های رماتیسمی، بیماری‌های قارچی، مشکلات پوستی، برخی زخم‌های سرد و … دلایل متداول در این الگوی ریزش به حساب می‌آیند.

    لازم به ذکر است بیماری‌هایی که پس از بلوغ باعث کاهش سطح هورمون‌های بدن شوند از دلایل این مدل ریزش محسوب نمی‌شوند.

    دلایل اولیه ریزش ریش و سبیل آقایان

    تشکیل نشدن فولیکول‌های مو از دوران جنینی و بیماری‌های هورمونی قبل از بلوغ آقایان، از دلایل اصلی این الگوی ریزش به حساب می‌آیند. در این الگوی ریزش ریش و سبیل، موهای صورت از ابتدا رشد نمی‌کنند. یکی دیگر از دلایلی که باعث این الگوی ریزش ریش و سبیل در آقایان می‌شود عدم وجود گیرنده‌های هورمونی است. در این مورد فولیکول‌های مو در دوران جنینی تشکیل شده‌اند اما موهای فرد، همزمان با بلوغ رشد نمی‌کنند. معمولا این افراد شاهد تاخیر در رشد موهای صورت بستگان نزدیک خود نیز هستند.

    ریزش ریش به دلیل بیماری‌های خود ایمنی

    ریزش ریش در مردان

    از مهم‌ترین علل بروز ریزش مو سکه‌ای و آلوپسی آره آتا، بیماری‌های خود ایمنی است. سیستم ایمنی بدن انسان پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. گاهی این سیستم پیچیده دچار مشکلاتی می‌شود و موهای بدن در نواحی خاصی را مورد هدف قرار می‌دهد. در واقع، سیستم ایمنی، خود، به بدن انسان، حمله می‌کند و مشکلاتی مثل ریزش ریش را ایجاد می‌کند.

    در این شرایط سلول‌های ایمنی، تمامی تلاش‌شان را برای از بین بردن ریشه موها می‌کنند. متاسفانه، علت دقیقی برای این واکنش در بدن انسان نمی‌توان یافت؛ اما عوامل محیطی، تغذیه نادرست، استرس و فشار‌های روحی روانی از اصلی‌ترین عللی است که سیستم ایمنی را تحریک به واکنش‌دهی در بدن انسان، به بافت‌های بدن می‌کند. پس بهتر است در تمام طول زندگی، به‌طور هوشیارانه نسبت به کنترل استرس و فشارهای روحی روانی تلاش کنید.

    ریزش ریش به دلیل عدم نگهداری صحیح آن

    قطعا بخش مهمی از علل ریزش مو، به نحوه عملکرد فرد در نگهداری و مراقبت از ریش باز می‌گردد. حتما شما نیز، مطالب زیادی درخصوص نگهداری از پوست و رسیدگی به آن شنیده‌اید و آگاهی بسیار مطلوبی درخصوص نگهداری و مراقبت از آن دارید. اما تقریبا اطلاعات افراد درخصوص نگهداری از ریش بسیار اندک است. نبود این اطلاعات منجر به استفاده از لوازم شیمیایی حالت دهنده به ریش، شانه زنی مکرر و شست و شوی وسواس گونه ریش می‌شود.

    بدیهی است که به‌دلیل ضخامت زیاد ریش نسبت به موها، آسیب پذیری ریشه و عدم استحکام آن در چنین شرایطی زیاد است. ادامه دادن این روند موجب کم پشت شدن ریش و مشکلات این‌چنینی خواهد شد.

    ریزش ریش به دلیل تغذیه نامناسب

    همان‌طور که می‌دانید، تغذیه از عوامل مهم و حیاتی است که بخش مهمی از سلامت انسان را تضمین می‌کند. در واقع، در یک سبک زندگی سالم، میزان تحرک استانداردی مشخص می‌شود و براساس آن کالری‌های موردنیاز بدن از میان غذاهای سالم تامین می‌گردد. بدیهی است که در چنین شرایطی تمامی ویتامین‌ها، مواد معدنی و مغذی موردنیاز بدن تامین می‌شود. اما در تغذیه نادرست، ریزش ریش به‌دلیل کمبود زینک، روی، سلنیوم، ویتامین‌ها و اسید آمینه‌های موردنیاز بدن اتفاق می‌افتد. برای تامین این نیازهای بدن، کافی است مصرف پسته، بادام، گردو، فندق، گوشت قرمز، میگو، ماهی، میوه، سبزی، تخم مرغ، غلات و پروتئین‌ها را تاحدی در رژیم غذایی‌تان رعایت کنید تا دچار هیچ کمبودی در بدن‌تان نباشید.

    مشکلات در چرخه رشد مو و ریزش ریش و سبیل

    موهای بدن بر اساس یک چرخه منظم و دقیق، رشد می‌کنند، می‌ریزند و دوباره رشد می‌کنند. اگر به هر دلیلی این چرخه متوقف شود، موها دیگر رشد نمی‌کنند و طاسی در سر یا صورت اتفاق می‌افتد. معمولا این مشکل دلایل ژنتیکی و هورمونی دارد. به این ترتیب برخی از تارهای مو دیگر رشد نمی‌کنند و در صورت فرد کم پشت شدن ریش و سبیل یا ریزش موی صورت دیده خواهد شد.

    رشد مو در ارگان بسیار کوچکی به نام فولیکول اتفاق می‌افتد. فولیکول یک ساختار کیسه‌ای شکل است که مانند یک گلدان، تارهای مو درون آن رشد می‌کنند. چرخه رشد و ریزش مو در فولیکول اتفاق می‌افتد. مراحل این چرخه در ادامه امده است.

    دلیل رشد نکردن موهای صورت 

    بنا به دلایل ژنتیکی و ارثی، ممکن است برخی فولیکول‌های موی ریش یا سبیل شما، به هورمون‌های تولید شده در بدن حساس باشند و پس از مدتی فعالیت، از کار بایستند. یعنی فولیکول به فاز تلوژن برود و دیگر فعالیت نکند.

    همچنین در برخی افراد سرعت چرخه رشد مو بسیار بیشتر از معمول است. یعنی برخی فولیکول‌ها به جای اینکه یک تار مو را در 2 تا 5 سال رشد دهند، تنها پس از چند ماه یا یک سال رشد مو به فاز تلوژن می‌روند. در چنین مواردی سلول‌های بنیادی موجود در فولیکول خیلی زودتر به پایان می‌رسد و دیگر توانایی رشد موی جدید را نخواهد داشت.

    در تمامی این موارد یا هر عامل دیگری که جلوی فعالیت فولیکول‌های مو را بگیرد، باید صبر کرد تا ریزش ریش و سبیل کامل شود. سپس از روش‌های پیوند و کاشت مو برای پر کردن جاهایی که دچار ریزش شده‌اند، استفاده کرد.

    عوامل هورمونی در ریزش موی ریش و سبیل

    هورمون‌ها معمولا از مهمترین دلایل کاهش رشد ریش و سبیل و یا ریزش موهای صورت آنها هستند. در این میان گاهی کم بودن جریان خون در برخی نواحی صورت مانند گونه‌ها موجب می‌شود که هرومون کمتری به آن نواحی برسد و فولیکول‌ها برای رشد مو تحریک نشوند. همچنین اگر مواد مغذی ضروری برای تولید مو در مرحله آناژن، وجود نداشته باشد، مویی رشد نخواهد کرد.

    معمولا ریزش ریش و سبیل در آقایان، توجه را به سمت سطح هورمون‌های مردانه، به ویژه تستوسترون و دی‌هیدرو تستوسترون معطوف می‌کند. حتما شنیده‌اید که تستوسترون همان هورمون مردانه‌ای است که سبب گذر نوجوانان از دوران بلوغ به سمت مردانگی می‌شود. این هورمون بر رویش ریش و سبیل تاثیر می‌گذارد. با افزایش این هورمون در دوران نوجوانی، معمولا اولین نشانه‌های رویش ریش و سبیل پدیدار خواهد شد.

    هرچند کمبود هورمون یا مشکلاتی در سطح هورمون‌های بدن، تنها عامل ریزش ریش و سبیل نیست اما یکی از عوامل بسیار مهم و تاثیرگذار است.

    تستوسترون و ریزش ریش و سبیل

    فولیکول‌های مو از تستوسترون استفاده می‌کنند تا موها را رشد دهند. دی‌هیدرو تستوسترون (DHT) نیز توسط فولیکول‌ها ساخته می‌شود. این هورمون نوع بزرگ‌تر و قوی‌تر از تستوسترون است و تاثیر زیادی بر ویژگی‌های مردانه و رشد ریش و سبیل دارد.

    در این میان، فولیکول‌های مو به آنزیمی به نام “5 – آلفا ردوکتاز” نیاز دارند تا بتوانند از هورمون تستوسترون و DHT استفاده کنند. در صورتی که این آنزیم به مقدار کافی تولید نشود و یا سطح آن کاهش یابد، رویش ریش و سبیل کاهش پیدا می‌کند.

    البته وجود مقدار بیش از اندازه هورمون‌های مردانه مانند DHT نیز یکی دیگر از عوامل طاسی مردانه یا ریزش موهای ریش و سبیل است. در واقع چه مقدار این هورمون در بدن کم باشد و چه بیش از اندازه به فولیکول‌ها برسد، موجب ریزش ریش و سبیل خواهد شد.

    امروزه داروهای مهار کننده‌ یا کنترل کننده‌های 5 آلفا ردوکتاز در بازار موجود می‌باشد که می‌تواند سطح مصرف هورمون‌های مردانه را در بدن تنظیم کند.

    عوامل بیرونی و محیطی در ریزش سبیل و ریش

    بسیار پیش می‌آید که فردی دچار طاسی منطقه‌ای و ریزش محدود ریش و سبیل می‌شود. در چنین مواردی معمولا عوامل محیطی نیز نقش خواهند داشت. برای مثال نبود خواب کافی، استرس، تغذیه نامناسب و ایجاد مشکلات پوستی در اثر کم‌آبی و خشکی پوست، در ریزش ریش و سبیل موثر است.

    مناسب‌ترین روش کاشت ریش و سبیل

    علت ریزش ریش در مردان

    روش FUE

    متداول‌ترین روش کاشت ریش و سبیل در دنیا می‌باشد. در این روش  فولیکول‌های مو به صورت تکی، یکی پس از دیگری از سطح وسیعی از صورت یا بانک موی سر برداشته می‌شوند. سپس در ناحیه کم پشت ریش، کاشته خواهند شد. از مزایای این روش این است که زخم‌های ایجاد شده از نواحی که فولیکول مو از آن‌ها برداشته شده است، سفید رنگ و کوچک هستند. در واقع اثر برداشتن مو از بانک مو به سختی دیده خواهد شد.

    یکی دیگر از مزایای این روش، درد خفیف نسبت به دیگر روش‌ها و یا حتی احساس نکردن درد است. همچنین در این روش می‌توان با تراکم بالا فولیکول مو برداشت و به صورت پیوند زد.

    روش SUT

    جدیدترین روش کاشت ریش و سبیل کاشت مو به روش SUT می‌باشد. این روش که مانند روش قبلی است، به کمک دستگاه لیزر انجام می‌شود. به همین دلیل دارای دقت بالایی نسبت به دیگر روش‌های کاشت ریش و سببیل است. همچنین دقت بالا در برداشتن گرافت‌ها و کاشت تمام فولیکول‌های برداشت شده بدون ضایعات، از مهمترین مزایای این روش نسبت به روش‌های قبلی کاشت ریش و سبیل می‌باشد.

    تفاوت ریزش ریش و سبیل با موی سر

    به طور کلی تراکم موهای صورت مانند ریش و سبیل، کم تر از نواحی پوست سر است. همین امر در الگوهای ریزش موی ریش و سبیل با موی سر، تفاوت ایجاد می‌کند. موهای ریش و سبیل، سطح مقطع معمولا بیضوی شکل دارند اما موهای سر سطح مقطع دایره‌ای دارند. یعنی اگر یک تار موی ریش را ببرید، شکل سطح بالایی آن بیضی خواهد بود.

    به همین دلیل موهای سر، لخت‌ و نرم هستند اما موی ریش زبر و پر پیچ و خم می‌شود. وقتی برای عمل کاشت مو در ریش از موی سر استفاده می‌شود، باید به این نکته توجه داشت.  همچنین برای کاشت باید توجه داشت که معمولا ریش و سبیل از واحدهایی تشکیل شده‌اند که تنها یک تار مو در آنها وجود دارد. در حالی که در موی سر ممکن است در هر گرافت، دو یا سه تار مو وجود داشته باشد.

    رشد ریش و سبیل معمولا در دوران بلوغ آغاز می‌شود. به وسیله هورمون‌های آندروژن (هورمون‌های جنسی مردانه) رشد ریش و سبیل تقویت می‌شود. به همین دلیل است که تراکم ریش و سبیل با افزایش سن، بیشتر می‌شود. تقریبا تا بیست سال پس از شروع رشد ریش و سبیل، تراکم آن بیشتر خواهد شد. با افزایش فعالیت هورمون‌های آندوژن، برخی فولیکول‌های موی سر که گیرنده‌های حساس به این هورمون‌های مردانه دارند، از کار می‌افتند. در این حالت ریزش موی سر و طاسی رخ خواهد داد. این درحالی است که تراکم ریش ممکن است بیشتر شود! در کل فولیکول‌های صورت و پوست سر به هورمون‌های متفاوتی حساس هستند. همچنین تراکم ریش و سبیل در اقوام و نژادهای مختلف نیز متفاوت است.

    چطور علائم ریزش ریش را شناسایی کنیم؟

    ریزش ریش در مردان

    برای این‌که بتوانید از ریزش ریش خود جلوگیری کنید، نیازمند این هستید که در ابتدا مطمئن شوید که ریزش ریش شما به‌صورت غیرطبیعی است. برای این‌که بتوانید این کار را انجام دهید، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

    • در اولین قدم، بهترین راه برای شما این خواهد بود که به یک پزشک متخصص مراجعه کرده و معاینه فیزیکی شوید. به این ترتیب، پزشک متخصص می‌تواند بررسی کند که آیا ریزش ریش شما به‌صورت غیرطبیعی است یا خیر؟
    • از سوی دیگر، انجام یک آزمایش خون، می‌تواند راهکار بسیار موثر دیگری باشد که به شما کمک می‌کند تا بتوانید ریزش ریش را به بهترین شکل ممکن تشخیص دهید.
    • در صورتی که شاهد بیوپسی پوست سر هستید، باید بدانید که این موضوع نیز می‌تواند نشان‌دهنده ریزش شدید ریش باشد.
    • در نهایت، استفاده از ابزارهایی مانند میکروسکوپ نوری می‌تواند به شما کمک کند تا ریزش ریش خود را تشخیص دهید.

    دلایل اصلی ریزش ریش و چگونگی پیشگیری از آن

    در بخش‌های قبلی، به طور خلاصه درباره چند علت ریزش ریش صحبت کردیم. حال در این بخش قصد داریم نحوه پیشگیری از بروز هریک از این دلایل را بررسی کنیم.

    • عدم تعادل هورمونی: این مشکل وقتی رخ می‌دهد که هورمون‌ها در بدن شما بهم ریخته شده یا این‌که سیستم ایمنی بدن شما دچار مشکل شده باشد. در این شرایط، خود بدن به سمت فولیکول‌ها حمله کرده و باعث ریزش ریش شما می‌شود. یکی از بهترین راه‌هایی که برای حل این مشکل وجود دارد، این است که به پزشک متخصص مراجعه کرده و با در میان گذاشتن این موضوع با پزشک، سعی کنید داروهای تنظیم هورمون یا تقویت سیستم ایمنی بدن را دریافت و مصرف کنید.
    • دلایل ژنتیکی: وقتی که به دلایل ژنتیکی با ریزش ریش مواجه شده‌اید، بهترین راه برای شما این خواهد بود که اقدام به کاشت ریش کنید. البته با مصرف برخی از داروهای هورمونی، می‌توانید این مشکل را حل کنید. با این حال، اکثر افراد پیشنهاد می‌کنند که با مراجعه به یک کلینیک کاشت مو، اقدام به کاشت ریش خود کنید.
    • اختلالات پزشکی: وقتی که به دلیل اختلالات پزشکی، دچار ریزش ریش می‌شوید، معمولا باید به دنبال درمان آن اختلال باشید. برای مثال، اگر کم‌کاری یا پرکاری تیروئید باعث بروز چنین مشکلی شده است، می‌توانید با مصرف داروهای مخصوص، اقدام به درمان کم‌کاری یا پرکاری تیروئید کرده و به این ترتیب، مشکل ریزش ریش خود را نیز درمان کنید.
    • سن: در نهایت، بالا رفتن سن دلیل دیگری است که باعث ریزش ریش شما می‌شود. وقتی که این دلیل باعث ریزش ریش‌های شما شده است، معمولا بهترین راه برای شما این خواهد بود که مکمل‌های غذایی را مصرف کرده و یک رژیم غذایی سالم را برای خود ایجاد کنید. علاوه بر این، مراجعه به یک متخصص پوست و مو نیز می‌تواند در حل این مشکل به شما کمک کند.

    چگونه ریزش ریش را تشخیص دهیم؟

    معمولا بهترین راه برای این‌که بتوانید ریزش ریش خود را تشخیص دهید، این است که تعداد ریش‌هایی که در طول روز دچار ریزش می‌شوند را بررسی کنید. علاوه بر این، سعی کنید به یک کلینیک تخصصی در این زمینه مراجعه کرده و اجازه دهید تا یک پزشک متخصص، وضعیت ریزش ریش‌های شما را بررسی کرده و راهکارهای اصولی را برای حل این مشکل به شما ارائه دهد.

    چه زمانی برای درمان ریزش ریش به پزشک مراجعه کنیم؟

    ریزش ریش در مردان

    بعد از این‌که با علت ریزش ریش آشنا شدید، احتمالا این سوال برایتان به وجود می‌آید که چه زمانی باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و این موضوع را با پزشک در میان بگذارید؟ در پاسخ به این سوال، باید گفت که ابتدا نیازمند این هستید که راهکارهای جلوگیری از ریزش ریش را امتحان کنید و در صورتی که این راهکارها پاسخگوی نیاز شما نبودند و همچنان مشکل ریزش ریش داشتید، در این شرایط می‌توانید به پزشک متخصص مراجعه کنید. از جمله مهم‌ترین راهکارهایی که برای جلوگیری از ریزش ریش وجود دارند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    رعایت بهداشت فردی

    در اولین قدم شما نیازمند این هستید که بهداشت فردی را برای ریش خود رعایت کنید. برای این‌که بتوانید این کار را انجام دهید، نیازمند این هستید که از مواد شوینده مخصوص استفاده کرده و روزانه، ریش خود را شستشو دهید. با انجام این کار، می‌توانید چربی که در ناحیه ریش به وجود آمده است را تمیز کنید. تمیزشدن این چربی‌ها باعث می‌شود تا به میزان زیادی ریزش ریش شما کاهش پیدا کند.

    از سوی دیگر، حتما باید سعی کنید از مکمل‌های مخصوص ریش استفاده کنید. این موضوع به خصوص برای آن دسته از افرادی که ریش‌های بلندی دارند توصیه می‌شود.

    از حوله یا وسایل شخصی مشترک استفاده نکنید

    دستورالعمل بسیار مهم دیگری که برای مراقبت از ریش‌های خود باید به آن دقت داشته باشید، این است که سعی کنید از حوله یا وسایل شخصی مشترک استفاده نکنید. یکی از رایج‌ترین دلایلی که باعث می‌شود تا شما با مشکل ریزش ریش درگیر شوید، این است که از حوله یا وسایل شخصی مشترک با افراد دیگر استفاده می‌کنید. این موضوع باعث می‌شود تا عفونت‌های باکتریایی به ناحیه ریش شما منتقل شود و همین موضوع نیز در نهایت باعث می‌شود تا ریش شما دچار ریزش شود.

    رژیم غذایی سالمی را برای خود انتخاب کنید

    یکی از فاکتورهای بسیار مهمی که باعث می‌شود تا شما دچار ریزش ریش شوید، این است که مواد غذایی مفید، ویتامین‌ها و مواد معدنی وارد بدن شما نمی‌شوند. وقتی که سیستم تغذیه شما دچار مشکل می‌شود، کاملا طبیعی خواهد بود که با مشکل ریزش ریش درگیر شوید. در این شرایط، یکی از بهترین راهکارهایی که برای شما وجود دارد این است که سعی کنید یک رژیم غذایی سالم را برای خود انتخاب کنید. همین موضوع نیز خیلی سریع به شما کمک می‌کند تا بتوانید بهترین نتیجه را دریافت کنید.

    برای این‌که بتوانید یک رژیم غذایی سالم را انتخاب کنید، بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید:

    • سعی کنید حتما انواع ویتامین‌ها و مخصوصا ویتامین B را به بدن خود برسانید.
    • در قدم بعدی سعی کنید مواد معدنی مانند روی و آهن مصرف کنید.
    • در کنار غذاهای اصلی حتما سعی کنید از مکمل‌های غذایی که توسط پزشک متخصص تجویز شده‌اند نیز استفاده کنید.
    • فراموش نکنید که مصرف آب به اندازه کافی هم می‌تواند به شما کمک کند تا رژیم غذایی سالمی را برای خود انتخاب کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا بتوانید بدن خود را هیدراته نگه دارید.

    از استرس دوری کنید

    یک علت ریزش ریش این است که شما معمولا در طول روز، استرس و اضطراب زیادی را تجربه می‌کنید. در این شرایط، کاملا طبیعی خواهد بود که ریزش ریش شما به شکلی غیر طبیعی بوده و بیش از مقدار روزانه دچار ریزش شوید. برای این‌که بتوانید استرس را از خود دور کنید، بهتر است حتما به راهکارهای زیر توجه داشته باشید:

    • سعی کنید حتما به موسیقی‌های آرام‌بخش گوش دهید تا آرامش شما در طول روز بیشتر شود.
    • از سوی دیگر سعی کنید از فضاهایی که باعث ایجاد تنش زیاد در شما می‌شوند دوری کنید.
    • فراموش نکنید که ورزش کردن می‌تواند تاثیر زیادی به حفظ آرامش شما در طول روز داشته باشد.
    • نکته مهم دیگری که باید به آن دقت داشته باشید این است که سعی کنید فعالیت‌هایی را انجام دهید که به آنها علاقه دارید.

    در صورتی که بعد از انجام این موارد، هنوز هم با مشکل ریزش ریش درگیر بودید، بهتر است در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کرده و این موضوع را با او در میان بگذارید تا بتوانید راهکارهای پزشکی را برای حل این مشکل دریافت کنید.

    راهکارهای موثر درمان ریزش ریش

    بعد از این‌که علت ریزش ریش را تشخیص دادید، احتمالا شما هم به دنبال راهکارهایی خواهید بود تا بتوانید به شکلی موثر اقدام به درمان ریزش ریش خود کنید. برای این‌که بتوانید این کار را انجام دهید، نیازمند این خواهید بود که روش‌های زیر را امتحان کنید:

    • استفاده از داروهای موضعی مانند کورتیکواستروئیدها، ماینوکسیدیل، دیفن سیپرون و آنترالین از جمله بهترین روش‌هایی است که برای درمان ریزش ریش می‌توانید آن‌ها را امتحان کنید.
    • از سوی دیگر به شما پیشنهاد می‌کنیم ایمونوتراپی را نیز امتحان کنید. این روش می‌تواند مشکلات آلرژیک شما را برطرف کرده و به این ترتیب، تاثیر بسیار زیادی روی درمان ریزش ریش داشته باشد.
    • روش کاربردی دیگری که وجود دارد، استفاده از درمان‌های تزریقی است. سوزن‌های استروئیدی یکی از بهترین روش‌های درمانی تزریقی هستند که برای درمان ریزش ریش خود می‌توانید از آن استفاده کنید.
    • داروهای خوراکی، روش کاربردی دیگری هستند که به شما کمک می‌کنند تا بتوانید اقدام به درمان ریزش ریش خود کنید. برای این‌که بتوانید این کار را انجام دهید، می‌توانید انواع داروهایی که به حل مشکلات هورمونی کمک کرده یا ویتامین‌ها و مواد معدنی موردنیاز برای ریش شما را تامین می‌کنند را مصرف کنید.
    • درمان‌های خانگی برای حل مشکل ریزش ریش نیز می‌توانند موثر واقع شوند. از جمله مهم‌ترین این داروها و درمان‌های خانگی می‌توان به آب سیر، آب پیاز، چای سبز خنک شده، آلوئه‌ورا، روغن کرچک و نارگیل، روغن ماهی، رزماری، ماساژ پوست ریش، رژیم غذایی مناسب و البته روغن بادام اشاره کرد.
    • در نهایت کاشت ریش، می‌تواند روش موثر دیگری باشد که به درمان علت ریزش ریش کمک خواهد بود. برای این‌که بتوانید اقدام به کاشت ریش خود کنید، نیازمند این هستید که بهترین کلینیک کاشت مو را در این زمینه انتخاب کنید.

    نکاتی برای جلوگیری از ریزش ریش و حفظ سلامت موها

    ریزش ریش در مردان

    برای این‌که بتوانید از ریزش ریش خود جلوگیری کنید، نیازمند این خواهید بود که نکات مراقبتی خاصی را در این زمینه رعایت کنید که از جمله مهم‌ترین این نکات مراقبتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • در اولین قدم سعی کنید یک روتین مراقبت از ریش را برای خود ایجاد کنید. برای این کار، بهترین راه استفاده از ماسک‌های مخصوص ریش است که به پرپشت‌تر شدن ریش‌های شما کمک خواهند کرد.
    • از سوی دیگر، داشتن یک رژیم غذایی سالم، راهکار موثر دیگری است که به شما کمک می‌کند تا بتوانید از ریزش ریش خود به میزان زیادی جلوگیری کنید.
    • فراموش نکنید که حتما از شوینده‌های مناسب برای شستشوی ریش خود استفاده کنید. به این ترتیب، می‌توانید با تمیزکردن آلودگی‌ها و چربی‌های روی ریش، به افزایش طول عمر آن کمک کنید.
    • در نهایت، فراموش نکنید که دستورالعمل‌هایی که پزشک متخصص برای مراقبت از ریش به شما ارائه می‌دهد را رعایت کنید.

    نتیجه گیری

    اگر شما هم بعد از بررسی علت ریزش ریش متوجه شدید که کاشت ریش احتمالا بهترین گزینه برای درمان این مشکل در شما خواهد بود، احتمالا به دنبال پیداکردن بهترین کلینیک برای کاشت ریش خود خواهید بود. کلینیک کاشت مو دکتر نجف بیگی یکی از بهترین گزینه‌هایی است که برای انجام این کار پیش روی شما قرار دارد. استفاده از خدمات این کلینیک به شما کمک می‌کند تا بتوانید در سریع‌ترین زمان ممکن بهترین نتیجه را دریافت کنید.

    در کلینیک دکتر نجف بیگی، از جدیدترین تجهیزات و تکنولوژی‌های روز دنیا برای کاشت ریش شما استفاده شده است. علاوه بر این باید دقت داشته باشید که دکتر نجف بیگی  سابقه کاری و تجربه بسیار زیادی در زمینه کاشت ریش دارد. همین موضوع نیز به شما اطمینان می‌دهد که بتوانید انتظار نتایجی کاملا طبیعی را از کاشت ریش خود داشته باشید.

    سوالات متداول

    آیا تغییرات هورمونی می‌توانند باعث ریزش ریش شوند؟

    بله یکی از رایج‌ترین دلایلی که برای ریزش ریش وجود دارد، تغییرات هورمونی است. با مراجعه به پزشک، می‌توانید داروهایی را دریافت کنید که به تنظیم هورمونی در بدن شما کمک کرده و به این ترتیب، می‌توانند از ریزش ریش جلوگیری کنند.

    آیا ریزش ریش به طور طبیعی پس از مدتی متوقف می‌شود؟

    خیر در صورتی که دستورالعمل‌های لازم را رعایت نکنید و از ریش‌های خود مراقبت نکنید، معمولا ریزش ریش شما ادامه‌دار خواهد بود.

    آیا ریزش ریش می‌تواند نشانه بیماری باشد؟

    در برخی از مواقع، ممکن است ریزش ریش‌های شما به این علت باشد که بیماری خاصی در بدن شما اتفاق افتاده است. در این شرایط، بهترین راه برای شما این خواهد بود که از خدمات یک پزشک متخصص استفاده کنید.

    آیا داروهای خاصی برای جلوگیری از ریزش ریش وجود دارد؟

    بله برای این‌ کار می‌توانید از برخی داروهای خوراکی و داروهای موضعی استفاده کنید.

    این پست چقدر مفید بود؟

    برای امتیاز دادن روی ستاره کلیک کنید

    میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد نظرات 1

    تا الان رای ثبت نشده; اولین رای را شما ثبت کنید

    نوشتهٔ پیشین
    بهترین کلینیک کاشت ابرو در سعادت آباد
    نوشتهٔ بعدی
    بهترین کلینیک کاشت ابرو در فرشته

    25 دیدگاه. ترک جدید

    • با سلام
      من در سن 30 سالگی دچار ریزش ریش شدم بهترین سن برای کاشت ریش چه زمانی است؟

      پاسخ
      • Doctor najafbeygi
        دی 6, 1399 3:05 ب.ظ

        با سلام
        بهترین سن برای کاشت مو، ریش و سبیل 30 سال به بالاست.

        پاسخ
    • سلام اگر کاشت ریش هم بخوایم توی کلینیک شما میتونیم انجام بدیم ؟

      پاسخ
      • Doctor najafbeygi
        دی 6, 1399 2:17 ب.ظ

        با سلام
        بله کاشت ریش و سبیل هم در کلینیک دکتر نجف بیگی علاوه بر کاشت مو و ابرو انجام می شود.

        پاسخ
    • سلام همسرم در سن 27 سالگی دوچاره ریزش ریش شده چگونه باید درمان بشه

      پاسخ
      • Doctor najafbeygi
        بهمن 4, 1399 3:52 ب.ظ

        با سلام
        دوست عزیز همسر شما حتما باید به صورت حضوری معاینه شود تا مشخص شود علت چیست و چه درمانی برای ایشان بهترین نتیجه را می دهد.

        پاسخ
    • فاطمه جیریایی
      بهمن 6, 1399 4:39 ب.ظ

      سلام خسته نباشید همسر من ی مدت هست کمی از موهای سرش و سیبیلاش ریخته شده و دیگه هم در نمیاد دلیلش چیه

      پاسخ
      • Doctor najafbeygi
        بهمن 7, 1399 2:21 ب.ظ

        با سلام
        ریزش مو دلایل مختلفی از قبیل دلایل محیطی یا ارثی دارد. حتما باید به صورت حضوری معاینه شوند تا علت مشخص شود و بر اساس آن درمان را شروع کنند.

        پاسخ
    • سلام من ۳۳ سال سن دارم یک ماه هس اندازه یک حب قند ریشم ریخته باید چیکار کنم ممنون

      پاسخ
      • Doctor najafbeygi
        بهمن 30, 1399 4:52 ب.ظ

        با سلام
        دوست عزیز تا به صورت حضوری معاینه نشوید و عوامل تاثیر گذار در این چند ماه اخیر بررسی نشود نمی توان دقیق گفت چه روشی برای شما بهترین نتیجه را می دهد.

        پاسخ
    • با سلام
      بنده دو سه روزی زیر دماغم خشکی زد به طوریکه سفیدی خشکی مشخص شو و فکر کردم جوش زده اما الان متوجه ریزش خیلی کم شدم
      به نظر میاد قارچ باشه چجوری درمان میشه

      پاسخ
      • Doctor najafbeygi
        اسفند 2, 1399 3:22 ب.ظ

        با سلام
        دوست عزیز تا به صورت حضوری معاینه نشوید نمی توان دقیق اعلام کرد چه درمانی برای شما مناسب است.

        پاسخ
    • سلام وقت بخير همسر من دولار ريزش سبيل داشته دليلش چيه به دكتر مراجعه كرده درمان شد الان دوباره ريخته

      پاسخ
      • Doctor najafbeygi
        اسفند 14, 1399 3:09 ب.ظ

        سلام
        دوست عزیز تا به صورت حضوری معاینه نشوند نمی توان به دقیق تشخیص داد علت ریزش سبیل چیست و چه درمانی برای آن مناسب است.

        پاسخ
    • با سلام وخسته نباشی من ۳۰سالمه الان چند ماهی میشه زیر چونه سمت راستم به اندازه دو هپه قند خالی شده اگه میشه رهنمایم کنید ممنون میشم

      پاسخ
      • Doctor najafbeygi
        اسفند 25, 1399 7:12 ب.ظ

        با سلام
        دوست عزیز ریزش موی شما سکه ای می باشد و حتما باید به کتخصص پوست و مو مراجعه نمایید.

        پاسخ
    • سلام من ۲۷ سالمه چن وقتیه موهای سبیلم خیلی ریزش داره و خیلی کم پشت شده بنظرتون دلیلش چیه خیلی نگرانم

      پاسخ
      • با سلام
        دوست عزیز تا به صورت حضوری معاینه نشوید نمی توان دقیق اعلام کرد علت ریزش موی شما چیست.

        پاسخ
    • سلام من سیبیل پرپشت دارم ولی یباره بعداز یک ماه کامل نصف بیشتر میریزه دوباره بیرون میاد میریزه بیرون میاد چیکار کنم ممنون از لطف شما

      پاسخ
      • با سلام
        دوست عزیز ممکن است دلایل مختلفی برای مشکل شما وجود داشته باشد از قبیل عوامل ارثی و استرس و اضطراب و یا استفاده از داروهای خاص.
        برای تشخیص دلیل اصلی آن حتما باید به صورت حضوری معاینه شوید.

        پاسخ
    • سلام همسرم موهای بینی خیییلی زیادی داره بصورتی که حتی بعد از چند روزی که از اصلا میگذره دوباره بلند میشه و از بینی بیرون میاد، در همین حال موهای ریش و سبیلش خیلی ریزش داره نه بصورت سکه ای و یکباره بلکه دائما ریزش پراکنده داره، چیکار باید بکنیم؟

      پاسخ
      • با سلام
        دوست عزیز همسر شما تا به صورت حضوری معاینه نشوند و آنالیز بایشان انجام نشود نمی توان به صورت قطعی اعلام کرد علت ریزش چیست و چه درمانی برای ایشان مناسبتر است.

        پاسخ
    • سلام برادر من ۳۱ سال سن داره چند ماه پیش از یک سمت صورت شان بی حس شد وبعداز درمان یک ماه واستفاده از داروها خوب شدن به تازگی در قسمت ریش وسیبیل همون قسمتی که بی حس بوده دچار ریزش مو شده آیا ممکنه قارچ باشه یا خیر ممنون میشم راهنمایی کنید

      پاسخ
      • با سلام
        دوست عزیز برادر شما تا به صورت حضوری معاینه نشوند نمی توان دقیق اعلام کرد علت ریزش موی ایشان چیست و چه درمانی برایشان مناسب است.

        پاسخ
    • Doctor najafbeygi
      آبان 22, 1401 5:28 ب.ظ

      سلام وقت بخیر
      لطفا برای دریافت راهنمایی کامل با شماره کلینیک تماس بگیرید
      واحد کاشت سعادت آباد ۰۲۱۲۶۷۴۴۹۰۲

      پاسخ

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Fill out this field
    Fill out this field
    لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
    شما باید با قوانین موافقت کنید.

    دکتر آرش نجف بیگی

    دکتر آرش نجف بیگی

    عضو هیات علمی دانشگاه/فعال انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی/عضو انجمن جراحان پلاستیک آمریکا

    آخرین مقالات