کاشت مو، نوعی روش درمانی است که موهای قسمتی از بدن که نسبت به ریزش مقاومتر است را به مناطقی که دچار ریزش و طاسی است، انتقال میدهند. در مرحلهی اول قبل از انجام کاشت مو، باید به این نکته توجه داشته باشید که آیا شما کاندیدای مناسبی برای انجام کاشت مو هستید یا خیر. درصد زیادی از انواع ریزش مو و طاسی، با انجام روشهای کاشت مو قابل جبران است. اما در افرادی که ریزش مو عللی همچون ریزش مو به دلیل بیماریهای زمینهای و یا ریزش موی سکهای دارد و از الگوی نامشخص پیروی میکند، کاشت مو روش مناسبی نمیباشد.
کاشت مو امروزه با روشهای مدرن و پیشرفته انجام میشود که هر یک از این روشها معایب و مزایای خاص خود را دارد. در هر یک از روشها، تفاوتهایی در شیوهی انجام کاشت مو و نحوهی رشد مو بعد از کاشت مو وجود دارد.
استفاده از هر یک از این روشها، به وضعیت ریزش مو در فرد بستگی دارد. قبل از اقدام برای انجام کاشت مو، با مراجعه به متخصص و انجام جلسهی مشاوره، بررسیهای لازم در رابطه با علت ریزش مو انجام میشود و همچنین، در رابطه با مراحل رشد موی سر بعد از کاشت توضیحات مقدماتی را به فرد میدهد و در نتیجه، بهترین روش کاشت مو را برای فرد انتخاب میکند.
- انواع روش کاشت مو کدامند؟
- مراحل رشد مو بعد از کاشت مو به چه صورت است؟
- چه عواملی در رشد مو بعد از کاشت مو تاثیرگذار است؟
- مراقبتهای پیش از کاشت مو
- جمع بندی
انواع روش کاشت مو کدامند؟
از سالهای قبل، کاشت مو در بین آقایان بسیار پرطرفدار بوده است. در گذشته، کاشت مو فقط به یک روش انجام میشد. این روش معایب زیادی داشت که از جمله این معایب، میتوان به نتیجهبخش نبودن آن برای همهی افراد اشاره کرد.
با گذشت زمان و استقبال زیاد از کاشت مو و همچنین، پیشرفت علم، روشهای دیگری برای کاشت مو ابداع گردید که در هر روش، سعی بر این داشتند که معایب روشهای قبل را پوشش دهند.
کاشت مو به روش FUT
این روش از کاشت مو، جز قدیمیترین روشهاست. در این روش، پزشک متخصص، فرد را بیهوش میکند. سپس، از پشت سر بیمار، یه نوار باریک جدا کرده و فولیکولهای مو را از این نوار باریک جدا مینماید.
فولیکولهای جداشده را به قسمتهایی از سر که کم پشت هستند، پیوند میزنند. این روش، یکی از بهترین روشهای کاشت مو محسوب میشود؛ زیرا در آن، کیفیت فولیکولهای جداشده نسبت به سایر روشها بالاتر است و میتواند در رشد مو بعد از کاشت مو تاثیرگذار باشد و همچنین، سرعت کاشت مو بیشتر است.
این روش برای افرادی که بانک موی خوبی در پشت سر خود دارند، بسیار مناسب است و از قیمت مناسبتری نسبت به سایر روشها برخوردار است. در کنار مزایای این روش، میتوان به معایب آن نیز اشاره داشت.
- خونریزی نسبتا زیاد در این روش
- تعداد زیادی از فولیکولهای مو از بین میرود.
- محل برش تا مدتها بعد از انجام کاشت مو باقی میماند و فرد مجبور است آثار به جا مانده را بپوشاند.
- این روش فقط برای افرادی که از بانک موی خوبی برخوردارند، مناسب است.
- فرد بعد از انجام کاشت مو به مراقبتهای ویژهای نیاز دارد.
کاشت مو به روش FIT
در روش کاشت مو به شیوه FIT، پزشک فولیکولهای مو را به صورت تکتک از پشت سر فرد جدا کرده و به قسمتهای مورد نظر پیوند میزند.
افرادی که از این روش برای کاشت استفاده میکنند، باید از بانک موی مناسبی در قسمت پشت سر خود برخوردار باشند که بعد از برداشتن قسمتی از فولیکولها، با رشد مو بعد از کاشت مو آن قسمت از سر کاملا پوشانده شده و خالی نباشد.
در روش FIT پزشک در هر جلسه بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ فولیکول را جدا نموده و آمادهی پیوند میکند. از محاسن این روش میتوان به چند مورد اشاره کرد از جمله:
- احساس درد کمتر در بیمار
- عدم بیهوش کردن بیمار و انجام کاشت مو توسط بیحسی موضعی
- خونریزی کمتر
- پوست سر جدا نمیشود.
- برای افرادی که دارای بانک موی متوسط هستند نیز روش مناسبی است.
- پس از بهبودی آثار زخم باقی نمیماند.
- پس از انجام کاشت مو، به مراقبتهای پیچیده نیاز نیست.
- از این روش در افرادی که در ابرو و ریش دچار کمپشتی هستند نیز میتوان استفاده کرد.
از معایب روش FIT باید به این نکته اشاره کرد که این روش به صورت دستی انجام میشود و در صورتی که توسط فرد ماهر انجام نشود، تعداد زیادی از فولیکولهای مو از بین میرود.
چون در این روش فولیکولهای به صورت پراکنده از پشت سر فرد جدا میشود، اگر فرد از بانک موی مناسبی برخوردار نباشد، در قسمت پشت سر کمپشتی احساس شده و خالی میشود.
با توجه به مراحل رشد موی سر بعد از کاشت مو، در این روش، فرد حدودا باید یک سال صبر کند تا رشد مو بعد از کاشت مو به حالت طبیعی بازگردد.
کاشت مو به روش BHT
این روش برای افرادی که از بانک موی خوبی برخوردار نیستند، بسیار مناسب است و نیاز آنها را برطرف میکند. در این روش، به دلیل کم بودن موی سر، پزشکان از موهای سایر اعضای بدن فرد مانند پا، دست، سینه و پشت کمر استفاده میکنند و آنها را به سر پیوند میزنند.
در این روش نیز مانند روش FUT، موها در قسمتهایی از بدن به صورت نواری جدا میشود. علاوه بر محاسنی که این روش دارد و برای افرادی با بانک موی کم بسیار امیدوارکننده است، اما باید در نظر داشت که جای اسکار در قسمتهایی از اعضای بدن که مو از آن قسمتها جداشده، باقی میماند و ممکن است زیبایی فرد را تحت شعاع قرار دهد.
[/vc_column_text]کاشت مو به روش SUT
این روش کاشت مو زیر مجموعهی روش FIT محسوب میشود و سعی دارد با پوشش معایب این روش، موثرتر واقع شود. در این روش نیز همانند روش FIT، فولیکولها به صورت نقطهای از پشت سر جدا میشود، با این تفاوت که در روش SUT این کار توسط دستگاه انجام شده و تمام وظایف به عهدهی دستگاه است و از دست، کمک گرفته نمیشود. در صورتی که این کار با دستگاههای جدید و بهروز انجام شده و با دقت و مهارت بالا انجام شود، نتیجهی بسیار موفقی در پی دارد و همچنین، تعداد فولیکولهای از دست رفته به حداقل میرسد.
کاشت مو به روش Micro FIT
در روش Micro FIT تکنولوژی متفاوت است و دستگاهی که در این روش مورد استفاده قرار میگیرد، بسیار پیشرفته است.
همچنین، از ابزارهای ظریفی برای جدا کردن فولیکول مو استفاده میشود که بدون آسیب رساندن به فولیکول مو، آن را خارج میکند. در این روش، روند بهبودی با سرعت بیشتری صورت میگیرد و به علت کوچک بودن زخمها ایجاد عفونت بسیار کاهش مییابد.
مراحل رشد مو بعد از کاشت مو به چه صورت است؟
مراحل رشد موی سر بعد از کاشت مو در افراد مختلف متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. مشاهدهی نتیجهی رشد مو بعد از کاشت مو به زمان نیاز دارد و به طور میانگین، این زمان بین ۶ تا ۹ ماه طول میکشد.
هفتهی اول بعد از کاشت مو
در هفتهی اول احتمال دارد فرد در نقاطی که فولیکولهای مو جدا شده است تورم، سوزش و خونریزی داشته باشد. وجود این تورمها ممکن است در قسمت پیشانی و اطراف چشم در ۵ روز اول دیده شود.
مراحل رشد مو در هفتهی دوم تا سوم
در هفتهی دوم تا سوم، به مرور زمان پوست کف سر احیا میشود و تمام زخمها در این قسمت برطرف میگردد. در این مرحله از کاشت مو، فولیکولهایی که به نقاط جدید در سر انتقال یافتهاند، به صورت دائم در قسمت مورد نظر، جایگذاری میشود و شروع به ریزش میکند.
در این بازهی زمانی، ریزش مو کاملا طبیعی است و لازم نیست نگرانی در این مورد وجود داشته باشد. باید فرد صبور بوده و استرس نداشته باشد تا روند درمان به طور کامل طی شود.
روند رشد مو بعد از کاشت مو در ماه اول تا ماه دوم
در این زمان، بیماران با شوک شدیدی در زمینهی ریزش مو مواجه میشوند و ممکن است در برخی افراد ریزش مو در قسمتهایی که کاشت مو انجام نشده نیز مشاهده شود.
این امر ممکن است برای افراد بسیار نگرانکننده باشد اما باید بدانید که در این مرحله از کاشت، فولیکولهای مو وارد فاز استراحت شده و علت توقف در روند رشد مو بعد از کاشت مو و ریزش شدید موی سر همین دلیل است و نیاز به نگران شدن در این زمینه نیست.
همچنین، در این مرحله روی پوست قرمزیهایی دیده میشود که به زودی برطرف میگردد.
مراحل رشد موی سر بعد از کاشت در ماه دوم تا سوم
در این مرحله از کاشت، قرمزیهایی در سر فرد ایجاد میشود که به دلیل شروع رشد موهای ظریف در قسمتهای مورد نظر است و این قرمزیها به مرور زمان برطرف میگردد.
ماه چهارم تا ششم بعد از انجام کاشت
رشد مو بعد از کاشت مو در این مرحله در افراد مختلف متفاوت است. از ماه چهارم رشد مو به صورت خفیف آغاز میشود و تغییرات ظاهری در فرد مشاهده میگردد. در این مرحله، ضخامت بیشتر، پوشش بهتر موها و طول بلندتری از موها مشاهده میشود که به راحتی قابل رویت است.
ماه هفتم تا دهم
در این مرحله فرد میتواند موهای خود را به هر نحوی که میخواهد آرایش نماید و حدود ۷۰ تا ۹۰ درصد از نتیجهی کاشت مو در افراد، در این مرحله اتفاق میافتد.
چه عواملی در رشد مو بعد از کاشت مو تاثیرگذار است؟
- استفاده از یک رژیم غذایی مناسب
از جمله عواملی که در مراحل رشد موی سر بعد از کاشت تاثیرگذار است، میتوان به رژیم غذایی سالم که سرشار از مواد معدنی، ویتامینها و پروتئینها است، اشاره داشت. وجود مواد مورد نیاز بدن در رژیم غذایی، برای رشد و احیای بدن لازم است و سبب تقویت فولیکولها، تقویت سلولهای بدن و تسریع در رشد مو میگردد.
- محدودیت فعالیتهای ورزشی برای فرد بعد از انجام کاشت مو:
پزشک معالج فرد را از انجام فعالیتهایی مانند دویدن، دوچرخه سواری و ورزشهای سنگین که برای روند رشد مو مضر است، محدود میکند؛ زیرا انجام این فعالیتها ممکن است در روند رشد مو اختلال ایجاد کند.
قبل از اقدام برای انجام کاشت مو به چه نکاتی باید توجه کرد؟
فرد قبل از هر گونه اقدام برای کاشت مو، باید به یک متخصص پوست و مو مراجعه کند تا علت ریزش موی فرد بررسی شود. متخصص برای فرد یک جلسهی مشاوره تعیین میکند تا طی این جلسه، عواملی مانند جنس موها، قدرت بانک موی فرد، عوامل تاثیرگذار در سرعت رشد مو بعد از کاشت مو، سن فرد و وضعیت سلامت عمومی بررسی شود. در نهایت، با بررسی روشهای مختلف کاشت مو، بهترین روش را برای فرد انتخاب میکند.
یکی از مهمترین عوامل موثر در کاشت مو، انتخاب یک کلینیک معتبر برای انجام کاشت مو است. انتخاب یک مرکز نامعتبر برای فرد عوارض خطرناکی را در پی دارد. در ارتباط با برخی از این عوارض میتوان به ایجاد لختهی خونی، خونریزی و عفونت شدید و ایجاد اسکار بد شکل اشاره کرد. باید بدانید که کلینیک مورد نظر باید ویژگیهایی را داشته باشد که برخی از این ویژگیها عبارتند از:
- کلینیک مناسب و معتبر باید دارای مجوز رسمی از وزارت بهداشت باشد.
- بهرهگیری از متخصصان پوست و مو مجرب و ماهر در کلینیک
- کلینیک باید مجهز به دستگاههای پیشرفته و مدرن برای انجام کاشت مو باشد.
- پرسنل کلینیک باید از اعتبار و تجربهی کافی برخوردار باشند و محیط کلینیک کاملا مناسب و مجهز باشد.
مراقبتهای پیش از کاشت مو
انجام مراقبتها و عمل به توصیههای پزشک قبل از کاشت مو، از اهمیت زیادی برخوردار است. پیروی از این نکات، روند مراحل رشد موی سر بعد از کاشت را با موفقیت بیشتری همراه میکند.
- از مصرف الکل و دخانیات بپرهیزید. تا یک ماه قبل از انجام کاشت مو از مصرف دخانیات پرهیز کنید؛ زیرا نیکوتین موجود در دخانیات، ممکن است سبب افزایش خونریزی و یا کاهش خونرسانی شود. همچنین، مصرف الکل، توان بدن را برای جلوگیری از خونریزی کاهش میدهد.
- مصرف داروهای ضدانعقادی و رقیقکننده را قطع کنید. تا ۱۰ روز قبل از انجام کاشت مو، از مصرف داروهایی مانند آسپرین یا وارفارین خودداری کنید؛ زیرا سبب جلوگیری از انعقاد خون میشود. در صورتی که به دلیل بیماری خاص، دارویی استفاده میکنید حتما باید با پزشک خود مشورت کنید.
- آزمایش خون بدهید. قبل از انجام کاشت مو، باید آزمایش خون داده شود تا پزشک به طور کامل از وضعیت سلامت جسمانی فرد مطلع شود. در این آزمایش مواردی مانند قند خون، سرعت انعقاد خون و تعداد سلولهای خونی بررسی میشود.
- آنتیبیوتیکهای تجویزشده توسط پزشک را مصرف کنید. برای جلوگیری از ایجاد عفونت، پزشک برای فرد آنتیبیوتیک تجویز میکند.
- سر خود را بشویید. حتما در روزی که میخواهید برای کاشت مو به کلینیک مراجعه کنید، باید سر خود را بشویید و از مصرف هر گونه مواد آرایشی و بهداشتی خودداری کنید.
لباس راحت بپوشید. در روزی که برای کاشت مو به کلینیک مراجعه میکنید، لباسهای راحت و گشاد به تن کنید تا به سادگی بتوانید از تن دربیاورید.
جمع بندی
امروزه همه بیشتر به زیبایی ظاهر خود که شامل پوست و مو می شود توجه دارند. بسیاری از مردم اغلب به دلیل داشتن سبک زندگی ناسالم، ریزش مو را تجربه می کنند و بیشتر نگران طاسی هستند. در نتیجه تعداد افرادی که عمل کاشت مو را انتخاب می کنند در حال افزایش است. مانند دیگران، شما نیز ممکن است از خود بپرسید که آیا موها پس از کاشت رشد خواهند کرد یا خیر؟ و یا نحوه و مدت زمان رشد مو پس از کاشت مو چقدر است؟
به همین دلیل هم این مطلب را تهیه کردیم تا به تمام سوالات و نگرانی های شما پاسخی کامل بدهیم اما فراموش نکنید که رشد مو پس از کاشت مو بدون دردسر است در نتیجه بیمار نباید در گرفتن نتایج عجله کند زیرا نتایج واقعی و نهایی به مرور زمان ظاهر می شود. ما سعی کردیم تا اطلاعات دقیقی در مورد کاشت مو و رشد مو بعد از کاشت مو در اختیار شما قرار دهیم، اما اگر فکر رشد مو بعد از کاشت مو همچنان شما را آزار می دهد، می توانید با متخصص نیز مشورت کنید. همچنین می توانید اگر تجربه ای در این زمینه دارید آن را با ما و سایر مخاطبان این صفحه به اشتراک بگذارید.
اکثر بیماران می توانند 24 تا 48 ساعت پس از کاشت مو به فعالیت های روزمره خود بازگردند. صبح بعد از هر عمل، مو شسته می شود. فعالیت بدنی شدید باید به مدت پنج تا هفت روز محدود شود.
از دارو برای به حداقل رساندن تورم که ممکن است رخ دهد، استفاده می شود. برخی پوسته پوسته شدن یا دلمه های کوچک ممکن است به مدت هفت تا ده روز همراه با مقداری خارش در محل درمان وجود داشته باشد. هر گونه بی حسی در محل اهدا کننده یا گیرنده معمولاً در عرض چند هفته تا چند ماه از بین می رود. بازدیدهای بعدی با پزشک معالج در فواصل چهار تا شش ماهه به منظور نظارت بر پیشرفت و ارزیابی نتایج لازم و اجباری است.
کاشت مو نمی تواند مانند موهای از دست رفته جایگزین شود.در نتیجه، کاشت مو تراکم و میزان رشد مو بعد از کاشت مو را تا حد زیادی ایجاد می کند، به خصوص در درمان مراحل پیشرفته ریزش مو. این امر با توزیع دقیق فولیکول های مو به منظور مسدود شدن روی پوست سر به دست می آید. هنگامی که این توزیع صورت بگیرد ظاهر سر و موهای کاشته شده نتیجه خوبی در پی خواهد داشت.
[/vc_toggle][vc_toggle title=”آیا کاشت مو ماندگاری دارد؟”]برای اینکه کاشت مو موثر باشد مو های مورد استفاده باید از نظر ژنتیکی سالم و قوی باشند. مو های ناحیه اهداکننده باید در یک ناحیه امن قرار داشته باشند تا اطمینان حاصل شود که در هنگام جابجایی به رشد طبیعی خود ادامه می دهند. هنگامی که کاشت مو با بالاترین استاندارد انجام شود، رشد مو شبیه مو های اطراف پشت و پهلوی سر خواهد بود و در طول زندگی فرد رشد می کنند.
[/vc_toggle][vc_toggle title=”بازه زمانی رشد موهای جدید بهد از کاشت مو چقدر است؟”]پس از چرخه التیام اولیه، زمانی که مو می ریزد، فولیکول های مو وارد مرحله استراحت می شوند. رشد مجدد تقریباً سه تا چهار ماه بعد از عمل کاشت مو شروع می شود. در طول دوازده تا هجده ماه آینده موهای بیشتری رشد کرده و بالغ می شوند تا اینکه نتیجه کامل حاصل شود. فریم های زمانی ممکن است برای بیماران ترمیم کننده در صورت مواجهه با اسکار یا آسیب پوست متفاوت باشد.
[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]